INDIEDAYSIN VIIKON BLOGGAAJA - 12 KYSYMYSTÄ


Sain kunnian toimia Indiedaysin viikon bloggaajana. Olen hyvin kiitollinen tästä tunnustuksesta! Siitä johtuen meikäläisen naama vilahtelee Indiedaysin sivuilla ja somessa tämän viikon ajan. 

VIIKON BLOGGAAJA -HAASTATTELUN KYSYMYKSET:

1. Mistä blogisi nimi tulee?

Aikanaan (ennen kuin blogeja kirjoitettiin vielä omilla nimillä) halusin omalle blogilleni suomenkielisen nimen. Olin ja olen edelleen tarkka yksityisyydestäni, joten en halua kirjoittaa koko nimelläni.

Ennin kengissä -nimi syntyi tunnissa, pyörittelin muutamaa eri vaihtoehtoa ja lopulta päädyin kenkiin, koska vastaavia ei Googlen haku löytänyt ja pidin nimessä olevasta kaksoismerkityksestä. Nimi kertoo tietysti kiinnostuksestani kenkiin, josta päästään samalla myös yhteen blogin aihealueeseen (kengät, josta voi vetää aasinsillan muotiin).

Nimi myös kirjaimellisesti kertoo siitä, että kuljetaan meikäläisen matkassa. Nimi siis yhdistää muodin ja lifestylen. Enni ja sen kengät, sekä millaista on kulkea Ennin kengissä.

Minulla on jäänyt blogin nimestä parhaiten mieleen eräs vitsi, jonka entinen, miespuolinen luokkakaverini murjaisi kerran. Olimme viettämässä iltaa ja olin riisunut kenkäni eteiseen. Hän sitten jossain vaiheessa laittoi kenkäni jalkaansa ja tokaisi: Ennin kengissä. :D


indiedays-viikon-bloggaaja ennin-kengissa-viikon-bloggaaja1

2. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Asuin Tampereella vuonna 2010 ja olin seuraillut muutamaa paikallista bloggaajaa, Heijastuspinnan Mariaa sekä Nelliinan vaatehuoneen Niinaa. Blogaaminen tuntui hauskalta ja näin siinä potentiaalia myös osa-aikaiseen työllistymiseen. Lisäksi halusin jakaa asukuviani blogissa. 

Perheeni asui tuolloin ulkomailla, joten pohdin myös, että blogatessa pystyin samalla jakamaan kuulumisiani helposti 4000 kilometrin päähänkin.

Media-alalla on myös hyvä olla portfolio ja ajattelin, että kirjoitustaitojen kohentaminen olisi hyvää treeniä alalle. Tuohon aikaan oli myös aika vähäisesti saatavilla yksinkertaisia kuvanmuokkausohjeita (Photoshop). Koska valokuvaus ja kirjoittaminen kiinnostivat, yhdistin sekaan vielä vähän media-alaa. Niinpä aloin jakaa blogissa myös kuvankäsittelyohjeita.

Mikä on parasta bloggaamisessa?

Uudet ystävät, yhteisöllisyys ja samantyyliset ihmiset, jotka jakavat kiinnostuksen kohteita. Esimerkkinä se, että minä ja Maria (Heijastuspinta) nykyisin tunnemme toisemme! Samaten Senjan ja Vanessan kanssa on tullut pyörittyä paljon.

Toisinaan on myös mukavaa päästä kuulemaan ensimmäisenä uutuuksista ja testata uusia tuotteita, sekä saada aidosti vinkkejä hyviin tuotteisiin myös muilta. Pidän blogaamisesta myös sivutyönä, sillä saan valita työni, määrittää omat työajat ja valokuvata & kirjoittaa.

Yksi hieno asia on se, että ammattitaito sosiaalisen median, kirjoittamisen, kuvaamisen sekä kuvien muokkaamisen osalta kehittyy jatkuvasti.

ennin-kengissa-viikon-bloggaaja3 ennin-kengissa-viikon-bloggaaja2

3. Mikä taas haastavinta?

Blogaaminen on täydellinen harrastus opiskelijalle. Työn ohessa aikaa on toisinaan hyvin vaikeaa järjestää. Ideoita syntyy usein enemmän kuin niitä ehtii blogiin kirjoittaa.

4. Paljasta kolme suosikkiblogiasti! Mistä pidät niissä?

Kolme suosikkiani ovat: Mona’s Daily Style, Anna-Maria K ja 5 Inch and Up

Harmittaa myöntää, että ajanpuutteen vuoksi blogien lukeminen on vähentynyt. Onneksi viikonloppuisin jää aikaa lueskella blogeja, ja arkisin pystyn käyttämään luppoaikaa tehokkaasti selatessani lempiblogit läpi. 

Monan ja Anskun blogit ovat kulkeneet matkassa aina sieltä "alusta" saakka. 5 Inch and Up -blogin Sandra nyt muuten vaan on täydellinen nainen ja blogin Shoe of the month -sarja paras postausidea koskaan.

Hassua, miten nuorempana oli aikaa lukea blogeja enemmän. Odotin joka ilta päivittäistä blogien lukurumbaa, se vastasi samaa asiaa kuin lempilehden avaaminen. Keitin teetä, menin sohvalle läppärin kanssa ja asennoiduin lukemaan lempiblogejani kuin lukisin lehtien artikkeleita.


ennin-kengissa-viikon-bloggaaja6

5. Paljasta kolme Instagram-suosikkiasi! Mistä pidät niissä?

Tähän voisi sanoa niin monta, mutta eniten seuraan muusikoita, kuten LP, Lauren Ruth Ward ja Ellie Goulding, ihan tyyli-inspiraatioiden takia. Sen lisäksi listalla on tuhat muutakin, mutta piti nimetä vain kolme…

6. Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen?

Minua pyydettiin muutama vuosi sitten ”malliksi” erään laivayhtiön advertoriaaliin ja laivalle meitä lähti kaikkiaan viiden hengen porukka: kuvaaja, assistentti, tuottaja, minä ja ystäväni. Sen lisäksi mukaan lähti 50 drinkkilippua! Lähinnä siis kuvausrekvisiittoja jne. varten.

No, hauskinta oli se, että yhdellä drinkkilipulla siis sai esimerkiksi yhden kuohuviinipullon koko seurueelle. Seuraavana päivänä ei niin naurattanut… 

Pakko sanoa, että kyseinen kuvausmatka oli upea kokemus ja onneksi lopputuotoksena oli hienojakin kuvia (paitsi yöllä otettuja kuvia ei jostain syystä käytettykään, hah).

ennin-kengissa-viikon-bloggaaja7

7. Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi?

Pidän aprillipäivänä julkaistuista postauksista: Kasarihäät ja Meille tulee minipossu. Nämä siitä syystä, että niitä on ollut kaikista hauskinta tehdä, ideat näihin postauksiin ovat syntyneet jo hyvissä ajoin ja olen voinut tehdä paljon taustatutkimusta.

Yksi piti valita, joten valitsen minipossun. Sain vain yhden kommentin postaukseen, jossa muistutettiin, että minipossun hankintaa kannattaa vakavasti miettiä varsinkin, kun se tosiaan kasvaa vähän teekuppia isommaksi… Ihan loistavaa! :D Facebookin puolella sain myös vähän huvittuneempiakin kommentteja.

8. Vinkkini aloittavalle bloggaajalle:

Kirjoita aina lukijalle ja tarjoa hyvää ja laadukasta sisältöä. Jokaisen postauksen kohdalla on hyvä kysyä: "Mitä lukija saa tästä postauksesta?", oli se sitten viihdearvoa, jotain uutta tietoa tai vaikkapa vertaistukea. Sen lisäksi kannattaa olla aktiivinen somessa ja kirjoittaa ajankohtaisista asioista.

On myös tärkeää antaa oman persoonan näkyä. Itse en lähtisi julkaisemaan liian henkilökohtaisia postauksia, sillä mietin aina, mitä vaikutusta sillä on muuhun elämään ja työelämään.

Jokaisen kannattaa siis miettiä tarkkaan, missä menee raja yksityisyyden ja julkisen välillä. Pitää oikeasti paikkaansa, että kerran nettiin laitettu jää sinne ikuisiksi ajoiksi, vaikka sen myöhemmin itse poistaisikin.

Samaten kannattaa panostaa siihen, että blogia on helppo ja nopea lukea mobiililaitteella; teksti on selkeää, tekstissä on käytetty kappalejakoja ja kuvat on optimoitu verkkoon, sillä ihmisillä on oravan keskittymiskyky ja näytöltä lukeminen on raskasta. Jos sivu ei lataudu nopeasti, moni poistuu blogista.

ennin-kengissa-viikon-bloggaaja4

9. Mitä arvostat muissa ihmisissä?

Arvostan rehellisyyttä ja vilpittömyyttä.

10. Mikä on elämäsi paras päätös? 

Tämä mies.

ennin-kengissa-haat

11. Asia, josta pidän itsessäni:

Osaan olla tehokas, jos haluan. Ja olen aika hyvä aikatauluttamaan asioita.

12. Jatka lausetta:

Nolottaa myöntää, mutta… Ostin Lontoon Primarkista Harry Potter -pyjaman. Kerran fani, aina fani.

Vapaa-ajallani… Olen joko täysin sohvaperuna tai sitten elän minuuttiaikataululla ja saan siihen mukaan ympättyä vielä urheilunkin. Joko mulla on siis ihan älyttömästi hommaa tai sitten en tee mitään.

Haluaisin oppia… ohjelmoimaan ihan kunnolla, jotta voisin koodailla omia sovelluksia.

Kun kukaan ei näe… Laulan.

10 vuoden kuluttua… Apua, en ehkä halua edes ajatella! 40-vuotias ei kuulosta korviin kovin houkuttelevalta, mutta toisaalta 10 vuotta on myös pitkä aika. Eli elän nyt päivän kerrallaan ja nautin kaikesta, mitä vastaan tulee. 

Jos lottovoitto osuu kohdalle, en pistä pahakseni.

Saa jättää terveisiä, olisi kiva kuulla kuulumisia teiltä. Ihanaa viikkoa kaikille! Kiitos vielä Indiedays!

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Voi että Enni, ilahduin niin että halkean <3 Halaus!

  http://anna-mariak.com/

  VastaaPoista
 2. Haha, ihana tuo tarina drinkkilipuista! Pystyn näkemään silmieni edessä kuinka tuo ilta päättyi. :'D Varmaan on ikimuistoisia muistoja! Ja mäkin olen tosi iloinen siitä että ollaan tavattu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ja veikaan, että arvaat illan jatkot ihan oikein! Voi luoja, naurattaa vieläkin. Mutta nuorena jaksaa? :D

   <3 Kiitos sinulle!

   Poista
 3. Kiva postaus! Olen iloinen, että olen löytänyt tänne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, kun aina jaksat piristää kommentilla! Ihanaa viikkoa sinulle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös