LEIKKASIN HIUKSET - LONG BOB

* Postauksessa mainittu tuote saatu kaupallisessa yhteistyössä brändiltä.


Kävin taas pitkästä aikaa omakustanteisesti kampaajalla Hiushuone Hemmassa ja niinpä taas olisi jotain uutta ja erilaista esiteltävänä hiusrintamalla. Vaikka rakastuinkin aivan totaalisesti edellisellä kerralla toteutettuun kultaisen vaaleaan ja persikkaiseen sävyyn, huomasin, ettei vaatekaapistani yllättäen löytynytkään montaa sävyyn sopivaa vaatetta. Koska olen lähes aina ollut blondi, en edes muistanut, että hiusten väri voi vaikuttaa niin paljon siihen, miltä eri värit päällä näyttävät.

Niinpä tällä kertaa lähdettiin toteuttamaan hieman toisenlaista sävyä. Toiveena oli vaaleahko, ehkä hieman lämpimään taittava sävy, jossa kuitenkin voisi olla seassa myös jotain kylmää. Lopulta annoin aika vapaat kädet sävyn suhteen Liisalle ja tällaista tuli tällä kertaa. Sävyssä on käytetty Wellan värejä. Tyvessä on hieman roosaa ja seassa on myös metallisen vivahteen antavaa sävytettä, joka korostuu erityisesti raitojen päällä. Jännä nähdä, miten sävy lähtee elämään.

Sävyn ylläpitoon suositeltiin Maria Nilan Care Sheer Silver Colour Guard -maskia. Multa löytyykin kotoa vähän vastaava, jonka olen aiemmin saanut blogin kautta testiin. Pääsen siis vihdoin kokeilemaan Maria Nilan Colour Care Colour Refresh -tuotetta*, jolla saan varmasti ylläpidettyä raitojen viileyttä.

Täässä postauksessa myös toinen suositus sävyn ylläpitoon! Tällä hetkellä käytössä on myös Fudgen Clean Blonde -hopeashampoo!


New haircut

Onhan hiuksissa tapahtunut vähän muutakin kuin vain uusi sävy. Tällä kertaa senttejä lähti aika reippaasti ja tuloksena on long bob. Vastaavaa hiustyyliä minulla ei ole ollut hyvin, hyvin pitkään aikaan. Hiustenleikkuu tallentui videollekin ja kyseisen pätkän pystyy näkemään Instagramin tarinoista. ;)

Jotenkin koen, että aika oli nyt sopiva, sillä kun kerran vauhtiin päästiin värienkin kanssa, niin leikitellään hiuksilla nyt sitten kunnolla. Koen myös, että haluan vaihtelua tässä elämäntilanteessa. Kulunut vuosi on tuonut mukanaan kaikenlaista myllerrystä ja kerranhan täällä vaan eletään. Asiaan on toki vaikuttanut sekin, että rakkaat ystäväni pyhästä kolminaisuudestamme (siis alpakkatytöt) ovat käyneet lyhentämässä omia hiuksiansa. Take one for the team, right?

Hiusten lyhentäminen on ehkä pieni askel kohti uutta, mutta kun on vuosia elänyt pitkien hiusten kanssa, on niihin ehtinyt kasvaa kiinni. Hiuksien taakse on ollut helppo piiloutua ja iso tukka on toiminut myös helppona korostettavana elementtinä. Koen, että vaaleat, pitkät hiukset ovat aina olleet "mun juttu".

Onneksi kuitenkin uskalsin kokeilla lyhempääkin mallia, sillä olo on ihanan kevyt. Kaikkiaan olen pohtinut hiusten lyhentämistä blogissakin jo varmaan viiden vuoden ajan, mutta joka kerta jänistänyt. Nyt olin valmis muutokseen, sillä hiukset kyllä kasvavat takaisin, jos haluaisinkin palata pitkään malliin.


Toistaiseksi koen lyhyen hiusmallin valloittavan ihanaksi ja olen täysin rakastunut tähän. Tykkään myös, miten tämä hiusmalli tuo asennetta arkeen.

Ja ei, tämä uusi hiusmalli ei ainakaan näin heti alkuun helpottanut äitiarkea. Nyt kun mulla on uusi tukka, vauva myös huomasi sen. Tyttö on vaan entistä enemmän kiinni mun hiuksissa ja repii niitä kaiken aikaa. Jos haluaisin virallisen äititukan, niin sen pitäisi varmaan yltää korvien yläpuolelle. Tai kalju olisi itse asiassa paras, kun näin tarkemmin mietin asiaa... Samaistuuko joku?

Entä mitäpä mieltä olette tästä lyhemmästä hiusmallista?

t. Enni

* Postauksessa mainittu tuote saatu kaupallisessa yhteistyössä brändiltä.

Kommentit

 1. Tosi kaunis malli ja kiva väri! Nyt alkaa taas itsekin himoita hiusten lyhentelyä... Mulla alkaa olla jo niin pitkä, että kun taivuttaa päätä taakse, tukka osuu takapuoleen ja hetken mietit "kuka hipelöi...? ... ai niin, mun tukka..." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, tiedän tunteen! Ja olen sitä mieltä, että go for it, koska tukka on uusiutuva luonnonvara. Toki pitkät hiukset ovat ihanat, mutta välillä pitkä on liian pitkä. :D Tai en tiedä ymmärrätkö. Nyt kun lyhyet hiukset ovat tosi kovasti piannalla, on siinäkin vielä yksi hyvä syy. Ja sitten talven voi taas kasvatella. ;D

   Poista
  2. Niinpä joskus pitkät hiukset on liian pitkät ja mä ainakin ymmärsin täysin mitä sillä tarkoitit Enni

   Poista
  3. Ooh jes, tällainen fiilis alkoi taas mulla vähän olla hetki sitten. 😅

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös