Siirry pääsisältöön

MISSÄ ASENNOSSA NUKUT JA 20 MUUTA KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA


Törmäsin parissakin blogissa (Sara S. & Jonna) tähän 20 kysymyksen ja vastauksen juttuun ja koska luin mielelläni muiden blogaajien ajatuksia, ajattelin, että tämähän olisi sopivan leppoisa aihe julkaistavaksi myös omassa blogissa näin sunnuntaina.

Harmi, että julkaisu vähän venyi, tarkoitus oli saada tämä valmiiksi jo aamulla.

1. Mitkä kirjat hyllyssäsi huutavat luetuksi tulemista?

Markus Itkosen Typografian käsikirja on ollut jo keväästä asti lukulistalla. Tässä kiireen keskellä olen kuitenkin päättänyt, että pitäydyn nyt hieman kevyemmissä aiheissa ja luen Stephenie Meyerin Vieras (The Host) -kirjan ensin loppuun. Sekin on ollut työn alla jo noin viisi kuukautta.

Tällä hetkellä kuitenkin säästelen kirjaa, koska en vielä tiedä, minkä lukisin seuraavaksi. Tai no, tuo typografiahan se siellä odottelee…

2. Oletko tapojesi orja? 

Olen, aika pitkälti, mutta tykkään rutiineista ja asioiden huolellisesta suunnittelusta etukäteen. Kun löytää toimivan tavan, niin mitä sitä vaihtamaan? Esimerkiksi aamuni ovat minuuttiaikataulutetut, mutta siitä syystä tiedän aina, etten koskaan myöhästy. Jos jossain vaiheessa myöhästyn aikataulusta, osaan arvioida, että jokin toinen operaatio tulee hoitaa nopeammin. 

Hitto, että mun elämä kuulostaa nyt rennolta...

Spontaanien juttujen tekeminen on kuitenkin ihanaa, mutta välillä vaikeaa, koska aikataulutan elämäni pitkälti omiin menoihini sopiviksi. Arki kuluu useimmiten aika samalla kaavalla, varsinkin keväisin, kun energiaa on enemmän. Esimerkiksi salipäivät ovat olleet samat jo yli kymmenen vuoden ajan. Nyt syksyllä olen löysäillyt, koska tuntuu, että kroppa on tarvinnut sitä. Ja ihan hyvältä sekin on tuntunut.

3. Pidätkö siitä, että ihmiset puhuvat suoraan vai kaunistellen?

Aina voi sanoa asiat suoraan ja olla samalla kohtelias. Joku saattaa ottaa nokkiinsa helpommin, mutta tällöinkin kannattaa ajatella, että se miten vastapuoli reagoi, on hänen oma asiansa ja liittyy hänen käytöstapoihin.

Olen kuullut, että vedän joskus asioista vääriä johtopäätöksiä. Tämä johtuu ehkä siitä, että jos minulle puhutaan kaunistellen, yritän lukea rivien välistä asian oikeaa merkitystä. Tästä syystä en pidä asioiden analysoinnista, vaan miellyn enemmän siitä, että asiat sanotaan suoraan, niihin keksitään ratkaisu ja sen jälkeen siirrytään eteenpäin (kuulostan niin insinööriltä).

On eri asia olla epäkohtelias kuin puhua suoraan. Tietysti hyvät käytöstavat tulee olla hallussa ja aina voi puhua toiselle yhtä nätisti kuin haluaisi itselleen puhuttavan.

ennin-kengissa-hyppy-maagilife

4. Missä asennossa nukut?

Nukahdan useimmiten oikealla kyljelläni, mutta yöllä herään aina siihen, että nukun selälläni käsi tai molemmat kädet pään yläpuolella. Tämän seurauksena kädet tietysti puutuvat. Tänään aamuyöllä jouduin herättelemään vasenta kättäni, joka oli aivan totaalisen puutunut. Olin jo varma, että menetän koko käden!

5. Onko sinulla tunnuslausetta?

Villaa ja vetoketjuja, siis pukeutumiseen liittyen. Sekä aika usein elämänasenteena on Go with the flow, joka kohdallani tarkoittaa sitä, että tulee mitä on tullakseen ja elämää on hyvä elää päivä kerrallaan.

6. Nimeä asia, joka ärsyttää sinua eniten?

Klikkiotsikot! Teen niitä joskus itsekin (kukaan ei ole täydellinen), mutta yritän oikeasti laittaa postaukseen AINA aiheeseen liittyvää sisältöä. Esimerkiksi Iltalehden mobiilisivulla (ja nyt myös painetussa lehdessä) on käytännössä pelkkiä klikkiotsikoita. 

Pahin on mielestäni klikkiotsikoissa se, kun puhutaan pienestä ranneliikkeestä. Olen törmännyt ranneliike-sanaan jo useassa klikkiotsikossa.

Tänään järkytyin siitä, kun törmäsin tähän Ylen julkaisemaan Petri Virosen uutiseen: "Vuosien taistelu verkkoyhteydestä ratkesi pienellä ranneliikkeellä - "Itku siinä melkein pääsi". Otsikossa viitataan niin nautinnolliseen omaan aikaan, että se saa unohtamaan verkko-ongelmatkin. Todella hyvää journalismia. 

Kyseessä ilmeisesti olikin verkko-operaattorin vaihto. Tämän selvitin Klikinsäästäjiltä

7. Onko sinulla vanhoja kortteja tai kirjeitä?

On paljonkin, mutta nykyisin pyrin luopumaan niistä jossain vaiheessa. Lapsuudenaikaisista kirjeistä luovuin noin 10 vuotta sitten luettuani ne kerran uudestaan läpi. Nyt kirjeet ovat muistoissani.

enninkengissa-espanja-rannalla_

8. Pahe, josta nautit liikaa luopuaksesi siitä?

Salmiakki! Se ei tee hyvää verenpaineelle, se turvottaa ja ilmeisesti myös aiheuttaa hypokalemiaa, siis veren alhaista kaliumpitoisuutta. Mmh hetkinen, olisikohan tässä syy, miksi joudun käymään säännöllisesti mittauttamassa kaliumarvot...? Hups.
 

9. Mitä sinun pitäisi tehdä enemmän?

Tällä hetkellä minun pitäisi liikkua, tai edes ulkoilla enemmän. Kaamos ei auta asiaa, tarvitsen valoa.

10. Mikä on paras uutinen, jonka olet saanut?

Se, että mulla on heti joululoman jälkeen vähemmän opetusta. Olen tehnyt hurjasti töitä nyt syksyllä.

11. Luotatko ihmisiin?

Haluaisin sanoa joo, mutta nykyisin musta on tullut todella skeptinen. Ehkäpä syynä on se, että ihmiset valehtelevat todella paljon.

12. Mitkä ovat lempielokuviasi?

Olen katsonut Passengersin varmaan neljä kertaa tämän vuoden aikana, eli se on aika vahvoilla. Siinä on mielenkiintoinen juoni, hyvät näyttelijät ja todella hyvä soundtrack. Kuuntelen kyseisen elokuvan musiikkeja aika usein Spotifysta.

Samaten tykkään Pottereista, Taru Sormusten Herrasta ja Nälkäpelistä. Tykkään myös Kill Bill -leffoista ja La La Landista... Täältä sohvalta kuului kommentteja, että meikäläinen fanittaa kaikkia leffoja, joissa on Evan McGregor ja Robert Pattinsson. Yhtä lailla kuitenkin katson paljon elokuvia, joissa näyttelee Lennifer Lawrence, Kristen Stewart ja Emma Stone.

ennin-kengissa-vintage

13. Kun olit lapsi, miksi halusit tulla isona?

Eläinlääkäriksi tai meribiologiksi. Unelma kaatui siihen, että tulin allergiseksi käytännössä kaikille karvaisille eläimille ja sen jälkeen aloin vihata suolaista merivettä. No can do.

14. Asuisitko mieluummin kaupungissa vai maaseudulla?

Eikö Järvenpää ole aika landea? Viihdyn kaupungissa, mutta en ydinkeskustassa. Tarvitsen rauhaa, mutta myös palveluita sopivassa suhteessa.

15. Kuka elämässäsi on vaikuttanut sinuun eniten?

Moni ihminen, kuten perheenjäsenet, ystävät ja puoliso, sekä tietysti minä itse.

Nuorempana pidin silmällä paria naishenkilöä, jotka olivat luoneet jo nuorina itselleen hienot urat. Näitä henkilöitä olen pitänyt siitä lähtien jonkinlaisina esikuvina itselleni. Toinen on entinen pomoni ja toinen Helene Auramo.

16. Mikä on lempivitsisi?

Se, että jumala loi maan.

17. Mikä eläin olisit?

Omasta puolestani voisin olla yksisarvinen. You can be anything!

18. Jos saisit kokeilla mitä tahansa ammattia päivän, mitä kokeilisit?

Voisin kokeilla kansanedustajan hommaa.

19. Mitä huomaat ensimmäiseksi ihmisessä?

Hymyn. Jos se näyttää epäaidolta, hälytyskellot alkavat soimaan. Aidon hymyn tunnistaa heti.

20. Millaisista lomista pidät?

Olen mukavuudenhaluinen, joten mielelläni annan jonkun toisen suunnitella loman puolestani. Nautin siitä, että saan nähdä uusia asioita (ja syödä paljon herkkuja), mutta en itse joudu näkemän vaivaa loman eteen.

Tykkään myös siitä, ettei koko ajan tarvitse olla menossa, vaan saa myös hengähtää. Kunhan siis on lämmintä, hyvää seuraa ja saa myös rentoutua, niin se riittää.


No mitä mieltä, heräsikö samoja tai eriäviä ajatuksia? Kerro kommenttisi!

t. Enni

Kommentit

  1. Kohdat 2,3 ja 13 - ihan samikset! (siis kohdasta 13 se eläinlääkäri)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my