NÄIN OTAT AURINKOA TURVALLISESTI: 6 VINKKIÄ AURINKOON


Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja ACO SUN -sarjan aurinkotuotevalikoima on taas kasvanut! Kävin tutustumassa ACO:n tarjontaan lehdistötilaisuudessa. Ennen uutuuksien esittelyä ajattelin jakaa vinkkejä turvalliseen auringonottoon. Toivottavasti alla olevat tiedot eivät tule kaikille täysin uusina, sillä auringolta suojautuminen on todella tärkeä asia, ja toivon kaikkien tiedostavan auringon haitat.

Auringossa on kuitenkin paljon ihaniakin asioita. Lämpö mahdollistaa kevyemmän pukeutumisen, UV-säteily luo iholla D-vitamiinia, ja toisinaan kevyt rusketus saa ihon hehkumaan. Auringonotto kuitenkin vanhentaa ihoa, sillä se aiheuttaa ryppyjä ja pigmenttimuutoksia. Se myös saattaa aiheuttaa allergisen reaktion tai ihosyöpää. 

1. Pukeudu suojaavasti 

Pukeutumalla suojaaviin vaatteisiin voi tehokkaasti estää UV-säteilyn pääsyä iholle. Varsinkin kuumissa lämpötiloissa oleskellessa tämä on usein mahdotonta, sillä kuuma ilma ja vaatekerrasto ei yhdistelmänä juuri houkuta. Tällöin on aika turvautua aurinkovoiteisiin! 

aco--transparent-sun-spray

2. Käytä korkeita suojakertoimia (SPF 30 & SPF 50)

Korkean suojakertoimen antavat tuotteet alkavat yleisimmin suojakertoimesta 30. Käytä korkeita suojakertoimia, niin rasvaa ei tarvitse lisäillä koko ajan. Liian pienet suojakertoimet saavat ihon palamaan nopeammin, vaikka teoriassa SPF 10 -suojan antava voide suojaa ihoa palamiselta jopa 300 minuutin ajan, kun oletetaan, että pohjoiseurooppalainen ihotyyppi palaa normaalisti noin puolessa tunnissa ilman suojakertoimia. (Lähde: MTV).

Teoreettinen arvioi kuitenkin toteutuu hyvin harvoin, sillä rasvan käytön määrällä on myös väliä. Siitä lisää alempana! 

Suosittelen tunnistamaan oman ihotyypin, niin tietää paremmin, millaisia suojakertoimia kannattaa käyttää. Muistakaa myös, että rusketus ei tartu sen tehokkaammin, vaikka ottaisi aurinkoa ilman aurinkovoidetta.

3. Lisää aurinkovoidetta tarpeeksi usein

Levitä rasvaa noin puoli tuntia ennen aurinkoon menemistä ja lisää rasvaa taas viimeistään kahden tunnin kuluttua oleskellessasi auringossa (ja hetimmiten uimisen tai vahvan hikoilun jälkeen). Huomioi, että suojakertoimen numero ei kerro aikaa, jonka voi oleskella auringossa. 

Aurinkovoide kuluu iholta haihtumalla, uidessa ja hikoillessa. Suoja myös vähenee kuivatessa ihoa pyyhkeellä. Vaikka rasva olisi vedenkestävää, pitää rasvaa lisätä säännöllisesti. 

SPF 30 -suojakertoimella varustettu rasva on ihan yhtä tehokasta kuin 50-suojakertoimella varustettu rasva, kun miedomman suojakertoimen rasvaa levitetään iholle useammin. Mikään määrä aurinkovoidetta ei kuitenkaan suojaa koko päivää (edes SPF 50), vaan rasvaa tulee lisätä päivän aikana useita kertoja.

aco-sun-face-cream-anti-age aco-aurinkovoiteet-1

4. Levitä aurinkovoidetta runsaasti

Moni tekee sen virheen, että levittää aurinkosuojaa jo alkuunsa liian vähän. Käytä siis voiteita tai suihkeita reippaasti, sillä laittamalla aurinkosuojaa liian vähän, saatat jopa puolittaa suojakertoimen tehon (SPF 30 -> SPF 15).

5. Vältä aurinkoa keskipäivän kuumimpina tunteina

Vain pysymällä poissa auringosta voi välttää auringon aiheuttamat haitat ja säästyä mahdolliselta palamiselta. Moni kuitenkin haluaa oleskella auringossa ja ehkäpä saada pienen rusketuksenkin aikaiseksi. Niinpä suosittelen pysymään poissa auringosta edes keskipäivän tunnit, jolloin UV-säteily on kaikista voimakkainta.

Jos ja kun ottaa aurinkoa, kannattaa AINA käyttää aurinkovoiteita! Hyväkään rusketus iholla ei tarjoa suojakerrointa 4 korkeampaa aurinkosuojaa (joka siis on käytännössä yhtä tyhjän kanssa). Ihon palaminen ei ole hyvä juttu ollenkaan ja kasvattaa aina riskiä melanoomaan (Lähde: Studio 55, 2012).

Kannattaa myös muistaa, että vaikka istuisit rantavarjon alla uimarannalla, on palaminen silti mahdollista. UV-säteily kimpoilee vedestä ja hiekasta jopa 50 prosenttia suoraan uv-säteeseen nähden. UV-säteily läpäisee pilvetkin. Vain paksu pilvikerros suodattaa UV-säteilyä tehokkaasti

6. Älä käytä vanhoja tai pilaantuneita aurinkosuojia

Älä käytä edelliskesänä avattuja rasvoja enää seuraavana kesänä, vaan hanki uudet aurinkotuotteet vuosittain. Jos olet kuitenkin ostanut rasvan vuosi aikaisemmin ja säilyttänyt sitä avaamattomana pimeässä ja kuivassa paikassa, on se hyvin todennäköisesti vielä käyttökelpoista. Tuotteesta kyllä huomaa hajun ja ulkonäön perusteella, onko se pilaantunutta. Avaamattoman aurinkotuotteen pitäisi kuitenkin pysyä hyvänä vuoden (ehkä kahdenkin) verran, kun sitä on säilytetty oikein.

En suosittele ostamaan aurinkovoiteita rantakojuista, sillä siellä tuotteet usein seisovat pitkään esillä korkeissa lämpötiloissa ja auringonpaisteessa. Kuten arvata saattaa, tämä saattaa heikentää tuotteen tehoa.

aco-sun-face-cream-anti-age-2 aco-aurinkovoiteet

ACO SUN - KEVÄÄN 2018 UUTUUDET:

ACO Sun Face Cream Anti-Age SPF 30

ACO Sun Face Cream on kasvojen iholle kehitetty aurinkovoide, joka suojaa ja kosteuttaa ihoa. Voiteesta löytyy C- ja E-vitamiinia, sekä Q10:tä, jotka suojaavat ihoa rypyiltä ja pigmenttiläiskiltä.

Myös tästä tuotteesta löytyy ACO:n Triple Moist Complex -kosteudensitojayhdiste, joka tuo iholle optimaalista kosteutta jättäen ihon kuitenkin raikkaaksi ja hyväntuntuiseksi. Voide tuntuu kevyeltä, eikä se tahmaa, ja juuri siksi se sopii hyvin myös päivävoiteeksi ja meikin alle. Kuluttajahinta kyseiselle tuotteelle on 16,90 euroa / 40 ml.

ACO Transparent Sun Spray SPF 30

ACO Transparent Sun Spray on läpinäkyvä ja erittäin vedenkestävä ja mistä tahansa kulmasta suihkutettava aurinkosuoja, joka kosteuttaa ja antaa suojan UV-säteitä vastaan. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti ihoon. Tuotteen kuluttajahinta on 21,90 euroa / 175 ml.

ACO SUN -sarjaa myydään apteekeissa!

Turvallista auringonottoa kaikille, myös sinne rinteisiin ja lumisiin kinoksiin, sillä siellähän kasvot vasta saavatkin väriä!

t. Enni

Lue myös aiempi postaus:
 1. ACO-aurinkosuojat koko perheelle


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Kiitos näistä vinkeistä. Täytyykin käydä ihmettelemässä apteekkien valikoimaa täällä Lahdessa. Aco Sun tuotteita muistaakseni ainakin olin nähnyt myytävän apteekkien hyllyillä. En tiennyt, että SPF 30 olisi yhtä tehokas kuin 50-suojakertoimella varustettu mikäli muistaa rasvata useammin. Luultavasti myös helpompi levittää kuin 50-suojakertoimella varustettu rasva. Hyvää kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentistasi. Joo apteekit myy! Mulle on kohta tulossa Acon uutuuksia myös, kannattaa instagramin puolelta seurailla! Ja nää vinkit tuli tosiaan Acon tiimiltä tuossa tilaisuudessa!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös