Viimeinen päivä Lontoossa

Tänään aamulla herätessäni muistin millaista oli kävellä Lontoon kaduilla ja kiirehtiä metroon. Kaikilla tuntui olevan kiire ja moni juoksi hätäpäissään kohti metrotunneleita, vaikka lähes jokainen metro kulki kolmen minuutin väliajoin.

Sitä kiirettä ihmettelin suuresti ja se kyllä vaikutti myös omaankin käyttäytymiseen. Eihän sitä voinut hidastella tientukkona. Jonon mukana mentiin. Välillä metro oli niin täynnä, että kaikki eivät mahtuneet kyytiin. Meidänkin seurueellemme tapahtui yksi hassu välikohtaus. Oli kyllä ikimuistoinen ja koominen hetki, kun yksi seurueemme jäsen jäi metron ovien toiselle puolelle vain laukku metron ovien välissä. Metrossa ei ollut ovenavausnappia, eivätkä ovet enää auenneet (kuten yleensä silloin, kun jotain jää väliin). Kuului vaan hullu pamaus ovien mennessä kiinni ja pinoinen paniikki, että mitäs nyt?! No laukku saatiin pelastettua metroon, tyyppiä ei. :D Onneksi metroja kuitenkin kulki niin tiheästi, että olimme pian koko porukka taas koossa.

IMG_6930


Viimeisenä päivänä olimme taas ajoissa liikkeellä. Aamupala syötiin kahdeksalta, tosin se pekoniaamupala tökki nyt jo aika pahasti, mutta teekulttuuri sen sijaan osui ja upposi. Puoli kymmenen aikoihin suunnattiin kohti Camden Townia viimeisille tuliaisostoksille.


IMG_6967
IMG_6723
IMG_6719
IMG_6949
IMG_6737
IMG_6724
IMG_6738


Camden Townissa otin välipalaksi tuorepuristettua appelsiinimehua, joka maksoi yhden punnan. Oli kyllä namia.

IMG_6729
IMG_6902
IMG_6905
IMG_6884
IMG_6889

Tämä alempi kaupunkikuva oli yksi mun reissun lempparikuvista ensimmäistä bussikuvaa lukuunottamatta. Siinä moderni ja vanhanaikainen rakentaminen yhdistyvät aika veikeällä tavalla ja luovat aikaan ison kontrastin.

IMG_6890
IMG_6888
IMG_6960
IMG_6799

Myöhemmin iltapäivällä kävelimme vielä pitkin Lontoota. London Bridgeltä otin kuvia Tower Bridgestä ja itse linnasta. Kävimme myös pakollisella Starbucks-visiitillä ja tilasin S:n suosittelemana jonkin jäätävän kokoisen caramel-kahvi-juoman. Oli aika makeaa, mutta kyllä se alas meni! Siihen päälle vielä täytettyä croissanttia, niin kyllä vatsa kiitti (ei kiittänyt)... Oli muuten ihanaa tulla kotiin ihan senkin takia, että pääsi syömään hedelmiä ja marjoja. Kyllä se tuttu ja turvallinen ruisleipä, viili ja mustikkapainoitteinen aamu/iltapala vaan on hyväksi terveydelle.

Tämä viimeinen päivä oli kaikista reissupäivistä lämpimin. Vaikkei kuvista ehkä välity lämpö, niin asteita oli +17. Takittomuus ei siis ollut mitään kuvausreksiviittaa.

IMG_6767
IMG_6777
IMG_6838-co
IMG_6834
IMG_6745
IMG_6802
IMG_6824_face
IMG_6842
IMG_6848

Tower of London oli vaikuttava kokemus, vaikkei linna ulospäin näyttänytkään erikoiselta. Ainakin tuo sivusta löytyvä Traitor's Gate sai silti kylmät väreet aikaan. Oli myös aika jännää kuulla, että tuolta alueelta on kaivettu esiin vaikka miten paljon historiallisia esineitä, kirjattu ne kaikki ylös, ja sittemmin haudattu takaisin omille paikoilleen. Historiaa jalkojen alla, siis kirjaimellisesti.

IMG_6906
IMG_6909
IMG_6748
IMG_6754
IMG_6962
IMG_6833
IMG_6948
IMG_6953
IMG_6970
IMG_6741

Sen jälkeen kello olikin jo niin paljon, että oli aika ottaa suunta kohti Gatwickin lentokenttää. King's Crossin vieressä olevalta St Pancrasin juna-asemalta lähti suora noin tunnin kestävä yhteys kohti lentokenttää. Jos siis joskus mielitte käydä Lontoossa, niin King's Crossin alue on erinomainen hintatason ja kulkuyhteyksien takia. 

Itse Lontoossa olin yleensäkin hyvin yllättynyt kaikkien perusasioiden alkeellisuudesta, enkä usko tämän johtuvan niinkään kaupunginosista. Ihan sellaiset perusjutut, kuten suihkun paineet ja ikkunoiden vetoisuudet hämmästyttivät. Täällä Suomessa sitä on tottunut niin paljon parempaan (ehkä vähän turhaankin), että perillä odotti pieni kulttuurishokki. Tosin niin se ainakin omalla kohdallani on, että minne tahansa meneekin, sitä aina kummasti sopeutuu. Mitä sitten, jos vettä täytyy valuttaa ensin viisi minuuttia, että tulee lämmintä? Mitä sitten, jos tukanpesu hoituukin nopeammin lavuaarissa? Miksi siis pitäisi valittaa, kun hotelli sijaitsi noinkin kauniilla puisto-alueella ja muutaman sadan metrin päässä odotti koko Lontoo.

Siis kyllä, aion ehdottomasti vielä tulevaisuudessa vierailla Lontoossa!

t. Enni

Kommentit

 1. Oih, Lontoo <3 Olen käynyt kaupungissa kolmesti ja se on kyllä ilmastostaan huolimatta lempparikaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh olen kade! Lontoo oli kyllä ihana paikka! :) Missäpäin siellä olet seikkaillut?

   Poista
 2. Ääää oon niin kateellinen, en oo ikinä ollut Lontoossa, mut aina unelmoinu pääseväni. Superihania kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli munkin eka kerta! Halvat lennot saa ainakin Norwegianilla, eläminenhän siellä ei ole ihan halvinta mahdollista. Toivottavasti joskus pääset! :) Kiitos!

   Poista
 3. Ihania kuvia! Itse olin Lontoossa noin vuosi sitten lukiomme musiikkikurssien kautta. Reissu oli aivan mahtava ja Lontoo vei sydämeni <3 ihan unelmapaikka, tahtoisin sinne pian uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vau, oli varmasti upea reissu! No kyllä, olen samaa mieltä<3

   Niin mäkin!!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös