MUUTTUNUT KEHONKUVA JA PUKEUTUMINEN RASKAUSAIKANA

Kaupallisessa yhteistyössä: Ellos & KappAhl

Nyt pitää vetää takaisin aiempia puheitani seuraavasta postauksesta: "Miten pärjätä mahdollisimman vähillä vaatehankinnoilla raskausaikana", nimittäin housujen pitäminen (ja pukeminen) alkaa olla aika tukalaa. Ehkä ihan tavallisilla farkuilla ei pärjääkään loppuun asti.

Ette myöskään usko, miten viime loppuviikon pikaiset visiitit Helsingissä veivät mut lähes sohvapotilaaksi. Kun sitten pääsin sohvalta ylös, vaapuin kuin ankka (plus siihen muutama naamanirvistys ja uuh aah -ähinä jokaisella askeleella). 

En ole osannut ikinä kuvitella, miten heikkoon kuntoon raskaus voi ihmisen saada. Koska olen kuitenkin ihminen, joka ei osaa olla pitkään paikallaan (edes sairaslomalla), niin kotoa on pitänyt päästä välillä pois.

Onneksi positiivinen asenne ja iloinen mieli auttavat paljon. En ole myöskään kokenut, että raskaushormonit olisivat vaikuttaneet minuun kovin paljoa, en ole mielestäni vielä esim. flipannut kertaakaan (ainakaan pahasti). Jotkut koskettavat blogikirjoitukset ja leffat ovat kyllä saaneet mut pillittämään.

Postauksessa näkyvät vaatteet saatu blogin kautta Ellosilta ja KappAhl:lta

kappahl-limited-edition-aitiysmuoti

Siitä päästäänkin näihin kuviin... 

Olen ollut aika rennolla asenteella raskausajan lihomisen suhteen, mutta nyt kyllä vähän mietityttää, sillä paino nousee aika kovaa vauhtia mitä pidemmälle mennään. Vielä kuukausi sitten painonnousua ei ehkä nähnyt naamasta, mutta nyt se alkaa jo vähän näkyä. Niinpä alkuun kauhistelin näitä tänään ottamiani kuvia ja muuttunutta kehoa. Maha kasvaa hurjaa vauhtia.

Siinä samalla olen vähän ahdistunut pukeutumisesta. Periaatteessa kaikki neuleet menevät vielä päälle, mutta kun en enää haluaisi käyttää housuja. Olen tykästynyt legginseihin, sillä ne eivät ahdista tai kiristä. Koska en kuitenkaan miellä legginsejä kunnon housuiksi, ei lyhyitä neuleita voi niiden kanssa oikein käyttää.

Kiristävät vaatteet (ja myös monet luonnonkuidut, kuten villa) aiheuttavat ihooni tällä hetkellä myös jäätävää kutinaa. Yhdessä vaiheessa luulin tosissani, että minuun on iskenyt raskaushepatoosi. Esimerkiksi reilu viikko sitten, kesken kauppareissun, kutina kävi niin sietämättömäksi, että jouduin ostamaan uudet LEGGINSIT, jotka vaihdoin jalkaani saman tien. Onneksi oli pitkä takki päällä.

BABY BUMP

Tällä hetkellä koen välillä vaivaannuttavaksi sen, että ihmiset kiinnittävät paljon huomiota mahaani (älkää pahastuko minulle, vaikka nyt mainitsen tästä asiasta). Eihän asialle tietenkään voi mitään, sillä kasvava vauvamaha kerää automaattisesti katseita. Oma äitikin huutelee päivä toisensa jälkeen mahalleni: "MUMMI TÄÄLLÄ!". Tärkeintähän on oikeasti se, mikä siellä sisällä kasvaa, eikä omaan napaan tuijottaminen. :D

Osittain katseista johtuen olen kuitenkin suosinut rentoja paitoja, enkä ole pitänyt juuri ollenkaan tiukkoja trikoopaitoja, joita monien odottavien äitien näkee pitävän. 

Onneksi pääsin tänään tutustumaan muutamiin vaateuutuuksiin (postauksessa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta), kuten Ellos-verkkokaupasta löytyviin kesäisiin Joelle-malliston tuotteisiin, joissa väljiä leikkauksia löytyy runsain mitoin.


JOELLE-MALLISTO

Joelle-malliston tuotteet koostuvat kaikille boheemeille kukkaislapsille sopivista värikkäistä ja väljistä mekoista, paidoista ja asusteista. Mallistosta löytyy myös hillittyjä värejä, jopa mustaa, joiden vastapainona on paljon kauniita kuoseja.

Joelle-malliston tunika* (keskimmäiset kuvat) tulee olemaan tavoitevaatteeni sitten kun raskausmaha on poissa. 

kappahl-limited-edition-aitiysmuoti-ennin-kengissa

1. KappAhl Limited Edition 

Yläpuolella kuvissa näkyvä mustavalkoinen paita on KappAhlin Limited Edition -mallistoa. Kyseinen mallisto on siis tullut myyntiin jo aiemmin. Tämä graafinen, mustavalkoinen neule on paitsi siitä ihana, että se mahtuu nyt päälleni, siinä on myös paljon asennetta.

Vaikka kyseessä on neule, pystyn ehkä nipin napin pitämään sitä myös legginsien kanssa, tai sitten tämäkin jää odottelemaan käyttöä huhtikuun loppuun, kun vauva syntyy.

Specsaversilla myynnissä olevat Bruuns Bazaarin* aurinkolasit pääsivät myös kuviin (saatu blogin kautta). Bruuns Bazaar on tanskalainen muotihuone ja se edustaa skandinaavista tyyliä, jossa eleganssi, tyylikkyys ja yksinkertaisuus ovat etusijalla.

2. Ellos Joelle - Wildflower

Alla Ellos Joelle -malliston ihanan kevyt Wildflower-tunika*, jota löytyy Ellosilta myös roosan värisenä.

ellos-joelle-wildflower-tunika

3. Ellos Collection

Viimeisempänä oma lempparini, eli Ellos Collection -malliston Silvana-mekko*, joka pääsee käyttööni heti huomenna. Olen niin innoissani tästä mekosta, sillä se mahtuu päälleni nyt mahan kanssa ja ihan varmasti täten ilman mahaakin.

Nyt minulla on ainakin yksi lisävaate loppuraskauden ajaksi, sillä kaupoista en ole onnistunut löytämään hyviä mekkoja monista yrityksistä huolimatta.

ellos-silvana-mekko-aitiyspukeutuminen ellos-silvana-mekko-aitiyspukeutuminen-ennin-kengissa 
Jos kiinnostutte Silvana-mekosta, on se mielestäni mukavan reilua kokoa. Kuvissa minulla päällä koko 36! Kyseessä ei siis ole äitiysvaate, kuten eivät ole muutkaan postauksessa näkyvät vaatteet.

Äänestä paras vaate kommentteihin (1, 2 vai 3)!

t. Enni

Postauksessa näkyvät tuotteet on saatu blogin kautta brändeiltä!

Lue myös aiemmat raskauteen liittyvät tekstit:
 1. 7 vinkkiä siihen, mitä tehdä äitiyslomalla edullisesti
 2. Ovatko Bugaboon yhdistelmävaunut kannattava hankinta?
 3. Miten pärjätä mahdollisimman vähillä vaatehankinnoilla raskausaikana?
 4. Vauvamaha


Kommentit

 1. 1!!! Aivan upea sun päällä ja tosi hyvältä näytät kyllä kaikissa ja ihan niinkun muutenkin :)<3

  VastaaPoista
 2. Kivoja kaikki kolme, ehkä kuitenkin kakkonen tai kolmonen on suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kakkonen on ihana, yällö hetkellä vähän tiukka mahasta, joten odotan että pääsee kunnolla käyttöön! Tämä sattui olemaan pientä kokoa (S), jos tilaisi M tai L mahtuisi varmasti!

   Poista
 3. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita, mutta kyllä eniten omaa silmääni miellyttää KappAhlin mustavalkoinen paita :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninpä! Kyllähän tuossa KappAhlin paidassa on sitä jotain! :)

   Poista
 4. Alin mekko on kyllä eniten miun mieleen! :) Miusta mekot oli kaikkein kätevimpiä raskauden viime metreillä, varsinkin joustavat mekot sen jälkeen, kun hameet alkoivat kinnaamaan tai masutuubi ei meinannut pysyä paikoillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se oli myös oma lemppari! Joo mekko on tosi helppo, en olisi uskonut, että musta kuoriutuu mekkomuija näin talvellakin! :D

   Poista
 5. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös