Viimeiset päivät Tokiossa

Täällä mä salin jälkeen mussuttelen viimeisiä kuivalihan palasia, jotka roudasin Suomeen Japanista. On muuten hyvää! Reissun jälkeen ruokavalio on ollut vähintäänkin yhtä epäsäännöllinen, koska en ole ehtinyt edes pitää lounastaukoa töissä. 

Hurlumhei oli kuitenkin tiedossa, sillä niin voi olettaa tapahtuvan, kun lähtee parin viikon työmatkalle kesken muiden töiden. Onneksi huomenna on opetukseton päivä ja ohjelmaan kuuluu ainoastaan iltapäivän opekokous. Aika menee taas aivan älyttömän nopeasti.

7-Elevenissä myytiin kravaatteja ja kauluspaitoja

IMG_1613
matcha-tee-tokio
Matcha milk

Viimeisenä päivänä Tokiossa suuntasin toisen opettajan kanssa Tokyo Stationille, eli Tokion rautatieasemalle, jonka ympäristöstä kävimme etsimässä Iittalan myymälää. Kun tunnin ajan pyörii Tokion aseman ympärillä, tajuaa viimeistään, miten iso paikka Tokio itse asiassa on. Toiselta puolelta asemaa löytyivät kaikki maailman kaupat, mitä vain toivoa voi, kun taas aseman toinen puoli johti Tokion keisarillista palatsia kohti. Matkalla palatsille ei voinut välttyä muutamalta kymmeneltä pilvenpiirtäjältä ja upealta kauppakeskukselta, jossa tuli vietettyä tunti jos toinenkin...

Hajaannuimme toisen opettajan kanssa puolen päivän aikoihin, kunnes löysin itseni hotellilta neljän aikaan iltapäivällä. Aikamoinen saavutus taas kerran, askelten päiväsaldo lähenteli 20 000. Kuinka ylpeäksi myös tunsin itseni, kun osasin vaihtojen kera takaisin hotellille! Tokion metro on helppo oppia.


Eräänä aiempana iltana, Akihabaran kaupunginosasta löytyvässä ravintolassa, ruoat tilattiin pöydältä löytyneen tabletin avulla. Emme löytäneet käyttöliittymästä englanninkielistä menua, mutta onneksi menu oli kuvallinen, joten se helpotti tilausta huomattavasti. Koko reissun ruoat ovat muuten olleet parhaimpia ikinä. Ihan älyttömiä makunautintoja, voi luoja sanon vaan.

Mietin, että jos Suomessa olisi tabletti pöydällä ihan noin vain, kauankohan se pysyisi ehjänä...?


Alla vielä Fuji-vuorelta pari kuvaa, joita en muista julkaiseeni vielä täällä (voin olla väärässäkin). Kuvia tuli niin paljon, että on vaikea muistaa, mitä tänne blogiin on jo ehtinyt heittää.

fuji-mountain
fuji-mountain

Katsotaan, ehdinkö laittaa blogiin kuvia Tokion katumuodista, tosin kuvasin lähinnä kenkiä... Oli silti älyttömän hienoa huomata, että lähestulkoon joka ikinen nainen tai mies panosti pukeutumiseensa. Miesten pukeutuminen arkena oli tietysti kauluspaita- ja puvunhousut-tyyliä, mutta naiset sen sijaan pistivät parastaan. Suurin osa naisista ja nuorista tytöistä pukeutui hameeseen, tekokuituisiin sifonkipaitoihin ja näyttäviin korkokenkiin, tai vähintäänkin erikoisempiin herrainkenkiin.

Itse asiassa +25 asteen helteessä ja kosteudessa minihame kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta, mutten ehkä ikinä voisi pukea päälleni tekokuituista paitaa tuollaisissa lämpötiloissa. He kuitenkin tekivät sen ja tulos oli aikalailla upea. En voinut kuin ihastella tokiolaisten naisten tyylikkyyttä.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös