TUKISUKKIA JA TURVONNEITA SORMIA - KUUKAUSI LASKETTUUN AIKAAN

Postauksessa näkyvät vaatteet saatu kaupallisessa yhteistyössä Chiquelle-verkkokaupalta

Laskettuun aikaan on jäljellä tasan kuukausi. Hyvin todennäköisesti noin kuukauden päästä tässä taloudessa asuu kolmas henkilö, apuva. Jäin virallisesti äitiyslomalle tasan viikko sitten ja olen nauttinut tästä ajasta todella paljon.

Neljä vuotta sitten valmistuin ammattikorkeakoulusta ja pääsin aloittamaan työt pääsiäisen aikoihin. Siitä asti olen miettinyt, että milloinhan saan seuraavan kerran levähtää ilman mitään tekemistä.

Toki opettajan etuihin ovat kuuluneet pitkät kesälomat, ne tosin ovat aina kaikki menneet opiskellessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Eikä neljä vuotta sitten kesälomakaan tainnut olla kuin kahden viikon pituinen, johtuen siitä, että siirryin suoraan vanhasta duunipaikasta uusiin töihin.

brixton-fiddler-chiquelle-dress-ennin-kengissa
Kuvissa näkyvät vaatteet saatu Chiquelle-verkkokaupasta.
brixton-fiddler-kuukausi-laskettuun-aikaan-ennin-kengissa

ÄITIYSLOMA

Nyt olen ollut kotona vaihtelevasti jo lähes tammikuun puolivälistä saakka. Alkuun tietysti huono omatunto kolkutti takaraivossa sairasloman takia, mutta nyt kun on virallisesti päässyt äitiyslomalle, on kaikki stressi kadonnut. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan on sellainen olo, ettei tarvitse huolehtia tai murehtia yhtään mistään. Kuukauden päästä tilanne sitten jo hieman muuttuu, mutta ilolla odotan sitäkin.

Tietysti välillä tulee päiviä, kun mieliala heittelee ja esimerkiksi toistuvat nukahtamisvaikeudet meinaavat välillä saada pinnan kireälle. Kuitenkin aina aamuisin heräilen rauhassa ja nautin paljon hitaista aamuista ja siitä, että voin suunnitella rauhassa päivän ohjelmaa. 

Uusia kipuja on tullut paljon, joten tekemiset rajoittuvat kuitenkin aika lailla autoiluun ja kaupoissa käymiseen tai ajanviettoon ystävien kanssa. Särkylääkkeen avulla mennään melkein joka päivä. 

Tänään käyn ehkä viimeisissä blogiin liittyvissä tapahtumissa vähään aikaan. Menen parin ihanan kanssa Lidl Lupilu -luomulastenruokien medialanseeraukseen ja pääsiäisriehaan. Tapahtuma kuulosti niin jännittävältä, ettei sitä voinut jättää väliin!

chiquelle-dress-ennin-kengissa

Nyt elellään raskausviikkoa 36 (piti ihan tarkistaa) ja olo on aika paksu. Alla vähän paljastuksia hehkeästä raskausajasta:

Joys of pregnancy: 

 1. Sormet ovat niin turvoksissa, että jouduin jo luopumaan lähes kaikkien sormuksien käytöstä. Vihkisormusta pidän vielä itsepintaisesti vasemmassa nimettömässä, mutta varmaan tällä viikolla joudun siitäkin luopumaan
 2. Mun piti myös ostaa isommat kengät
 3. Käytän päivittäin tukisukkia
 4. Mun nenä näyttää isommalta kuin ennen
 5. Ylävatsa tuntuu siltä, että jäljellä on enää revähtäneet vatsalihakset.
 6. Mun hemoglobiini oli viimeksi mitattuna 103
 7. Ensi viikko kuluu lääkärin vastaanotoilla ja labroissa
 8. Raskausaikana painoa on tullut lisää yhteensä 17 kg

Myös jotain positiivista:

En ole saanut yhden yhtä raskausarpea ...vielä! Liekö päivittäinen rasvaus auttanut asiaa. Samaten jotkut ovat kertoneet, että iho on alkanut kukkia raskausaikana, mutta itse en ole huomannut ihon kunnossa mitään muutoksia.

Mikään ei kuitenkaan piristä tällä hetkellä enempää kuin saada sähköpostiin viesti, jossa kerrotaan, että olet voittanut 150 euron edestä hemmotteluhoitoja. Tiedättekö, kun lahjakortti pian tupsahtaa postiluukkuun, tämä rouva varaa ajan saman tien rentouttavaan jalkahierontaan.

Oikeasti, ei tämä nyt niin kauheaa ole ja onneksi kipulääkkeet on keksitty!

Kuvissa näkyvät vaatteet on saatu Chiquelle-verkkokaupasta, josta tulossa lisää tietoa viikonloppuna Instagramin puolelle. Nämä eivät siis ole äitiysvaatteita, eli odotan innolla, miltä nämä näyttävät päällä ilman isoa kumpua.

t. Enni

Lue myös aiemmat raskauteen liittyvät tekstit:
 1. Tyttö vai poika?
 2. Raskauskuulumisia - Rv 35
 3. Muuttunut kehonkuva ja pukeutuminen raskausaikana
 4. 7 vinkkiä siihen, mitä tehdä äitiyslomalla edullisesti
 5. Ovatko Bugaboon yhdistelmävaunut kannattava hankinta?
 6. Miten pärjätä mahdollisimman vähillä vaatehankinnoilla raskausaikana?
 7. Vauvamaha

Kommentit

Lue myös