Mitä tehdä sunnuntaina?


Löysin itseni eilen googlailemasta tekemistä sunnuntaille. "Mitä tehdä sunnuntaina" synnytti muutaman hyvän hakutuloksen, mutta koska en ollut tyytyväinen hakutuloksiin, ajattelin tehdä oman versioni muiden joukkoon.

Kaikkea alla mainittua ei välttämättä ehdi mahduttaa yhteen päivään, mutta näitä asioita vaihtelemalla saa kuitenkin aikaan täydellisiä sunnuntaipäiviä.

Tietenkin sunnuntaihin vaikuttaa usein myös se, sattuuko sunnuntai lomaviikolle vai ei, mutta tällä peruskaavalla sunnuntai tuntuu yhtä merkitykselliseltä päivältä kuin vaikkapa oma suosikkini lauantai.

Mitä tehdä sunnuntaina?

LIIKUNTA

Aloita aamu rauhallisella liikunnalla. Käy pitkällä kävelylenkillä tai pyöräile järven ympäri. Rauhallinen aamuliikunta tuo energiaa ja nostaa mielialaa, muttei aiheuta koko päivän kestävää väsymystä, joka taas saattaisi hankaloittaa loppupäivää. Sunnuntaina kuuluu ottaa rennosti.

AAMUPALA

Tee maittava ja terveellinen aamupala. Aamu lähtee parhaiten käyntiin tuoreilla, sesongissa olevilla hedelmillä ja ravitsevalla vihersmoothiella. Nauti aamupala kaikessa rauhassa (mieluiten ulkona sään salliessa). Alla terveellisen vihersmoothien resepti, jonka olen saanut ystäväni kautta.

Vihersmoothie

  • - 2 kourallista pinaatinlehtiä
  • - 1 lehtikaalin isohko lehti
  • - 1 banaani
  • - noin 3 dl omenamehua tai 1 vihreä omena + vettä tarpeen mukaan
  • - pala inkivääriä maun mukaan
Voit kokeilla lisätä sekaan myös proteiinijauhetta.

Valmistus

Pese kaali ja pinaatti vedellä ja poista omenasta siemenkota. Kuori myös inkivääri sekä banaani ja lisää kaikki ainesosat blenderiin nesteen kera. Sekoita ainesosat blenderissä sileäksi smoothieksi ja nauti!

Smoothieta voi säilyttää jääkaapissa ja juoda loput myöhemmin.

ray-ban

SIIVOUS

Siivous ei todellakaan kuulosta mieluisalta ajanvietteeltä, mutta sunnuntai on loistava päivä käydä läpi kaappeja ja laittaa vaatteita kierrätykseen. Siivoamalla vaatekaapin löydät samalla kirppikselle meneviä vaatteita, joita voit vielä saman päivän aikana laittaa myös myyntiin. 

Muista, että arkisin ei ainakaan ehdi siivoamaan.

SHOPPAILU

Lähes kaikki kauppakeskukset ovat nykyisin auki myös sunnuntaisin. Kauppakeskuksissa saa mukavasti aikaa vierähtämään shoppaillen ja syöden.

Toteuta tämä kohta hyvällä omallatunnolla etenkin sadepäivinä, sillä sateiset päivät on tehty shoppailuun ja sisällä olemiseen.

YSTÄVÄT JA PERHE

Tapaa ystäviä ja perhettä iltapäivästä tai alkuillasta. Sunnuntaina ei kannata olla yksin.


paivan-asu-ennin-kengissa outfit_massimo-dutti

VALMISTA ILTAPALAA

Tee lämpimiä voileipiä! Kasariruokaa parhaimmillaan, nam. Kurkkaa herkullinen resepti esim. täältä.

KATSO ELOKUVA

Jos perheen tai ystävien kanssa ei vierähdä koko iltaa, katso jokin elokuva (ja nauti samalla valmistamasi lämpimät voileivät elokuvaa katsellessa). Valmista leivät, valitse suoratoistettava elokuva ja rentoudu.

Jos vuokraat elokuvia tavallisesti vuokraamoista, niin esimerkiksi Pivo-nimisen sovelluksen lataamalla saa ilmaiseksi käyttöön CityShoppari-etukortin. Kyseinen etukortti sisältää paljon rahanarvoisia etuja ympäri Suomen.

Tähän liittyen kannattaa kurkata mm. FilmTownin tarjous, jossa ensi-iltaelokuvan vuokraus maksaa vain 2 €, ja kyseisen tarjouksen voi hyödyntää kaikkiaan kolmeen uutuuselokuvaan kerralla.

Tämä ei siis ole maksettu mainos, vaan Pivo on yksinkertaisesti todella hyvä sovellus ja CityShopparia kannattaa käyttää, koska se on ilmaista.

cityshoppari_edut

NAUTI

Muista myös nauttia siitä, että saat vain olla. Välillä pitää maata hetki aloillaan ja silittää koiria. Eikä tehdä mitään muuta.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla sunnuntait sujuvat hieman paremmin ja erityisesti ilman perinteistä sunnuntaiahdistusta.

Näin sateisena maanantaina otan myös sunnuntaivinkeistä oppia ja katson elokuvan, vaikka vasta aamu onkin. Kyytipojaksi valmistan vihersmoothieta. Onneksi on loma!


t. Enni
Lue myös / Read also


Kommentit

Lue myös