Canon EOS M -arvostelu

Tänään se sitten tapahtui. Vielä aamulla olin vähän epävarma tuosta Canon EOS M kamerasta, mutta kuten arvelin, hitaanpuoleinen tarkennus johtui objektiivista. Aamulla testasin kameraa kiinteän Canon 50mm f/1.8 -objektiivin kanssa ja avot. Näin tarkemmin ajatellen olisin hyvin onnellinen, jos omistaisin kyseisen kameran. Mietin nyt tosissani, että hankkisin tuon jotenkin itselleni, sillä kuvanlaatu on ihan mielettömän hyvä näillä EF-objektiiveilla, jotka saa kiinnitettyä runkoon EF-EOS M -sovittimella.

No vedin sitten vähän överiksi koulussa ja otin järeät keinot käyttöön. En yhtään vaatimattomampaa objektiivia lyönyt kameraan kiinni, vaan testasin kuvalaatua tietysti Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM -objektiivilla. Ihan mieletöntä, mielenvikast kuvanlaatuu!! Ulkonäkö sai aikaan päivän naurut, mutta mikä ilo tuolla olikaan kuvata. 

Mä niin kelpuuttaisin tämän reissukamerakseni, sillä kuvanlaatu on oikeasti hyvä. Tai no katsokaa vaikka näitä puskakuvia. Eikä se kuvaaminen tälläkään järkäleobjektiivilla niin vaikeaa ollut. Ps. Kamera mahtui objektiiveinen laukkuuni! Noniin, mistä revin rahat tähän...Syy laadukkaisiin kuviin johtuu mm. siitä, että EOS M kätkee sisäänsä CMOS-kennon, joka on siis sama kuin esim. Canon EOS 60D:stä, 7D:stä yms. muista kroppikennoisista kameroista löytyy. Mitä suurempi kenno, sitä enemmän valoa ja vähemmän kohinaa -> laadukkaampia kuvia. Kamera on pienempi verrattuna muihin järjestelmäkameroihin siksi, että se on peilitön

Tässä se toinen kombo, jolla tänään aamulla kuvasin. Se ehkä näyttää isolta, mutta on silti ainakin puolet pienempi verrattuna 7D:hen. Ja painaa, no, aika paljon vähemmän. Näin illan tullen testasin vielä kameraan erikseen kiinnitettävän pienen (ja söpön) salaman. Aikamoinen valovoima siinäkin. Otin nyt alkuun vain pari kuvaa, sillä tuo 50mm objektiivi ei oikein mahdollista laajempaa kuvausta. Uskon kyllä, että asetuksia vähän säätämällä tuolla salamalla saa kuitenkin hyviä kuvia ilman, että valo on noin kova.

Salamalla kuvasin sitä paitsi vasta ensimmäistä kertaa tänään, eli vaikkei omistaisikaan salamaa, voi tällä napsia kuvia ihan huoletta vähän vähemmässäkin valossa.
Muuttoa...
Mikä kamerassa on vielä erikoista? Kosketusnäyttö. Taisin tuosta pienestä kömmähdyksestäni jo aiemmin mainita, mutta olin hieman hukassa saadessani kameran, koska siitä tuntui puuttuvan nappeja. Vasta muutaman minuutin kuluttua tajusin, että kamerassa olikin kosketusnäyttö... Kuvien zoomaus onnistuu tuon avulla paljon helpommin kuin omalla kamerallani.

Kerrataan sitten vielä kameran hyvät ja huonot puolet.

Plussat:

- Kuvanlaatu
- Pienikokoinen
- Valovoima
- Objektiivien yhteensopivuus sovittimella
- Full HD -video
- Kosketusnäyttö

Miinukset:
- EF M 22mm f/2 STM -objektiivilla tarkennus on toisinaan vähän hitaanpuoleinen

Niinpä. Mun medialaina loppuu kohta ja ikävä tulee. Taidan haluta tällaisen omaksi, jaiks.

t. Enni

Kommentit

 1. Olis kyllä ihana tollanen kamera!

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kumpaa suosittelisit (Canon EOS 1100D vs Canon EOS M) näistä? Olen ostamassa (jos saan rahat ;) ) jompaa kumpaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ouu nyt pistit pahan. Koon puolesta EOS M. PItääkö sen nimenomaan olla Canon? En kauheasti tykännyt EOS M:n pakettiobjektiivista, siis siitä laajiksesta, mutta muiden linssien kanssa se on ihan hauska peli. En oikeastaan nyt tiedä, olen kuullut EOS M:stä eriäviä mielipiteitä, mutta se millaiseen käyttöön se tulee, päättää valinnan. 1100D:llä pärjää perusjutuissa ja objektiiveja vaihtamalla sillä saa hyviä kuvia.

   Poista
 3. Onko tuossa joku objektiivi mukana ostettaessa? Tällä hetkellä tuota saa melko edullisesti esimerkiksi Rajalasta

  http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-m-18-55is-stm-red-90ex.html

  VastaaPoista
 4. Tällä hetkellä tuota saa melko edullisesti esimerkiksi Rajalasta : http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-m-18-55is-stm-red-90ex.html

  Oletko tuota kittilinssiä testannut joka tuonkin paketin mukana tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsekkaan tän heti, kun mobiiliverkko toimii ja näen linkin. Nimestä päätellen en kuitenkaan ole testannut 18-55 mm linssiä, testaamassani paketissa oli 22 mm laajis!

   Poista
  2. Lähinnä kiinnostaa tietää mihin tuo M sijoittuu kuvanlaadullisesti jos sitä verrataan tonni,sata tai kymppisarjaan Canonilla.

   Poista
  3. No paljon toki riippuu myös objektiivista. Harrastelijan silmiin laatu vastaa varmaan ihan älyhyvää, mutta tarkemmin tutkittuna löytyy aina eroja!

   Pakko myöntää, että en ole tutustunut sen enempää kameran kuvanlaadullisiin specseihin, vaan olen luottanut oman silmään ja kuvauskokemukseen. Olen myös kuullut hyvin eriäviä mielipiteitä laadusta verrattuna esim olympulsen OND-EM5-runkoon, mutta sillä en taas ole itse kuvannut!

   tässähän muuten oli se sama cmos-kenno kuin 7D:ssä ja 60D:ssä. Eihän se täysikenno ole, joten ehkä turha odottaa niin hyvää laatua. :)

   siispä silmämääräisesti veikkaisin väh. Satasarjaa ja ehkä kymppisarjaa!

   Poista
  4. Ok :) Itsellä 60D runko ja se on kuvanlaadullisesti ihan ok . Eräs ystäväni vaan saattaisi olla kiinnostunut tuollaisesta kamerasta. Hän harrastaisi luontokuvausta silloin tällöin ja tuo saattaisi olla hyvinkin sopiva sellaiseen käyttöön.

   Poista
  5. Hyvällä ja nopealla objektiivilla ehkä... Kannattaa lukea käyttökokemuksia tuolla saralla. en osaa muuten sanoa tuosta!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös