Nähtävää Torremolinoksessa ja lähiseuduilla

Me lähdetään tyttöjen kanssa kesällä Espanjaan Torremolinosiin humpsuttelemaan. Aurinkorannikkohan on mulle jo hyvin tuttu paikka yli kahdenkymmenen vuoden ajalta, mutta harvoin siellä on tullut käytyä ystävien kanssa. Viimeksi samantyylinen reissu tapahtui vuonna 2008, eli johan se on aika lähteä naisten kanssa ulkomaille. Hyvä ystäväni kyseli viimeksi nähdessämme: "Mitä siellä voi tehdä?" Siinäpä vasta hyvä kysymys!

Meillä on viikko aikaa ja nähtävyyksiä on paljon. Listasin alle muutaman must see -kohteen Aurinkorannikolla vieraileville. Jos tästä listasta puuttuu jotain, niin kertokaa mulle! Mihin siis veisin tytöt?!

1. Puerto Marina / Benalmádena

Tässä postauksessa vilahtaa Puerto Marinan kaunis huvipursisatama. Benalmádenan ööh "keskustassa" (ei siis Arroyo de la Mielissä, vaan siinä N-340-tien varrella) saattoikin sitten kokea (muistini mukaan) aikamoisen yöelämän. Onkohan siellä vielä äksöniä nykyisin?

ennin_kengissa_espanja

2. Plaza Mayor -ostoskeskus

No tänne on pakko suunnata, jos tykkää shoppailla. Paikan päälle pääsee kätevästi niin junalla kuin autollakin (jos on vuokra-auto käytettävissä). Täällä must go -paikka on ainakin Nike Factory Store, josta mulla on ollut tapana ostaa uudet lenkkarit vuosittain. Niin hyviä alennuksia täällä on todistettu.

4. Fuengirolan keskusta ja Miramar-ostoskeskus

Jos mahdollista, ajoita nämä nähtävyydet eri päiville. Sadepäivät kannattaa viettää Miramarin ostoskeskuksessa ja keskustaan suunnata hyvällä säällä. Keskustasta löytyy paljon samoja liikkeitä kuin Miramarin ostoskeskuksesta, mutta molempiin saa uppoamaan tunnin jos toisenkin...

5. Mijas

Mijasin vuoristokylään (kuvia mm. tässä postauksessa) kannattaa suunnata iltapäivästä, jotta voi todeta kauniin auringonlaskun vuorten taa. Kannattaa myös tarkistaa paikalliset juhlapäivät, sillä silloin kylässä vierailu muuttuu entistäkin erityisemmäksi. Tsekkaa mm. La Luna Mora de Mijas -tapahtuma kesällä. Viimeksi tapahtuman aikoihin koko kylä verhottiin kynttilöihin ja turistien ja paikallisten makuhermoja kutkuteltiin vierailevien katukeittiöiden herkkujen toimesta.

ennin_kengissa_espanja2
ennin-kengissa-calle-nicaragua
ennin-kengissa-harka

6. Järvet ja El Chorro

Järvet eli siis tekojärvet, jotka sijaitsevat Malagan pohjoispuolella, ovat yksi parhaimmista nähtävyyksistä Torren lähiseudulla! Varaa mukaan ainakin litra aurinkorasvaa, uimapatja, läpsyt, eväät, kolikoita ja vessapaperia. Paikan päällä tulee vietettyä helposti koko päivä, eli tästä syystä retkeen kannattaa varautua eväiden kera.

Muista varata mukaan paljon juotavaa. Järviltä löytyy ravintoloita ja pieniä kioskeja, mutta välimatkat ovat aika pitkiä. Paikan päällä auringonotto tapahtuu kivikkoisessa maastossa ja matka veden ääreen on myös aika kivikkoista. Kannattaa siis varata mukaan kengät, jotka voivat kastua ja kunnon patja, jolla maata.

Mielestäni parasta järvissä on (maisemien lisäksi) lilluminen uimapatjan kanssa keskellä tekojärveä. Patjan kanssa uiminen on myös aika hauskaa ja nopeaa puuhaa, eli piipahdus vastarannallakin on mahdollista. Plus selkälihakset saavat todella hyvän treenin.

Järville on noin tunnin ajomatka Torremolinosista, ja paikan päälle kannattaakin mennä autolla. Omassa suosikkipoukamassani päivän vierailusta on joutunut pulittamaan euron, ja rantatuolin saa muutamalla eurolla koko päiväksi. :)

7. La Carihuelan ranta

Carihuelan ranta on mun kotiranta. Koti, loma-asunto, mökki tai miksi sitä ikinä haluaakaan kutsua sijaitsee muutaman sadan metrin päässä rannasta. Carihuelan rantakadun rannat ovat parhaat Torressa. Piste.

Tähän väliin pienet, aiheeseen sopivat lyriikat (vaikkakaan en voi sietää merta).

I've been standing at the edge of the water '
Long as I can remember, never really knowing why
I wish I could be the perfect daughter
But I come back to the water, no matter how hard I try 
How Far I'll Go. (C) 2016 Walt Disney Records

8. Torremolinosin keskusta ja San Miguel -ostoskatu

Varmaan ensimmäinen turistien suuntaama kohde Torremolinosissa. Harmillisesti Torren keskusta on kokenut pientä liikekatoa vuosien aikana, mutta paikalla kannattaa silti käydä ihastelemassa rakennuksia, leipomoita ja kävelykaduksi muutettua keskustaa.

ennin-kengissa-Jos etsitte hyvää ja edullista ruokapaikkaa, käykää Mr. Noodlesissa. Vaikka kyseessä onkin ketjuravintola, ruoka on HYVÄÄ! Tilaan täällä aina saman aterian: "Tallarines al huevo vegetarianos", eli nuudelia kasviksilla. Hinta näyttää olevan nykyisin 6,70 €, ja sillä saa masun aivan varmasti täyteen. Ah, nyt tekee jo mieli... Ravintoloita löytyy Torremolinoksesta, Malagasta, Benalmádenasta, Fuengirolasta...


Tämä paikka on toiminut luotettavana asukuvauspaikkana jo vuodesta 2013. Ennen sitä ohi oli tietysti ajettu monia kertoja, mutta vasta kun perhe muutti Fuengirolaan, tuli myös härkä tutuksi. 

Vuodelta 2014 löytyi tällainen postaus, ihan mukavan lämpimät lämpötilat olleet... Härkä on ihana näköalapaikka, sillä sieltä näkee koko Fuengirolan. Kannattaa saapua paikalle auringonlaskun aikoihin, jolloin aurinko laskee vuorten taakse antaen mukavan pehmeän valon kuviin.

Kerran härällä nähtiin myös tällainen ötsy...

ennin-kengissa-dyynit-playa-de-bologna


Nämä kaksi on pakko niputtaa yhteen, vaikka ne eivät ehkä kuulosta siltä, että niillä olisi jotain yhteistä. Vaan väärässä olette. Nämä kaksi paikkaa sijaitsevat ehkä aivan eri suunnilla, mutta niitä yhdistää parikin asiaa.

1. Ne sopivat hyvin ihmisille, jotka pitävät autoista = Malagan automuseossa on nähtävää kaikenikäisille, mutta Puerto Banúksen muskeliautoissa ja -veneissä sitä vasta nähtävää onkin. Suosittelen!

2. Näitä molempia yhdistää myös yksi erikoinen asia: Huippumuoti. Puerto Banús on tunnettu monista luksusmerkkien liikkeistään, samoin Malagan automuseosta löytyy melkoisen kattava vintage Haute Couture -kokoelma. Molemmista löytyy mm. Dioria. ;)


Tänne haikailin jo talvilomalla, mutta en päässyt käymään. Kyseisestä paikasta saa ihanaa juustosalaattia ja herkullisia tapaksia. Kesällä pakko käydä maistelemassa vähintään näitä tapaksia: Ensaladilla rusa (perunasalaatti) y Bocas de mar en Salsa Rosa (surimitapas). Pääruoaksi sitten ensalada de queso y frutos secos... 

Paikan löytää helposti, sillä ravintola löytyy Los Pacosin suomalaiskeskittymästä Avenida de Finlandian varrelta. Ps. Ravintolalla on menu myös suomeksi!

ennin_kengissa_espana

Muita suosittuja paikkoja ja tekemistä lomalaisille:
  1. El Chorron Caminito Del Rey. Camimitolle saa tosin varautua pieniin (välillä puolenkin vuoden?) jonotuksiin
  2. Dyynit eli Playa De Bolonia
  3. Urheilupuistot, joissa voi jumpata viilenevässä illassa. ILMAISTA HUPIA!
  4. Barranco Blanco, josta myös lisää täällä
  5. Benalmádenan lintupuisto
  6. Markkinat (tiistaisin Fuengirolassa, torstaisin Torressa ja perjantaisin Benalmádenassa)
  7. Torremolinosin La Bateria -puisto, josta postauksen toisiksi ylin kuva on napattu
Seuraavaksi moni varmaan miettiikin lentolippuja Torreen. No siihenkin olisi apua saatavilla, eli kurkkaa täältä ohjeet, jos olet kiinnostunut säästämään lentolippujen hinnoissa.

Ai että, en malta odottaa, että saadaan korkata skumppa rannalla!

Noniin tytöt, mihin mennään?

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

Lue myös