VAUVAMAHA

Eilen kerroin jo lyhyesti uutiset tulevasta muutoksesta. Lähestytään siis sitä vaihetta, että 2/3 raskaudesta alkaa olla täynnä. Vasta nyt maha on kunnolla pompsahtanut esiin (ainakin omasta mielestäni), tosin kuulin kyllä, että jotkut työkaverit olivat asiaa jo jonkin aikaa ehtineet spekuloida. 

Koska en ole tehnyt raskaudesta missään vaiheessa isoa numeroa, suurin osa kaveripiiristäni sai tietää asiasta tämän alla olevan kuvan kera. Somea kun tässä nykyisin käytetään, niin luonnollisesti kerroin raskaudestani Facebook-ystävilleni vasta vähän aikaa sitten tämän alla olevan kuvan avulla. "Trying to hide this..." Tämän kuvan julkaisun yhteydessä suurin osa sukulaisistakin sai samalla tietää onnelliset uutiset. 

Vanessa oli muuten ensimmäisiä blogiystäviä, joka pääsi todistamaan vauvamahaa. Hän ikuisti tämän Miss Helsinki 2018 -tapahtumassa otetun kuvan, joka on siis otettu vähän reilu kuukausi sitten (18.11.2017).

ennin-kengissa-raskaus

Vauva mahassa on myös ehditty matkustaa syksyn aikana. On tullut nähtyä Tallinnaa, Tukholmaa, Rakverea, Lontoota ja Brightonia, koska mulla on vähän sellainen fiilis, etten tule hetkeen pääsemään ulkomaille.

Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, mitä nyt hemoglobiini on tippunut sen verran alas, että en yhtään ihmettele syksyn aikana koettua huimausta ja väsymystä. Pahoinvointi loppui raskausviikon 16-17 tiennoilla. 

Samaten niitä paljon puhuttuja mielitekoja on ilmennyt matkan varrella. Syys-lokakuussa söin käytännössä vain mandariineja ja perunamuussia ja voi vitsit, että joka päivä on tehnyt mieli salmiakkia, joka on nyt tietysti kiellettyjen (tai ei-suositeltujen) listalla. Nyt joulun alla tämän kasvissyöjän on myös alkanut tehdä mieli joulukinkkua! Varmaan tämä viimeisin mieliteko johtuu raudanpuutteesta.

ennin-kengissa-priority-seat

Siitä se arki sitten muuttuu, mutta odotan innolla muutoksia. Ihan sama tuleeko niitä unettomia öitä  ja tummia silmänalusia yms, that's life. Johan tätä helppoa yhteiseloa miehen kanssa on katseltu yli 13 vuotta. Elämä menee eteenpäin ja hyvä niin.

t. Enni


Lue myös / Read also

Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös