Siirry pääsisältöön

MIKSI SOME KOUKUTTAA?


"Some on vähän kuin karkki. Pienissä määrissä se on ihanaa, mutta kun sitä syö liikaa, siitä tulee huono olo. Silti sitä haluaa lisää myöhemmin"


Olen taas miettinyt sosiaalista mediaa ja sitä, miten se oikeasti koukutta. Katsoin eilen YLE Areenasta FOMO-dokumentin  ja siitä nämä ajatukset nousivat pintaan.

Kyseinen dokumentti tuntui paikoittain teennäiseltä ja jotenkin näytellyltä, mutta silti dokumentti kosketti, sillä mitä ilmeisimmin myös moni muukin somea käyttävä ihminen tajuaa, että some oikeastaan saa oman olon vain huonommaksi.

MIKÄ SOMESSA KOUKUTTAA?

Some on vähän kuin karkki. Pienissä määrissä se on ihanaa, mutta kun sitä syö liikaa, siitä tulee huono olo. Silti sitä haluaa lisää myöhemmin.

Kun jatkuvasti selaa loputonta kuvavirtaa, jossa ystävykset ja pariskunnat jakavat kuvia ja videoita erityisestä ja merkityksellisestä arjestaan, alkaa kuvien luomia mielikuvia väkisinkin verrata omaan elämäänsä. Yleisesti ihmiset eivät halua olla yksin, eivätkä halua olla jätetty porukasta ulkopuolelle.

Somessa ovat tietysti kaikki muutkin. Ja kun joku tuttu tai tuntematon tykkää julkaisemastasi kuvasta, tulee siitä hetkellisesti hyvä olo. Oma ego saa pönkitystä. Ja juuri siihen jää helposti koukkuun.

Katsomassani FOMO-dokumentissa eräs henkilö kuitenkin lopetti sosiaalisen median käytön ja jotta en spoilaa mitään, niin katsokaa, miten hänen kävi."Oma ego saa pönkitystä. Ja juuri siihen jää helposti koukkuun"

Aika ajoin some mietityttää mua paljon ja saa minussa ihan näitä samoja reaktioita aikaan, vaikka siihen ei edes ole mitään syytä. Some on kuitenkin tuonut mulle myös niin paljon hyvää, sillä tykkään tuottaa sisältöä ja onhan media-ala jopa ammattini.

Olen saanut uusia ystäviä, oppinut lisää media-alasta ja markkinoinnista sekä päässyt kokemaan hienoja juttuja, joita en pidä itsestäänselvyytenä. Nämä jutut ovat olleen kovan työn tulosta, eivätkä ne ole tulleet ilmaiseksi. Ilmaisia lounaita ei nimittäin ole.

Olen kuitenkin miettinyt, että jos some ei tällä hetkellä olisi mun ainoa tulonlähde työttömyystukien ja hoitorahojen lisäksi, niin ehkä lopettaisin somettamisen kokonaan. Tai helppohan se on sanoa...

ELÄMÄ TAPAHTUU RUUDUN ULKOPUOLELLA

Eilen kuitenkin kiinnitin jo paljon enemmän huomiota puhelimella vietettyyn aikaan ja vähensin sitä radikaalisti, jotta pystyin olemaan entistä paremmin läsnä. Olen yrittänyt aiemminkin kiinnittää asiaan huomiota, mutta sitten se aina unohtuu. Nyt aloin kuitenkin miettiä, että miksi kaikki tarvitsisi raportoida someen?

Mutta tässäpä se koukku onkin. Mun pitäisi pitää yllä mielenkiintoista elämää, jotta muilla on mitä seurata. Se tuntuu jotenkin todella kieroutuneelta. Mun pitäisi ruokkia somea.


Jossakin vaiheessa mietin oman brändin luomista ja sitä, miten saisin itseni näyttämään toisenlaiselta kuin oikeasti olen. Nyt kun mietin asiaa, niin varmasti tämä toisi minulle lisää seuraajia ja tykkäyksiä, mutta ei se minusta aidompaa tekisi. Päinvastoin. Aitous on kuitenkin se, mihin haluan pyrkiä.


Yritän parhaani mukaan olla oma itseni ja rehellinen, sekä jakaa muutakin kuin kiiltokuvia. Meillä kaikilla on omat mörkömme, joita ei tarvitsekaan tuoda esiin, ellei niin itse halua.

Helposti some siis näyttää pinnalliselta, sillä tuntuu, etteivät negatiiviset asiat edes kuulu sinne. Tai kuuluvat sitten kun pahin on jo ohi. Oletteko huomanneet tämän?

On helppoa kirjoittaa puoli vuotta myöhemmin siitä, kuinka voitti masennuksen ja elämä on nyt upeaa. Mitä jos kaikille ei käy niin? Entä jos elämä on koko ajan tasapaksua puurtamista. Mä ainakin voin myöntää, että välillä kaikki tuntuu todella kurjalta ja joudun tekemään koko ajan töitä sen eteen, että oppisin ottamaan elämästä kaiken irti ja nauttimaan päivistä.ÄLÄ ANNA SOMEN MÄÄRITTÄÄ SUA

Nyt kohta kun teksti loppuu, nosta katseesi pois, sillä sinä olet upea ja elämä tapahtuu tuolla ruudun ulkopuolella.

Jos sulla herää somea selatessasi ajatus, että muiden elämä on siistimpää ja oma elämä kurjaa, tai jos koet, että olet jäänyt jostakin paitsi, niin pidä taukoa somesta. Oikeasti, kokeile edes.

Kukaan muu ei voi velvoittaa sinua katsomaan videoitaan tai tykkäämään kuvistaan, ihan niin kuin en minäkään pakota ketään lukemaan kirjoituksiani.

Mitä ajatuksia sulla herää tästä?

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt