MEILLE TULEE MINIPOSSU

EDIT: Mukavaa aprillipäivää kaikille!

En malta odottaa, sillä olen jo muutaman kuukauden ajan järjestellyt salaa erästä asiaa: Olen hommaamassa meille uutta lemmikkiä. Mikä eläin meille sitten tulee...? No minipossu! Minipossu-pienokaisemme kotiutuu luoksemme vihdoin tässä kuussa.

Kuten varmaan arvaatte, minipossuja ei ole ihan mielettömästi markkinoilla. Pari kuukautta sitten liityin Suomen Minipossuyhdistykseen, jonka avulla pääsin käyttämään minipossujen välitykseen tarkoitettua possupörssiä. Sen kautta löytyi onneksi muutama myyntiin tulossa oleva minipossu. Niinpä vihdoin nyt huhtikuussa saan oman teacup pig -minipossun, joka nimensä mukaisesti mahtuu teekuppiin (olen teefani)! 

Meille pian kotiutuvan minipossuemakon nimeksi on tulossa Lady! Lady muistuttaa paljon alla olevan kuvan pilkullista minipossua. Possupörssin kautta löytynyt mikrokokoinen tyttönen on syntynyt helmikuussa. 

Tiny Baby Piggy
Little Baby Pig
Cute Little Tiny Baby Pig

Kiinnostuin minipossuista ensimmäisen kerran lukiessani Let it Snow - Kolme talvista rakkaustarinaa -kirjaa. Kyseisessä kirjassa yksi henkilöistä hankkii teacup pig:in. Tästä innostuneena aloin selvittää, mistä teekuppipossuja voisi oikeasti saada, ja millaisia ne ovat lemmikkeinä. Kirjassa possua kuvailtiin söpöksi, tosin todella, siis todella tyyriiksi. Ja tyyriitä ne ovat Suomessakin... Possusta saa helposti pulittaa useita satoja euroja.

Minipossu aiheuttaa perheeseen toki pieniä järjestelyjä. Ensinnäkin minipossun omistajan tulee rekisteröityä sikatilalliseksi ja omalle kunnalle tulee tehdä ilmoitus eläintenpidosta. Ymmärrän myös, että minipossun pitäminen saattaa olla haasteellista, sillä eläin on luonteeltaan utelias ja tonkii mielellään paikkoja. Possulla ei ole myöskään miellyttämisenhalua, eli possu on lojaali sille, jolta se saa ruokaa.

Ensisijaisesti possumme tulee viihtymään sisällä, mutta olemme jo alkaneet rakentaa pientä karsinaa takapihalle kesän lämpöisiä päiviä ajatellen. Kesäisin possu viihtyy hyvin ulkonakin. Possun on kuitenkin tarkoitus olla mahdollisimman paljon sisällä, sillä Ladysta tulee kuitenkin meidän perheenjäsen. Minipossut eivät myöskään pärjää pakkasella ulkona. Onneksi meillä on asunnossa ylimääräinen huone, jonne saan viriteltyä Ladylle pedin ja myös erilaisia aktiviteettejä.

Petting Zoo Pigs

Kesäloma tulee tosin olemaan hieman kinkkinen. Koiria me on roudattu mukaan Espanjaan ja takaisin pidemmillä reissuilla, mutta enpä kuitenkaan tiedä, saako possuja edes viedä koneeseen..? Uskon kuitenkin, että anoppi tai minun vanhempani ottavat Ladyn mielellään kylään, jos tulee sellainen tilanne!

Lisää tietoa minipossuista (minisioista) löydätte Suomen Minipossuyhdistys Ry:n kotisivuilta

t. Enni

EDIT: Mukavaa aprillipäivää kaikille!

Kuvat: Michael Kappel (CC BY-NC)

Kommentit

  1. Pakko kommentoida, että kai olette tietoisia, ettei possunne noin pieneksi sitten tosiaan jää? Yhdistyksen sivuillakin on mainintaa siitä, miten harmillisesti possuja annetaan pois, kun koko tulikin yllätyksenä eikä pikkuinen jäänytkään"teekuppipossuksi"..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös