Siirry pääsisältöön

Värjäyskoulu - L’oréal Garnier Olia !

Pääsin muutama viikko sitten osallistumaan L’Oréal Garnier Olian yhteistyökampanjaan Indiedays Inspiration -konseptin myötä ja vierailin L’Oréal studiolla muutaman tunnin koulutuksessa. Tuona aikana meille opetettiin paljon hiusten kotivärjäyksestä ja pääsimme myös katsomaan, miten hiustenvärjäys uusilla Garnier Olia –hiusväreillä käytännössä tapahtuu. Käykää katsomassa millainen tulos värjäyksillä saatiin Jonnan, Juulian ja Hannan blogeista.


Miten hyvä kotivärjäys sitten tehdään? L’Oréalin luottokouluttaja Sirpa Stenman-Mäkelä ja tähtikampaaja Estere Räisänen Pure-kampaamosta kertoivat meille kaikki tarvittavat tiedot ja minä kuuntelin heitä korva tarkkana. Kuten lukijani ehkä tietävät, en ikinä käy kampaajalla värjäyttämässä hiuksiani, vaan teen kaiken aina omatoimisesti kotona. Tähän asti olenkin pärjännyt ihan hyvin, sillä perustiedot ovat olleet hallussa. Koulutuksessa sain kuitenkin paljon uutta tietoa esim. siitä mitä tehdä, jos värjäystuloksesta tulee liian tumma.

Kuten minä, myös 9/10 suomalaisesta naisista ja 1/3 miehistä värjää hiuksensa kotonaan ja kestovärit ovat näistä kotivärjäyksessä käytetyistä hiusväreistä suosituimpia. Jokaisen ihmisen hiukset ovat yksilöllisiä, eli tulos ei ole aina samanlainen kaikilla. Tähän vaikuttaa mm. hiusten lasimaisuus ja hyväkuntoisuus, joka voi vaatia pidemmän vaikutusajan hiusväriltä. Joissain tapauksissa myös esim. kuivien ja paljon käsiteltyjen hiusten pinnan suomut ovat täysin auki, jolloin väri menee ikään kuin hiuksen ”läpi”, eikä väri kiinnity hiuksen kuitukerrokseen. Vaikutusajan pidentäminen voi olla tällaisille hiuksille ratkaisu.
Luonnollinen hiusväri myös sisältää aina punapigmenttiä, vaaleissa sitä on vähemmän, tummissa enemmän ja hiusvärien toiminta perustuu juuri siihen punapigmentin olemassaoloon ja perusvärioppiin. Koulutuksessa meille kerrottiin, että L’Oréal Paris ja Garnier käyttävät kestoväreissään kansainvälistä numerointijärjestelmää, eli heidän tuotteissaan 1 on tummin, 10 vaalein.

Ensimmäinen numero kertoo tässä tapauksessa tummuusasteen, eli yksi on sysimusta, neljä tummanruskea, kahdeksan luonnonvaalea jne. Näistä sävyistä seitsemän ja kahdeksan ovat suomalaisittain katsoen ns. hiirenharmaita/maantienvärisiä hiuksia. Mikäli me suomalaiset haluamme vaalentaa tällaisia hiuksia, oikea valinta on sävy 9, tai jopa 10.


Pääsävyn jälkeinen numero kuvaa värin taittosävyn (0-2 ovat kylmiä värejä ja 3-6 lämpimiä värejä). Olen tullut siihen käsitykseen, että usein vaaleaan lopputuloksen haluavat valitsevat sävyn, joka taittaa kylmään (ettei pehko ole keltainen) ja monesti ruskeita sävyjä voidaan taittaa lämpimillä sävyillä. Värin valinta ei kuitenkaan ole aina helppoa ja siihen tulee käyttää hieman aikaa.

Yksi tärkeimmistä opeistani koulutuksessa oli se, että hiusväri tulee aina valita liikkeessä olevan mallitupsun mukaan, ei koskaan pakkauksen kuvan tai nimen perusteella! Siis vaikka malli näyttäisi kuinka hyvältä ja hiusväri kuvassa kauniilta, niin katsokaa AINA mallitupsua, kuvat ja niiden valaistukset voivat helposti vääristää.

Värin valinnassa kannattaa myös katsoa värikarttaa ja arvioida hiusten oma luonnollinen tummuusaste (siis tyvikasvun väri)! Jos hiukset ovat värjätyt, pitää määrittää myös värjättyjen hiusten tummuusaste. Valittavalla tummemmalla värillä ei ole mahdollista vaalentaa jo värjättyä väriä, eli vaaleampi hiusväri ei toimi tummempaan hiusväriin (opittu kantapään kautta). Tällöin hiuksiin tulee aina tehdä värinpoisto.Tiesittekö muuten myös sen, että hiusväri kasaantuu hiuksiin ajan myötä, eli se ei itsestään poistu ikinä hiuksista? Esim. tilanteessa, jossa värjätään juurikasvua samalla sävyllä kuin aina ennenkin, ei kannata enää värjätä latvoja, sillä niissä on jo se väri. Toki lopun hiusvärin voi antaa vaikuttaa latvoissa noin kymmenisen minuuttia, kuten ohjeissa yleensä aina neuvotaan. Mikäli värjäyksiä kuitenkin syntyy useilla eri sävyillä, niin väri kasaantuu pikku hiljaa latvoihin sitä mukaa, kun ne kasvavat. Tällöin vaihtoehtona on yleensä hiusten latvojen leikkaus tai värinpoisto. Värinpoiston jälkeen hiuksiin tulee taas laittaa joku sävy, sillä värinpoistolla ei voi palauttaa hiusten omaa sävyä.

Yleensä hiusväriä valitessa tulee pysytellä noin kahden asteen muutoksissa, niin värjäys onnistuu varmemmin. Koevärjäyksen voi tehdä helposti noin ruokalusikallisella kehitettä ja emulsiota ja levittämällä sen sormenpaksuiseen saparoon. Tämän jälkeen värin annetaan vaikuttaa ohjeen mukaan ja huuhdellaan pois. Hiuksia ei kannata pestä kokonaan. Mikäli hiusväri jostain syystä näyttää kuitenkin hiuksissa liian tummalta, hiuksiin voi tehdä sitruunamehukäsittelyn, jolla voidaan mahdollisesti vaalentaa lopputulosta!

Toinen tärkeä koulutuksessa opittu asia oli allergiatestin tekeminen. Allergiatestejä ei saisi ohittaa, vaan hiusväriä tulisi aina testata 48 h ennen värjäystä! Mikä tahansa hiusväri voi aiheuttaa allergisen reaktion, joten olkaa huolellisia tämän kanssa, sillä kaikki kesto- ja kevytvärit sisältävät PPD:tä tai sen johdannaisia. Tämä on siis yksi allergisoivimmista ainesosista hiusväreissä. Tiedoksi niille jotka ovat ottaneet joskus hennatatuoinnin: välttäkää hiustenvärjäystä. Tällaisella henkilöllä on suuri ja elinikäinen riski saada allerginen reaktio kestoväreistä tai kevytväreistä.Koulutuksessa suuressa osassa oli myös uuden Garnier Olia -hiusvärin esittely, sillä Olia poikkeaa jo olemassa olevista markettiväreistä aika tavalla. Olia on nimittäin ODS-teknologiaan perustuva kestoväri, joka ei sisällä ammoniakkia. Kouluttajat kertoivat, että L’Oréalilla ollaan tällä hetkellä todella innoissaan tästä uutukaisesta ja tuotteelle on haettu 22 patenttia.

Olia siis sisältää 60 % luonnollisia kukkaisöljyjä, joten se myös tekee hiuksista pehmeämmät ja kiiltävämmät. Yleensä hiusvärit sisältävät ammoniakkia, joka ikään luin ”repii” hiuksen pinnan auki (ja tietysti haisee voimakkaalta). Olia ei sisällä ammoniakkia, vaan tässä hiusvärissä öljy auttaa viemään väriä syvemmälle hiuskuituihin. Tällöin hius ei myöskän rasitu yhtä paljoa, itse asiassa kaksi kertaa vähemmän. Huomatkaa myös, että itse paketti on unisex, eli paketissa ei esiinny nais- tai miesmallia.

Pääsin myös kirjaimellisesti näkemään Olian ja toisen markkinoilla olevan hiusvärin erot. Sekoitimme Olia-paketin emulsion ja kehiteaineen yhteen ja tuloksena oli jogurttimainen koostumus, joka tuoksui (ja näytti) hyvältä. Toiseen purkkiin sekoitimme samat aineet eri hiusväristä ja lopputulos oli aika erinäköinen (ammoniakin pistävästä hajusta puhumattakaan). Itse värjäyskoulussa tapahtuvan hiustenvärjäysten aikana missään ei haissut pistävältä ja hiusmalleina olleet tytöt myös sanoivat, etteivät heidän hiuksensa itse asiassa kutisseet värjäysprosessin aikana.


Jokaisen tytön hiuksiin käytettiin muistaakseni noin kaksi väripurkkia, yhdelle saattoi mennä kolmekin. Tässä myös yksi tärkeimmistä opeista, älkää ikinä säästäkö värissä! Siinä vaiheessa, kun harkitaan kotivärjäystä, kannattaa suosiolla ostaa puolipitkiinkin hiuksin se kaksi purkkia. Hiustenvärjäys tulee joka tapauksessa edullisemmaksi kuin kampaamossa, joten lopputuloksen varmistamiseksi ei kannata pihistellä itse värissä.

Värjäysmalleina toimineiden henkilöiden hiukset värjättiin sävyillä 6.60 (Juulia), 7.0 (Jonna) ja 9.0 (Hanna). Käykää katsomassa ja ihastelemassa lopputuloksia!


Värjäyskoulu vielä pähkinänkuoressa:

- Tee aina allergiatesti 48 h ennen värjäystä
- Valitse väri hiustupsun mukaan, ei paketin kuvan tai nimen perusteella
- Pysyttele noin kahden asteen muutoksissa
- Värjättyä hiusta ei voi vaalentaa vaaleammalla sävyllä, vaan tällöin on tehtävä värinpoisto. Pääsääntö on, että värillä ei voi vaalentaa värjättyä väriä
- Värinpoisto ei ikinä palauta omaa väriä
- Tee sitruunamehukäsittely, mikäli värjäyksestä tulee aavistuksen liian tummaKuulostaa monimutkaiselta, mutta ei ole. Kannattaa noudattaa huolellisesti ohjeita, niin lopputuloksestakin tulee hyvä. Aion itse testata hiusten värjäystä jossain vaiheessa koulutuksesta mukaan saamillani Garnier Olian hiusväreillä (sävy 10.0), sillä hoitava lopputulos ja kirkas väri houkuttavat!

Miltä tuote mielestänne vaikuttaa ja onko joku ehtinyt jo kokeilla näitä? Kuulen mielellään kommentteja kaikilta!

Kannattaa myös käydä vielä kertaamassa vinkkejä värjäyskouluun täältä!

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Pitäis taas värjätä hiukset ja tätä voisinkin kokeilla. Kiitti hyvistä vinkeistä! Toivottavasti nyt pysyis väri vähän kauemmin ja parempana päässä ku yleensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei mitään! Toivotaan! :) Muista, ettei kannata pestä hiuksia juuri ennen värjäystä. Tällöin väri ei ainakaan ärsytä päänahkaa niin paljoa.

   Poista
 2. Kiitos. Paras blogipostaus aiheesta, minkä löysin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla! Tarkoituksena olikin tehdä tästä kattava:D

   Poista
 3. Kun värjään ekaa kertaa nii värjään tolla ja laitan sit latvoihin liilaa 👏💞😽💪

  VastaaPoista
 4. Hei. Värjäsin hiukset vaalealla (pohja vaalean ruskea). Tulos porkkana. Heti värinpoisto jonka tulos tipuinen. Siihen väri päälle ja tulos hieman harmahtava. Lähteekö tuhkansävy muutamassa pesussa? Ja kestäisköhän nää hiukaet viikon päästä sitruunakäsittelyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko sinulla luonnostaan vaalean ruskeat hiukset vai värjätyt? Vaalea hiusväri ei tartu tummempaan värjättyyn hiukseen oikein, mutta koska tuo tarttui, oletan, että oli oma väri? Jokin on ehkä mennyt värjäyksessä pieleen..? Joskus jos hiusväriä pitää liian vähän aikaa, tulos on punertava, koska ensin hiuksista tulee punertavat, sitten porkkanat, sitten keltaiset. Kannattaa antaa hiusten olla nyt viikko-pari, koska yleensä tuhkansävyiset hiusvärit haalenevat muutamissa pesuissa vähän. (ainakin loralin Helsinki-sävy aikoinaan oli tosi harmaa ensimmäiset 5 pesua).

   Eiköhän kestä, mulla sitruuna ei edes tehoa! Aurinko tekee pahempaa tuhoa. Mutta en ole kampaaja, kannattaa ehkä vielä kysäistä joltakin ammattilaiselta. Itse odottelisin hetken.

   Poista
 5. Minulla on vaalea oma, mutta ennen tätä oli tummanvaalea (joka näytti vaalean ruskealta). Tänään kokeilin sitruunaa ja hieman poisti tuhkaisuutta. Mietin antaa nyt noin viikon olla, mutta voisiko tämän päälle laittaa lämpimämmän vaalean sävyn (nykyinen 8.1 ja mietin laittaa 9.0 tai 9.3 ) ?
  T: anonyymi klo 23.16

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Värjättyyn ei voi laittaa vaaleampaa hiusväriä. Väri ei vaalene vaaleammalla sävyllä, ainoastaan värinpoistolla voi vaalentaa tummempaa tukkaa. Voit toki kokeilla, mutta en usko värin tarttuvan.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my