Siirry pääsisältöön

ÄITIYSLOMAN VIIMEISET PÄIVÄT ESPANJASSA

lentokoneessa vauvan kanssa

Sinne meni yhdeksän kuukautta! Äitiysloman (virallisesti termi kulkee nimellä vanhempainvapaan) loppumisen kunniaksi tehtiin vielä yksi reissu Espanjaan, koska kukapa ei tällä hetkellä himoitsisi parin päivän lomaa jossakin lämpimässä.

Miniloma Espanjassa tuli aivan ihanaan saumaan ja teki todella hyvää. Vaikka oltiinkin kohteessa vain viisi päivää matkoineen, niin ehdittiin ladata akkuja kunnolla. Pääsin taas todistamaan naurettavan hyviä alennusmyyntejä ja löysin tytölle kauniita vaatteita todella edullisesti.

lentäminen vauvan kanssa

Miten reissu meni vauvan kanssa?

Alkuviikko oli todella lämmin ja ulkona tarkeni päiväsaikaan ilman takkia. Illat olivat tyypilliseen tapaan koleita, mutta verrattuna nyt ulkona vallitseviin pakkasiin, tuntui sekin luksukselta. 

Ehdittiin reissata paljon muutaman päivän aikana. Koettua tuli entuudestaan jo tutut paikat, kuten Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola ja Marbellan Puerto Banus.

Lennot molempiin suuntiin menivät yllättävän hyvin ja tyttö istui lentojen aikana sylissäni. Vaikka ikää neidille onkin kertynyt edellisten lentojen jälkeen taas muutamia kuukausia lisää sekä tytön aktiivisuustaso on noussut huimasti, jaksoi tyttäreni viihtyä sylissä melko hyvin lentojen ajan. Edessä ja takana istuneet henkilöt pitivät hänet kiireisinä ja tyttö teki tuttavuutta kaikkien kanssa. Kun neiti lopulta väsähti, nukkui hän sikeästi tunnin parin unet sylissä. 

Matkalle olin varannut viihdykkeiksi tuttipullon, 4 dl maitoa, leluja, ruokaa (naksuja ja hedelmäsosetta) sekä tutin. Tällä kombolla saatiin 4,5 tunnin lento kulumaan helposti.Vauvan korvikkeet ja soseet

Olin etukäteen kysynyt neuvoa korvikkeiden suhteen Facebookin "Costalla mitä tahansa ja koska tahansa" -ryhmästä, meillä kun nykyisin juodaan maito vaan tuttipullosta. Kävi ilmi, että Nestlen Nan Pro 2:sta vastaavaa tuotetta myytiin tuolla Nidina-nimellä. Kyseessä on siis sama tuote, joten kävinkin hakemassa Nidinaa heti seuraavana päivänä Carrefourista. Kyseisessä myymälässä myytiin  korviketta valmiina nesteenä sekä muistaakseni myös jauheena. Samalla löysin Carrefourista Hipp Organic -merkin hedelmäsosepusseja, joita olen nähnyt myytävän Suomessakin. 

Fuengirolan Centro Finlandian puodista kävin myös ostamassa puuroa, sillä en alkanut raahaamaan hiutaleita mukaan Suomesta. Puuropaketti jäikin sinne odottamaan seuraavaa vierailua.

Mercadonasta piti hankkia tuliaisiksi uusi nenäimuri... Totesin sen loistavaksi työkaluksi tytön syksyisiin räkätauteihin ja hintaansa nähden kyseinen härveli ajoi asiansa loistavasti. Eli jos satutte Mercadonaan, niin kannattaa hankkia sieltä kyseinen imuri ja siihen muutama lisäfiltteri. 

Muutenkin Mercadona-ketjun myymälät ovatkin vierailemisen arvoisia liikkeitä, sillä niissä myydään laadukasta kosmetiikkaa edullisesti. Tosin Nidinaa Mercadonasta ei löytynyt nesteenä, vain ainoastaan jauheena.


Hitaat aamut

Parasta lomassa oli se, että aamut saatiin aloittaa hitaasti ja illat pystyttiin rauhoittumaan kämpillä. Päivällä riitti tohinaa ja iltaa kohden oltiin aina ihan väsyneitä. Onneksi tyttäreni antoi minun ja siskoni nukkua kunnon unet joka yö. Aamulla heräiltiin yhdeksän aikoihin ja lähdettiin aamupalalle tuttuihin kahviloihin. Päiväunet vauva nukkui milloin matkarattaissa ja milloin autossa.

Seuraavaa reissua pitää alkaa jo miettiä, sillä en vielä tiedä missä istuimessa tyttö tulee seuraavan reissun automatkat viettämään. Hän on nyt kasvanut sen verran pituutta (jo 75 cm), että turvakaukalo kävi pieneksi. Olemme lähdössä takaisin Torreen jo parin kuukauden päästä ja tuolloin tarkoituksena olisi myös liikkua autolla. No, eiköhän me keksitä jotain. Onneksi uusi reissu muuten onkin tulossa pian, sillä en olisi malttanut lähteä tuolta kotiin ollenkaan.

MATKUSTA!

Haluankin rohkaista kaikkia äitiyslomalaisia kokeilemaan matkailua pienen vauvan kanssa. Kotona ollessa seinät helposti kaatuvat päälle ja pieni irtiotto piristää mieltä kummasti. Sitä paitsi katsokaa ulos...

Ei matkustaminen vauvan kanssa välttämättä helpoimmasta päästä ole, sillä toki on mentävä pitkälti vauvan ehdoilla, mutta ainakin minun kohdallani mikä tahansa vaihtoehto on välillä parempi kuin vaikkapa sotkeminen räntäsateessa rattaiden kanssa. Pakkaaminen ja lennot saattavat aiheuttaa vähän päänvaivaa, mutta lopulta palkintona odottavat ihanat muistot. Jos joku myös miettii sairastelua tai loukkaantumista, niin sattua voi myös kotona. Sitä paitsi sitä varten matkavakuutus on tehty!

Jos on mahdollisuus lähteä, niin se kannattaa käyttää hyväksi. Näin sanoi minulle eräs lääkärikin, kun mainitsin uusista haaveistani lähteä matkoille tyttären kanssa. Hän itse asiassa suorastaan pakotti minua ottamaan äkkilähdöt. Olisinpa vain tajunnut asian itse jo kauan sitten, niin olisimme ehtineet matkustaa vauvan kanssa enemmänkin.

Onneksi muistoissani on nyt kuitenkin kaksi ihanaa ulkomaanreissua ja yksi ihana laivareissu, joten saimme kuitenkin kokea paljon viimeisen yhdeksän kuukauden aikana.

Vaikka vauva-arki on ollut toisinaan älyttömän rankkaa, on tämä silti ollut elämäni parasta aikaa. Uusia reissuja innolla odottaen... :)

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my