Siirry pääsisältöön

NÄIN OTAT AURINKOA TURVALLISESTI: 6 VINKKIÄ AURINKOON


Kesä lähestyy kovaa vauhtia ja ACO SUN -sarjan aurinkotuotevalikoima on taas kasvanut! Kävin tutustumassa ACO:n tarjontaan lehdistötilaisuudessa. Ennen uutuuksien esittelyä ajattelin jakaa vinkkejä turvalliseen auringonottoon. Toivottavasti alla olevat tiedot eivät tule kaikille täysin uusina, sillä auringolta suojautuminen on todella tärkeä asia, ja toivon kaikkien tiedostavan auringon haitat.

Auringossa on kuitenkin paljon ihaniakin asioita. Lämpö mahdollistaa kevyemmän pukeutumisen, UV-säteily luo iholla D-vitamiinia, ja toisinaan kevyt rusketus saa ihon hehkumaan. Auringonotto kuitenkin vanhentaa ihoa, sillä se aiheuttaa ryppyjä ja pigmenttimuutoksia. Se myös saattaa aiheuttaa allergisen reaktion tai ihosyöpää. 

1. Pukeudu suojaavasti 

Pukeutumalla suojaaviin vaatteisiin voi tehokkaasti estää UV-säteilyn pääsyä iholle. Varsinkin kuumissa lämpötiloissa oleskellessa tämä on usein mahdotonta, sillä kuuma ilma ja vaatekerrasto ei yhdistelmänä juuri houkuta. Tällöin on aika turvautua aurinkovoiteisiin! 

aco--transparent-sun-spray

2. Käytä korkeita suojakertoimia (SPF 30 & SPF 50)

Korkean suojakertoimen antavat tuotteet alkavat yleisimmin suojakertoimesta 30. Käytä korkeita suojakertoimia, niin rasvaa ei tarvitse lisäillä koko ajan. Liian pienet suojakertoimet saavat ihon palamaan nopeammin, vaikka teoriassa SPF 10 -suojan antava voide suojaa ihoa palamiselta jopa 300 minuutin ajan, kun oletetaan, että pohjoiseurooppalainen ihotyyppi palaa normaalisti noin puolessa tunnissa ilman suojakertoimia. (Lähde: MTV).

Teoreettinen arvioi kuitenkin toteutuu hyvin harvoin, sillä rasvan käytön määrällä on myös väliä. Siitä lisää alempana! 

Suosittelen tunnistamaan oman ihotyypin, niin tietää paremmin, millaisia suojakertoimia kannattaa käyttää. Muistakaa myös, että rusketus ei tartu sen tehokkaammin, vaikka ottaisi aurinkoa ilman aurinkovoidetta.

3. Lisää aurinkovoidetta tarpeeksi usein

Levitä rasvaa noin puoli tuntia ennen aurinkoon menemistä ja lisää rasvaa taas viimeistään kahden tunnin kuluttua oleskellessasi auringossa (ja hetimmiten uimisen tai vahvan hikoilun jälkeen). Huomioi, että suojakertoimen numero ei kerro aikaa, jonka voi oleskella auringossa. 

Aurinkovoide kuluu iholta haihtumalla, uidessa ja hikoillessa. Suoja myös vähenee kuivatessa ihoa pyyhkeellä. Vaikka rasva olisi vedenkestävää, pitää rasvaa lisätä säännöllisesti. 

SPF 30 -suojakertoimella varustettu rasva on ihan yhtä tehokasta kuin 50-suojakertoimella varustettu rasva, kun miedomman suojakertoimen rasvaa levitetään iholle useammin. Mikään määrä aurinkovoidetta ei kuitenkaan suojaa koko päivää (edes SPF 50), vaan rasvaa tulee lisätä päivän aikana useita kertoja.

aco-sun-face-cream-anti-age aco-aurinkovoiteet-1

4. Levitä aurinkovoidetta runsaasti

Moni tekee sen virheen, että levittää aurinkosuojaa jo alkuunsa liian vähän. Käytä siis voiteita tai suihkeita reippaasti, sillä laittamalla aurinkosuojaa liian vähän, saatat jopa puolittaa suojakertoimen tehon (SPF 30 -> SPF 15).

5. Vältä aurinkoa keskipäivän kuumimpina tunteina

Vain pysymällä poissa auringosta voi välttää auringon aiheuttamat haitat ja säästyä mahdolliselta palamiselta. Moni kuitenkin haluaa oleskella auringossa ja ehkäpä saada pienen rusketuksenkin aikaiseksi. Niinpä suosittelen pysymään poissa auringosta edes keskipäivän tunnit, jolloin UV-säteily on kaikista voimakkainta.

Jos ja kun ottaa aurinkoa, kannattaa AINA käyttää aurinkovoiteita! Hyväkään rusketus iholla ei tarjoa suojakerrointa 4 korkeampaa aurinkosuojaa (joka siis on käytännössä yhtä tyhjän kanssa). Ihon palaminen ei ole hyvä juttu ollenkaan ja kasvattaa aina riskiä melanoomaan (Lähde: Studio 55, 2012).

Kannattaa myös muistaa, että vaikka istuisit rantavarjon alla uimarannalla, on palaminen silti mahdollista. UV-säteily kimpoilee vedestä ja hiekasta jopa 50 prosenttia suoraan uv-säteeseen nähden. UV-säteily läpäisee pilvetkin. Vain paksu pilvikerros suodattaa UV-säteilyä tehokkaasti

6. Älä käytä vanhoja tai pilaantuneita aurinkosuojia

Älä käytä edelliskesänä avattuja rasvoja enää seuraavana kesänä, vaan hanki uudet aurinkotuotteet vuosittain. Jos olet kuitenkin ostanut rasvan vuosi aikaisemmin ja säilyttänyt sitä avaamattomana pimeässä ja kuivassa paikassa, on se hyvin todennäköisesti vielä käyttökelpoista. Tuotteesta kyllä huomaa hajun ja ulkonäön perusteella, onko se pilaantunutta. Avaamattoman aurinkotuotteen pitäisi kuitenkin pysyä hyvänä vuoden (ehkä kahdenkin) verran, kun sitä on säilytetty oikein.

En suosittele ostamaan aurinkovoiteita rantakojuista, sillä siellä tuotteet usein seisovat pitkään esillä korkeissa lämpötiloissa ja auringonpaisteessa. Kuten arvata saattaa, tämä saattaa heikentää tuotteen tehoa.

aco-sun-face-cream-anti-age-2 aco-aurinkovoiteet

ACO SUN - KEVÄÄN 2018 UUTUUDET:

ACO Sun Face Cream Anti-Age SPF 30

ACO Sun Face Cream on kasvojen iholle kehitetty aurinkovoide, joka suojaa ja kosteuttaa ihoa. Voiteesta löytyy C- ja E-vitamiinia, sekä Q10:tä, jotka suojaavat ihoa rypyiltä ja pigmenttiläiskiltä.

Myös tästä tuotteesta löytyy ACO:n Triple Moist Complex -kosteudensitojayhdiste, joka tuo iholle optimaalista kosteutta jättäen ihon kuitenkin raikkaaksi ja hyväntuntuiseksi. Voide tuntuu kevyeltä, eikä se tahmaa, ja juuri siksi se sopii hyvin myös päivävoiteeksi ja meikin alle. Kuluttajahinta kyseiselle tuotteelle on 16,90 euroa / 40 ml.

ACO Transparent Sun Spray SPF 30

ACO Transparent Sun Spray on läpinäkyvä ja erittäin vedenkestävä ja mistä tahansa kulmasta suihkutettava aurinkosuoja, joka kosteuttaa ja antaa suojan UV-säteitä vastaan. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti ihoon. Tuotteen kuluttajahinta on 21,90 euroa / 175 ml.

ACO SUN -sarjaa myydään apteekeissa!

Turvallista auringonottoa kaikille, myös sinne rinteisiin ja lumisiin kinoksiin, sillä siellähän kasvot vasta saavatkin väriä!

t. Enni

Lue myös aiempi postaus:
 1. ACO-aurinkosuojat koko perheelle


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Kiitos näistä vinkeistä. Täytyykin käydä ihmettelemässä apteekkien valikoimaa täällä Lahdessa. Aco Sun tuotteita muistaakseni ainakin olin nähnyt myytävän apteekkien hyllyillä. En tiennyt, että SPF 30 olisi yhtä tehokas kuin 50-suojakertoimella varustettu mikäli muistaa rasvata useammin. Luultavasti myös helpompi levittää kuin 50-suojakertoimella varustettu rasva. Hyvää kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentistasi. Joo apteekit myy! Mulle on kohta tulossa Acon uutuuksia myös, kannattaa instagramin puolelta seurailla! Ja nää vinkit tuli tosiaan Acon tiimiltä tuossa tilaisuudessa!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt