Käyttökokemuksia Bugaboo Foxeista

Kuvissa näkyvä Duo Signature -hoitolaukku* saatu näkyvyyttä vastaan Raskauskeijulta.

Ennin kengissä vauva, bugaboo fox

Siinä on meidän tyttö ja juuri paketista kaivettu istuinosa. Kuva on otettu Himokselta noin kuukausi sitten. Näitä aikoja vaihdoimme vihdoin vaunukopan istuinosaan ja tästä hyvästä tyttö viihtyy vaunuissa taas aivan eri tavalla.

Multa kysyttiin kommenteissa tuoreita käyttökokemuksia Bugaboo Fox -yhdistelmävaunuista, joten ajattelin, että aiheesta olisi hyvä tehdä ihan postaus. Lyhyesti kokemukseni kyseisistä yhdistelmävaunuista on se, että en vaihtaisi näitä mihinkään muihin vaunuihin. Olen enemmän kuin tyytyväinen tilaamiini Foxeihin, sillä ne hipovat täydellisyyttä.

Foxien työntötuntuma

Foxien työntötuntuma on ihanan kevyt ja ketterä. Vaunut kulkevat helposti asfaltilla ja hiekalla, ja välillä unohdan ylipäätään työntäväni mitään. Ostin vaunut ilman koeajoa, joten jännityksellä odotin työntötuntumaa. En olisi päässyt testaamaan näitä liikkeeseen kuin vasta myöhään keväällä, sillä Foxien myynti alkoi vasta maaliskuussa 2018. Kun tein vaunuista tilauksen, Foxit olivat vasta tulossa markkinoille.

Foxien hyviin puoliin lukeutuu mm. suuri tavarakori, joka vetääkin sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa. Vaunukopan kanssa käytettäessä tavarakorin täyttämistä pitää kuitenkin vähän miettiä, sillä vaunukoppa on aina hieman tiellä. Koriin saa kuitenkin laittaa tavaraa muistaakseni 10 kiloa, eli ostokset kulkevat vaunuissa helposti. Kun kori on täynnä painavia tavaroita, työntötuntuma muuttuu aavistuksen tahmeammaksi, mutta vaunuja on silti helppo työntää.

Helpot säädöt

Rakastan Foxeissa sitä, että kaikki toimii helposti ja nopeasti. Naps ja istuinosa irtoaa hetkessä. Klik ja jarru menee pois, klik ja jarru on päällä. Klik ja istuinosan tilalle voi laittaa turvakaukalon, jos omistaa sopivat adapterit. Vaunujen kasaaminen auton takakonttiin käy muutamassa sekunnissa ja vastaavasti purkaminenkin onnistuu todella nopeasti. 

Ekologisuus

Vaunuissa on hyvää myös se, että tekstiilit ovat kierrätyskangasta (Melange-kankaat 50 % ja muut 100 %) ja rungon muoviosissa on käytetty merestä kerättyä kierrätysmuovia. Vaunuihin on lisäksi saatavilla paljon erilaisia kankaita, jolloin vaunut ovat hyvin personoitavissa.

Harmaa Grey Melange -kierrätyskangas on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi, sillä tummempiin väreihin verrattuna harmaa saattoi olla hieman viileämpi kesällä. Toki kukin voi halutessaan ostaa vaunuihinsa kesäkuomun, mutta me pärjättiin kuuma kesä alkuperäisellä kuomulla. Toistaiseksi vaunujen kankaissa ei myöskään ole näkynyt vielä ollenkaan likaa.

Satuin myös aiemmin lukemaan, että Bugaboo-vaunujen tummat tekstiilit saattavat haalistua auringossa enemmän, mutta en tiedä pitääkö tämä paikkaansa enää uusien kierrätyskankaiden kohdalla. Ilmeisesti nuo kommentit ovat liittyneet esim. Buffaloissa käytettäviin tekstiileihin.

bugaboo fox kokemuksia

Hyvät renkaat ja hyvä jousitus

Bugaboo Foxeja voi periaatteessa työntää vaikka yhdellä sormella, siis silloinkin kun kyydissä on vauva ja kaikki tarvikkeet. Vaunut kuitenkin vetävät helposti tien reunaan, riippuen tien pinnan tasaisuudesta, sillä kävelytie on usein matalammalla reunoilta kuin keskeltä. Tällöin rattaiden kanssa joutuu kulkemaan aavistuksen vinossa.

Yhdellä kädellä työntäminen oli siis ajoittain hankalaa varsinkin kesällä, sillä pitkillä vaunulenkeillä tuli väistämättä kuuma. Esimerkiksi vesipullosta hörpätessä tai jäätelöä syödessä vaunut meinasivat välillä lähteä omille teilleen. Eli kannattaa ihan turvallisuussyistäkin työntää vaunuja molemmilla käsillä! Kuitenkin kaupassa rattaiden työntäminen sujuu erittäin sulavasti.

Hiekkaisella tiellä vaunut ovat aina tärisseet todella vähän erinomaisen jousituksen ansiosta. Vertaan tällä hetkellä työntötuntumaa Baby Joggerin matkarattaisiimme, sillä niihin verrattuna Foxit kilpailevat aivan eri sarjassa. Jousitus siis vaikuttaa paljon.

Maasto kuin maasto

Foxeilla on tällä hetkellä kuljettu asfaltilla, hiekalla, nurmikolla, kalliolla, lumella, sekä todella röpelöisellä jäällä ja lähes aina on päästy eteenpäin. Poikkeuksena se, kun Himoksella ollessamme loskakelin jäljiltä jäätynyt, pellon poikki kulkenut luminen polku osoittautui ylitsepääsemättömäksi reitiksi. Tuossa tilanteessa tosin mitkä vain vaunut olisivat varmaan stopanneet.

Pari kertaa olen myös töksäyttänyt vaunut kanttikiviin suojatieltä tultaessa, mutta tuokin asia olisi korjaantunut sillä, että ennakoisin tulevaa ja painaisin aisaa aavistuksen alaspäin. Kannattaa siis aina katsoa eteensä.

Ylipäätään vaunujen kanssa kulkeminen voi oikeasti olla vaarallista, sillä kerran kävelytien asfalttiin oli ilmestynyt kolo ja vahingossa astuin sinne. Hyvä, ettei nilkka murtunut. Tämä ei johtunut vaunuista, mutta kerroinpahan vain.

Bugaboo Foxien plussat ja miinukset tiivistettynä:

Plussat:

+ Ketterä työntötuntuma
+ Kevyt, tukeva runko
+ Nopeat ja helpot säädöt (työntöaisan korkeus, eturenkaiden lukitus, jarru, kasaus).
+ Monikäyttöisyys (käyttö vaunukopan, turvakaukalon tai istuinosan kanssa)
+ Kaunis ulkonäkö
+ Personointimahdollisuus ja lisäosien runsaus
+ Vaunut pysyvät kasattuna pystyasennossa
+ Jälleenmyyntiarvo

Miinukset:

- Hinta
- Alumiiniosien maali heikkoa ja maali naarmuuntuu helposti
- Työntöaisan ja etukaaren päällyste (säänkestävää keinonahkaa) kuluu helposti.* Kuvissa näkyvä hoitolaukku* saatu näkyvyyttä vastaan Raskauskeijulta. Laukku ei liity postaukseen, vaan esiintyy ainoastaan kuvissa.

bugaboo fox

Nämä kesäiset kuvat ovat Naantalin reissulta. Kuten näkyy, hyvin kulkee kalliollakin!

bugaboo fox,


Voin aidosti suositella kyseisiä yhdistelmävaunuja kaikille, jotka haluavat panostaa laatuun ja mukavaan käyttökokemukseen, sillä näitä vaunuja työntäessä huomaa, että kuluttajien kehitysehdotuksia on kuunneltu. Foxit ovat selvästi insinöörien taidonnäyte.  Esimerkiksi Buffaloihin verrattuna parannuksia on tehty huomattavasti (mm. jarru ja tarranauhakiinnitykset). Olen edelleen hyvin tyytyväinen, että tilaukseni kanssa kävi sekaannus, sillä sekaannuksen ansiosta sain valita tilalle Foxit.

Toivottavasti myös parannuksia on tulossa, sillä ainakin maalipinta voitaisiin yrittää tehdä kestävämmäksi. Kannattaa miettiä, valitseeko omien vaunujen rungon värin alumiinin värisenä vai mustana. Alumiinin värissä ei ehkä näy naarmut, mutta musta runko on ainakin omasta mielestäni tyylikkäämpi ja periaatteessa myös kestävämpi, koska runkoa suojaa maali. Tulevaisuudessa myös toivon, että työntöaisan ja etukaaren päällysteitä saisi hankittua nahkaisina.

Kukaan tuttuni ei ole koskaan ole sanonut mitään pahaa vaunuista. Testaajina on ollut isovanhempia, sisaruksia sekä ystäviä. Jos siis Foxien ulkonäkö miellyttää, niin käy ihmeessä testaamassa rattaita jossakin myymälässä. Jos hinta hirvittää, niin Foxeja kannattaa etsiä myös ulkomaisista verkkokaupoista. Lue täältä kokemuksia tilaamisesta ulkomailta.

t. Enni

*Kuvissa näkyvä Duo Signature -hoitolaukku saatu näkyvyyttä vastaan Raskauskeijulta.

Kommentit

 1. Kiitos kattavasta postauksesta! Kuulostavat ja näyttävät kyllä loistavilta yhdistelmävaunuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti tästä oli apua sinulle. :)

   Poista
  2. Moi! Löysin tämän postauksen etsiessäni tietoa Foxeista. Kuinka renkaat toimivat talvella lumessa ja loskassa enemmällä käytöllä? Nämä meillä harkinnassa, ja oikeastaan tuo on ainoa mikä mietityttää.

   Kiitos jos jaksat vastailla!

   Poista
  3. Toimii mielestäni kuin unelma ainakin pakkaslumella ja loskallakin. Vain pieni osa renkaasta nimittäin koskettaa maata (sen näkee lumeen piirtyvästä kuviosta). Ehkä sen ansiosta meno on sulavaa ja pehmeää. Jousitus on tosi hyvä. Oikeastaan jäätyneeseen loskakasaan pellolle on jääty jumiin ja siihen, kun talvella ei aurattu suojateitä kunnolla ja olis pitänyt puolen metrin kinoksia kiivetä ylös. Silloin siis suosiolla kierrettiin autotietä pitkin.

   Parhaat rattaat ikinä, en vaihtaisi pois. Tosin vain muutamista muista rattaista kokemusta, mutta silti. <3

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös