MISSÄ ASENNOSSA NUKUT JA 20 MUUTA KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA


Törmäsin parissakin blogissa (Sara S. & Jonna) tähän 20 kysymyksen ja vastauksen juttuun ja koska luin mielelläni muiden blogaajien ajatuksia, ajattelin, että tämähän olisi sopivan leppoisa aihe julkaistavaksi myös omassa blogissa näin sunnuntaina.

Harmi, että julkaisu vähän venyi, tarkoitus oli saada tämä valmiiksi jo aamulla.

1. Mitkä kirjat hyllyssäsi huutavat luetuksi tulemista?

Markus Itkosen Typografian käsikirja on ollut jo keväästä asti lukulistalla. Tässä kiireen keskellä olen kuitenkin päättänyt, että pitäydyn nyt hieman kevyemmissä aiheissa ja luen Stephenie Meyerin Vieras (The Host) -kirjan ensin loppuun. Sekin on ollut työn alla jo noin viisi kuukautta.

Tällä hetkellä kuitenkin säästelen kirjaa, koska en vielä tiedä, minkä lukisin seuraavaksi. Tai no, tuo typografiahan se siellä odottelee…

2. Oletko tapojesi orja? 

Olen, aika pitkälti, mutta tykkään rutiineista ja asioiden huolellisesta suunnittelusta etukäteen. Kun löytää toimivan tavan, niin mitä sitä vaihtamaan? Esimerkiksi aamuni ovat minuuttiaikataulutetut, mutta siitä syystä tiedän aina, etten koskaan myöhästy. Jos jossain vaiheessa myöhästyn aikataulusta, osaan arvioida, että jokin toinen operaatio tulee hoitaa nopeammin. 

Hitto, että mun elämä kuulostaa nyt rennolta...

Spontaanien juttujen tekeminen on kuitenkin ihanaa, mutta välillä vaikeaa, koska aikataulutan elämäni pitkälti omiin menoihini sopiviksi. Arki kuluu useimmiten aika samalla kaavalla, varsinkin keväisin, kun energiaa on enemmän. Esimerkiksi salipäivät ovat olleet samat jo yli kymmenen vuoden ajan. Nyt syksyllä olen löysäillyt, koska tuntuu, että kroppa on tarvinnut sitä. Ja ihan hyvältä sekin on tuntunut.

3. Pidätkö siitä, että ihmiset puhuvat suoraan vai kaunistellen?

Aina voi sanoa asiat suoraan ja olla samalla kohtelias. Joku saattaa ottaa nokkiinsa helpommin, mutta tällöinkin kannattaa ajatella, että se miten vastapuoli reagoi, on hänen oma asiansa ja liittyy hänen käytöstapoihin.

Olen kuullut, että vedän joskus asioista vääriä johtopäätöksiä. Tämä johtuu ehkä siitä, että jos minulle puhutaan kaunistellen, yritän lukea rivien välistä asian oikeaa merkitystä. Tästä syystä en pidä asioiden analysoinnista, vaan miellyn enemmän siitä, että asiat sanotaan suoraan, niihin keksitään ratkaisu ja sen jälkeen siirrytään eteenpäin (kuulostan niin insinööriltä).

On eri asia olla epäkohtelias kuin puhua suoraan. Tietysti hyvät käytöstavat tulee olla hallussa ja aina voi puhua toiselle yhtä nätisti kuin haluaisi itselleen puhuttavan.

ennin-kengissa-hyppy-maagilife

4. Missä asennossa nukut?

Nukahdan useimmiten oikealla kyljelläni, mutta yöllä herään aina siihen, että nukun selälläni käsi tai molemmat kädet pään yläpuolella. Tämän seurauksena kädet tietysti puutuvat. Tänään aamuyöllä jouduin herättelemään vasenta kättäni, joka oli aivan totaalisen puutunut. Olin jo varma, että menetän koko käden!

5. Onko sinulla tunnuslausetta?

Villaa ja vetoketjuja, siis pukeutumiseen liittyen. Sekä aika usein elämänasenteena on Go with the flow, joka kohdallani tarkoittaa sitä, että tulee mitä on tullakseen ja elämää on hyvä elää päivä kerrallaan.

6. Nimeä asia, joka ärsyttää sinua eniten?

Klikkiotsikot! Teen niitä joskus itsekin (kukaan ei ole täydellinen), mutta yritän oikeasti laittaa postaukseen AINA aiheeseen liittyvää sisältöä. Esimerkiksi Iltalehden mobiilisivulla (ja nyt myös painetussa lehdessä) on käytännössä pelkkiä klikkiotsikoita. 

Pahin on mielestäni klikkiotsikoissa se, kun puhutaan pienestä ranneliikkeestä. Olen törmännyt ranneliike-sanaan jo useassa klikkiotsikossa.

Tänään järkytyin siitä, kun törmäsin tähän Ylen julkaisemaan Petri Virosen uutiseen: "Vuosien taistelu verkkoyhteydestä ratkesi pienellä ranneliikkeellä - "Itku siinä melkein pääsi". Otsikossa viitataan niin nautinnolliseen omaan aikaan, että se saa unohtamaan verkko-ongelmatkin. Todella hyvää journalismia. 

Kyseessä ilmeisesti olikin verkko-operaattorin vaihto. Tämän selvitin Klikinsäästäjiltä

7. Onko sinulla vanhoja kortteja tai kirjeitä?

On paljonkin, mutta nykyisin pyrin luopumaan niistä jossain vaiheessa. Lapsuudenaikaisista kirjeistä luovuin noin 10 vuotta sitten luettuani ne kerran uudestaan läpi. Nyt kirjeet ovat muistoissani.

enninkengissa-espanja-rannalla_

8. Pahe, josta nautit liikaa luopuaksesi siitä?

Salmiakki! Se ei tee hyvää verenpaineelle, se turvottaa ja ilmeisesti myös aiheuttaa hypokalemiaa, siis veren alhaista kaliumpitoisuutta. Mmh hetkinen, olisikohan tässä syy, miksi joudun käymään säännöllisesti mittauttamassa kaliumarvot...? Hups.
 

9. Mitä sinun pitäisi tehdä enemmän?

Tällä hetkellä minun pitäisi liikkua, tai edes ulkoilla enemmän. Kaamos ei auta asiaa, tarvitsen valoa.

10. Mikä on paras uutinen, jonka olet saanut?

Se, että mulla on heti joululoman jälkeen vähemmän opetusta. Olen tehnyt hurjasti töitä nyt syksyllä.

11. Luotatko ihmisiin?

Haluaisin sanoa joo, mutta nykyisin musta on tullut todella skeptinen. Ehkäpä syynä on se, että ihmiset valehtelevat todella paljon.

12. Mitkä ovat lempielokuviasi?

Olen katsonut Passengersin varmaan neljä kertaa tämän vuoden aikana, eli se on aika vahvoilla. Siinä on mielenkiintoinen juoni, hyvät näyttelijät ja todella hyvä soundtrack. Kuuntelen kyseisen elokuvan musiikkeja aika usein Spotifysta.

Samaten tykkään Pottereista, Taru Sormusten Herrasta ja Nälkäpelistä. Tykkään myös Kill Bill -leffoista ja La La Landista... Täältä sohvalta kuului kommentteja, että meikäläinen fanittaa kaikkia leffoja, joissa on Evan McGregor ja Robert Pattinsson. Yhtä lailla kuitenkin katson paljon elokuvia, joissa näyttelee Lennifer Lawrence, Kristen Stewart ja Emma Stone.

ennin-kengissa-vintage

13. Kun olit lapsi, miksi halusit tulla isona?

Eläinlääkäriksi tai meribiologiksi. Unelma kaatui siihen, että tulin allergiseksi käytännössä kaikille karvaisille eläimille ja sen jälkeen aloin vihata suolaista merivettä. No can do.

14. Asuisitko mieluummin kaupungissa vai maaseudulla?

Eikö Järvenpää ole aika landea? Viihdyn kaupungissa, mutta en ydinkeskustassa. Tarvitsen rauhaa, mutta myös palveluita sopivassa suhteessa.

15. Kuka elämässäsi on vaikuttanut sinuun eniten?

Moni ihminen, kuten perheenjäsenet, ystävät ja puoliso, sekä tietysti minä itse.

Nuorempana pidin silmällä paria naishenkilöä, jotka olivat luoneet jo nuorina itselleen hienot urat. Näitä henkilöitä olen pitänyt siitä lähtien jonkinlaisina esikuvina itselleni. Toinen on entinen pomoni ja toinen Helene Auramo.

16. Mikä on lempivitsisi?

Se, että jumala loi maan.

17. Mikä eläin olisit?

Omasta puolestani voisin olla yksisarvinen. You can be anything!

18. Jos saisit kokeilla mitä tahansa ammattia päivän, mitä kokeilisit?

Voisin kokeilla kansanedustajan hommaa.

19. Mitä huomaat ensimmäiseksi ihmisessä?

Hymyn. Jos se näyttää epäaidolta, hälytyskellot alkavat soimaan. Aidon hymyn tunnistaa heti.

20. Millaisista lomista pidät?

Olen mukavuudenhaluinen, joten mielelläni annan jonkun toisen suunnitella loman puolestani. Nautin siitä, että saan nähdä uusia asioita (ja syödä paljon herkkuja), mutta en itse joudu näkemän vaivaa loman eteen.

Tykkään myös siitä, ettei koko ajan tarvitse olla menossa, vaan saa myös hengähtää. Kunhan siis on lämmintä, hyvää seuraa ja saa myös rentoutua, niin se riittää.


No mitä mieltä, heräsikö samoja tai eriäviä ajatuksia? Kerro kommenttisi!

t. Enni

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös