Siirry pääsisältöön

Käyttökokemuksia Bugaboo Foxeista

Kuvissa näkyvä Duo Signature -hoitolaukku* saatu näkyvyyttä vastaan Raskauskeijulta.

Ennin kengissä vauva, bugaboo fox

Siinä on meidän tyttö ja juuri paketista kaivettu istuinosa. Kuva on otettu Himokselta noin kuukausi sitten. Näitä aikoja vaihdoimme vihdoin vaunukopan istuinosaan ja tästä hyvästä tyttö viihtyy vaunuissa taas aivan eri tavalla.

Multa kysyttiin kommenteissa tuoreita käyttökokemuksia Bugaboo Fox -yhdistelmävaunuista, joten ajattelin, että aiheesta olisi hyvä tehdä ihan postaus. Lyhyesti kokemukseni kyseisistä yhdistelmävaunuista on se, että en vaihtaisi näitä mihinkään muihin vaunuihin. Olen enemmän kuin tyytyväinen tilaamiini Foxeihin, sillä ne hipovat täydellisyyttä.

Foxien työntötuntuma

Foxien työntötuntuma on ihanan kevyt ja ketterä. Vaunut kulkevat helposti asfaltilla ja hiekalla, ja välillä unohdan ylipäätään työntäväni mitään. Ostin vaunut ilman koeajoa, joten jännityksellä odotin työntötuntumaa. En olisi päässyt testaamaan näitä liikkeeseen kuin vasta myöhään keväällä, sillä Foxien myynti alkoi vasta maaliskuussa 2018. Kun tein vaunuista tilauksen, Foxit olivat vasta tulossa markkinoille.

Foxien hyviin puoliin lukeutuu mm. suuri tavarakori, joka vetääkin sisäänsä uskomattoman määrän tavaraa. Vaunukopan kanssa käytettäessä tavarakorin täyttämistä pitää kuitenkin vähän miettiä, sillä vaunukoppa on aina hieman tiellä. Koriin saa kuitenkin laittaa tavaraa muistaakseni 10 kiloa, eli ostokset kulkevat vaunuissa helposti. Kun kori on täynnä painavia tavaroita, työntötuntuma muuttuu aavistuksen tahmeammaksi, mutta vaunuja on silti helppo työntää.

Helpot säädöt

Rakastan Foxeissa sitä, että kaikki toimii helposti ja nopeasti. Naps ja istuinosa irtoaa hetkessä. Klik ja jarru menee pois, klik ja jarru on päällä. Klik ja istuinosan tilalle voi laittaa turvakaukalon, jos omistaa sopivat adapterit. Vaunujen kasaaminen auton takakonttiin käy muutamassa sekunnissa ja vastaavasti purkaminenkin onnistuu todella nopeasti. 

Ekologisuus

Vaunuissa on hyvää myös se, että tekstiilit ovat kierrätyskangasta (Melange-kankaat 50 % ja muut 100 %) ja rungon muoviosissa on käytetty merestä kerättyä kierrätysmuovia. Vaunuihin on lisäksi saatavilla paljon erilaisia kankaita, jolloin vaunut ovat hyvin personoitavissa.

Harmaa Grey Melange -kierrätyskangas on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi, sillä tummempiin väreihin verrattuna harmaa saattoi olla hieman viileämpi kesällä. Toki kukin voi halutessaan ostaa vaunuihinsa kesäkuomun, mutta me pärjättiin kuuma kesä alkuperäisellä kuomulla. Toistaiseksi vaunujen kankaissa ei myöskään ole näkynyt vielä ollenkaan likaa.

Satuin myös aiemmin lukemaan, että Bugaboo-vaunujen tummat tekstiilit saattavat haalistua auringossa enemmän, mutta en tiedä pitääkö tämä paikkaansa enää uusien kierrätyskankaiden kohdalla. Ilmeisesti nuo kommentit ovat liittyneet esim. Buffaloissa käytettäviin tekstiileihin.

bugaboo fox kokemuksia

Hyvät renkaat ja hyvä jousitus

Bugaboo Foxeja voi periaatteessa työntää vaikka yhdellä sormella, siis silloinkin kun kyydissä on vauva ja kaikki tarvikkeet. Vaunut kuitenkin vetävät helposti tien reunaan, riippuen tien pinnan tasaisuudesta, sillä kävelytie on usein matalammalla reunoilta kuin keskeltä. Tällöin rattaiden kanssa joutuu kulkemaan aavistuksen vinossa.

Yhdellä kädellä työntäminen oli siis ajoittain hankalaa varsinkin kesällä, sillä pitkillä vaunulenkeillä tuli väistämättä kuuma. Esimerkiksi vesipullosta hörpätessä tai jäätelöä syödessä vaunut meinasivat välillä lähteä omille teilleen. Eli kannattaa ihan turvallisuussyistäkin työntää vaunuja molemmilla käsillä! Kuitenkin kaupassa rattaiden työntäminen sujuu erittäin sulavasti.

Hiekkaisella tiellä vaunut ovat aina tärisseet todella vähän erinomaisen jousituksen ansiosta. Vertaan tällä hetkellä työntötuntumaa Baby Joggerin matkarattaisiimme, sillä niihin verrattuna Foxit kilpailevat aivan eri sarjassa. Jousitus siis vaikuttaa paljon.

Maasto kuin maasto

Foxeilla on tällä hetkellä kuljettu asfaltilla, hiekalla, nurmikolla, kalliolla, lumella, sekä todella röpelöisellä jäällä ja lähes aina on päästy eteenpäin. Poikkeuksena se, kun Himoksella ollessamme loskakelin jäljiltä jäätynyt, pellon poikki kulkenut luminen polku osoittautui ylitsepääsemättömäksi reitiksi. Tuossa tilanteessa tosin mitkä vain vaunut olisivat varmaan stopanneet.

Pari kertaa olen myös töksäyttänyt vaunut kanttikiviin suojatieltä tultaessa, mutta tuokin asia olisi korjaantunut sillä, että ennakoisin tulevaa ja painaisin aisaa aavistuksen alaspäin. Kannattaa siis aina katsoa eteensä.

Ylipäätään vaunujen kanssa kulkeminen voi oikeasti olla vaarallista, sillä kerran kävelytien asfalttiin oli ilmestynyt kolo ja vahingossa astuin sinne. Hyvä, ettei nilkka murtunut. Tämä ei johtunut vaunuista, mutta kerroinpahan vain.

Bugaboo Foxien plussat ja miinukset tiivistettynä:

Plussat:

+ Ketterä työntötuntuma
+ Kevyt, tukeva runko
+ Nopeat ja helpot säädöt (työntöaisan korkeus, eturenkaiden lukitus, jarru, kasaus).
+ Monikäyttöisyys (käyttö vaunukopan, turvakaukalon tai istuinosan kanssa)
+ Kaunis ulkonäkö
+ Personointimahdollisuus ja lisäosien runsaus
+ Vaunut pysyvät kasattuna pystyasennossa
+ Jälleenmyyntiarvo

Miinukset:

- Hinta
- Alumiiniosien maali heikkoa ja maali naarmuuntuu helposti
- Työntöaisan ja etukaaren päällyste (säänkestävää keinonahkaa) kuluu helposti.



* Kuvissa näkyvä hoitolaukku* saatu näkyvyyttä vastaan Raskauskeijulta. Laukku ei liity postaukseen, vaan esiintyy ainoastaan kuvissa.

bugaboo fox

Nämä kesäiset kuvat ovat Naantalin reissulta. Kuten näkyy, hyvin kulkee kalliollakin!

bugaboo fox,


Voin aidosti suositella kyseisiä yhdistelmävaunuja kaikille, jotka haluavat panostaa laatuun ja mukavaan käyttökokemukseen, sillä näitä vaunuja työntäessä huomaa, että kuluttajien kehitysehdotuksia on kuunneltu. Foxit ovat selvästi insinöörien taidonnäyte.  Esimerkiksi Buffaloihin verrattuna parannuksia on tehty huomattavasti (mm. jarru ja tarranauhakiinnitykset). Olen edelleen hyvin tyytyväinen, että tilaukseni kanssa kävi sekaannus, sillä sekaannuksen ansiosta sain valita tilalle Foxit.

Toivottavasti myös parannuksia on tulossa, sillä ainakin maalipinta voitaisiin yrittää tehdä kestävämmäksi. Kannattaa miettiä, valitseeko omien vaunujen rungon värin alumiinin värisenä vai mustana. Alumiinin värissä ei ehkä näy naarmut, mutta musta runko on ainakin omasta mielestäni tyylikkäämpi ja periaatteessa myös kestävämpi, koska runkoa suojaa maali. Tulevaisuudessa myös toivon, että työntöaisan ja etukaaren päällysteitä saisi hankittua nahkaisina.

Kukaan tuttuni ei ole koskaan ole sanonut mitään pahaa vaunuista. Testaajina on ollut isovanhempia, sisaruksia sekä ystäviä. Jos siis Foxien ulkonäkö miellyttää, niin käy ihmeessä testaamassa rattaita jossakin myymälässä. Jos hinta hirvittää, niin Foxeja kannattaa etsiä myös ulkomaisista verkkokaupoista. Lue täältä kokemuksia tilaamisesta ulkomailta.

t. Enni

*Kuvissa näkyvä Duo Signature -hoitolaukku saatu näkyvyyttä vastaan Raskauskeijulta.

Kommentit

 1. Kiitos kattavasta postauksesta! Kuulostavat ja näyttävät kyllä loistavilta yhdistelmävaunuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti tästä oli apua sinulle. :)

   Poista
  2. Moi! Löysin tämän postauksen etsiessäni tietoa Foxeista. Kuinka renkaat toimivat talvella lumessa ja loskassa enemmällä käytöllä? Nämä meillä harkinnassa, ja oikeastaan tuo on ainoa mikä mietityttää.

   Kiitos jos jaksat vastailla!

   Poista
  3. Toimii mielestäni kuin unelma ainakin pakkaslumella ja loskallakin. Vain pieni osa renkaasta nimittäin koskettaa maata (sen näkee lumeen piirtyvästä kuviosta). Ehkä sen ansiosta meno on sulavaa ja pehmeää. Jousitus on tosi hyvä. Oikeastaan jäätyneeseen loskakasaan pellolle on jääty jumiin ja siihen, kun talvella ei aurattu suojateitä kunnolla ja olis pitänyt puolen metrin kinoksia kiivetä ylös. Silloin siis suosiolla kierrettiin autotietä pitkin.

   Parhaat rattaat ikinä, en vaihtaisi pois. Tosin vain muutamista muista rattaista kokemusta, mutta silti. <3

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Huomenna Espanjaan lapsen kanssa

Matkustaminen kesällä 2022? Onko maailma auennut, uskaltaako matkustaa? Onko tosiaan totta, ettei Espanjaan vaadita enää qr-maahantuloilmoitusta, vaan maahan pääsee Suomesta yhdellä tulosteella ja passilla? Niin se on! Keväällä, kaiken kiireen ja sekamelskan keskellä sain omasta mielestäni tosi hyvän idean: varaanpa matkat itselleni ja tytölleni kahdestaan Espanjaan. Ei kauaa nokka tuhissut, kun Fisnkin lennot oli jo varattu ja sitten iski pienoinen paniikki. Miten hemmetissä selviän kahdestaan superaktiivisen lapsen kanssa viikon vailla mitään tukiverkostoa? Vähän vielä tiesinkään, mitä kaikkea matkan varrelle sattuisi kevään aikana. Lähdetään vaikka siitä, että olemme olleet vuoroviikoin kipeänä koko kevään ajan ja kaiken lisäksi mursin vielä varpaani kolmisen viikkoa sitten ihan typerällä tavalla kotona etätöissä.  En muista, koska olisin ollut näin väsynyt. Tuntuu, että talon rakentamiseen liittyvien päätösten tekeminen on helpompaa kuin suunnitella kenen luona lapsi on yötä viikon

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt