Siirry pääsisältöön

MITÄ VAUVA TARVITSEE? TULEVAN ÄIDIN MUISTIINPANOT OSA 1

Olen hieman ristiriitaisissa tunnelmissa. Melkein aloitin tämän postauksen otsikolla: "Vintage Chanel-laukun huoltaminen", sillä kuten ehkä huomaatte kuvista, Chanel kiiltää kuin uusi. 

Sitten ajattelin, että toisaalta tällä kertaa minulle hyödyllisempää saattaisi olla kysellä lukijavinkkejä vauvajuttuihin, sillä as you know, mulla ei ole hirveästi omakohtaista kokemusta vauvoista.

Vauvat ja aiheet, kuten: "Mitä vauvat tarvitsevat?" ovat olleet viimeisen viikon ehkäpä kuumin puheenaihe. Uuden vuoden aattona pääsin todistamaan varsinaisia lapsirientoja, sillä samoissa juhlissa temmelsi parhaimmillaan varmaan seitsemän (korjaus, kuulin juuri että 11) eri-ikäistä lasta. Niinpä siellä oli äitejäkin paikalla ja sain aika paljon neuvoja siihen, mitä vauvojen kanssa kannattaa ottaa huomioon ja mitä tarvikkeita ehkä tarvitsen.

Koska mulla on kuitenkin sama pää kesät talvet, pitäisi aina kirjoittaa kaikkea muistiin. Niinpä nyt olisin suunnattoman kiitollinen, jos jokainen mama jättäisi edes yhden parhaimman vinkin kommenttilaatikkoon liittyen vauva-aikaan. 

Myös muutaman vinkin olen jo ehtinyt bongata netistä. Tässäpä näitä, jotka muistiini ovat jääneet.

VINKIT VAUVA-AIKAAN TIIVISTETTYNÄ:

 1. Älä ikinä herätä nukkuvaa vauvaa
 2. Älä pidä vauvaa koko ajan sylissä - sitten se haluaa olla siinä koko ajan
 3. Stokken rattaat on huonot, Bugaboon ehkä vähän paremmat
 4. Ei kannata hankkia paljoa pieniä vaatteita vauvalle, se kasvaa niistä nopeasti ulos
 5. Kietaisumalliset bodyt on parhaita, koska ne saa helpommin puettua päälle ja pois ilman, että tarvitsee pujottaa kaula-aukosta vauvan päätä.
 6. Kirjoita vauva-aikaisia huomioita muistiin - niille saattaa olla tulevaisuudessa tarvetta jos ja kun uusi vauva syntyy, koska silloin ei enää muista mitä teki ja miten.
 7. Ota äitiyspakkaus - sitä vauvan pehmeää harjaa ei saa mistään muualta!

Jotain koomista näissä vinkeissä mielestäni on, mutta eiköhän ne sitten käytännössä huomaa myöhemmin hyvin tarpeellisiksi.


ennin-kengissa

Syksy oli niin kiireinen, etten ehtinyt katsella mitään valmiiksi. Onneksi aikaa on kuitenkin vielä muutama kuukausi. 

Olen kuitenkin eniten turhautunt siihen, että kun lähden googlailemaan asioita, törmään niin suureen määrään tietoa ja tuotteita, etten tiedä yhtään mitä pitäisi ottaa huomioon, mitkä merkit ja mitkä tuotteet ovat hyviä tai tarpeellisia, tai mitä nyt ylipäätään vauvallensa tarvitsee hankkia.

Otetaan esimerkit:

1. LASTENVAUNUT

Merkkejä on noin miljoona ja sitten on vielä erilaisia yhdistelmävaunuja, rattaita, kuomurattaita (wtf), lastenvaunupaketteja jne... Hintahaarukkakin vaihtelee jossakin reilun sadan ja 1500 euron välillä. Teeppä siinä sitten valintoja.

Moni on suositellut minulle Bugaboon vaunuja ja yhtä moni on haukkunut ne pystyyn. Stokken vaunuja näyttää nyt olevan jokaisella blogaajalla testissä tai yhteistyön kautta hankittuna. Samaten olen törmännyt useaan kertaan Emmaljunga-merkkiin, mutta käsittääkseni nämäkin ovat aika tyyriitä. Sanoinko vielä näiden hinnoista mitään...? Parasta ollakin hyviä.

Tällä hetkellä olen myös selvittänyt, että vauva mahtuu turvakaukaloon noin puolen vuoden ajan (korjaus: yhdeksän kuukauden ajan, lähde täällä) ja sitten vauva kasvaa siitä ohi. Yhdistelmävaunuihin voi siis käsittääkseni vaihtaa myös tämän turvakaukalon. Sitten vaunuissa voi muuten käyttää jotakin normaalia koppaa, joka tietysti kuuluu settiin, ja ehkä sillä toisella kopalla on vähän pidempi käyttöikä, onko? Vai milloin hankitaan uudet rattaat?

Nyt olisi vielä paras hetki hankkia vaunut, koska joka paikassa on aika paljon alennuksia. Olisipa kova, jos tietäisin vaunuista yhtä paljon kuin järjestelmäkameroista!

HELP, auttakee!

2. SITTERI

Onko pakollinen hankinta? Hankkiakko hytkyvä vai itse hytkytettävä? Käytetty vai uusi?

Mä katselin jo vähän sellaista 300 euron pyörivää 4moms MamaRoo Babysitteriä, jonka sisko oli bongannut YouTubesta. Samaten tarjolla olisi alkaen 50 euron staattisia sittereitä, tai reilun satasen (esim. BabyBjörnin) itseheilutettavia sittereitä. Siitäpä sitten valitsemaan.

vintage-chanel-shoulder-bag
Jacket: Marimekko / Bag: Chanel / Dress: Zara

ennin-kengissa-marimekko-takki

3. PINNASÄNKY, KEHTO VAI ÄITIYSLAATIKKO?

Tässä ajattelin luottaa IKEAn edulliseen valikoimaan, sillä IKEAsta näytti saavan myös sopivan sängyn, patjan, petivaatteet, peitot ja reunapehmusteet.

Sellaisen huomion ehdin kuitenkin lukea eräästä blogista, että jos pinnasängyn päädyt ovat tasaiset (niissä ei siis ole pinnoja), niin silloin reunapehmusteen kiinnittäminen pinnasänkyyn nätisti on vaikeaa ja sitten koko pinnasänky näyttää ihan rumalta. Että silleen...

Tämä on siis sitä tietoähkyä, johon törmään. Ovathan nämäkin kokemukset varmasti oleellisia, mutta pääasia on nyt kuitenkin se VAUVA, eikä se, näyttääkö pinnasänky hienolta vai ei.

Ps. Hommaan äitiyspakkauksen, niin siinä saa sitten aika lailla kaiken tarpeellisen pikkutilpehöörin vauvaa varten. Myös sen harjan.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Moi!meille tulossa helmikuussa toinen pieni, esikoinen on kohta 2vee. Kokemuksella sanon, että babybjörn sitteri, mikä meillä ostettiin esikoiselle ja nyt odottaa kaapissa taas käyttöömottoa, on tosi hyvä ja isosti arkea helpottava !

  Sitten vaunut ostettiin esikoiselle Britax Go Motion merkkiset, ja ovat olleet tosi hyvä ostos ! Nyt menee rattaat 2vuotiaalle, vauvana oli se vaunukoppa ja tuohon kuuluva turvakaukalo.

  Bodeissa joo ne kietasumalliset parhaat ja kannattaa olla myös pari esim 50koon semmosta, jossa käsitumput mukana Siis käsiin vedettävä suoja (ettei raavi pieni itseääm, kun vasta 2viikon ikäiseltä saa kynsiä leikata)

  Ja pinnasänky meillä oli turhake, vauva nukkui vieressä yöt .
  Tsemppiä hankintoihin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihanaa, että kommentoit! Hyvä saada vinkkejä. Kurkkaan nuo vaunut, taisin jotain Britaxeja jo tänään katsellakin aamulla.

   Hyvä vinkki myös tuo body, tuollaista ei ole vielä hankittu!

   Mitä mieltä muuten olet, jos vauva nukkuu vieressä, niin onko lasta myöhemmin vaikea saada nukkumaan yksin? Jotenkin vielä vierastan kamalasti ajatusta vieressä nukkumisesta ihan sen takia, että siirtyminen muihin vaiheisiin sujuisi helpommin.

   Poista
  2. Kiitos ja samoin teille onnea ! :)
   TUO vaavisänky voi olla hyvä, saan nyt semmoisem lainaan mun veljen perheeltä, esikoisen aikaan semmosta mulla ei ollu, mutta nyt siis lsimaam semmosen ! :)
   Esikoinen nukku päikyt niissä britaxeissa sisällä, ne on pieneen tilaan mahtuvat ja kun uutena ostettii (eivät ole ees kalliimmasta päästä!), niin ei niitä oltu vielä ulkona käytetty, eli renkaat puhtaat jne. Sit 2 viikon iässä eka pikku ulkoilu (vauva syntyi huhtikuussa).
   Näissä britax go Motion on semmoiset eturattaat, että ne saa tarvittaessa lukkoon, mutta ovat myös kääntyvät. On ollut iso helpotus kun kääntyvät, niin helppo kulkea missä vain :) ja meillä on vanhempi malli, oisko go Motion 3, mutta nyt on tullu myös go Motion 4, josta rattaiden jalkaosan saa kunnolla nostettua, niin se on silleen parempi, jos pieni nukahtaa rattaisiin, niin voi laittaa kunnon lepoasentoon. Nämä myös menevät erittäin pieneen tilaan kasattuna ja ovat kevyet työntää (se oli meillä yks hakukrireeri kun vaunuja hankittiin ).
   Mut kannattaa ite käydä liikkeessä tutustumassa, näihin saa siis myös sen turvakaukalo kiinni (jos vauva nukahtaa autossa kaukaloon, niin voi kätsästi vaan vaihtaa runkoon vauva ja kaukalo.

   Ja hmm.. tosta nukutuksesta en tiiä... ymmärrän kyllä hyvin ton pelon , että jos sit vauva ei totukkaan omaan sänkyyn. Meillä tämä esikoinen 1v9kk nukkuu yleensä joko koko yön omassa tai osan yötä juniorsängyssään, ja saattaa yöllä kömpiä viereen :D eli meillä siis näin.. :)

   Poista
 2. Vaunuihin sen verran, että mieti mihin käyttöön niitä tarvitset. Jos kuljette kävelyillä ym niin kääntymättömät renkaat, jos taas esim kaupassa niin kääntyvät. Itse suosin emmaljungaa, meillä on emmaljungan yhdistelmät. Eli vauvalle koppa ja kun koppa käy pieneksi, vaihdetaan ratas osa jossa muistaakseni 15-20kg painoraja, eli menee pitkälle. Joihinki vaunuihin on myös mahdollista saada auton turvakaukalo, jos sellainen tuntuu tärkeältä. Suosittelen menemään johonkin lastentarvikeliikkeesseen testailemaan eri vaunuja. Onko tarkotus kuljettaa vaunuja autossa? Miten helppo kasaus mekanismi vaunuissa on? Näitä kannattaa myös miettiä:) itse koin sitterin hyödylliseksi, esim ensimmäiset maistelut suoritimme sitterissä kun syöttötuoliin et tietenkään voinut laittaa. Meillä oli ihan perus sitteri, sekin jää niin nopeesti tarpeettomaks etten nähnyt syytä maksaa maltaita. Ja ikeassa on oikeen hyviä sänkyjä;) suosittelen ostamaan vaikka sieltä ikeasta sellaisen pestävän patjan suojuksen, ei sitte oo puklut ym. Suoraan patjassa. Vauvan nukkumisesta vieressä, tuskin sillä vaikutusta on myöhemmälle jos ei ihan kouluikään asti vieressä pidä;) mutta kunhan muistaa varmistaa vauvan turvallisuuden, ettei kukaan vaikka unissaan kierähdä vauvan päälle :) onnea vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, tuollainen suoja ostetaan! Katselin viikonloppuna Bugaboon videoita, ja kyllä mä aika myyty olen... :D Hinnasta en tietenkään tykkää, mutta näyttivät niin näppäriltä ja kaikki toimii klik vaan!

   En osaa tällä hetkellä edes miettiä, mihin kaikkeen vaunuja tullaan tarvitsemaan. Veikkaan, että perus kävelyreissuille kesällä ja myöhemmin vielä syksyllä. Täytyy varmaan katsoa, että miten kaikki sujuu (meneekö hyvin jne.). Tuntuu vieläkin turhan aikaiselta hehkuttaa, koska pelottaa, että jokin menee vielä huonosti. No, ei saa ajatella niin! :)

   Poista
 3. Maailman paras on Vaavisänky! Sen kun vuokraa 4 ekaksi kuukaudeksi, pääse helpommalla, koska sitä voi rullata huoneesta toiseen kuten synnytyslaitoksen vauvasänkyäkin. Näyttää karulta, mutta on täyttä kultaa.

  Ja ai hitto, muistan tuon informaatioähkyvaiheen! Mun saamani paras ohje tais olla: ”Älä googlaa mitään, tee mieluummin gallup kaveripiirissä.” :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva idea! Katsoin heti tarkemmin. Samaan aikaan bongasin myös Jollyroomin alennuksista yhden kivan kehdon, joka oli aika hurjalla alennuksella... Laitoin nyt ainakin tilaukseen ja katselen, millainen se on.

   Tuo googlausvinkki on hyvä! Yllättävän paljon ihania ja tarpeellisia neuvoja tulikin Facebookiin tutuilta! <3

   Poista
 4. Ai niin, ja myös Stokket on täyttä kultaa, koska lapsi on korkealla työntäjän tasolla eikä lähempänä maantasoa. Selkävaivainen kiittää, kun ei tarvinnut kumarrella ja nostella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Se on varmaan sitten Stokket tai Bugaboot. :D Perus...

   Poista
 5. Moi! Tuo että lapsi kasvaa turvakaukalosta 6kk ikäisenä ulos ei pidä lainkaan paikkaansa. 6kk ikäistä ei vielä edes saisi laittaa tavalliseen turvaistuimeen koska keskimäärin silloin saa alkaa vasta opettelemaan istumista, joka tapahtuu usein lyhyinä hetkinä syöttötuolissa. Meillä juuri 1v poika ja hänelle vasta toissapäivänä vaihdettiin turvakaukalo pois. Vauva on kasvanut silloin ulos turvakaukalosta kun korvanlehden yläpää tulee kaukalon yläreunan yli, joka ei meillä edes vielä 1 vuotiaalla tapahtunut. Joten ei hätää sen kanssa. Turvaistuimen kanssa suosittelen katsomaan autoliiton turvaistuintestin tuloksia, esimerkiksi Graco on edullinen mutta useassa testissä irronnut törmäystilanteessa. Istuimet ovat kalliita, mutta itse en ainakaan tinkisi turvallisuudesta turvallisuudesta.

  Baby björnin sitteri sekä vaavisänky (vuokrattava ekat 4kk, tuodaan seuraavana arkipäivänä kotiovelle tilauksesta joten voit tilata sen sairaalassa kun tiedät milloin pääsette kotiin) nämä saavat minun ääneni 👍🏼 Meillä oli ystävältä tuo sitteri lainassa ja seuraavalle lapselle ostamme sen itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos vinkeistä! Olen nyt pohtinut tuota vauvasänkyä kuin myös Mooses kehtoa. Kehdolla on nyt aika sama hinta alennettuna (siis koko setillä) kuin 4kk vuokran hinta, eli pitää vähän kuulostella. Kehdossa olisi aika hienoa, että sen voisi ottaa mukaan myös kylään, ja vauva nukkuisi sitten siinä ja se jäisi omaan käyttöön tietysti, koska olisi oma.

   Myönnän alkuperäisen virheeni, muistin väärin tuon turvakaukalon. Luin tämän ohjeen if:in sivuilta, siellä tosiaan mainittiin, että: "Useimmat lapset ovat kasvaneet ulos turvakaukalostaan noin yhdeksän kuukauden iässä", kun se pää tulee yli istuimen yläreunasta. Eli ei kuuden kuukauden, vaan noin yhdeksän kuukauden iässä. :)   https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/ajoneuvot/liikenneturvallisuus/turvakaukalo-vauvalle

   Poista
 6. Muutama vinkki viime vuonna esikoisen saaneelta:
  - Niitä pienimpiä vaatteita kannattaa sittenkin olla paljon :D Me ei hankittu niitä kovinkaan paljoa ja oltiin melko lirissä. Vaikka ne menee ehkä sen kuukauden tai kaksi niin alussa vauvat voi puklata niin paljon et mekin vaihdettiin asua tunnin kahden välein. Nyt taas saattaa mennä useamman päivän samalla asulla eli asukertoja ei tarttee kuin muutaman laadukkaan.
  - Sitteri on kätsy, en tiedä miten muuten oisin päässy käymää suihkussa tai vessassa!
  - Meillä pinnasänky jäi turhaksi sillä mun selkä ei vaan jaksa nostaa tuota käsipunttia sen laidan yli. Kannattaa siis kuvitella pinnasänkyyn kahvakuula ja miettiä jaksaako sitä nostaa sieltä. Jos on pinnasänky jossa ensikuukausiksi pohjaa saa nostettua, niin se vois olla hyvä. Me ollaan nukutettu poikaa patjalla olevalla lattialla, toiselle vanhemmista laitetaan patja yöksi viereen. Mut siis kyllä pinnaäsänkyki suurimmalla osalla toimii, mulla jotenkin vauvan nostelut ottaa niin paljon selkään ettei yhtään kiitos ylimääräistä nostelua :D
  - Rattaat me ostettiin 90€ käytettynä ja hyvin on pelittänyt. Tärkeiksi ominaisuuksiksi ollaan huomatti helppo kooottavuus ja suht pieni koko että mahtuu tarvittaessa autoon, hissiin, junaan...
  - mahdollisimman ergonominen imetyspaikka, jos on varaa ihan nojatuoli hankkia niin suosittelen. jos aiot imettää niin sitäpä se sen ekat kaks kuukautta onkin, plussaa siis jos on mukava istuskella.
  - Toisaalta sittenhän sitä oppii ja löytää ne omanlaiset ratkaisut.. Mua lähinnä harmittaa kun en sylitellyt enempää.. 3kk jälkeen ei oo sylissä viihtynyt, vaan aina pitää päästä lattialle telmimään ;) jokaisella perheellä on vähän erilaisia ratkaisuja ja pikkuhiljaa sitä hoksaa niitä itsellä toimivia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihania vinkkejä! Pitää sylitellä, yksi tuttuni sanoi hyvin, että pikkuinen on niin oikeasti pieni, eikä tunne maailmasta ketään muuta kuin äidin ja isän, eli ei ihme, jos haluaa olla vieressä, eikä vaikka nukkuisi heti itsenäisesti. Pakkohan se on myöntää, en minäkään nuku yksin!

   Minkä ikäiseksi asti tuollainen pinnasänky sitten menee, eikö sille tule käyttöä vähän myöhemmässä iässä? Mä itse asiassa juuri tilasin vauvalle ensikehdon, laitan vähän myöhemmin tänne minkä tilasin! <3 :D Eli varmaan nukutaan kuitenkin alkuun yhdessä samassa sängyssä ja niin, että kehto sängyn vieressä. Ei ole iso, eikä kovin syväkään ja sitä saa kuljetettua ilman jalkoja, eli toimii matkasänkyjä jne.
   Ymmärrän täysin tuon kahvakuulavertauksen. :D

   Rattaat ajattelin hankkia käytettynä, ellei ihmeitä tapahdu ja jotain ilmaannu alennukseen! Nyt kun vaan mut hyväksyttäisiin Facebook-kirppiksille.

   Olen saanut niin paljon hyviä vinkkejä, että tuntu että mun tietomäärä kasvoi jo kahden-kolmen päivän aikana noin 1000% ja nyt on jo aika hyvä pohja. Kävimme ystävien kanssa pitkää keskustelua Facebookissa. :D

   Imetystuoli on vielä vähän hakusessa... Lepakkotuoli (nahkainen) on varmaan vähän liian riskialtis siihen hommaan haha.

   Poista
 7. Toi älä herätä vauvaa on kerta kaikkisen mahdoton neuvo. Mulle sanottiin esikoisesta eka kuukausi että herättele kun söi liian harvoin, siinä sitten tuijotin kloa, vauva oli juuri nukahtanut huudon päätteeksi ja sitten ping! Kolme tuntia syömisestä tuli täyteen ja piti herättää. Argh. :D Baby björnin sitteri oli tosi hyvä ja melkein ainoa mitä hommasin kuopukselle, torista sai halvalla. Rattaita on ollut viidet, Hartanista Joggereihin ja kaikki ihan käypiä. Joggereiden jarru jäätyy jos menee lämpötilat edestakas, jokuhan tietty voi säilyttää lämpösessäkin. Tosin kerran jäätyi kaupungilla enkä päässyt pois (on siis sellainen vaijerijarru). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulin hieman samaa toiseltakin äidiltä! Tuntuu vähän oudolta joo. Eikö vauva herää silloin kun sillä on nälkä? Jos kaikki siis muutoin kunnossa.
   Mä oon tosi kiinnostunut nyt tuosta BabyBjörnin Bliss-sitteristä, varmaan sellainen menossa hankintaan! Kiitos vinkeistä! :) <3

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my