Siirry pääsisältöön

Loma Tallinnassa ja 22 h laivalla

Vietettiin tänään iltaa ystävien kanssa ja alempi kuva tuli puheeksi. Ystäväni tuttava oli bongannut kuvan ilmeisesti Katajanokan satamasta Helsingistä. Siellä kuva komeilee kuulemma aika isonakin! Tuli kuitenkin puheeksi, että tästäkin reissusta taitaa olla jo jokunen vuosi aikaa. Tätä kuvaa uudelleen pohtiessani tajusin, etten ole ehtinyt kirjoitella vielä tästä uusimmastakaan risteilystä.

Menköön siis tähän samaan postaukseen, vaikka kilpailevan merkin laivamatka olikin kyseessä!


image: Viking Line

Viime kuun loppupuolella suuntasin S:n kanssa Tallinnaan 22 h risteilylle. Tämä risteily oli kesälomani ensimmäinen irtiotto arjesta sekä niistä jo kuuluisiksi tulleista kasvatustieteen opinnoista. Tarkoituksena oli viettää rento ilta laivalla, jotta aamulla päästäisiin syömään maukas aamupala hotellille ja shoppailemaan pikaisesti Tallinnan keskustaan.

Se, mitä ei tiedetty liittyi juhannukseen. Meillä Suomessa juhannus oli ja meni, kun taas Virossa se oli vasta tulossa. Onneksi varattiin risteily ma-ti-välille, sillä keskiviikko olisikin ollut jo juhannuspäivä, jolloin kaupat olisivat luonnollisesti olleet kiinni. Pieniä rajoituksia juhannusaatto toi silti aikatauluihin, sillä esim. Rotermannin liikkeet aukesivat vasta klo 11. Laivamme lähti takaisin jo 12:30, joten viimeiset shoppailut hoidettiin kiireesti. Tuliaisiksi hankin ainoastaan yhden topin Stradivariuksesta!


Matkustimme Tallinnaan Tallink Baltic Queen -laivalla, jossa en ennestään ollut koskaan käynyt. Yövyimme S:n kanssa kahden hengen ikkunallisessa A-luokan hytissä. Hyttiin kuului myös lasilliset kuohuvaa vain kahdella eurolla, joten päätimme nauttia skumpat kauniissa ja tunnelmallisessa Manhattan Piano Bar:issa.

Vaikka matkustimme alkuviikosta, oli laivan yläkerrassa disko, jossa dj soitti uusimpia hittejä ja pennut hyppelivät tanssilattialla innoissaan. Juotiin me siellä yhdet drinksut ja tanssittiin muutaman biisin ajan ennen nukkumaanmenoa. Tästä tilanteesta laitoin instagramiin videon: "Parikat out of duty". Caracalit olivat niin väärässä paikassa, nukkumassa niiden olisi jo pitänyt olla.


Ruoka oli ihan jees, vaikka odotukset olivat hieman korkeammalla. Olisi ehkä pitänyt valita asteen hintavampi ravintola, mutta toisaalta maha tuli täyteen ja pippuripihvi oli hintaansa nähden ihan edullinen & maistui hyvältä. Asia oli pihvi, ja pihvi oli annoksen paras osa.

Maisemat sen sijaan olivat vähän toista luokkaa, me onnistuttiin näkemään mm. auringonlasku. Se oli itse asiassa yksi to do -listalta löytyneistä tehtävistä, vaikka hetken ajan olinkin pettynyt, sillä luulin auringon laskeneen sillä väliin, kun me shoppailimme marketissa. Onneksi totuus selvisi pian, sillä kyseessä olikin vain Tallink Star, joka oli parkkeerannut itsensä auringon eteen. Laivan perältä onneksi pilkisti vielä aurinko ja upeat maisemat. 

Tosin ihan virallisesti siinä vaiheessa, kun aurinko hiipi horisonttiin, olimme maistelemassa uusimpia drinkkejä. Oli siinä (taas) baarityöntekijällä naurussa pitelemistä, kun kuuli tilauksemme: "Yksi hattivattien salaisuus ja joku Pikkumyy.".

Nämä alla olevat olivat kuitenkin ihan oikeat drinkit. Hyvää oli!


Tallinnan päässä oli kuuma! Vaikkei siltä näytä, niin lämpötila oli varmaan yli +20 astetta ja se tuntui alkukesän koleaan säähän verrattuna aika lämpimältä. Heti ensiksi Tallinnaan saapuessa suuntasimme tuttuun hotelliin aamupalalle. Söimme aamiaisen Tallinn Seaport -hotellissa, joka oli sama hotelli, jossa majoituimme tasan vuosi sitten David Guettan keikan jälkeen. 

Aamupala kustansi muistaakseni 9,5 € ja siihen kuuluu periaatteessa kaikki, mitä aamupalalta voi toivoa. Aamiainen oli tälläkin kertaa erinomainen, vaikkei buffet mikään valtava ollutkaan. Voiton vei silti se, että kaikki mitä söi, maistui oikeasti hyvältä! Eikä tuon hintainen hotelliaamiainen ole ollenkaan paha.


Rotermannin alue oli taas remontin alla, mutta on se silti kerta toisensa jälkeen yhä upeampi paikka. Alueella olisi vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia kuvauspaikkoja, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa itse. :) Onko teillä matkasuunnitelmia Tallinnaan lähiaikoina?

Ps. Jos näette tuon mun ja toisen ystäväni Viking Grace -julisteen terminaalissa, ottakaa siitä mulle kuva!

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

  1. Hahhah, mitä drinkkien nimiä! :'D

    Viimeisimmästä Tallinnan reissusta on jo niin kauan, että pitäisi varmaan vielä tämän vuoden puolella yrittää sinnekin suunnata. Tai edes muuten vaan laivalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, arvatenkin oli alkoholittomia... :--D Nyt hei Tallinnaan, se on niin lähellä ja maksa juuri mitään. Pitäähän matkailua tulea! ;)

      Poista
  2. Hei mahtavia kuvia reissulta :) Sulla on ihanat hiukset! :)
    http://matildaselin.blogspot.fi/2015/07/borga-and-qa.html

    VastaaPoista
  3. Mä näin just Viking Linen mainoksessa tuollaisen kuvan jossa olet. Se mainos taisi olla laivalla jossain esitteessä tms, muistan vaan miettineeni että onpas tutun näköinen tyttö :D Sitten kyllä tajusin että se olet oikeasti sä, taisit postatakin siitä joskus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vähänkö hauskaa! :D Jep, minä se olen, olin kyllä ihan kauhuissani ensin, että kehtaanko mennä tuohon kuvaan. Onneksi tuo mun kaunotarystäväni poseeraa etualalla! :) Joo tein siitä muutamia postauksia! Oli aika huippu reissu! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my