HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA


Mulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin!

Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen.

TAUSTAA

Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle.

Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin.

Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten. 

Olin myös pitkään ollut värjäämättä hiuksiani, sillä halusin nähdä, minkä värinen oma hiusväri olikaan. Oma hiusväri kuitenkin vaihteli niin paljon vuodenajan mukaan, että viime loppuvuodesta kyllästyin sekaväriseen tukkaan. Aurinko vaalensi hiukset kesällä ja loi joka tapauksessa juurikasvun, talvella hiukset taas pysyivät maantienharmaina ja uutta tyvikasvua pukkasi.

LÄHTÖTILANNE:

hiustenpidennysten-varjaaminen-kaupan-hiusvarit

HIUSTENPIDENNYKSISTÄ

Tämän pidennyksen ostin viime syksynä Tallinnasta muutamalla kympillä ja se on aitoa hiusta. Pidennys löytyi Viru Keskuksen asusteliikkeestä, josta taisin aikoinaan hankkia ensimmäisen tekohiuspidennyksenkin noin kymmenen vuotta sitten. 

Vaikka mulla on tällä hetkellä kaapissa parikin eri hiustenpidennystä (clip-on), käytän niitä vain todella, todella harvoin, enkä ikinä esim. arkena. Nyt viime aikoina olen käyttänyt niitä joissain studiokuvissa ja sitä ennen viimeksi kesällä Espanjan yöelämässä. Hääkuvissa mulla oli ihan oma tukka, sillä mikään pidennys ei edes olisi yltänyt silloisen tukan latvoihin! En siis hae pidennyksillä lisää pituutta, vaan volyymia erilaisiin kampauksiin.

CLIP-ON HIUSTENPIDENNYKSEN VÄRJÄÄMINEN

Syksyllä mulla oli kokonaan värjäämätön tukka ja valitsin pidennyksen värin sopimaan senhetkisen hiustilanteen kanssa. Nyt kun olen käynyt pari kertaa vaalentamassa hiuksiani reippaasti, on tämä pidennys jäänyt väärän väriseksi.

Tätä projektia varten käyttämäni L´Oréal Paris Feria Wild Ombré -vaalennusaine löytyi Cittarista kolmella eurolla jo viime syksyn puolella. Pakkaus on hengaillut kaapissa siis useamman kuukauden odottamassa käyttöä.

Aloitin sekoittamalla pakkauksessa mukana tulleet aineet ja levittämällä seoksen huolellisesti pidennyksiin värjäämiseen tarkoitetun pensselin avulla. Pidin vaalennusainetta pidennyksissä täydet 45 minuuttia, eli ohjeen mukaisen maksimiajan. Sen jälkeen pesin vaalennusaineen pois huolellisesti.

Työskentelin ulkona välttääkseni turhat höyryt! 

hiustenpidennysten-varjaaminen-kotona

VÄRIN PESU JA HIUSTEN HOITO

Jotta hiukseen saadaan vaalennuksen jälkeen jokin sävy, hius pitää tietysti sävyttää. Minulla ei tällä kertaa ollut erillistä sävyä hankittuna, joten pesin pidennykset Fudgen hopeashampoolla pariin kertaan ja annoin shampoon vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin kerrallaan. Mielestäni tulos oli todella hyvä.

Sen jälkeen testasin Lidlin uutuutta (tuote saatu blogin kautta) Cien Professional Keratin Hair Treatment -tehohoitoa. Olen ehtinyt kokeilla kyseistä hoitoainetta hiuksiini jokusen kerran ja tykkäsin tuotteesta todella paljon. Hintaansa nähden aika bueno tuote siis! Arvelin, että koska tehohoito puri hyvin omiinkin hiuksiin, olisi se hyvä pidennyksillekin. Ja niinhän se olikin.

Sen jälkeen föönasin pidennykset kuivaksi miedolla lämmöllä ja levitin pidennyksiin varovasti Biozellin arganöljyä (myös tämä tuote saatu blogin kautta). En lähtenyt suoristamaan hamppulatvoja, sillä tarkoituksenani olisi käyttää näitä seuraavaksi kiharakampauksen kanssa.

hiustenpidennysten-varjaaminen-2

HYVÄ TIETÄÄ

Kun hiustenpidennyksiä värjää, saattaa tuntua, että pidennyshiukset menevät huonoon kuntoon. Kun hiukset avaa uudesta paketista, ovat ne nimittäin silkkisen sileät. Tietysti pidennyksissä on käytetty silottavia aineita, jotta hius on saatu näyttämään ja tuntumaan sileältä. Kun pidennykset pesee, muuttuu hius kuivemman ja karheamman tuntuiseksi.

Suurin osa edullisista ja muutaman kympin hintaluokan pidennyksistä on todennäköisesti kotoisin Aasiasta. Verrattuna eurooppalaiseen hiukseen, on aasialainen hius erilaista, eikä siihen välttämättä pure vaalennus ihan yhtä helposti. Alun perin tämäkin pidennys on saattanut olla ihan tummaa, mutta järeillä aineilla hius on saatu vaalennettua.

Suomessa käytettävät hiusvärit ovat kuulemma kampaamoissakin todella mietoja verrattuna esim. jenkkiväreihin. Eli kun värjää kaupan väreillä, voi olla, että hiusta joutuu vaalentamaan parikin kertaa. Olen myös kokeillut halpoja vaalennusaineita, jotka eivät toimineet hiuksiin mitenkään.

On siis ehkä hyvä, ettei yritä ihan täysmustaa hiusta vaalentaa blondiksi, vaan lähinnä yrittää muuttaa hiusten sävyä. Jos vaihtaisin radikaalisti hiusväriä, ostaisin vaan uuden hiustenpidennyksen.

Kannattaa myös muistaa, että koska en ole kauneusalan ammattilainen, vaan nämä ovat omia tulkintojani kampaajien ja muiden ammattilaisten puheista!

hiustenpidennysten-varjaaminen
varjaa-hiustenpidennys

Aika sama sävy, eikö? Erotatko pidennyksen näistä kahdesta kuvasta?

LOPPUTULOS:

Alkuperäisestä, kellertävän ja punertavan värisestä pidennyksestä näytti lähtevän kaikki punertavuus pois. Kirkkaassa auringonpaisteessa sävy näyttää vielä hieman kellertävältä, mutta niin näyttävät omatkin hiukseni. Auringonvalossa hiusväri vastaa todella paljon omien hiusten sävyä. 

Sisällä sävy taas näyttää kylmän vaalealta kultaisin vivahtein, mikä on varmasti lähempänä totuutta. Aika hyvä lopputulos siis kolmella eurolla!

t. Enni

Kommentit

 1. En usklataisi itse vaalentaa kaupan väreillä välttämättä, koska olen saanut omat hiuksenikin ”palamaan” poikki nimenomaan Lorealin vaalennusväreillä, vaikka ohjeen mukaan käytin tuotetta. Toki jos ei ole niin väliä, jos se pidennys sattuukin menemään pilalle, niin sitten. Kampaajat mulle sanoneet, että kaupan vaalennusaineet on ihan kamalaa myrkkyä ja niitä ei missään nimessä kannata käyttää. Kampaamossa osaavat katsoa oman sävyn mukaan hapetteet ja muut aineet oikein. Ainakaan tämmöinen normaali hento suomalainen hiuslaatu ei kaupan värejä välttämättä kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, tässä postauksessa ei värjätty suomalaista hentoa hiusta! :D Varmasti kaikessa on aina riskinsä. Mä olen vaalentanut ainoastaan raidoilla ja onnistunut aina hyvin, kerran tosin yhdelle tuttavalle värjättiin, niin pieni suikale etuhiuksia meni vähän käkkärään raita-aineella, mutta eivät kärähtäneet. Se varmasti riippuu paljon omasta hiuslaadusta, niitäkin on niin erilaisia.

   Mulle siis kampaaja sanoi, ettei Suomeen edes saa tuoda kovin pahoja myrkkyjä, mikä siis tietysti täytyy tällöin koskea kampaamoita ja kauppoja. Eli on ihan tietyt säännöt, minkä mukaan mennään. Tästä kyllä kuulisin mieluusti lisää.

   Mutta meikäläinen siis on vaalentanut ja so far so good, tuloksia voi katsella vaikka täältä: http://www.enninkengissa.fi/2011/06/tule-hyva-tukka-ala-tule-paha-tukka.html

   Kaikki mitä tuossa postauksessa näkyy, on tehty itse. Olen käynyt viimeksi värjäämässä hiuikseni kampaajalla (ennen 2017 vuotta) vuonna 2003. ;D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös