Siirry pääsisältöön

OVATKO BUGABOON YHDISTELMÄVAUNUT KANNATTAVA HANKINTA?

TULEVAN ÄIDIN MUISTIINPANOT OSA 2:


Aikaa on kulunut vasta alle kaksi viikkoa edellisestä vauva-aiheisesta postauksesta ja sen synnyttämän kommentoinnin ja keskustelun avulla olen kasvattanut tietoisuuttani vauvahankintoihin noin kymmenenkertaisesti.

Minulla on tällä hetkellä aika selkeä kuva siitä, millaisia härpäkkeitä vauvalle tulee hankkia. Iso kiitos tästä kuuluu teille kaikille, jotka osallistuitte keskusteluun. Teistä oli ihan älyttömän suuri apu!

Voisikin jo sanoa, että olen melkoinen Bugaboo-expertti, sillä tiedän esimerkiksi, että Bugaboon yhdistelmävaunuista Buffalo-malli on näillä näkymin poistuva malli, ja Bugaboon valikoimaan on tulossa uutta vahvistusta Fox-mallin myötä. En ole vielä lukenut aiheesta virallista tietoa, mutta olen kuunnellut tarkasti puskaradiota.

Samaten tiedän, että Bugaboon rattailla on jäätävä jälleenmyyntiarvo, ja että merkin vaunuja voi saada hankittua edullisemmin Hollannista. Eilen kävi vielä niin hyvä tuuri, että bongasin verkkokaupan, jossa Bugaboon Buffaloita ja Cameleon3 -yhdistelmävaunuja myytiin alle tuhannella eurolla.

Kyllä, ihan järkyttävä hintahan se edelleen on, mutta olin silti tekemässä eilen kauppoja yli kaksi vuotta vanhoista Buffaloista 700 eurolla... Asian voi siis ajatella niin, että mikäli pitää Bugaboon vaunuista ja niiden laadusta (josta voi lukea paljon ristiriitaista tietoa vauvafoorumeilta) ja tekee kalliin hankinnan, voi vauva-ajan huristella menemään laadukkailla rattailla, joilla on ainakin 50 % jälleenmyyntiarvoa vielä muutamankin vuoden kuluttua. 

VAIHTOEHDOT OLIVAT HANKKIA:

  1. Halvat ja huonot rattaat 300-400 eurolla, joilla ei ole käytännössä mitään jälleenmyyntiarvoa muutaman vuoden kuluttua.
  2. Laadukkaat ja hyvät rattaat ja ulkoilla niiden kanssa tyytyväisenä. Jos kokee tarpeelliseksi, vaunut voisi myöhemmin myydä. Jos Bugaboon yhdistelmävaunuista saa puoletkin takaisin, voi olettaa vaunujen hinnan jääneen noin 400-500 euroon. 

bugaboo-buffalo-yhdistelmävaunut-ennin-kengissa

MIHIN PÄÄDYIN?

Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä bongasin erään hollantilaisen verkkokaupan, joka myi juuri samaan aikaan Bugaboon Buffaloita satasen alennuksella ja jo lähtöhintaan nähden yhdistelmävaunut olivat pari sataa euroa halvemmat.

Kävin keskustelua verkkokaupan kanssa ja sillä väliin itse asiassa tapahtui muutamakin asia (tarjous esim. ehti loppua). Kun kyselin asian perään, sain tiedon, että verkkokauppa oli saanut muiltakin henkilöiltä paljon palautetta aiheesta, ja niinpä he olivat päättäneet, että tarjous astuu voimaan vielä samana iltana. Ovela myyntikikka, tai sitten yksittäinen tapaus. Mene ja tiedä...

Niinpä tein eilen kaupat ja nyt odottelen, josko tuote saapuu kotiovelle luvatussa ajassa.

TILAAMINEN ULKOMAILTA?

Ehdin jonkin verran googlailla lisätietoa nettikaupasta ja kävi ilmi, että liike ei ollut saanut hyviä arvosteluita, joten olen vielä vähän skeptinen, tulevatko vaunut koskaan perille. Olen kuitenkin varautunut pitkään toimitusaikaan, onhan tässä vielä hyvin aikaa. Moni huonon arvostelun antaneista henkilöistä oli kuitenkin saanut vaunut itselleen, mutta toimitus oli vain viivästynyt reippaasti. Sähköinen asiakaspalvelu verkkokaupalla pelaa loistavasti, he vastaavat usein tunninkin sisällä viestin lähettämisestä.

Olen kuitenkin kuullut, että Suomestakin Bugaboon yhdistelmävaunuja uutena tilaamalla joutuu vaunuja välillä odottelemaan useamman viikon, ellei kuukaudenkin. Ulkomailta tilatessa kannattaa varautua pidempään toimitusaikaan, mutta niin, tämä saattaa taas olla hyvin liikekohtaista. Voin kertoa tilaamisesta lisätietoja tarkemmin, jos ja kun tuote saapuu minulle.

Kuitenkin yksi hollantilainen verkkokauppa näyttää olevan suosittu ja toimittaa tuotteet sovitussa ajassa perille asti. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt vastaavaa vaunua samaan hintaan, eikä liike vastannut yhteydenottopyyntööni ollenkaan. Tarjouksia kannattaa kuitenkin kuulemma pyytää.

Bugaboo-huonot-puolet-hyvat-puolet-ennin-kengissa

MITEN PÄÄDYIN BUGABOO BUFFALO+ -YHDISTELMÄVAUNUIHIN?

1. Vertailu

Kuuntelin puskaradiota ja luin vaunuarvosteluja netistä. Mukana oli useita merkkejä. Tein lopulta paljon vertailua Bugaboo Buffalo+- ja Bugaboo Cameleon3 -mallien välillä, ja päädyin löytämään enemmän negatiivista palautetta Cameleon-sarjan vaunuista.

2. Käytettävyys

Buffaloissa on isommat renkaat, tukevampi runko, isompi tavarakori ja uuden mallin myötä mm. työntöaisan vaahtomuovinen ja helposti rikkoutuva suoja on korvattu kestävämmällä materiaalilla (keinonahka).

Isot renkaat, jotka eivät jäisi kiinni vesikouruihin, olivat ehkä tärkein kriteeri tuleville vaunuille. Samoin se, että vaunuihin pystyi yhdistämään turvakaukalon. Päädyttiin myös siihen, että ei haittaa, vaikka kyseessä olisi poistuva malli, sillä vara- ja lisäosia on saatavilla edelleen useisiin jo poistuneisiinkin malleihin.

Ketteryyttä oltaisiin tietysti toivottu, mutta Buffaloiden pitäisi pystyä toimimaan säällä kuin säällä ja alustalla kuin alustalla. Vetojuhdaksikin tätä mallia kutsutaan. Suomessa on kuitenkin vaihtelevat sääolosuhteet.

3. Arvostettu ja ostettu tuote

Kyseessä on hyvin suosittu merkki, jota myydään paljon. Uskallan luottaa siihen, että moni muukin ostaa tuotteen aidosti siksi, että se on hyvä, eikä siksi, että pelkkä merkki olisi tärkeä. Minä en vielä ainakaan ymmärrä Bugaboo-hehkutusta, koska ei ole merkistä kokemusta. Jos rattaat osoittautuvat meille hyväksi ostokseksi, hyvä niin. Jos eivät, niillä on (silti) jälleenmyyntiarvoa.

Tässä muuten erittäin viihdyttävä keskustelu, joka kannattaa kurkata. Poimittakoon sieltä tämä vvieraksen jättämä kommentti, joka tiivistää Bugaboo-vastarinnan aika hyvin.

"Eipä taida Bugaboot ostavat edes perehtyä kunnon vaunujen ominaisuuksiin, ostetaan vaan kun halutaan ja on lehden kuvissa julkkiksen nähty työntävän sellaisia. Ihan sama, vaikka olisi kunnon Teutoniatkin olemassa, mutta muodin orjana vaan mennnään eikä edes haluta tutustua muihin merkkeihin."

Viimeinen oli tietysti se, että Bugaboo (suom. Mörkö) viittaa melkoisen paljon uuteen sukunimeeni, joten nämä vaunuthan ovat ihan kuin meille tehdyt.

Sana on vapaa. Onko täällä muita, jotka luottavat Bugaboon vaunuihin?

t. Enni

Ps. Vielä pitäisi kysellä teiltä kokemuksia auton turvakaukaloista! Onko nyt niin, että kannattaa hankkia Maxi-Cosin kaukalo, jonka saa adaptereilla kiinni Buffaloihin? Vai mitä mieltä olette Cybexin tuotteista?

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my