OVATKO BUGABOON YHDISTELMÄVAUNUT KANNATTAVA HANKINTA?

TULEVAN ÄIDIN MUISTIINPANOT OSA 2:


Aikaa on kulunut vasta alle kaksi viikkoa edellisestä vauva-aiheisesta postauksesta ja sen synnyttämän kommentoinnin ja keskustelun avulla olen kasvattanut tietoisuuttani vauvahankintoihin noin kymmenenkertaisesti.

Minulla on tällä hetkellä aika selkeä kuva siitä, millaisia härpäkkeitä vauvalle tulee hankkia. Iso kiitos tästä kuuluu teille kaikille, jotka osallistuitte keskusteluun. Teistä oli ihan älyttömän suuri apu!

Voisikin jo sanoa, että olen melkoinen Bugaboo-expertti, sillä tiedän esimerkiksi, että Bugaboon yhdistelmävaunuista Buffalo-malli on näillä näkymin poistuva malli, ja Bugaboon valikoimaan on tulossa uutta vahvistusta Fox-mallin myötä. En ole vielä lukenut aiheesta virallista tietoa, mutta olen kuunnellut tarkasti puskaradiota.

Samaten tiedän, että Bugaboon rattailla on jäätävä jälleenmyyntiarvo, ja että merkin vaunuja voi saada hankittua edullisemmin Hollannista. Eilen kävi vielä niin hyvä tuuri, että bongasin verkkokaupan, jossa Bugaboon Buffaloita ja Cameleon3 -yhdistelmävaunuja myytiin alle tuhannella eurolla.

Kyllä, ihan järkyttävä hintahan se edelleen on, mutta olin silti tekemässä eilen kauppoja yli kaksi vuotta vanhoista Buffaloista 700 eurolla... Asian voi siis ajatella niin, että mikäli pitää Bugaboon vaunuista ja niiden laadusta (josta voi lukea paljon ristiriitaista tietoa vauvafoorumeilta) ja tekee kalliin hankinnan, voi vauva-ajan huristella menemään laadukkailla rattailla, joilla on ainakin 50 % jälleenmyyntiarvoa vielä muutamankin vuoden kuluttua. 

VAIHTOEHDOT OLIVAT HANKKIA:

  1. Halvat ja huonot rattaat 300-400 eurolla, joilla ei ole käytännössä mitään jälleenmyyntiarvoa muutaman vuoden kuluttua.
  2. Laadukkaat ja hyvät rattaat ja ulkoilla niiden kanssa tyytyväisenä. Jos kokee tarpeelliseksi, vaunut voisi myöhemmin myydä. Jos Bugaboon yhdistelmävaunuista saa puoletkin takaisin, voi olettaa vaunujen hinnan jääneen noin 400-500 euroon. 

bugaboo-buffalo-yhdistelmävaunut-ennin-kengissa

MIHIN PÄÄDYIN?

Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä bongasin erään hollantilaisen verkkokaupan, joka myi juuri samaan aikaan Bugaboon Buffaloita satasen alennuksella ja jo lähtöhintaan nähden yhdistelmävaunut olivat pari sataa euroa halvemmat.

Kävin keskustelua verkkokaupan kanssa ja sillä väliin itse asiassa tapahtui muutamakin asia (tarjous esim. ehti loppua). Kun kyselin asian perään, sain tiedon, että verkkokauppa oli saanut muiltakin henkilöiltä paljon palautetta aiheesta, ja niinpä he olivat päättäneet, että tarjous astuu voimaan vielä samana iltana. Ovela myyntikikka, tai sitten yksittäinen tapaus. Mene ja tiedä...

Niinpä tein eilen kaupat ja nyt odottelen, josko tuote saapuu kotiovelle luvatussa ajassa.

TILAAMINEN ULKOMAILTA?

Ehdin jonkin verran googlailla lisätietoa nettikaupasta ja kävi ilmi, että liike ei ollut saanut hyviä arvosteluita, joten olen vielä vähän skeptinen, tulevatko vaunut koskaan perille. Olen kuitenkin varautunut pitkään toimitusaikaan, onhan tässä vielä hyvin aikaa. Moni huonon arvostelun antaneista henkilöistä oli kuitenkin saanut vaunut itselleen, mutta toimitus oli vain viivästynyt reippaasti. Sähköinen asiakaspalvelu verkkokaupalla pelaa loistavasti, he vastaavat usein tunninkin sisällä viestin lähettämisestä.

Olen kuitenkin kuullut, että Suomestakin Bugaboon yhdistelmävaunuja uutena tilaamalla joutuu vaunuja välillä odottelemaan useamman viikon, ellei kuukaudenkin. Ulkomailta tilatessa kannattaa varautua pidempään toimitusaikaan, mutta niin, tämä saattaa taas olla hyvin liikekohtaista. Voin kertoa tilaamisesta lisätietoja tarkemmin, jos ja kun tuote saapuu minulle.

Kuitenkin yksi hollantilainen verkkokauppa näyttää olevan suosittu ja toimittaa tuotteet sovitussa ajassa perille asti. Sieltä ei kuitenkaan löytynyt vastaavaa vaunua samaan hintaan, eikä liike vastannut yhteydenottopyyntööni ollenkaan. Tarjouksia kannattaa kuitenkin kuulemma pyytää.

Bugaboo-huonot-puolet-hyvat-puolet-ennin-kengissa

MITEN PÄÄDYIN BUGABOO BUFFALO+ -YHDISTELMÄVAUNUIHIN?

1. Vertailu

Kuuntelin puskaradiota ja luin vaunuarvosteluja netistä. Mukana oli useita merkkejä. Tein lopulta paljon vertailua Bugaboo Buffalo+- ja Bugaboo Cameleon3 -mallien välillä, ja päädyin löytämään enemmän negatiivista palautetta Cameleon-sarjan vaunuista.

2. Käytettävyys

Buffaloissa on isommat renkaat, tukevampi runko, isompi tavarakori ja uuden mallin myötä mm. työntöaisan vaahtomuovinen ja helposti rikkoutuva suoja on korvattu kestävämmällä materiaalilla (keinonahka).

Isot renkaat, jotka eivät jäisi kiinni vesikouruihin, olivat ehkä tärkein kriteeri tuleville vaunuille. Samoin se, että vaunuihin pystyi yhdistämään turvakaukalon. Päädyttiin myös siihen, että ei haittaa, vaikka kyseessä olisi poistuva malli, sillä vara- ja lisäosia on saatavilla edelleen useisiin jo poistuneisiinkin malleihin.

Ketteryyttä oltaisiin tietysti toivottu, mutta Buffaloiden pitäisi pystyä toimimaan säällä kuin säällä ja alustalla kuin alustalla. Vetojuhdaksikin tätä mallia kutsutaan. Suomessa on kuitenkin vaihtelevat sääolosuhteet.

3. Arvostettu ja ostettu tuote

Kyseessä on hyvin suosittu merkki, jota myydään paljon. Uskallan luottaa siihen, että moni muukin ostaa tuotteen aidosti siksi, että se on hyvä, eikä siksi, että pelkkä merkki olisi tärkeä. Minä en vielä ainakaan ymmärrä Bugaboo-hehkutusta, koska ei ole merkistä kokemusta. Jos rattaat osoittautuvat meille hyväksi ostokseksi, hyvä niin. Jos eivät, niillä on (silti) jälleenmyyntiarvoa.

Tässä muuten erittäin viihdyttävä keskustelu, joka kannattaa kurkata. Poimittakoon sieltä tämä vvieraksen jättämä kommentti, joka tiivistää Bugaboo-vastarinnan aika hyvin.

"Eipä taida Bugaboot ostavat edes perehtyä kunnon vaunujen ominaisuuksiin, ostetaan vaan kun halutaan ja on lehden kuvissa julkkiksen nähty työntävän sellaisia. Ihan sama, vaikka olisi kunnon Teutoniatkin olemassa, mutta muodin orjana vaan mennnään eikä edes haluta tutustua muihin merkkeihin."

Viimeinen oli tietysti se, että Bugaboo (suom. Mörkö) viittaa melkoisen paljon uuteen sukunimeeni, joten nämä vaunuthan ovat ihan kuin meille tehdyt.

Sana on vapaa. Onko täällä muita, jotka luottavat Bugaboon vaunuihin?

t. Enni

Ps. Vielä pitäisi kysellä teiltä kokemuksia auton turvakaukaloista! Onko nyt niin, että kannattaa hankkia Maxi-Cosin kaukalo, jonka saa adaptereilla kiinni Buffaloihin? Vai mitä mieltä olette Cybexin tuotteista?

Kommentit

Lue myös