Siirry pääsisältöön

BLOGI 10 vuotta ja TOP 10 LEMPIPOSTAUKSET


Ennin lempipostaukset

10 vuotta

Niin kävi, että kymmenen vuotta vierähti ja blogi täytti pyöreitä! Ensimmäinen ajatus tästä oli lähinnä se, että jos seuraavat kymmenen vuotta kuluvat yhtä nopeasti, niin herranjestas sitten mä olen nelikymmpinen silmänräpäyksessä. 

Vaan en vaihtaisi hetkeäkään, mikä matka tämä onkaan ollut.

Synttäreiden kunniaksi listasin mun omat lempipostaukset:

1. Miksi some koukuttaa? (julkaistu 30.5.2019)

Mun @somenainen-tili instagramissa on ehkä uusi, mutta ajatukset sen taustalla eivät. Tämä taisi olla ensimmäisiä postauksia, kun aloin kunnolla käsitellä sitä, millainen somekolikon kääntöpuoli on. Tämänsuuntaisten asioiden parissa haluaisin itse asiassa tulevaisuudessa työskennellä.

2. Miten musta tuli Lady? (julkaistu 1.1.2020)

Myös vähän kevyempiä aiheita... Tästä on riittänyt niin paljon juttua ja huumoria, että pakko jakaa uudestaan.


Ennin kengissä lempipostaukset


3. Kakkua aamupalaksi / Smoothiekakku (julkaistu 23.4.2019)

Mom hack! Tässä resepti kakkuun, jota uunituore taaperokin voi omilla synttäreillään maistella. En edes itse tajua, miten tein noin siistin kakun...

4. Hauskimmat muistot työhaastattelusta (julkaistu 5.1.2017)

Näitä oli aikanaan hauska muistella. Onko sut laitettu esim. kuvaamaan oma työhaastattelu? Tai onko sulta kysytty haastattelussa, milloin aiot hankkia lapsia (ja aiotko)? Nämä ja paljon muuta löytyy siis tästä julkaisusta.

5. Synnytyskertomukset (osa 1) (8.1.2019)

Meni melkein vuosi ennen kuin avasin synnytykseen liittyviä asioita kunnolla blogissani. Päätin kuitenkin kirjoittaa asioita ylös ihan itseänikin varten, jotta joskus voisin tulla lukemaan omia julkaisujani ja muistella, miten synnytys lopulta sujuikaan. 

Avasin näissä teksteissä (neljä kappaletta) sitä, miten päädyin sektioon, miten suunniteltu sektio eteni sekä millaisia kauhunsekaisia hetkiä lapsen kanssa tuli koettua sairaalassa. 

Kyseessä ei käsittääkseni ollut mitään normaalista poikkeavaa, mutta tuoreelle ensiäidille aika hurjia juttuja kuitenkin. Kannattaa siis tutustua näihin!

6. Eroon silmälaseista - Smile-laserleikkaus (julkaistu 28.5.2016)

Tämä postaussarja, joka käsitteli Smile-laserleikkauksen jälkeistä toipumisprosessia, on ollut yksi blogini luetuimmista. Sarjassa pohdin avoimesti ja rehellisesti leikkauksen hyviä ja huonoja puolia, sekä sitä, miksi alunperin leikkaukseen päädyin. Kannattaa lukea, jos olet tällaista miettinyt.

Sarjaan kuului postaukset 


ennin kengissä lempipostaukset


7. Missä asennossa nukut ja 20 muuta kysymystä (julkaistu 12.11.2017)

Voisin listata tähän miljoona Espanja-aiheista postausta, mutta päädyin laittamaan tämän. Käykää lukemassa Espanjajutut oman tagin alta täältä. Sitä ennen voitte lukaista tämän authorin infopläjäyksen. 

8. Meille tulee minipossu (julkaistu 1.1.2017)

Jo perinteeksi muodostuneet aprillipäivän julkaisut blogissani ovat aina olleet mitä herkullisempia ainakin omasta mielestäni ja niitä olen usein suunnitellut viikkojakin. Minipossuun tein myös paljon taustatutkimusta, joten kiitos ehkäpä sen, tähän(kin) moni seuraaja meni! :D 

9. Bicester village outlet (julkaistu 23.10.2013)

Henkeen ja vereen Harry Potter -fanina tämä Lontoon reissu oli the best thing ever! Julkaisussa myös juttua Bicester village -outletista!

10. PINK HAIR (julkaistu 24.12.2014)

Tämäkin blogin suosituimpia postauksia. Pinkit hiukset oli <3 ja tulevat aina olemaan. Tästäkin jo kuusi vuotta, jestas.

Käykää lukemassa Instagramin puolelta muisteluita vuosien varrelta sekä millä muulla tavoin vaikutan nykyään sosiaalisessa mediassa. Iso kiitos vielä joka ikiselle sivuilla ikinä vierailleelle tai minua jollakin tavalla tukeneelle ihmiselle. Ilman yleisöä ei olisi tätä blogiakaan. 

Siispä kiitos, kiitos! <3

t. Enni


Kommentit

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt