Siirry pääsisältöön

Hellmann's Real Majoneesi & espanjalainen menu

Kaupallisessa yhteistyössä Hellmann'sin kanssa.

Ruoka synnyttää muistoja. Juuri näiden muistojen pohjalta lähdin luomaan espanjalaistyylistä menua, jossa käytin apuna Hellmann’s Real majoneeseja. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Hellmann'sin kanssa. Postauksen lopusta löydätte vielä lukijakilpailun, jossa kolme lukijaa voittaa Hellmann'sin tuotepalkinnot. Osallistukaa ihmeessä kilpailuun!

Idea yhteen reseptiin syntyi muutama kuukausi sitten muistellessani Espanjaa ja siellä koettuja makunautintoja. Keksin, että Espanjan ”fish and chips” -tyyppinen annos (rosada ali oli) olisi helppo valmistaa, sillä lähes kaiken saa puolivalmiina kaupasta. Enää piti löytää nopea, mutta herkullinen vaihtoehto valkosipulikastikkeelle. Puikkelehdin käytävillä suunnaten majoneesihyllylle ja valitsin parasta mitä kaupasta saa: Hellmann's Real majoneesia. Tätä ruokaa ei kannata valmistaa ilman hyvää majoneesia.

Uunin kautta pöytään 20 minuutissa, kylkeen herkullinen dippi ja avot. Oikeasti, tämä on sitä elämää isolla E:llä. No, valkosipulin ehkä unohdin kauppaan, mutta onneksi Hellmann'sin majoneesi maistui herkulliselta ilman sitäkin. Vaan on Hellmann'sin majoneeseista myös muuhunkin kuin vain dippailuun!

ennin-kengissa-paakuva
ennin-kengissa-hellmanns-49

Hellmann's Real majoneesi tunnetaan yksinkertaisista ja laadukkaista raaka-aineista, jotka antavat majoneesille pehmeän kermaisen maun. Majoneesi valmistetaan käyttäen vapaiden kanojen munia. Hellmann's Real majoneesi sisältää pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.

Hellmann's Real majoneesi sopii sellaisenaan niin hampurilaisten kuin ranskalaistenkin kylkeen, mutta sitä voi myös hyödyntää ruoanlaitossa ja leivonnassa. Erityisen hyvin majoneesi sopii lihan, kalan ja monien kasvisruokien, kuten uuniperunoiden, salaattien tai kasvispaistosten kylkeen.

Kehittelemissäni resepteissä Hellmann's Real majoneesi toimii oleellisena raaka-aineena. Kaikki postauksessa mainitut reseptit on helppo toteuttaa Hellmann’s Real majoneesin avulla, mutta esimerkiksi aliolin (aioli) tekoa voi jopa hieman nopeuttaa: Hellmann’s-majoneeseista on tarjolla myös valmiiksi valkosipulilla maustettu versio.

ennin-kengissa-web-43

Kehittelemäni menu koostuu perinteisistä espanjalaisista tapaksista, kuten surimitapaksesta (ensalada de bocas de mar en salsa rosa), jonka kruunaa herkullinen punainen majoneesikastike "salsa rosa" sekä perunasalaatista (ensaladilla rusa), jossa hyödynnetään tällä kertaa pääosin suomalaisia raaka-aineita. Alioli taas kruunaa fish and chipsit.

Otin vapaudekseni muokata perinteisiä reseptejä oman makuni mukaan. Käytin perunasalaatissa mm. Siikli-perunaa, jonka keitin ja pilkoin kuorineen. En ikinä kuori perunoita, enkä näe mitään syytä miksi perunat tarvitsisi kuoria tähänkään kesäiseen perunasalaattiin.

Perunasalaatista tuli aivan tajuttoman herkullista, kuten myös koko menusta. Hellmann’s Real majoneesin avulla reseptit myös valmistuvat nopeasti. Näitä reseptejä kannattaa testata!

ennin-kengissa-web-11
ennin-kengissa-web-18

MENU
(kuudelle)

Ensalada de bocas de mar en salsa rosa

Ensaladilla rusa

Fish and chips, alioli


ennin-kengissa-web-16

Espanjalainen perunasalaatti / Ensaladilla rusa (6 isoa annosta)

  • 600 g perunoita (esim. Siikli, uudet perunat)
  • kaksi keskikokoista porkkanaa
  • 100 g vihreitä herneitä
  • 2 keitettyä kananmuna
  • 250 g Hellmann’s Real majoneesia
  • 2 rkl kapriksia
  • (suolaa ripaus oman maun mukaan)

Valmistusohje:
  1. Pese perunat ja kuori porkkana. Keitä molemmat kypsiksi, varo ylikypsentämistä.
  2. Keitä kaksi kananmunaa kiinteäksi (noin 12 minuuttia). Sulata herneet, jos käytät pakasteherneitä.
  3. Jäähdytä perunat ja porkkanat hyvin. Pilko jäähtynyt porkkana kuutioiksi. Pilko myös perunat isohkoiksi kuutioiksi. Jos käytät uusia perunoita, älä turhaan kuori pottuja.
  4. Sekoita perunat, porkkanat ja kapris yhdessä herneiden kanssa sekaisin.
  5. Erottele jäähdytetystä kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Leikkaa valkuainen kuutioksi ja sekoita peruna-porkkana-kapris-herneseokseen.
  6. Lisää sekaan Hellmann’s Real majoneesia ja sekoita hyvin.
  7. Anna perunasalaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. 
  8. Jaa perunasalaatti annosastioihin syöjien lukumäärän mukaan. Koristele annokset keltuaisen muruilla ja kapriksilla. Tarjoile mahdollisimman kylmänä.
Salaattiin ei ole välttämätöntä lisätä suolaa erikseen, sillä suolaliemeen säilötyt kaprikset tuovat salaattiin suolaisuutta. Jos kuitenkin pidät suolaisemmasta, lisää suolaa maun mukaan.

ennin-kengissa-web-44

 Alioli & Fish and chips (6 annosta)
  • 2 dl Hellmann's Real majoneesia
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoreen sitruunan mehua
  • ripaus valkopippuria
  • 6 paneroitua kalafileetä (pakasteesta)
  • 1 pussi ranskalaisia perunoita (pakasteesta)

Valmistusohje:

Hienonna keskikokoiset valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Sekoita valkosipuli, majoneesi, valkopippuri ja sitruunan mehu sekaisin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua. Anna aliolin tekeytyä jääkaapissa tunti. Paista kaloja ja ranskalaisia perunoita samalla pellillä uunissa noin 20 minuutin ajan. Tarjoile kala ja ranskalaiset aliolin kanssa.

Vinkki: Voit myös käyttää dippailuun Hellmann'sin valmista valkosipulimajoneesia ja vaihtaa rankalaiset bataattiranskalaisiin!

ennin-kengissa-web-24

Ensalada de bocas de mar (6 isoa annosta)

  • 1 pussi romainesalaattia
  • 1 purkki hyvälaatuista ananasta
  • 1 omena
  • 1 paketti surimia
  • salsa rosa -kastiketta

Valmistusohje:

Pilko salaatti suikaleiksi. Kuutioi ananas ja kuorittu omena paloiksi. Pilko surimitangot noin 2 cm levyisiksi paloiksi ja ekoita kaikki ainesosat keskenään. Lisää joukkoon reilusti salsa rosa -kastiketta ja sekoita (ohje alempana). Tarjoile salaatti mahdollisimman pian, jotta salaatti pysyy tuoreena. Lisää salsa rosa -kastiketta vielä valmiisiin annoksiin koristeeksi.

ennin-kengissa-web-26
 
Salsa rosa / punainen majoneesikastike (6 annosta)

  • 3 dl Hellmann’s Real majoneesia
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl ketsuppia tuomaan
  • 0,75 dl appelsiinimehua
  • 1 rkl konjakkia / brandya
  • 1 tlk Dijon-sinappia
  • 1 tlk sokeria
  • ½ tlk valkopippuria
  • sitruunamehua


Valmistusohje:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Säilytä kylmässä. Jos salsa rosasta tulee löysähköä, lisää majoneesia. 

Salsa rosa (eli punainen majoneesikastike) saa makunsa tomaattisoseesta ja appelsiinimehusta. Rakastan tätä tapasta! Salsa rosa sopii erinomaisesti yhteen merellisen salaatin kanssa, jossa makea ja suolainen kohtaavat. Tuunasin reseptiä lisäämällä siihen vielä Dijon-sinappia sekä vaihtamalla mustapippurin valkopippuriin, joka mielestäni sopii hyvin merenelävien kanssa.

ennin-kengissa-web-2
ennin-kengissa-web-3
ennin-kengissa-web-29
ennin-kengissa-web-46

Alioli-dippi onnistui ihan täydellisesti ja sen valmistus oli todella helppoa! Myös perunasalaatti hävisi illan myötä parempiin suihin. Suosittelen kaikkia kokeilemaan näitä herkullisia reseptejä, sillä ne sopivat erinomaisesti kesäiseen illanviettoon. 

Ennin kengissä - Hellmann's Real majoneesi
ennin-kengissa-web-38
  
KILPAILU:

Myös teillä lukijoilla on mahdollisuus osallistua lukijakilpailuun ja päästä maistelemaan Hellmann’sin herkkutuotteita.

Ideoi oma majoneesiresepti postauksen kommenttikenttään ja voit voittaa 15€ arvoisen Hellmann’s-tuotepaketin. Voittajia palkitaan KOLME kappaletta! Jätä mukaan myös sähköpostiosoitteesi, niin saan voittajiin varmimmin yhteyden!

Arvonta päättyy ensi sunnuntaina 28.5.2017, joten kirjoita majoneesireseptisi kommenttikenttään pikimmiten. Tarkemmat säännöt kilpailuun löytyvät täältä.

Käy myös kurkkaamassa lisää resepti-inspiraatioita Hellmann'sin Facebookista ja Instagramista! Ja muista jättää kommenttiboksiin lempireseptisi, niin olet mukana kisassa.

t. Enni

Postaus on tehty yhteistyössä Hellmann'sin kanssa

Kommentit

  1. Mausteiset aiolijättikatkaravut
    1 rkl tuoretta tilliä
    1 rkl tuoretta persiljaa
    1 rkl tuoretta ruohosipulia
    2 kpl valkosipulin kynttä
    2 tl oliiviöljyä
    100 g jättikatkaravun pyrstöjä suolaliemessä
    2 tl sitruunan mehua
    1 rkl majoneesia

    Tilli, persilja ja ruohosipuli silputaan. Kuori valkosipulin kynnet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Lisää yrtit, valkosipuli, öljy sekä sitruunan mehu jättikatkarapujen joukkoon. Anna marinoitua muutama tunti jääkaapissa. Lisää ennen tarjoilua majoneesi ja sekoita hyvin.


    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Curry kana-pasta majoneesi salaatti

    Paistetaan:

    300g kanasuikaleita naturel
    2rkl öljyä
    1 sipuli pilkottuna pieneksi
    2 valkosipulinkynttä

    Maustamiseen:
    currya, suolaa, pippuria, kurkumaa (oman maun mukaan)

    Makaroonia 250g keitetään vedessä oliiviöljyn ja suolan kera

    Kun kana on kypsää freesauksen jälkeen annetaan jäähtyä isoon salaatti kulhoon.

    Kun makarooni on kypsä siivilän läpi ja huuhdellaan kylmällä vedellä

    Makarooni lisätään samaan salaattikulhoon kanasuikaleiden joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Kannattaa maistaa onko hyvä maku ja jos puuttuu potkua sitten vaa lisää mausteita. Lopuksi lisätään majoneesia reilusti. 2-4rkl verran. Sitten sekoitetaan kunnolla ja jätetään jääkaappiin 2tunniksi "tekeytymään".

    Tarjoillaan salaatin kera. Itse teen yksinkertaisen salaatti lisäkkeen: 1ruukku salaattia, muutama tomaatti, kukkua, punasipulia, fetaa ja kastikkeena balsamicoa ja oliiviöljyä. :) ja voilá!

    frostteresaf@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Tuli ehkä vähän nälkä noita annoksia katsellessa :D Multa ei nyt kovin innovatiivista reseptiä irtoa, mutta jaan tämän mitä juuri tuli eilen tehtyä :) Katkarapu-salaattia siis, tästä tulee 2 annosta!

    180g katkarapuja
    40 g aurajuustoa
    2 kananmunaa
    1 pss jääsalaattia
    100 g kurkkua
    1 avokado
    kourallinen kirsikkatomaatteja
    2-3 rkl majoneesia

    Sulata ja huuhdo ravut, keitä kananmunat, pilko kasvikset. Kasaa annos lautaselle ja murustele pinnalle auraa. Päälle vähän majoneesia ja avot, eipä sen kummempaa ohjeistusta tarvitse :D

    anne-mari(a)pochetteroulette.com

    VastaaPoista
  4. Vau miten herkulliselta näyttää! Haluaisin jakaa kanssanne superhelpon ja nopean punajuurisalaatin ohjeen. Voittaa kaupan versiot!
    -500g etikkapunajuuria
    -yksi omena
    -250g kermaviiliä
    -200g Hellman's luomumajoneesia
    Pilko punajuuret ja omena. Lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita. Valmis!
    -Shiva
    suddenconnection(a)hotmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my