Siirry pääsisältöön

Nähtävää Torremolinoksessa ja lähiseuduilla

Me lähdetään tyttöjen kanssa kesällä Espanjaan Torremolinosiin humpsuttelemaan. Aurinkorannikkohan on mulle jo hyvin tuttu paikka yli kahdenkymmenen vuoden ajalta, mutta harvoin siellä on tullut käytyä ystävien kanssa. Viimeksi samantyylinen reissu tapahtui vuonna 2008, eli johan se on aika lähteä naisten kanssa ulkomaille. Hyvä ystäväni kyseli viimeksi nähdessämme: "Mitä siellä voi tehdä?" Siinäpä vasta hyvä kysymys!

Meillä on viikko aikaa ja nähtävyyksiä on paljon. Listasin alle muutaman must see -kohteen Aurinkorannikolla vieraileville. Jos tästä listasta puuttuu jotain, niin kertokaa mulle! Mihin siis veisin tytöt?!

1. Puerto Marina / Benalmádena

Tässä postauksessa vilahtaa Puerto Marinan kaunis huvipursisatama. Benalmádenan ööh "keskustassa" (ei siis Arroyo de la Mielissä, vaan siinä N-340-tien varrella) saattoikin sitten kokea (muistini mukaan) aikamoisen yöelämän. Onkohan siellä vielä äksöniä nykyisin?

ennin_kengissa_espanja

2. Plaza Mayor -ostoskeskus

No tänne on pakko suunnata, jos tykkää shoppailla. Paikan päälle pääsee kätevästi niin junalla kuin autollakin (jos on vuokra-auto käytettävissä). Täällä must go -paikka on ainakin Nike Factory Store, josta mulla on ollut tapana ostaa uudet lenkkarit vuosittain. Niin hyviä alennuksia täällä on todistettu.

4. Fuengirolan keskusta ja Miramar-ostoskeskus

Jos mahdollista, ajoita nämä nähtävyydet eri päiville. Sadepäivät kannattaa viettää Miramarin ostoskeskuksessa ja keskustaan suunnata hyvällä säällä. Keskustasta löytyy paljon samoja liikkeitä kuin Miramarin ostoskeskuksesta, mutta molempiin saa uppoamaan tunnin jos toisenkin...

5. Mijas

Mijasin vuoristokylään (kuvia mm. tässä postauksessa) kannattaa suunnata iltapäivästä, jotta voi todeta kauniin auringonlaskun vuorten taa. Kannattaa myös tarkistaa paikalliset juhlapäivät, sillä silloin kylässä vierailu muuttuu entistäkin erityisemmäksi. Tsekkaa mm. La Luna Mora de Mijas -tapahtuma kesällä. Viimeksi tapahtuman aikoihin koko kylä verhottiin kynttilöihin ja turistien ja paikallisten makuhermoja kutkuteltiin vierailevien katukeittiöiden herkkujen toimesta.

ennin_kengissa_espanja2
ennin-kengissa-calle-nicaragua
ennin-kengissa-harka

6. Järvet ja El Chorro

Järvet eli siis tekojärvet, jotka sijaitsevat Malagan pohjoispuolella, ovat yksi parhaimmista nähtävyyksistä Torren lähiseudulla! Varaa mukaan ainakin litra aurinkorasvaa, uimapatja, läpsyt, eväät, kolikoita ja vessapaperia. Paikan päällä tulee vietettyä helposti koko päivä, eli tästä syystä retkeen kannattaa varautua eväiden kera.

Muista varata mukaan paljon juotavaa. Järviltä löytyy ravintoloita ja pieniä kioskeja, mutta välimatkat ovat aika pitkiä. Paikan päällä auringonotto tapahtuu kivikkoisessa maastossa ja matka veden ääreen on myös aika kivikkoista. Kannattaa siis varata mukaan kengät, jotka voivat kastua ja kunnon patja, jolla maata.

Mielestäni parasta järvissä on (maisemien lisäksi) lilluminen uimapatjan kanssa keskellä tekojärveä. Patjan kanssa uiminen on myös aika hauskaa ja nopeaa puuhaa, eli piipahdus vastarannallakin on mahdollista. Plus selkälihakset saavat todella hyvän treenin.

Järville on noin tunnin ajomatka Torremolinosista, ja paikan päälle kannattaakin mennä autolla. Omassa suosikkipoukamassani päivän vierailusta on joutunut pulittamaan euron, ja rantatuolin saa muutamalla eurolla koko päiväksi. :)

7. La Carihuelan ranta

Carihuelan ranta on mun kotiranta. Koti, loma-asunto, mökki tai miksi sitä ikinä haluaakaan kutsua sijaitsee muutaman sadan metrin päässä rannasta. Carihuelan rantakadun rannat ovat parhaat Torressa. Piste.

Tähän väliin pienet, aiheeseen sopivat lyriikat (vaikkakaan en voi sietää merta).

I've been standing at the edge of the water '
Long as I can remember, never really knowing why
I wish I could be the perfect daughter
But I come back to the water, no matter how hard I try 
How Far I'll Go. (C) 2016 Walt Disney Records

8. Torremolinosin keskusta ja San Miguel -ostoskatu

Varmaan ensimmäinen turistien suuntaama kohde Torremolinosissa. Harmillisesti Torren keskusta on kokenut pientä liikekatoa vuosien aikana, mutta paikalla kannattaa silti käydä ihastelemassa rakennuksia, leipomoita ja kävelykaduksi muutettua keskustaa.

ennin-kengissa-



Jos etsitte hyvää ja edullista ruokapaikkaa, käykää Mr. Noodlesissa. Vaikka kyseessä onkin ketjuravintola, ruoka on HYVÄÄ! Tilaan täällä aina saman aterian: "Tallarines al huevo vegetarianos", eli nuudelia kasviksilla. Hinta näyttää olevan nykyisin 6,70 €, ja sillä saa masun aivan varmasti täyteen. Ah, nyt tekee jo mieli... Ravintoloita löytyy Torremolinoksesta, Malagasta, Benalmádenasta, Fuengirolasta...


Tämä paikka on toiminut luotettavana asukuvauspaikkana jo vuodesta 2013. Ennen sitä ohi oli tietysti ajettu monia kertoja, mutta vasta kun perhe muutti Fuengirolaan, tuli myös härkä tutuksi. 

Vuodelta 2014 löytyi tällainen postaus, ihan mukavan lämpimät lämpötilat olleet... Härkä on ihana näköalapaikka, sillä sieltä näkee koko Fuengirolan. Kannattaa saapua paikalle auringonlaskun aikoihin, jolloin aurinko laskee vuorten taakse antaen mukavan pehmeän valon kuviin.

Kerran härällä nähtiin myös tällainen ötsy...

ennin-kengissa-dyynit-playa-de-bologna


Nämä kaksi on pakko niputtaa yhteen, vaikka ne eivät ehkä kuulosta siltä, että niillä olisi jotain yhteistä. Vaan väärässä olette. Nämä kaksi paikkaa sijaitsevat ehkä aivan eri suunnilla, mutta niitä yhdistää parikin asiaa.

1. Ne sopivat hyvin ihmisille, jotka pitävät autoista = Malagan automuseossa on nähtävää kaikenikäisille, mutta Puerto Banúksen muskeliautoissa ja -veneissä sitä vasta nähtävää onkin. Suosittelen!

2. Näitä molempia yhdistää myös yksi erikoinen asia: Huippumuoti. Puerto Banús on tunnettu monista luksusmerkkien liikkeistään, samoin Malagan automuseosta löytyy melkoisen kattava vintage Haute Couture -kokoelma. Molemmista löytyy mm. Dioria. ;)


Tänne haikailin jo talvilomalla, mutta en päässyt käymään. Kyseisestä paikasta saa ihanaa juustosalaattia ja herkullisia tapaksia. Kesällä pakko käydä maistelemassa vähintään näitä tapaksia: Ensaladilla rusa (perunasalaatti) y Bocas de mar en Salsa Rosa (surimitapas). Pääruoaksi sitten ensalada de queso y frutos secos... 

Paikan löytää helposti, sillä ravintola löytyy Los Pacosin suomalaiskeskittymästä Avenida de Finlandian varrelta. Ps. Ravintolalla on menu myös suomeksi!

ennin_kengissa_espana

Muita suosittuja paikkoja ja tekemistä lomalaisille:
  1. El Chorron Caminito Del Rey. Camimitolle saa tosin varautua pieniin (välillä puolenkin vuoden?) jonotuksiin
  2. Dyynit eli Playa De Bolonia
  3. Urheilupuistot, joissa voi jumpata viilenevässä illassa. ILMAISTA HUPIA!
  4. Barranco Blanco, josta myös lisää täällä
  5. Benalmádenan lintupuisto
  6. Markkinat (tiistaisin Fuengirolassa, torstaisin Torressa ja perjantaisin Benalmádenassa)
  7. Torremolinosin La Bateria -puisto, josta postauksen toisiksi ylin kuva on napattu
Seuraavaksi moni varmaan miettiikin lentolippuja Torreen. No siihenkin olisi apua saatavilla, eli kurkkaa täältä ohjeet, jos olet kiinnostunut säästämään lentolippujen hinnoissa.

Ai että, en malta odottaa, että saadaan korkata skumppa rannalla!

Noniin tytöt, mihin mennään?

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my