Siirry pääsisältöön

MITEN PIDÄT ITSESI LÄMPIMÄNÄ TALVELLA? – PARHAAT VINKIT TALVIPUKEUTUMISEEN

Kaupallisessa yhteistyössä: Vaatekauppoja.fi

Talvilomat ovat kohta täällä ja uskon, että vielä on hyvät mahdollisuudet päästä ulkoilemaan kinosten sekaan. Onhan jopa tänne eteläänkin tullut talven aikana lunta! Eikä sitä tiedä, vaikka kunnon talvi onkin vasta tulossa.

Pääsin tekemään yhteistyötä Vaatekauppoja-sivuston kanssa. Sivusto kokoaa yhteen vaatteita myyvät verkkokaupat ja alennukset. Juuri tällä hetkellä on menossa hyviä talvialennuksia, eli jos haikailee uusia talvivarusteita, kannattaa kurkata sivuston kautta löytyvät verkkokaupat ja voimassa olevat alennukset.

Itse varauduin talveen jo hyvissä ajoin ennen joulua, sillä hankin itselleni paksun talvitakin. Muhkeaan takkiin verhoutuneena on kelvannut kulkea kovissakin pakkasissa hyvän lämpökerraston kanssa.

id_vaatekauppoja-peak-performance-blog1_800 pukeudu-talvella-lampimasti

Miten pidät itsesi lämpimänä talvella?

Avain on lämpimät materiaalit.

Luotan päivittäisessä pukeutumisessa mm. villaan ja muihin luonnonkuituihin, tai sitten puen päälleni lämpimän fleece-paidan (vaikka siitä irtoaakin pesussa mikromuovia). En yleensä talvisin lähde pois kotoa ilman, että olen pukenut päälleni kashmirneuleen ja -kaulahuivin.

Tilava takki lämmittää.

Valitse mieluummin hieman väljä kuin tiukka takki, sillä väljä takki lämmittää paremmin ja alle mahtuu tarvittaessa useampikin kerros vaatteita. Esimerkiksi tämän hankkimani takin alta löytyy vielä runsaasti tilaa, vaikka tällä kertaa päällä oli villapaita ja vatsakin kasvaa koko ajan.

Luonnonmateriaalit ja tekokuidut

Jos haluat pukeutua talvella villakangastakkiin, niin tutki takin materiaalit huolella. Nyt alennuksista löytyy tietysti paljon tekokuituisia takkeja, mutta olen ainakin omassa käytössä huomannut, etteivät ne vaan lämmitä yhtä tehokkaasti kuin villaiset tai villasekoitteiset villakangastakit. Mielestäni tekokuituinen kangastakki on talvella siis yhtä tyhjän kanssa, kun taas aito villa eristää hyvin lämpöä ja tuntuu ihoa vasten miellyttävältä. 

Tekokuidut ovat tietysti monia luonnonmateriaaleja kestävämpiä, joten siksi niitä käytetään paljon ulkovaatteiden materiaalina (esim. polyesteri). Kuumalla ilmalla tekokuidut ovat kuitenkin usein hiostavia, sillä ne eivät hengitä. Pakkasella luotan kuitenkin polyesterin voimaan ja paksuun vuoreen.

lammin-talvipukeutuminen-ennin-kengissa

Millainen on lämmin talvitakki? 

Kun pakkanen kiristyy, puen päälleni toppatakin. Tässäkin kannattaa olla tarkkana, sillä kaikki paksut ja muhkeat takit eivät välttämättä ole lämpimiä. Takin täyte vaikuttaa lämmöneristykseen, ja usein täytteenä onkin esim. untuvaa, höyheniä tai vanua. 

Myös täytteen määrällä ja sekoitussuhteella on väliä.

Määrä vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten lämmin takki on, ja mitä enemmän takissa on untuvaa, sen lämpimämpi se on. Jos untuvan mukana on paljon höyheniä, takki ei ole yhtä lämmin kuin pelkästään untuvatäytteinen, sillä höyhenet eivät eristä lämpöä yhtä tehokkaasti kuin untuva.

Minulla ei ole tosin vuosiin ollut untuvatakkia, sillä koen, että untuva ei ole minun juttuni, minkä ohella pelkään, että saan untuvasta allergisen reaktion. Onneksi takki, jossa on paksu vuori ja täytteenä vanua, pitää minut tarpeeksi lämpimänä.

Laadukkaita ja kestäviä talvipukeutumiseen suunnattuja vaatteista löytyy esimerkiksi Peak Performance -tuotemerkin valikoimista. Peak Performance valmistaa ulkovaatteita, kuten takkeja ja pipoja, mutta merkiltä löytyy myös paljon vapaa-ajan pukeutumiseen tarkoitettuja vaatteita ja urheiluvaatteita.

vaatekauppoja-ennin-kengissa vaatekauppoja-talvipukeutuminen

Pitääkseen itsensä lämpimänä talvella, täytyy usein olla valmis uhraamaan siihen hieman enemmän rahaa... Laadukas ja huolellisesti valmistettu takki pitää kuitenkin käyttäjänsä huomattavasti lämpimämpänä ja parhaimmassa tapauksessa kestää käytössä vuosia. Itse raskauden takia pihistin talvitakin laadusta ja kyllä sen valitettavasti huomaa – takki vetää vähän vetoketjujen kohdalta.

Muutoin olen totaalisen ihastunut tähän muhkeaan pingviinitakkiin, joka tuntuu juuri niin lämpimältä kuin miltä se näyttää. Takissa on kaksi erillistä vetoketjua, eli takkia voi pitää lauhalla säällä vain yhdellä vetoketjulla kiinni, jolloin se ei ole niin hiostava. Tällöin takki näyttää siltä kuin alla olisi pidempi vetoketjullinen paita. Kun pakkanen kiristyy, laitan toisenkin vetoketjun kiinni.

Jos tämä takki ei kestä käytössä pitkään, niin ehkä jo ensi vuonna panostan laadukkaaseen talvitakkiin. Veikkaan nimittäin, että ensi talvena tulee vietettyä pidempiä aikoja ulkona vauvelin kanssa.

t. Enni

Postaus toteutettu yhteistyössä Vaatekauppoja.fi-sivuston kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt