Siirry pääsisältöön

MEILLE TULEE MINIPOSSU

EDIT: Mukavaa aprillipäivää kaikille!

En malta odottaa, sillä olen jo muutaman kuukauden ajan järjestellyt salaa erästä asiaa: Olen hommaamassa meille uutta lemmikkiä. Mikä eläin meille sitten tulee...? No minipossu! Minipossu-pienokaisemme kotiutuu luoksemme vihdoin tässä kuussa.

Kuten varmaan arvaatte, minipossuja ei ole ihan mielettömästi markkinoilla. Pari kuukautta sitten liityin Suomen Minipossuyhdistykseen, jonka avulla pääsin käyttämään minipossujen välitykseen tarkoitettua possupörssiä. Sen kautta löytyi onneksi muutama myyntiin tulossa oleva minipossu. Niinpä vihdoin nyt huhtikuussa saan oman teacup pig -minipossun, joka nimensä mukaisesti mahtuu teekuppiin (olen teefani)! 

Meille pian kotiutuvan minipossuemakon nimeksi on tulossa Lady! Lady muistuttaa paljon alla olevan kuvan pilkullista minipossua. Possupörssin kautta löytynyt mikrokokoinen tyttönen on syntynyt helmikuussa. 

Tiny Baby Piggy
Little Baby Pig
Cute Little Tiny Baby Pig

Kiinnostuin minipossuista ensimmäisen kerran lukiessani Let it Snow - Kolme talvista rakkaustarinaa -kirjaa. Kyseisessä kirjassa yksi henkilöistä hankkii teacup pig:in. Tästä innostuneena aloin selvittää, mistä teekuppipossuja voisi oikeasti saada, ja millaisia ne ovat lemmikkeinä. Kirjassa possua kuvailtiin söpöksi, tosin todella, siis todella tyyriiksi. Ja tyyriitä ne ovat Suomessakin... Possusta saa helposti pulittaa useita satoja euroja.

Minipossu aiheuttaa perheeseen toki pieniä järjestelyjä. Ensinnäkin minipossun omistajan tulee rekisteröityä sikatilalliseksi ja omalle kunnalle tulee tehdä ilmoitus eläintenpidosta. Ymmärrän myös, että minipossun pitäminen saattaa olla haasteellista, sillä eläin on luonteeltaan utelias ja tonkii mielellään paikkoja. Possulla ei ole myöskään miellyttämisenhalua, eli possu on lojaali sille, jolta se saa ruokaa.

Ensisijaisesti possumme tulee viihtymään sisällä, mutta olemme jo alkaneet rakentaa pientä karsinaa takapihalle kesän lämpöisiä päiviä ajatellen. Kesäisin possu viihtyy hyvin ulkonakin. Possun on kuitenkin tarkoitus olla mahdollisimman paljon sisällä, sillä Ladysta tulee kuitenkin meidän perheenjäsen. Minipossut eivät myöskään pärjää pakkasella ulkona. Onneksi meillä on asunnossa ylimääräinen huone, jonne saan viriteltyä Ladylle pedin ja myös erilaisia aktiviteettejä.

Petting Zoo Pigs

Kesäloma tulee tosin olemaan hieman kinkkinen. Koiria me on roudattu mukaan Espanjaan ja takaisin pidemmillä reissuilla, mutta enpä kuitenkaan tiedä, saako possuja edes viedä koneeseen..? Uskon kuitenkin, että anoppi tai minun vanhempani ottavat Ladyn mielellään kylään, jos tulee sellainen tilanne!

Lisää tietoa minipossuista (minisioista) löydätte Suomen Minipossuyhdistys Ry:n kotisivuilta

t. Enni

EDIT: Mukavaa aprillipäivää kaikille!

Kuvat: Michael Kappel (CC BY-NC)

Kommentit

  1. Pakko kommentoida, että kai olette tietoisia, ettei possunne noin pieneksi sitten tosiaan jää? Yhdistyksen sivuillakin on mainintaa siitä, miten harmillisesti possuja annetaan pois, kun koko tulikin yllätyksenä eikä pikkuinen jäänytkään"teekuppipossuksi"..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt