ÄITIYSLOMAN VIIMEISET PÄIVÄT ESPANJASSA

lentokoneessa vauvan kanssa

Sinne meni yhdeksän kuukautta! Äitiysloman (virallisesti termi kulkee nimellä vanhempainvapaan) loppumisen kunniaksi tehtiin vielä yksi reissu Espanjaan, koska kukapa ei tällä hetkellä himoitsisi parin päivän lomaa jossakin lämpimässä.

Miniloma Espanjassa tuli aivan ihanaan saumaan ja teki todella hyvää. Vaikka oltiinkin kohteessa vain viisi päivää matkoineen, niin ehdittiin ladata akkuja kunnolla. Pääsin taas todistamaan naurettavan hyviä alennusmyyntejä ja löysin tytölle kauniita vaatteita todella edullisesti.

lentäminen vauvan kanssa

Miten reissu meni vauvan kanssa?

Alkuviikko oli todella lämmin ja ulkona tarkeni päiväsaikaan ilman takkia. Illat olivat tyypilliseen tapaan koleita, mutta verrattuna nyt ulkona vallitseviin pakkasiin, tuntui sekin luksukselta. 

Ehdittiin reissata paljon muutaman päivän aikana. Koettua tuli entuudestaan jo tutut paikat, kuten Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola ja Marbellan Puerto Banus.

Lennot molempiin suuntiin menivät yllättävän hyvin ja tyttö istui lentojen aikana sylissäni. Vaikka ikää neidille onkin kertynyt edellisten lentojen jälkeen taas muutamia kuukausia lisää sekä tytön aktiivisuustaso on noussut huimasti, jaksoi tyttäreni viihtyä sylissä melko hyvin lentojen ajan. Edessä ja takana istuneet henkilöt pitivät hänet kiireisinä ja tyttö teki tuttavuutta kaikkien kanssa. Kun neiti lopulta väsähti, nukkui hän sikeästi tunnin parin unet sylissä. 

Matkalle olin varannut viihdykkeiksi tuttipullon, 4 dl maitoa, leluja, ruokaa (naksuja ja hedelmäsosetta) sekä tutin. Tällä kombolla saatiin 4,5 tunnin lento kulumaan helposti.Vauvan korvikkeet ja soseet

Olin etukäteen kysynyt neuvoa korvikkeiden suhteen Facebookin "Costalla mitä tahansa ja koska tahansa" -ryhmästä, meillä kun nykyisin juodaan maito vaan tuttipullosta. Kävi ilmi, että Nestlen Nan Pro 2:sta vastaavaa tuotetta myytiin tuolla Nidina-nimellä. Kyseessä on siis sama tuote, joten kävinkin hakemassa Nidinaa heti seuraavana päivänä Carrefourista. Kyseisessä myymälässä myytiin  korviketta valmiina nesteenä sekä muistaakseni myös jauheena. Samalla löysin Carrefourista Hipp Organic -merkin hedelmäsosepusseja, joita olen nähnyt myytävän Suomessakin. 

Fuengirolan Centro Finlandian puodista kävin myös ostamassa puuroa, sillä en alkanut raahaamaan hiutaleita mukaan Suomesta. Puuropaketti jäikin sinne odottamaan seuraavaa vierailua.

Mercadonasta piti hankkia tuliaisiksi uusi nenäimuri... Totesin sen loistavaksi työkaluksi tytön syksyisiin räkätauteihin ja hintaansa nähden kyseinen härveli ajoi asiansa loistavasti. Eli jos satutte Mercadonaan, niin kannattaa hankkia sieltä kyseinen imuri ja siihen muutama lisäfiltteri. 

Muutenkin Mercadona-ketjun myymälät ovatkin vierailemisen arvoisia liikkeitä, sillä niissä myydään laadukasta kosmetiikkaa edullisesti. Tosin Nidinaa Mercadonasta ei löytynyt nesteenä, vain ainoastaan jauheena.


Hitaat aamut

Parasta lomassa oli se, että aamut saatiin aloittaa hitaasti ja illat pystyttiin rauhoittumaan kämpillä. Päivällä riitti tohinaa ja iltaa kohden oltiin aina ihan väsyneitä. Onneksi tyttäreni antoi minun ja siskoni nukkua kunnon unet joka yö. Aamulla heräiltiin yhdeksän aikoihin ja lähdettiin aamupalalle tuttuihin kahviloihin. Päiväunet vauva nukkui milloin matkarattaissa ja milloin autossa.

Seuraavaa reissua pitää alkaa jo miettiä, sillä en vielä tiedä missä istuimessa tyttö tulee seuraavan reissun automatkat viettämään. Hän on nyt kasvanut sen verran pituutta (jo 75 cm), että turvakaukalo kävi pieneksi. Olemme lähdössä takaisin Torreen jo parin kuukauden päästä ja tuolloin tarkoituksena olisi myös liikkua autolla. No, eiköhän me keksitä jotain. Onneksi uusi reissu muuten onkin tulossa pian, sillä en olisi malttanut lähteä tuolta kotiin ollenkaan.

MATKUSTA!

Haluankin rohkaista kaikkia äitiyslomalaisia kokeilemaan matkailua pienen vauvan kanssa. Kotona ollessa seinät helposti kaatuvat päälle ja pieni irtiotto piristää mieltä kummasti. Sitä paitsi katsokaa ulos...

Ei matkustaminen vauvan kanssa välttämättä helpoimmasta päästä ole, sillä toki on mentävä pitkälti vauvan ehdoilla, mutta ainakin minun kohdallani mikä tahansa vaihtoehto on välillä parempi kuin vaikkapa sotkeminen räntäsateessa rattaiden kanssa. Pakkaaminen ja lennot saattavat aiheuttaa vähän päänvaivaa, mutta lopulta palkintona odottavat ihanat muistot. Jos joku myös miettii sairastelua tai loukkaantumista, niin sattua voi myös kotona. Sitä paitsi sitä varten matkavakuutus on tehty!

Jos on mahdollisuus lähteä, niin se kannattaa käyttää hyväksi. Näin sanoi minulle eräs lääkärikin, kun mainitsin uusista haaveistani lähteä matkoille tyttären kanssa. Hän itse asiassa suorastaan pakotti minua ottamaan äkkilähdöt. Olisinpa vain tajunnut asian itse jo kauan sitten, niin olisimme ehtineet matkustaa vauvan kanssa enemmänkin.

Onneksi muistoissani on nyt kuitenkin kaksi ihanaa ulkomaanreissua ja yksi ihana laivareissu, joten saimme kuitenkin kokea paljon viimeisen yhdeksän kuukauden aikana.

Vaikka vauva-arki on ollut toisinaan älyttömän rankkaa, on tämä silti ollut elämäni parasta aikaa. Uusia reissuja innolla odottaen... :)

t. Enni

Kommentit

Lue myös