KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKUSarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku

Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun? 

Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin.

Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku!


"Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun 
keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan 
pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen"


Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa

Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä naperoita. Kyseinen kakku on kuitenkin siitä hauska, että sen pohjaa voi vaihdella oman (ja vauvan) maun mukaan. Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen.

Paras saamani vinkki kakkuun liittyen onkin se, että reseptiä voi soveltaa helposti. Kakun voi tehdä Apinaeväs-pohjaan, joka saattaakin olla tuttu monelle Simppeli Sormiruokakeittiön ohjeita seuraaville henkilöille.

"Jos kakun tekee apinaeväs-pohjaan
kakku sopii myös alle vuoden ikäisille lapsille"

Smoothiekakku on raikas, marjaisa ja näyttävä kakku, jonka koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Kakku sisältää alkuperäisen ohjeen mukaan banaania, suomalaisia mansikoita, kookoskermaa, liivatetta sekä kardemummaa. Minä lisäsin joukkoon vielä mangososetta.

Jos kakun tekee apinaeväs-pohjaan, kakku sopii myös alle vuoden ikäisille lapsille, sillä kakku ei sisällä ollenkaan lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Kakun koristeita ei tietenkään tarvitse antaa vauvalle syötäväksi.

Kakusta saa erityisen näyttävän, kun sen tekee korkeaan irtopohjavuokaan. Kyseisiä vuokia löytää edullisesti myynnistä monista paikoista.

Herkkujen ystävä kun olen, tein pohjan perinteiseen keksi-voiseokseen, koska se tekee kakusta astetta herkullisemman. Enkä säästellyt koristeissa, vaan mitä enemmän, sen parempi. Olen itse asiassa aika ylpeä aikaansaannoksestani, vaikka kakun pohja hieman rakoilikin irrottaessani kakkua irtopohjavuoasta.

Sitä en muuten tiedä, mistä tuo yksi keksi tupsahti Dominon päälle.

"Kakusta saa erityisen näyttävän, 
kun sen tekee korkeaan irtopohjavuokaan"Miten kakku maistui vauvalle?

Kakku vaatii vielä vähän totuttelua, sillä kirpeät marjat eivät ole vielä neidin lemppareita. Tyttö on nyt kuitenkin maistellut kakkua jo muutaman kerran, joten ehkäpä tästä vielä tulee meidän yhteinen suosikkimme.

Vieraat sen sijaan kehuivat kakkua paljon sanoen kakun olevan "upea", "tosi hyvää" ja "kivan raikasta ja kevyttä". 

Kakkua aamupalaksi

Totta se on: Söin kakkua aamupalaksi ja siinä samalla sain annoksen päivän marjoja. Jätin vain palan herkullista pohjaa toiseen kertaan.

Mitä mieltä tästä vinkistä? Kerro myös oma leivontavinkkisi!

Lisää mommy hackseja tulossa pian!

t. Enni

Kommentit

Lue myös