Siirry pääsisältöön

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKUSarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku

Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun? 

Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin.

Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku!


"Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun 
keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan 
pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen"


Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa

Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä naperoita. Kyseinen kakku on kuitenkin siitä hauska, että sen pohjaa voi vaihdella oman (ja vauvan) maun mukaan. Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen.

Paras saamani vinkki kakkuun liittyen onkin se, että reseptiä voi soveltaa helposti. Kakun voi tehdä Apinaeväs-pohjaan, joka saattaakin olla tuttu monelle Simppeli Sormiruokakeittiön ohjeita seuraaville henkilöille.

"Jos kakun tekee apinaeväs-pohjaan
kakku sopii myös alle vuoden ikäisille lapsille"

Smoothiekakku on raikas, marjaisa ja näyttävä kakku, jonka koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Kakku sisältää alkuperäisen ohjeen mukaan banaania, suomalaisia mansikoita, kookoskermaa, liivatetta sekä kardemummaa. Minä lisäsin joukkoon vielä mangososetta.

Jos kakun tekee apinaeväs-pohjaan, kakku sopii myös alle vuoden ikäisille lapsille, sillä kakku ei sisällä ollenkaan lisättyä sokeria, suolaa tai maitotuotteita. Kakun koristeita ei tietenkään tarvitse antaa vauvalle syötäväksi.

Kakusta saa erityisen näyttävän, kun sen tekee korkeaan irtopohjavuokaan. Kyseisiä vuokia löytää edullisesti myynnistä monista paikoista.

Herkkujen ystävä kun olen, tein pohjan perinteiseen keksi-voiseokseen, koska se tekee kakusta astetta herkullisemman. Enkä säästellyt koristeissa, vaan mitä enemmän, sen parempi. Olen itse asiassa aika ylpeä aikaansaannoksestani, vaikka kakun pohja hieman rakoilikin irrottaessani kakkua irtopohjavuoasta.

Sitä en muuten tiedä, mistä tuo yksi keksi tupsahti Dominon päälle.

"Kakusta saa erityisen näyttävän, 
kun sen tekee korkeaan irtopohjavuokaan"Miten kakku maistui vauvalle?

Kakku vaatii vielä vähän totuttelua, sillä kirpeät marjat eivät ole vielä neidin lemppareita. Tyttö on nyt kuitenkin maistellut kakkua jo muutaman kerran, joten ehkäpä tästä vielä tulee meidän yhteinen suosikkimme.

Vieraat sen sijaan kehuivat kakkua paljon sanoen kakun olevan "upea", "tosi hyvää" ja "kivan raikasta ja kevyttä". 

Kakkua aamupalaksi

Totta se on: Söin kakkua aamupalaksi ja siinä samalla sain annoksen päivän marjoja. Jätin vain palan herkullista pohjaa toiseen kertaan.

Mitä mieltä tästä vinkistä? Kerro myös oma leivontavinkkisi!

Lisää mommy hackseja tulossa pian!

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my