Tokyo Game Show 2015 / Canon EOS M3

Iltaterveisiä Japanista! Pitäisi taas olla jo nukkumassa, mut noh... Olin tänään Tokyo Game Show 2015 -messuilla ja jestas, että siellä osasi olla porukkaa, mutta kaikki toimi silti hyvin. Paikka oli kuitenkin sen verran iso, että ihmismassa pääsi levittäytymään alueelle hyvin. Viikonlopulle on kuitenkin odotettavissa paljon enemmän kävijöitä, nyt kyseessä oli vasta bisnespäivät. Yhteensä tapahtumalle odotetaan tietääkseni 200 000 kävijää. 

Missä on mun kaula, I wonder...

IMG_0031 copy
IMG_0059 copy
IMG_0196 copy
IMG_0174 copy
IMG_0172 copy
IMG_0155 copy
IMG_0145 copy

Olen jutellut tänään varmaan kymmenen eri oppilaitoksen edustajan kanssa ja jakanut käyntikorttejani niin monta kappaletta, että ne itse asiassa loppuvat ihan juuri. Otin vielä ihan hirvittävän pinon käyntikortteja mukaan Suomesta! Täällä käyntikorttien vaihto on tietynlainen kohteliaisuuden ele, joka toteutetaan aina uuden ihmisen sattuessa tielle. 

En ehkä uskalla osallistua messuille enää lauantaina, sillä kuulemma pelkkä liikkuminenkin saattaa muuttua mahdottomaksi ja porukka kulkee yhtenä massana. En voi muutenkaan uskoa, että huomenna on meidän opettajien viimeinen päivä Worker Bee:ssä

IMG_0135 copy
IMG_0126 copy
IMG_0124 copy
IMG_0108 copy
IMG_0215 copy
IMG_0093 copy

Hiippakuntakengät sopivat japanilaiseen jalkinemuotiin kuin nenä päähän. Olen bongannut jo varmaan viidet lähes samanlaiset, tosin yhdistettynä pitsireunaisiin nilkkasukkiin. Pitääkin laittaa korvan taakse...

Messujen näyttävin osasto oli ehdottomasti Clash of Clans, tietysti senkin takia, että taustalla häärivät suomalaiset (Supercell). Go Finland! Myös Oulun Game Lab löytyi messuilta ja heiltä oli esillä monta upeaa toteutumassa olevaa tai jo julkaistua peliä. Osallistuimme täällä eilen Oulu Game Labin järjestämään seminaariin, joten pääsin puhumaan taas suomea. Oli aika jännä fiilis nähdä pelialan opiskelijoita täällä Japanissa promoamassa omaa tuotantoaan.

IMG_0072 copy
IMG_0090 copy
IMG_0067 copy

No mitä ne Japanin kuuluisat pelimarkkinat nyt ovat? Japanissa aika monta ihmistä valmiina pelailemaan mobiilipelejä junamatkojen ajan. Ei siis ihme, että peliteollisuus kiinnostaa suomalaisiakin kovasti. Peliteollisuudessa kannattaisikin keskittyä ehdottomasti mobiilipeleihin. Ihmisillä ei näytä olevan enää aikaa istua kotona ja pelata konsolipelejä. Ne pienet hetket, ennen saapumista työpaikalle tai päivän päätteeksi kotiin, käytetään todennäköisesti julkisissa kulkuvälineissä. Japanilaisten käyttäytyminen julkisissa kulkuvälineissä ei siis eroa suomalaisten junakäyttäytymisestä juuri millään tavalla. Istutaan hiljaa nenä kiinni älypuhelimessa.

Ps. Mulla on uusi tulokas kameraperheeseen ja se on Canon EOS M3. Otin postauksen kaikki kuvat kyseisellä rungolla, mutta messualue oli välillä niin säkkipimeä, että kameran herkkyys oli nostettava äärirajoille. EF 17-40 mm f/4L on myös erinomainen objektiivi rungon pariksi, mutta voisi se olla vähän valovoimaisempi.

Kuitenkin ensimmäisen käyttökerran kokemukset EOS M3:lle ovat: "I love, love, love".

t. Enni

Kommentit

 1. Mielenkiintoista! Kauanko sä olet reissun päällä?

  VastaaPoista
 2. Onko sulla vielä se M? Hierotaanko kauppoja...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla! En vielä tiedä, mikä sen kohtalo on, mutta selvitän. Muutoin, kyllä! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös