RASKAUSKUULUMISIA - RV 35

And so it begins... Unettomat yöt. Kroppa selvästi valmistautuu tulevaan muutokseen, sillä jo nyt tässä vaiheessa yöunet ovat muuttuneet radikaalisti, jos vertaan vaikkapa ihan muutaman kuukauden takaiseen.

Toki joskus työviikollakin on ollut haastavaa saada unen päästä kiinni, sillä ainakin mun aivot raksuttavat iltaisin, vaikka kuinka yrittäisin rauhoittua. Montakohan pulmaa olen oikeasti ratkaissut unissani? Olen myös onnistunut suunnittelemaan ihan toteuttamiskelpoisia tuntisuunnitelmiakin öisin. Toki aamulla on raskasta herätä, kun on periaatteessa viettänyt juuri 8 tuntia töissä ja sen jälkeen pitäisi vielä lähteä töihin ja illalla suunnitella seuraava päivä. 

Tiedättekö, on niin ihanaa aloittaa äitiysloma virallisesti ylihuomenna. Olo on niin ylikuormittunut jo pelkästä sohvalla lepäilystä.

Nämä kuvatkin taitavat olla jo parin viikon takaa. Tältä viikolta en ole vielä uusia masukuvia ikuistanutkaan. Maha kasvaa niin nopeasti ja alkaa aiheuttaa sen verran tukalaa oloa, etten ole varma haluanko tätä loppuvaihetta edes jälkeenpäin muistella kuvien muodossa...

vahat-younet-raskausaikana

Palataan vielä univaikeuksiin. Nukahtamisongelmaani paras ratkaisu on ollut lukea jotain kirjaa, mutta eihän se käytännössä onnistu enää kello kahden aikaan yöllä, jos toinen nukkuu vieressä.

Jos taas luen kirjaa vaikkapa sohvalla (tai jossain muualla kuin sängyssä), olen virkku heti sen jälkeen, kun siirryn nukkumaan.

Niinpä olen katsonut Instagramista kokkausvideoita sängyssä aina siihen asti, että silmäni ovat hivuttautuneet itsestään kiinni. Vaikka siis tutkimusten mukaan älypuhelinta selaillen uni ei maita, niin minulla se on ollut toistaiseksi tehokkain tapa saada unen päästä kiinni.

raskaus-unettomat-yot-ennin-kengissa

Viime yönä onnistuin saamaan unen jo joskus ennen yhtä, mutta taas kolmelta kukuin hereillä (tai itse asiassa kukuttiin yhdessä). Uusi rytmi alkaa ilmeisesti iskostua jo molempiin.

Aika lailla enää kuukausi jäljellä ja sitten yölliset herätykset tulevatkin olemaan osa tyypillistä arkea. Luulen kuitenkin, että olen valmis muutokseen. Päivä kerrallaan ja tulee mitä tulee -mentaliteetti on hyvä tapa selvitä asioista. Ei kai sen elämän aina pelkkää pumpulia tarvitse olla?

Ps. Mulle järkättiin baby showerit viime viikonloppuna. Haluatteko kuulla niistä tarkemmin blogissa? 

t. Enni

Lue myös aiemmat raskauteen liittyvät tekstit:
  1. Muuttunut kehonkuva ja pukeutuminen raskausaikana
  2. 7 vinkkiä siihen, mitä tehdä äitiyslomalla edullisesti
  3. Ovatko Bugaboon yhdistelmävaunut kannattava hankinta?
  4. Miten pärjätä mahdollisimman vähillä vaatehankinnoilla raskausaikana?
  5. Vauvamaha

Kommentit

Lue myös