Siirry pääsisältöön

Kokemuksia Baby Jogger City Tour LUX -matkarattaiden käytöstä

baby-jogger-city-tour-lux-2

Haluaisin esitellä pitkän harkinnan tuloksena ostetut matkarattaat, jotka hankin vauvalle ulkomaanreissua varten. Hartaan pohdinnan jälkeen päädyin hankkimaan City Tour™ LUX -matkarattaat, sillä kyseiset rattaat olivat ainoat, jotka soveltuivat käytettäväksi pikkuvauvalle, ja jotka täyttivät kaikki muutkin tarvittavat kriteerit.

Tein paljon vertailua eri matkarattaiden välillä ja luin myös paljon tietoa eri blogeista, joten ajattelin, että tällaisesta postauksesta saattaisi olla hyötyä muille matkarattaita pohtiville henkilöille.

Matkarattailta vaaditut ominaisuudet

Kun lähdin tutkimaan matkarattaita, halusin, että niissä täyttyisivät seuraavat vaatimukset:
  1. Käännettävä ja makuuasentoon kääntyvä istuinosa, jotta rattaat sopivat myös vastasyntyneelle
  2. Mahdollisuus käyttää rattaita myös turvakaukalon kanssa
  3. Rattaiden tulisi mennä taitettuna pieneen kokoon, jotta ne mahtuvat Opel Corsan takakonttiin
  4. Hinta aivan maksimissaan 400 euroa
Matkarattaiden valinta oli yllättävän haasteellista, sillä monikaan rattaista ei soveltunut käytettäväksi 4,5 kk ikäisen vauvan kanssa. Ne rattaat, joissa istuinosan sai käännettyä makuuasentoon, eivät taas mahdollistaneet turvakaukalon yhdistämistä runkoon adaptereiden avulla, tai niiden istuinosaa ei saanut käännettyä työntäjään päin. Myös monet matkarattaista olivat aivan liian kalliita.

Nämä rattaat hankin Lastentarvike-myymälästä, josta ne löytyivät myyjän avustuksella. En ollut tietoinen tästä mallista, sillä ilmeisesti Baby Jogger City Tour LUX -lastenrattaat ovat ilmestyneet vasta tänä vuonna (2018).

Ilmeisen onnistuneita uudistuksia rattaisiin onkin tehty, sillä hinta-laatusuhde osoittautui erittäin hyväksi. Nämä irtosivat onneksi 100 euron alennuksella, sillä muutoin ne eivät olisi mahtuneet budjettiin. Valitsin muuten omat rattaat graniitin värisinä, sillä kyseisessä värissä ei näy lika kovin helposti.

Ps. Kyseinen alennus näytti muuten olevan edelleen voimassa myymälän verkkosivuilla.

En ole muuten tietoinen, hyväksyvätkö lentoyhtiöt Baby Jogger City Tour LUX -matkarattaita matkustamoon, sillä minulla oli alun perinkin tarkoituksena laittaa rattaat ruumaan. Voi olla, että ne eivät mittojensa puolesta käy käsimatkatavaroista.

baby-jogger-city-tour-lux

Baby Jogger City Tour LUX -lastenrattaat:

Nimensä puolesta nämä eivät tietääkseni ole matkarattaat, mutta ne kuitenkin löytyvät myymälöistä ja netistä matkarattaat-valikon alta. Kyseiset rattaat ovatkin tällä hetkellä yhdet markkinoiden pienimmistä ja monipuolisimmista lastenrattaista, jotka sopivat käytettäväksi heti vastasyntyneestä alkaen.

Kyseisissä rattaissa on täysin makuuasentoon kääntyvä selkänoja. Selkänojan saa myös säädettyä useaan eri asentoon kummin päin tahansa käytettynä. Pienen vauvan kanssa olen käyttänyt istuinosaa vain selkä menosuuntaan päin joko täysin makuuasennossa tai hetkellisesti sitterin tapaan loivassa istuma-asennossa.

Tilava tavarakori

Vaunujen tilava tavarakori yllätti. Sinne mahtui kauppareissulla niin vauvan tarvikkeet kuin omat (ja muidenkin) ostokset. Kun tavaraa laittoi koriin paljon, vaikutti se kuitenkin jonkin verran rattaiden työntötuntumaan. Se tosin ehkä johtui siitä, että tavarakorissa saattoi olla painoa yli suositusten.

Rattaita oli kiva työntää, sillä ne mahtuvat pienistäkin väleistä. Rattaat myös tuntuivat melko laadukkailta esimerkiksi Bugaboon Foxeihin verrattuna, vaikka jarrua olikin hankalampi käyttää.

Silti niin näissä kuin myös Foxeissa yllätti alkuun rattaiden "muovisuus". Baby Joggerin rattaita käyttäneenä voin kuitenkin todeta, että rattaat kestivät käyttöä hyvin, eivätkä ne hätkähtäneet lentokoneen ruumaan joutumistakaan. Olimme tosin pakanneet rattaat pahvilaatikkoon kuljetuksen ajaksi.

Hankin rattaisiin adapterit (39 euroa, Lastentarvike), joilla Maxi-Cosin turvakaukaloa pystyi käyttämään rungon kanssa. Aika usein mentiinkin tällä yhdistelmällä ja vain aamuisin ja iltaisin käytössä oli istuinosa.


baby-jogger-city-tour-lux-1

Istuinosan säätömahdollisuudet

Istuinosan käyttö oli helppoa ja vauva näytti tykkäävän rattaissa makoilusta. Pehmustetussa istuinosassa vauva ottikin monet unet, jotka onneksi ajoittuivat useimmiten ruokailujen yhteyteen. Istuinosan säätäminen oli myös helppoa ja nopeaa. Istuinosan irrottaminen rungosta onnistui ihan sekunneissa.

Kuomu

Vaikka rattaiden kuomu oli jo itsessään hyvä ja sitä oli mahdollista laajentaa, hankin rattaisiin lisävarusteeksi Emma-päivänvarjon. Kuomu suojasi aika paljon sellaisenaankin, mutta varjon avulla sai suojattua myös vauvan jalat auringon aiheuttamalta lämmöltä. Toisinaan aurinko paistoi suoraan kuomun sisään, joten päivänvarjosta oli apua tuolloinkin.

Erityisen innostunut olin, kun löysin kuomun päädystä tuuletusaukon. Mielellään vauva olisi varmasti ollut vähemmälläkin vaatetuksella, mutta koska aurinkorasvoja ei tule käyttää pienillä vauvoilla, ainut keino suojata herkkää ihoa UV-säteilyltä oli pukea vauvalle suojaavat vaatteet ylle. Iltasella vauva sai sitten hengailla mekko päällä. Onneksi tuuletusaukon ansiosta kuomu pysyi sisältäkin viileänä, kiitos ihanan merituulen.

Työntöaisa

Pienenä miinuksena voisin mainita sen, ettei rattaiden työntöaisaa ollut mahdollista säätää. Minulle aisa oli sopivalla korkeudella (olen 165 cm), mutta jos rattaita työntäisi pidempi ihminen, saattaisi aisa jäädä liian matalalle.

kuomu2

PLUSSAT

+ Plussaa erityisesti isosta tavarakorista
+ Kääntyvät & lukittavat etupyörät ja rungon jousitus
+ Hyvä ohjattavuus
+ Mukauttamismahdollisuudet (istuinosan käännettävyys ja säädettävyys)
+ adapterit & turvakaukalon käyttö
+ Suojaava kuomu, jossa tuuletusaukko
+ Nopeat kasata ja purkaa, vievät vain vähän tilaa kasattuna
+ Rattaisiin saa myös vaunukopan

MIINUKSET

- Käsikäyttöinen jarru / jarrun lukitseminen kädellä oli raskasta
- Painoa jonkin verran enemmän  (n. 8 kg) todella kevyisiin matkarattaisiin verrattuna
- Eivät välttämättä käy lentokoneessa käsimatkatavaroista
- Työntöaisassa ei ole säätömahdollisuutta
- Meno on samanlaista kuin matkarattailla yleensä, eli paljon tärinää pienten renkaiden takia

Minä olin ihan myyty näille matkarattaille, sillä näissä rattaissa toteutuivat kaikki toiveeni. Vastedes aion käyttää rattaita kauppareissuilla ja toki ne pääsevät tästedes mukaan kaikille reissuille.

Työntötuntuma nyt ei tietenkään vedä vertoja pääkäytössä oleville rattaille, mutta matkarattaiksi nämä kulkivat kuitenkin erittäin hyvin.

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my