Siirry pääsisältöön

Ruokasooda + ihottuma = ei toimi


Muistatte varmaan, kun innoissani kirjoitin ruokasoodan mahdollisuudesta parantaa ihottumani? No on aika välikatsauksen, kuten lupasin. Tulokset yllättivät, mutta eivät positiivisesti.

Joka kerta, kun levitän tätä rasvaa käsiini, alkaa välitön kutina ja punoitus. Niin myös tänään pitkän tauon jälkeen. Ensimmäinen yö rasvat kädessä oli ehkä kaikista herättävin kokemus (kirjaimellisesti) sillä parin viikon hyvien yöunien jälkeen heräsin yöllä siihen, että raavin käsiäni. Ne kutisivat taas niin paljon.

Tässä käsi viimeksi (anteeksi taas painajaisista, ihottumakammoiset katsokaa muualle)!


Tässä tänään, 10 minuuttia sitten. Tämä on sitten makrokuva, eli se ei oikeasti näytä noin pahalta. Vaan ei ihottuma ainakaan ole parantunut, ennemminkin vain pahentunut.

Mun soodarasva lähtee nyt roskiin, ei toiminut mulla. Joku voi halutessaan välittää tämän mun kokemuksen tänne, sillä itse en viitsinyt laittaa tuonne kommenttia (vaatii fb-tunnistautumisen). Moni siellä kuitenkin kyseli kokemuksia, joten tässä yksi... :(

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Linkkasin blogauksen tuonne, kun olen tunnarit sinne joskus kommentointia varten tehnyt. Vaan enpä kyllä jää sen kummemmin kommentointia seuraamaan, tullut väännettyä näistäkin ihan tarpeeksi. x)

  Mut joo, kyllähän näitä kaikkia väittämiä on ties mistä taikakeinoista hauvpuuntuhkasta magneetteihin ja ties mihin taikakaluihin ja homeopatiaan, ja aina on uskomattomia väitteitä, joille ei kuitenkaan ole mitään lääketieteellistä tukea, ja siis, toki koko lääketiede on jossain salaliitossa lääkefirmojen kanssa ja mitä vielä, yhtään eivät oikeasti ihmisistä välitä. Koskaan selitys ei voi olla se, että ei vaan oikeesti ja vilpittömästi tiedetä tai osata, vielä.

  Ja mistä sitä koskaan tietää kuka edes puhuu totta kaverin kaveristaan joka kokeili, tai mikä syy oikeasti oli oman iho-ongelman tai sen parantumisen takana. Jos ei ole tutkittu riittävän otosten ja sokkotestien avulla, voi melkeinpä heittää suoraan vesilintua, kunnes on ne tutkimukset suoritettu. (Sekin toki lääketeollisuuden salaliitto?)

  Parasta kyllä imho, kun tuosta ruokasoodastakin on höyrytty mukamas salaisena syövänparantajana ja liehuteltu varsinkin vielä jokin vuosi takaperin aina vain esimerkkinä Mikael Jungneria, joka muka parani syövästään ruokasoodalla. Noh, tyyppi itse on kyllä julkisesti kieltänyt tällaiset väitteet ja pitänyt pöyristyttävänä, että sellaisia juttuja vieläkin levitellään.... :D Mutta ah, urbaanilegendat, mikä niitä tappaisi, ei edes totuus.

  Varmaan ihan mistä tahansa asiasta, ruoka-aineesta ja molekyylistä löytyy aina se tyyppi, joka vannoo fantastisten asioiden parantaneen hänet ja tehneen elämästä upeampaa kuin koskaan. Mä kysyn sillon ekana mikä lehmä tyypillä itellään on ojassa... :D (Ja kas vain, tuokin tyyppi on toivonut / toivoo voivansa kaupata jotakin, mikä lie takana siinä, että on ilmeisesti luopunut hankkeestaan – vai onko?)

  Kaiken tän avautumisen jälkeen, olen kuitenkin pahoillani, ettet saanut apua inhottavaan vaivaan – myös minun perheenjäsenelläni on kiusallisia iho-ongelmia, jotka kausiluontoisesti pitävät häntä öisin hereillä ja vievät pahimmillaan hiuksetkin päästä. Ymmärrän siis toki myös halun ja tarpeen löytää helpotusta, tekisin ja kokeilisin varmasti itsekin aivan kaikkea mahdollista. Tiede onneksi menee koko ajan eteenpäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, joo ymmärrän! Enpä voi itsekään jatkaa keskustelua, voivat tulla sitten tänne keskustelemaan jos haluavat!

   Mielenkiintoinen näkökulma. Niin, en mä tätä mitenkään pahalla ajatellut, mietin vain, että ehkä kannattaisi kokeilla, mutta olin jo alusta alkaen skeptinen. Toki lääkevoiteet auttavat, mutta vielä ei ole sellaista, joka sallisi pitkäaikaisen käytön ja poistaisi ihottuman lopullisesti. :( Ei siis vielä ehkä tiedetä...

   :DD Haha! En tiedä, ehkä oli luopunut hankkeestaan? Toisaalta, jos hän oikeasti sai ihottumansa pois tuon avulla, niin hyvä! Harmi, ettei toiminut mulla, olihan meillä lähtökohdatkin ihan erilaiset. Siis hällä syyhypunkki, mulla ehkä stressi / allergia. :D

   No toivotaan, että tähän löytyisi parannus, aina vaan tuntuu, että ei löydy. Olen googlaillut (paha paha) samojen oireiden kanssa painivien kokemuksia ja monien ihotautilääkärikeikkojen jälkeen ovat kuulemma edelleen ilman vastausta. Mun mami on sairaanhoitaja, joten kotihoitoa saa, kun tarttee. Ei vaan pitkäaikasena lääkkeenä sovi nuo kortisoonit ja muut, eikä myöskään ihokaan enä tykkää niistä.

   Yhyy jään yksin vaivoineni :D

   Poista
  2. Hei
   En voinut olla vastaamatta kun mainitsit tuon homeopatian tuossa ns."huuhaa" osastossa kirjoituksessasi. Noh, olet nyt tietämättäsi todistanut tavallaan tuon homeopatian toimivuuden.. :)

   Sooda:

   (Natrum carbonicum Also Known As: Sodium carbonate, soda ash or washing soda)

   Natrum carbonicum "nimellä" löytyy homeopatisista valmisteista/lääkkeistä. En tiedä kuinka paljon sinä tiedät homeopatiasta(?), mutta sen verran se eroaa tavallisesta lääketieteestä että sama lääke sinun ihottumaasi (homeopatiassa) ei välttämättä sovi kaverisi ihottumaan, vaikka ulkoisesti ihottuma näyttäisikin samalta.

   (meillä perinteisessä lääketieteessä kun esim kortisonivoidetta käytetään monenlaiseen ihottumaan ja toki kortisoni hillitsee varmasti useiden ihottumien oireita mutta ei kyllä välttämättä muuta teekkään, siis paranna aina lopullisesti tuota vaivaa, homeopatiassa pyritään laajaan hoitoon ja lopulliseen parantumiseen, eikä se aina käy salaman nopeasti, mihin me kiireisessä yhteiskunnassa mieluiten pyrkisimme ja pyrimme)

   Kun homeopaatti hoitaa sinua oikeaoppisesti tehdään aina perinpohjainen haastattelu,missä selvitetään oirekuva ja samalla paljon muutakin. Eli koska homeopatiassa on tuhansia lääkeaineita niin joskus kestää että oikea lääke löytyy. Ja kun se löytyy voi toipuminen olla todella nopeaakin.

   Homeopatiassa on myös sellaisia valmisteita mitä mm. itsehoito oppaissa on kehotettu käyttämään matalissa potensseissa tietynlaiseen flunssaan, päänsärkyyn, pistoksiin (esim. ampiaisten) ja ne ovat valmisteita jotka mitä ilmeisemmin toimii akuuteissa tilanteissa parhaiten, en osaa tämän paremmin tätä asiaa selvittää, itse käytän juuri päänsärkyihin, flunssan torjuntaan, ensiapuna mm. ampiaisen pistoon tai haavoihin, sekä erilaisiin loukkaantumisiin.
   Usein olen saanut valmisteista apua, mutta en toki aina ja en siin ole mikään ammattilainen pelkästään homeopatiasta kiinnostunut kuluttaja ;)

   Niin, siis ilmeisesti jos soodasta olet saanut apua ihottumaasi, se toden näköisesti voisi homeopaattisissa valmisteissa olla se oikea lääke sinulle :) Minulle tuli hymy huuleen, kun mainitsit tuossa tekstissä tuon "ettei ole mitään lääketieteellistä tukea" varmasta toimivuudesta, noh, taisit juuri todistaa sen... ;) Ja se selittää myös sen miksi toisilla toimii ja toisilla ei, toisilla sopii oirekuvat natrium carbonaattiin ja toisilla aine olisi jokin muu.
   Iloista kesän jatkoa vaan :)

   Poista
  3. Okei.. Täytyy vielä sanoa, että jos käytit minua esimerkkinä, eli että soodasta oli apua, niin luit väärin. Soodasta EI ollut apua.

   Poista
  4. Homeopatiasta en sano juuta enkä jaata, ellei sieltä löydy joku apu ihottumaani. Ja kyllä, ymmärrän, että tällainen asia vie aikaa selvitäkseen, eli olen valmis odottamaan ratkaisua, kuten olen jo viimeiset neljä vuotta tehnyt. En siis ehkä elä tässä "kiireisessä yhteiskunnassa".

   Anteeksi sarkastisuuteni, mutta kommenttisi meni hieman yli ymmärrykseni. :D Missä siis oli maininta, että sooda toimi? Koska minulla sooda ei toiminut, niin silloin minulla ei toimi homeopatia? Se on ihan yhtä järkevä selitys kuin sinun sanomasi: sooda toimii, niin myös homeopatia.

   Poista
 2. Täällä yks atoopikko, kokeilin myös tätä soodakikkaa. Ensin sekoitin miniderm-voiteeseen, mikä pahenti ihottumaa, sitten kokeilin kookosöljyyn sotkettuna. Lopputulos kahta kauheampi ihottuma, levinnyt myös paikkoihin missä ei vielä viikko sitten ollut ihottumaa. Nahka on kauttaaltaan rutikuiva, kipeä ja punainen. Piti se silti testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiii! Ehkä pitäisi oikeasti vaan unohtaa nämä luomumenetelmät ja turvautua lääketieteeseen. Ettei ainakaan pahenna oireita!

   Poista
 3. Moi! Törmäsin tähän sun blogiin kun koitin googlettaa "reseptiä" tohon supervoiteeseen. Itellä oli just samannäkönen ihottuma stressistä pari vuotta sitten ja Xyzal tai Zyxal niminen allergialääke mitä saa ilman reseptiä apteekista oli ainut mikä jeesas kutinaan. kun sitä ei pariin päivään raavi niin se lähtee helpottaan. Suosittelen kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka

   Käytän kyllä koko ajan erilaisia allergialääkkeitä, mutta en ole tuota koittanut. Luuletko, että kutinaan auttoi allergialääke, vai nimenomaan tuo Xyzal, jonka vaikuttava aine on levosetiritsiinidihydrokloridi?

   Poista
 4. Kirjoitin tuohon blogaukseen seuraavan viestin juuri nyt:

  "Onhan sitä helppoa, Markku, puhua hyvästä palautteesta, kun poistat kaiken, mikä ei tuota omaa totuuttasi tue. Täällä on kerrottu toisenlaisiakin kokemuksia näiden aineiden toimivuudesta, tai siis toimimattomuudesta (esim. http://enninkengissa.blogspot.fi/2013/04/ruokasooda-ihottuma-ei-toimi.html), mutta nämä viestit mystisesti poistetaan. En tosin ole yllättynyt, juuri näinhän te vaihtoehtoihmiset toimitte: vain yksi vaihtoehtototuus on sallittua. Ironista on, että se on juuri se asia, josta te "virallista" totuutta ja esim. lääketiedettä kritisoitte, yksiäänisyydestä ja muiden näkemysten hiljentämisestä. Tämäkin viesti mitä ilmeisemmenkin poistetaan. Siksi jaan tämän kommentin myös Facebookissa ja ko. blogauksessa."

  Liikaa aikaa näiden kanssa tappelemiseen ei tietysti kannata käyttää, mutta aina voi vähän yrittää haastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä. :) Kiitos kommentistasi, voihan se olla, ettei mitään hyödytä, kun kerran kaikki valta tuon ketjun sisällöstö on tuolla kirjoittajalla. No toivottavasti kukaan ei vahingoita itseään tämän enempää kokeillessaan näitä itsehoitomenetelmiä. Ja ottaa tosissaan ne reaktiot, mitä ikinä rasvaseos saakaan aikaan.

   Poista
 5. Mutta Maria Morri ja Enni miksi ette julkaise minun vastineitani tässä blogissa, kun niin kovasti haluatte kommentoida minun blogissani?

  Palautan heti kommenttioikeutenne omaan blogiini, kun julkaisette minun jo tekemäni kirjoitukseni tähän blogiin!

  Vähän tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, ei muuta, kiitos!

  Terv: Markku Laitinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa,

   En valitettavasti ole saanut sinulta yhtään kommenttia aiheesta, olisin kyllä muuten sen julkaissut.

   t. Enni

   Poista
  2. Hyvä Markku, tämä blogi on Ennin ylläpitämä ja moderoima, minä olen Ennin blogissa vain lukija, mutta toki minulla on myös ikioma blogi. Tämä näin selvennykseksi.

   Ota myös huomioon, että minä olen ollut se, joka on esittänyt kaikista voimakkaimman epäilyn motiiveistasi, ei suinkaan Enni, joka on vain vilpittömästi mielenkiinnosta kokeillut ja kertonut rehellisesti oman kokemuksensa. Sikäli kuin sinun blogiisi on kyllä annettu linkkejä tästä blogista (ja ihan hei ilmaiseksi!), on vähän epäreilua, että olet poistanut kaikki linkit tähän blogiin omastasi. Enni on peräti kirjoittanut kolme omaa postausta liittyen blogaukseesi, mutta sinä et salli edes yhtä linkkiä kommenteissasi. Missäs se tasa-arvo on nyt? Mikään ei toki velvoita sinua julkaisemaan yhtään mitään, mutta ei velvoita Enniäkään.

   Esitän epäilyni motiiveistasi, Markku, sillä perusteella, että usein ennen pitkää näihin vaihtoehtolääkitsemisiin liittyy nimenomaan jokin taloudellinen intressi, joko oma tai kaverin kauppaama tuote, jolle yritetään hankkia asiakkaita ja luoda hypeä, varsinkin Internetissä, jossa markkinointi on parhaimmillaan täysin ilmaista. Aina toki näin ei ole, voi olla, että sinä aivan aidosti uskot siihen mitä suosittelet saamatta siitä yhtään mitään itsellesi, kyllä monet ihmiset tekevät niin, mutta minullahan ei tässä sitä keinoa ole tietää, mikä on totuus, enkä ole niin väittänytkään. Suhtaudun joka tapauksessa aikamoisella varauksella jokaiseen helppoja, sivuvaikutuksettomia lähes silmänräpäyksessä tepsiviä ihmelääkkeitä ehdottelevaan ihmiseen ja kysyn heiltä, millainen lehmä heillä on ojassa, et siis ole mikään poikkeustapaus tässä asiassa. Kurja juttu, mikäli olet pahoittanut mielesi tästä terveen kriittisen ja epäilevän ajattelun harjoittamisesta.

   Poista
  3. Enni, olen lähettänyt neljä kommenttia joita et ole julkaissut blodissasi ja siksi estin sinulta kommentoinnin blogiini!

   Toinen syy miksi estin sen, on se että myyt mainostilaa tähän blogiisi jota linkittelet omaan blogiini ja yrität linkityksilläsi ilmeisesti saada kävijöitä blogillesi ja näin saada tuloja itsellesi!

   Minä laitoin tarinani ja voiteen reseptin julkisuuteen koska halusin auttaa pyyteettömästi ihmisiä joilla on hankalia ihottumia, en saadakseni rahaa! Ja olen pahoillani etten kyennyt auttamaan sinua!

   Mielestäni tekosi ei kuitenkaan ole asiallinen ja hyvien käytöstapojen mukainen! Samoin pidän Maria Morrin väitteitä omasta ja ystäväni ihottumista naurettavina, ja olen antanut hänelle reilun mahdollisuuden tutustua asioista oleviin dokumentteihin, mutta sitä hän ei ole halunnut tehdä. Sen sijaan hän on kirjoittanut tännekin sen jälkeen ja epäillyt tarinaani! Hänellä ei siis ole ollut halujakaan muuta kuin esittää naurettavia vääriä väitteitään!

   Linkitänkin tänne oman blogini reiluuden vuoksi, jottei näkyvissä ole vain itse laittamasi osat blogista!

   http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136433-ihottumat-ja-kortisonivoiteiden-teho

   Terv: Markku Laitinen

   Poista
  4. Linkittäminen on yksi keino saada blogilleen uusia lukijoita, ei kai siinä ole mitään ihmeellistä. Mutta anteeksi, en ole voinut julkaista kommenttejasi, sillä en ole sellaisia sinulta ikinä saanut blogiini.

   Poista
 6. Markku, kaikesta, ihan kaikesta, löytyy kyllä aina todisteita ja "todisteita" puolesta ja vastaan, ihmetarinoita tunteikkailta ihmisiltä ja anekdootteja vaikka mistä. Usko tai älä, et ole ensimmäinen, joka keksii levittää iholleen ruokasoodaa. Netti on pilvin pimein täynnä juttuja.

  Siitä voi nyt lukea PubChemista ihan mustaa valkoisella, mitkä ovat uskottavan vertaisarvioinnin tuloksena ruokasoodan tehot ja mihin: http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/summary/summary.cgi?sid=7848266#x94 Vakuuttavimmat tulokset lienevät antasidipuolella, eli mahan liikahappoisuuden neutralisoinnissa, mutta toki en ole tutkija, joten voin lukea väärinkin. Närästykseen siis ihan ok. Toki sooda on myös karkea aines, joten sitä voi käyttää asioiden hankaamisella puhdistamiseen. Sokeri- ja suolakuorinnatkin ovat hyvin yleisiä.

  Joku taas esim. väittää homeopatiankin toimivan, vaikka puhuisivat vaan jostain tavallisesta flunssasta, joka paranisi siis muutenkin ihan *itsestään*, tehdään siis kytkös siitä, että paranee käytettäessä samalla jotain ainesta, siihen, että se johtui siitä aineksesta. Olen myös itse saanut bannit jonkun flunssasivuston pitäjältä, joka loukkaantui verisesti huomautettuani, että antihistamiinin syömisestä ei ole tutkittua hyötyä virusperäisen nielutuleduksen aiheuttamaan kipuun (joka niin ikään yleensä paranee täysin itsestään parissa päivässä). Hän mieluummin jatkoi "ihmisten auttamista" vaikka tuskin tosiasiallisesti auttoi yhtään ketään tällä misinformaatiolla, lähinnä edisti turhaa lääkkeiden syömistä. Banneja on blogeista Suomessakin jaeltu myös kriittisille ihmisille, jotka eivät purematta niele esimerkiksi väitteitä siitä että syöpä onkin sieni (mihin sattumalta myös ruokasoodaa tyrkytetään ihmelääkkeeksi), mistä muuten kans löytyy jos minkämoista "dokumenttia". Magneetit ja energiavirrat ovat aina kestoaihe, ja Valkee-korvavalo on tutkimuksen valossa yhäkin ihan fuulaa, johon valitettavasti jopa apteekit ovat menneet lankaan. Kyllä näitä kuule löytyy.

  Seuraussuhde ei tarkoita syysuhdetta, se yleensä unohtuu amatööriparantajilta.

  Epäily on Suomessa täysin oikeutettua toimintaa, jopa kannustettavaa. Samoin linkittäminen. On valitettavaa, ettet anna omille lukijoillesi mahdollisuutta tutustua väittämäsi ihmeaineen tehoon myös toiselta kantilta, vaan estät kaikki negatiiviset kokemukset ja korostat vain positiivista. Se ei ole tasapuolista.

  VastaaPoista
 7. Terve. tällähetkellä Markku Laitisen blogissa 267 kommenttia ja yhtäkään onnistunutta näyttöä/palautetta tuolta ei tahdo löytyä. Kuulostaahan tuo houkuttelevalta ratkaisulta ihottumaan, ja epätoivoisena varmasti suostuu koittamaan mitä tahansa että pääsisi vaivoistaan eroon, ja sitten vielä kun kyseinen metodi onnistuu niin pienellä vaivalla. Mutta tuota blogia lueskellessa alkoi tulla vaan niin epäilyttävä tunne joten oli pakko Googlettaa lisää. Epäilykset heräsi edelleenkin siitä että kaikista kommentoijista kukaan ei laittanut onnistuneesta kokeesta yhtään mitään. ja sitten kun nämä markun blokkailut tuli vastaan niin se vahvisti viimeisemmätkin epäilyt. ja jos joku pohtii vielä nyt mielessään että: Eikai ne nyt vastaakkaan mitään kun ovat jo pääseet vaivoistaan eroon! Voin vaan todeta että millä tahansa oppeelin korjaus foorumillakin ihmiset suurimmaksi osaksi osaavat tulla kuittaamaan onnistuneen korjaus vinkin. Ottaen vielä huomioon läpileikkauksen opel kuskeista, jotka ovat suurimmaksi osaksi kakkosluokan kansalaisia, rosvoja tai muuten vaan epäilyttäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha en oikein voi ottaa kantaa tuohon Opel-kommenttiin, sikäli kun moni tuttuni sellaisen omistaa ja ovat ihan hyviä kansalaisia, eivät rosvoja! :D

   Mutta. Hienoa, että päädyit tänne ja näytit, että kaikkea ei tarvitse sokeasti uskoa. Medialukutaitoa pitää osata olla ja se tuntuu monilta tuon ketjun kommentoijilta puuttuvan. Toivovasti muutkin hakevat lisää tietoa eivätkä sokeasti usko kaikke mitä netissä lukee.

   Poista
 8. Kun Vaimoni oli niin sairas että käsistä oli kuoriutunut iho.ihottuman takia. Sai hän rasvoja joka hän voiteli itsensä yliopistollisessa sairaalassa. Rasvoissa oli citroonahappoa joka käytetään säilytysaineena melkein kaikkissa rasvoissa ja pesuaineessa ja ruuissa. Kun hän lopetti citric asid käyttöön tai niinkuin Wikipedia selittää --> Loikkaa: valikkoon, hakuun  Sitruunahappo


  Zitronensäure - Citric acid.svg Citric-acid-3d.png


  Tunnisteet

  CAS-numero 77-92-9

  Ominaisuudet

  Molekyylikaava C6H8O7
  Moolimassa 192,124 g/mol
  Ulkomuoto kiinteä, kiteinen, valkoinen
  Sulamispiste 153 °C (426 K)
  Kiehumispiste hajoaa 175 °C (448 K)
  Tiheys 1,665 g/cm3
  Liukoisuus veteen 59 g/100 ml (20 °C)

  Sitruunahappo on kolmearvoinen orgaaninen happo. Sen kemiallinen kaava on C6H8O7 tai vaihtoehtoisesti CH2(COOH)•COH(COOH)•CH2(COOH). Sitä esiintyy luonnossa muun muassa sitrushedelmissä. Elintarvikkeista sitruunahapon tunnistaa E-koodista E330. Sitruunahapon muita nimiä ovat 2-hydroksi-1,2,3-propaanitrikarboksyylihappo ja Acidum Citricum. Sitruunahapon CAS-numero on 77-92-9. Sitruunahappoa vastaava anioni on sitraatti-ioni.

  Sitruunahappo on yksi sitruunahappokierron välivaiheista. Se osallistuu täten lähes kaikkien organismien aineenvaihduntaan.
  Loikkaa takaisiin,,
  ---> Lopppui ihoittuman oireilu ja ihoa sai takaisin ja normaali elämän. Tämä ei lääketiede hoxannut vaikka on fixu monissa asiassa. Ehkä tä kirjoitus on avuxi jollekin ?? Hyvä kesän nauttimisista ja toivon pikaisen paranemisen sulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voishan tuota koittaa. Olen onneksi menossa ihotautilääkärille ihan pian!

   Poista
 9. Sooda-rasvasekoitus vähensi kyllä kasvojen ihottumaa aika paljon, mutta käsissä on ja pysyy samat pläntit, eikä niillä alueilla ole tuntunut vaikuttavan suuntaan tai toiseen. Hyvä kuitenkin, että edes naaman ihottuma väheni, että kehtaa kulkea paremmin töissä ynnä muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Jos kasvojen ihottuma uusiutuu yli kolmen kuukauden ajan, kannattaa varmaan näyttää sitä iholääkärillä, koska sen jälkeen kroonistunut on aina vaikeampaa hoitaa pois. Itse kävin ihotautilääkärillä vähän aikaa sitten ja määräsi uutta kortisoonitonta Protopic-lääkevoidetta. Tietysti rasvan tarpeellisuuden määrittelee ammattilainen, mutta tämän tarkoituksena on poistaa krooninen ihottuma, ei lieventää sitä.

   Poista
  2. Protopic aiheuttaa solumuutoksia. Oma lääkärini ei suositellut käyttöä.

   Poista
 10. Mulla on samanlaista ihottumaa käsissäni ja kutina on kaamea. Eniten kämmenpuolella ja testasin myös innoissaan tuota sooda aqualan l seosta ja myös sooda Ceralan seosta ja seurauksena oli tajuton kutina. Voihan olla että joillain auttaa, mutta minullakaan ei auttanut. Minulla on atooppinen ihottuma, mutta aikuisiällä se on lähinnä näkynyt vain ihon kuivumisena, mutta käsissä on samanlaisia rakkuloita ja jopa miehelleni tulee ajoittain käsiin samanlaisia rakkuloita. Terveyskeskus lääkäri arveli ihottuman johtuvan liiallisesta käsien pesemisestä, mikä voi myös olla totta koska meillä on vaippaikäisiä. Mutta ihottuma ei tunnu helpottavan vaikka mieheni on koko kesälomansa ajan vaihtanut vaipat ja käytän suojahanskoja. Vahvat hydrokortisoni kuurit on kokeiltu ja niiden tuloksena katosi kuplat, mutta ihohalkeili kuivuudesta ja hetken päästä kutisevat rakkulat palasivat. Protopicia olen kokeillut aiemmin atopian vuoksi ja se taisi kuumottaa ja kutittaa, mutta ei auttanut. Tällaista mystistä ihottumaa tuntuu olevan aika useilla netin keskustelu palstojen perusteella. Esim: http://www.steadyhealth.com/ITCHY_HAND_FINGERS_BUBBLES_SKIN_PEELING_OFF_t164343.html Toivottavasti aiheuttaja löytyy. Eräs lääkäri sanoi syyksi myös stressin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen lukenut paljon tästä samaisesta ihottumasta ja ilmeisesti se voi johtua allergisoimisesta. Eli jos on atoopikko, kärsinyt nuorena taiveihottumasta, on kaikki melkein nykyään kutinaa/ihottumaa aiheuttavaa, siis suurinpiirtein. Mulle lueteltiin lääkärissä kaikki ruoka-aineet, kuten tomaatti peruna, ananas yms, eli aina pitäisi olla kumihanskat kädessä. Myös liiallinen käsien pesu ja huono kuivaus olivat yksi syy. Kädet pitäisi aina kuivata tosi hyvin! Samoin mainitsi myös hajustetut saippuat, käsisaippuat ja kaikki muut! Eli varmaan kaikki tällaiset pienet asiat vaikuttavat.

   Olen itsekin vähän huolissani tuon Protopic-voiteen tehosta, mutta niitä nyt kokeillaan. Tuota mainitsemaasi kuumotusta en ole vielä kertaakaan tosin tuntenut, vaikka odottelin sitä ihan mielenkiinnolla!

   Tosin nyt ovat kädet paremmassa kunnossa kuin vaikka viikkoja sitten. Pitää katsoa miten talven tullessa käy, mutta toivotaan parasta.

   Mutta joo, tuo soodasekoitus oli ihan karmeaa! En suosittele kokeilemaan :(

   Poista
  2. Myös kumille voi allergisoitua, jolloin kumihanskojen käyttö vain pahentaa tilannetta. Sen sijaan vinyylihanskat sopivat myös kumiallergikkoille. Kädet kannattaa pestä mahdollismman allergiatestatulla saippualla. Minulla on allergia formaldehydivapauttajille, joita löytyy noin puolesta kaikista myynnissä olevista saippuoista ja shampoista.

   Oman kokemukseni mukaan ruokasooda auttaa sieni-ihottumiin, muttei muihin vaan kuivattaa ihoa liikaa.

   Poista
 11. Hei, taisi kommentti tulla kahtena eriversiona kun luulin että edellinen katosi, kun en päässyt bloggeriin... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei mitään! Luin siitä toisesta kommentista tuosta saunasta.Mä en usko, että mulla ainakaan saunominen olisi se asia. Aina silloin allergia on pahin, kun olen ollut saunattomassa asunnossa. Nyt kun taas on tullut saunottua, niin ei oireet pahentuneet.

   Poista
 12. Itse kokeilin tätä tyttäreni ihottumaan. Se ei toiminut meilläkään ihan niinkuin olisin toivonut. mutta kokeiltu on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samma här. En kokeilun jälkeen enää oikein uskonut tähän ihmevoiteeseen...

   Poista
 13. Voisitko selittää, mitä PAHAA tuossa ihottumassa on? Pari pientä näppyä, ja ollaan heti itkemässä. Itsellä on punaista, kutisevaa ja hilseilevää ihottumaa ympäri kehoa, ei muutaku Hydrocortisonia kroppaan ja menoks. En vain voi ymmärtää tuollaista pikkuasioille itkemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani, että sulla ihottuma on myös aika pahaa, itsellänikin tänään kutisivat reidet, kaula yms allergian takia ja laitoin niihin kortisonia. Kortisoni ei vaan ole pidemmän päälle paras vaihtoehto ihottuman hoitoon, joten siksi hain käsiini erillisen reseptin. En ole ikinä kuvannut ihottumaa blogiini sen ollessa pahimmillaan, sillä lääkevoiteen avulla ihottuma ei ole enää uusiutunut.

   Sun ihottumaan en suosittele ruokasoodaa.

   Poista
 14. Siis tämäkö on sun käsitys painajaismaisesta ihottumasta? Mä en nää edes mitään ihottumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et tietenkään, kun ei sitä juuri kuvassa enää ollut. Enää ei ole ollenkaan, koska sain lääkevoiteen!

   Poista
 15. Mulla oli samanNÄKÖISTÄ ihottumaa juurikin samassa paikassa ja samassa kädessäkin vielä :D Bemetsonia aluksi, Helosania kun rasva kuivahtanut koska iho kuivui niin paljon ja Apolaria pari päivää vielä kun ihottuma "parani". Tämä läikkä uusii noin parin kuukauden välein.. Samantyyppisiä läikkiä myös muualla kehossa, Bemetsonia vaan kehiin, jopa silmäkulmaan oli pakko käyttää kun mikään miedompi ei tehonnut :/
  Mitä voidetta sulle määrättiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös. Lääkäri sanoi, että se on kroonista, eikä välttämättä ikinä täysin lopu. Eli saattaa aina uusia välillä.

   Mä sain ensin tuhdimpaa kortisonia (pevisone) jota pitää laittaa heti jos uusii. Tämän jälkeen käytän Protopic-voidetta, joka on tehonnut kuin unelma. Ihan yhdessä yössä saattaa parantaa orastavan ihottuman. Sen ohella rasvaan käsiä basan-voiteella. Nämä ovat toimineet hyvin. Tuo Protopic on lääkäreiden kehittämä voide, kai aika uusi ja vähän tyyriskin. se on silti tosi riittoisaa ja yli puoli vuotta kestänyt käytössä! Reseptillä tosin vain saa!

   Kannattaa käydä lääkärillä jos on kasvoissakin. Lääkevoiteilla voi olla ikäviä sivuvaikutuksia, esim iho ohenee!

   Poista
  2. Joo mulla oli joku n. 10v sitten käytössä Protopic (silloin maksoi 100e 50g purkki), mutta se ei enää toimi mulla (siis on mulla uus puteli xd) vaan ihoa polttaa ihan törkeesti :-D Ihan ihotautilääkärillä kävin ja sano et pari päivää saa käyttää tota Bemetsonia jos ei muu auta ja sit siirtyä miedompiin, just toi em. Apolar tai sit Elidel kans toimii ihan jees :)

   On aina mukava lukea muiden ihottumista ja kysellä sit tolta omalta lääkäriltä et voisko tällänen ja tollanen toimii itellä (: oon siis ollu atoopikko (ekseema) melkein 15 vuotta ja hyväinen lista on kertynyt niistä ei toimivista-tuotteista haha :D

   Poista
  3. Tämä 10 grammaa maksoi 20 euroa :D Mutta on kyllä kestänyt niin hyvin, että vastaa ihan jos ostaisin kympin aqualanpurkin ja käyttäisin puoli vuotta. Mutta joo aika jännä, mulla ei nimittäin polttele yhtään, ei ikinä ! Tänään juuri mietin, että tarkoittikohan se lääkäri sittenkin, että se kortisooni polttelee, koska se kirveltää vähän..

   Mä mielelläni olisin käyttämättä mitään, en tykkää tunkea ihooni lääkevoiteita. Joskus vaan on pakko. Hyvä, että olet löytänyt toimivia ratkaisuja. Pidän nämä mielessäni sitten, jos protopic ei toimi enää. Tosin siksi en halua käyttää sitä joka päivä, koska pelkään että tulen jotenkin "vastustuskykyiseksi" sille :DD

   Poista
  4. Se on kyl ihan törkeen hintasta :D sitähän ei ainakaan ennen saanu ees määrätä kaikki lääkärit kun se on niin tehokasta :o Mullakaan ei ennen poltellut, mutta niin vaan iho muuttuu :/ onneksi on tiedemiehiä jotka kehittelee uusia jutskia ja jotka sit ainakin hetkellisesti toimii :) aqualan l on kyllä ollu mun pelastus monessa tilanteessa, se pumppupullo kestää mulla noin kuukauden......hups

   Poista
  5. Mulla aqualan kestää kauemmin, koska se kutittaa välillä! :D Käytän sitä oikeastaan vain hätävarana. Mutta joo onneksi on tiede :DD

   Poista
 16. Yks atoopikko täällä moi. Kymmenen vuoden kortisonikierteen jälkeen tajusin, että ei se mitään paranna, painaa ihottuman hetkeksi pois ja pian se kuitenkin palaa. Oli pakko kokeilla jotakin muuta kun ihotautilääkäri ei osannut enää auttaa. Lisäaineet minimiin, vitamiinit kehiin ja parin vuoden vyöhyketerapia siihen vielä. Puhdistumisjakso kesti yli vuoden, kuona puski pintaan ja ihottuma levisi päästä varpaisiin ja lopulta parani päästä varpaisiin. Hoitoöljyinä kylmäpuristettu jojoba, kookos, manteliöljy...

  Krooninen ihottuma parani, ja ihottumaoireet palasivat lievempinä vasta viiden vuoden jälkeen. Nykyään kortisonia vältelläkseni käytän Avenen Cicalfate sinkkipohjaista voidetta, apteekkitavaraa. Ainut kortisoniton voide mikä auttaa suht nopeasti. Nuo kylmäpuristetut öljyt kyllä toimii kans, mut on hankalampia. Ihotautilääkärin määräämä valohoito on kyllä myös pelastus (kallista!). Sekin oikeasti auttaa parantamaan ihottumaa, ei vain lievittämään oireita hetkellisesti.

  Jep ja soodavoide ei yllättäen toiminut mullakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha en ihmettele, ettei toiminut! ;D

   Sinkkipohjaiset voiteet on jees, itse käytän välillä sitä baby zink -rasvaa, vauvojen pepuille kai se on tarkoitettu! Hyvä, että olet löytänyt ruokavalion ansiosta noin hyvin keinon atoopisen ihon taltuttamiseen. Mä en ole ikinä huomannut, että ruokavalion muutoksilla olisi ollut osuutta mun ihottumien hoidossa. Olen (tietääkseni) myös atoopikko, tai sen lääkärit kohdallani usein mainitsevat, mutta mielestäni olen kyllä hieman lievästi diagnoosin saanut. En mun ihottumat niin pahoja ole kuin mitä täällä ihmiset ovat kertoneet.

   Poista
 17. Syyhypunkilta näyttää TODELLA vahvasti. Harvoin nykypäivänä diagnoosia saa, sillä kuvitellaan ettei nykyään Suomessa siitä kärsitä.. kuitenkin syyhypunkkiepidemioita on jatkuvasti ympäri tätä maata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan se näyttää, mistäs tuon tietää. Kyllä kai lääkäri antaa syyhypukkidiagnoosin, jos se siltä vaikuttaa :D Minä en sitä saanut ;)

   Poista
 18. Moi.

  Tuota tuota. Itse olen kärsinyt mystisestä ihottumasta - punajäkälästä - kohta vuoden. Kutinat on aivan karmivat välillä. Käytän laimeita kolmio-rauhoittavia kutinan hillitsemiseen, mutta siinä taas on addiktio vaarana.

  Muutaman päivän nyt kokeillut tuota ruokasooda-juttua ja itsellä tuntuu toimivan. Mutta, muutin ohjetta sen verran, että Aqualanin ja ruokasoodan lisäksi laitan vielä mukaan pienen määrän kortisonivoidetta. Toki se huono puoli on, että taipeet kuivuu aivan mielettömästi, mutta mielestäni parempi toimivuus kuin sinkki- tai kortisonivoiteella yksistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en käytä aqualania enkä ruokasoodaa, enkä kovin usein kortisooniakaan. Aqualan jo itsessään kutittaa, eli on siis mulle tosi huono rasvavaihtoehto. Kannattaa käydä lääkärissä, ellet jo ole?

   Poista
 19. Hei,
  Sain kuukausi sitten pahan, sittemmin hyvin laajalle levinneen ihottuman luultavasti viininpunaisesta paidasta made in Bangladesh, joka jäi huolimattomuuttani pesemättä ennen käyttöä. Koskaan aiemmin en ole ihottumista kärsinyt nikkeliallergian lisäksi. Yleislääkäri ei osannut yhtään auttaa, ja päädyin epätoivoisena kokeilemaan ruokasooda+abobase- yhdistelmää. Hämmästyksekseni nukutun yön jälkeen iho näytti paljon paremmalta, ja nyt ihottuma on muisto vain 😤. Tuon tyyppiseen ihottumaan soodaa siis kannattaa kokeilla. Mielenkiintoista myös, että mainittuani asiasta Petroskoista kotoisin olevalle työkaverilleni, hänen mukaansa ruokasoodavesi rauhoittaa ihoa eli tuttu juttu 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan tuollainen ihottuma lähtenyt ihan muutenkin pois ajan kanssa? Jos iho ei altistu enää ärsytystä aiheuttavalle asialle, niin voisin kuvitella ihottuman paranevan aika nopeastikin itsestään. No hyvä jos toimi sinulla. :)

   Poista
  2. Sooda tepsii jos ihottuma on sieni-ihottumaa.

   Poista
 20. Moi, Itselläni oli käsi-ihottuma vuosikausia ja jouduin vaihtamaan ammattia sen takia. (Olin koneistaja).
  Kävin allergiatesteissä ja millekkään pick testissä en ollut allerginen. Diagnoosi oli jotain atooppinen iho ja koita vaan kestää. Tosiaan myös silmäluomet oli mulla silloin semmoiset kutiavat ja iho hilseili niistäkin. Pärjäsin kyllä uudessa ammatissa, kun käsiä ei tarvinnut läträtä enää leikkuunesteessä, mutta esim koneitten korjaus ym säi ihon ärsyyntymään aina. Sitten tietoisuuteni lisääntyi että ihmiset altistuvat melkoiselle kemikaalikoktailille. No jätin kaikki kemikaalit pois ja ihottuma parani. Epäilin ensi että shampoon vaahtoamisaine olisi aiheuttanut ihottumaa ja tutkin mm hammastahnan ainesosat. Ostin ssl vapaata hammastahnaa ja kokeilin sitä. Ja oireet palasivat. Sitten ostin Hammastahnaa josta oli Fluori poissa. Oireita ei tullut. Itse selvitin että olen allerginen fluorille, enkä ole sitä senkoommin käyttänyt. Iho on parantunut ja autoremppaa kestää tehdä. Senverran jäi päälle tuo testi että peseytymisessä käytän mäntysuopaa niin suihkussa kuin käsienpesussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista ja kannattaa tehdä niin, mikä itselle sopii. Mäkin olen aikalailla siirtynyt pois kaupan käsirasvoista ja käyytän vaan hajusteettomia ja allergisoivalle iholle sopivia.

   Poista
 21. Ootko kokeillu jättää maitoa pois, siis kaikki maitoa sisältävät? Näyttää samalta, mitä mun kädet sillon, kun käytin vielä maitoa. Eli jos esim. keksipaketin kyljessä lukee jotain maitoon viitaavaa, aiheuttaa se minulla tuon reaktion.
  Vai oletko jo löytänyt aiheuttajan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, en ole. Syytän edelleen stressiä, koska samaten huomaan oireet. Maidolla ei taida olla tekemistä tämän kanssa, tai en ole huomannut eroa... :/

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my