Helppo niksi kertoo, sopivatko lyhyet vai pitkät hiukset sinulle

Oletteko koskaan kuulleet 2.25 tuuman säännöstä? Olen pohtinut hiusteni lyhentämistä polkkapituiseksi jo ikuisuuden, ja samalla miettinyt, miltä lopputulos näyttäisi piirteisiini nähden. Nyt pystyn testaamaan, sopisivatko haaveideni hiukset minulle (ainakin teoriassa) helpon niksin avulla. 

2,25 inch rule"

Sääntö kulkee nimellä "2,25 inch rule" ja sen avulla voi selvittää, imartelisiko lyhempi hiusten pituus kasvoja. Kaavan sääntöön on kehittänyt kampaamoguru John Frieda.

Säännössä tarkastellaan leuan ja korvan välistä etäisyyttä ja mitä pidempi etäisyys on, sen paremmin pidemmät hiukset sopivat piirteisiin. Jos taas etäisyys on alle 5,5 cm, lyhyt kampaus saattaa toimia paremmin. Eli lyhyille kasvoille lyhyet hiukset ja pitkille kasvoille pitkät hiukset. 

Kyseisen testin perusteella minun ei siis kannattaisi lyhentää hiuksiani, sillä säännön mukaan lyhyet hiukset sopivat parhaiten kasvoille, joissa korvan ja leukalinjan etäisyys on korkeintaan 2,25 tuumaa (noin 5,5 cm), kun taas minulla etäisyys on noin 7 cm.

5-5-cm_rule_2-25_inch_rule_
   
Omat mitat saa helpoiten mitattua kynän ja viivottimen avulla. Katso esimerkki täältä

Tämän kaavan mukaan itselleni siis sopisivat parhaiten pitkät hiukset. Vaan mitä mieltä olette, kannattaako tähän sääntöön luottaa? Olisi mukava kuulla, millaisia tuloksia te saitte!

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Mä olen muuten kuullut tästä joskus ja testasinkin, että minullekin sopisi paremmin pitkät hiukset. Muutamaan otteeseen olenkin niitä pätkinyt olkapääpituuteen (esim. viime kesänä) ja nyt ne on taas takapuolen päälle... Hiukseni taitavat olla itse päättäneet olla pitkät... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin kiva kuulla! Ne selvästi haluavat olla pitkät! eli siis pidä pitkänä: ;)

   Poista
 2. Näköjään jäin koukkuun blogiisi :D
  Harmi kun työt kutsuu. Itse olen kevään aikana lyhennellyt hiuksiani jo parikin kertaa. No pitkät ne silti vielä on eli matkaa polkkapituuteen riittää. Silti joka päivä pohdin hiusteni lyhennyttämistä vielä ainakin jonkin verran, olisi nimittäin kiva pitää hiuksia enemmänkin auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana kuulla! Tervetuloa vaan seuraamaan :D <3 Sulla on nätit hiukset ja kiva jos pystyt niitä vielä lyhentämään! En taida sittenkään uskaltaa itse haha. ihanaa työpäivää!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös