Siirry pääsisältöön

Oota, mä otan kuvan!

On tämä nykyaika mennyt hassuksi, kun puhelimet kaivetaan esiin jokaisen aterian, treenin, junamatkan, koiran tai kissan takia. Teen itsekin ihan samaa. Eilen urheilin, kuvasin ja selasin puhelinta samaan aikaan. Olin myös ulkona kolme tuntia ja selasin puhelinta samaan aikaan. Puhelin piippasi  eilen vähintään sata kertaa, esimerkiksi mulla oli juuri oli 43 lukematonta WhatsApp-viestiä puhelimessa. En silti missään nimessä vaihtaisi, olisi ihan kauheaa jäädä juttujen ulkopuolelle!

Eniten kuitenkin huvittaa se, että otan aina maisema- ja ruokakuvia puhelimella, mutta vain hyvin, hyvin harvoin päivitän niitä tänne blogiin, Facebookiin tai Instagramiin. Yksi syy on se, etten halua jakaa ihan kaikkea itsestäni. Toinen syy on se, että Samsung Galaxy Alpha -puhelimen kuvat vääristävät mittasuhteita hassusti. Kolmas syy on, että mielestäni älypuhelimien kameroiden laatu ei ole riittävän hyvä tuottamaan materiaalia blogiin, vaan kuvat soveltuvat ennemminkin juuri Instagramin kaltaisiin palveluihin.


Tosin huvittaa myös se, että vaikka kuvien laatu on mulle maailman tärkein asia, en silti jaksa kuvata blogiin kuvia rawina, vaikka tiedän, että sen avulla saisin toteutettua paljon parempia kuvia. En vaan omista Lightroomia ja Photoshopilla kuvien avaaminen on todella hidasta surkean läppärin takia.

(edit. pakko kyllä nyt kommentoida omaa kirjoitusta, että nyt kun on hankittu uusi ulkoinen kovis ja iso muistikortti, olen voinut kuvata aina rawina!). :)

Niinpä toisinaan saattaa käydä siten, että Ifolor-kirjaan tarkoitettu kuva ikuistetaankin M-kokoisena JPEG-kuvana. Pienemmät kuvat tosin avautuvat esikatseluun nopeammin ja säästävät tilaa, sillä nyt tasan vuoden käytön jälkeen koneella on jo (laskee koko ajan) yli 200 gigaa kuvia ja videoita. Olen myös melko varma, että tämä vuosi on ollut valokuvauksen suhteen hiljaisin verrattuna vaikkapa vuoteen 2006, jolloin sain ensimmäisen järjestelmäkamerani.

Tässä kuitenkin todistusaineistoa kuvista, joita en ole julkaissut missään. Pari kuvaa Tallinnanreissusta ehdin päivittää Instagramiin, mutta en tietenkään niitä kuvia, joita tässä tilanteessa kuvasin. EOS M -kameralla ja EF 17-40mm f/4L USM -linssillä tuli parempia kuvia, vaikka pakattuja olivatkin. Muuten olen kyllä todella tyytyväinen tämänhetkiseen puhelimeeni.


Maailma muuttuu. Onneksi meillä on kuitenkin vapaus valita - puhelimen voi aina sammuttaa yön ajaksi ja keskustelut mykistää. Instagramia myös saa ja pitää päivittää, jotta saan tekemistä huomenna junamatkan ajaksi.

Voi sitä päivää, kun älypuhelimien kamerat vastaisivat halpojen järkkärien laatua! Säästyisin muutamilta niskajumeilta ja voisin lähteä reissuun huoletta.

t. EnniLue myös / Read also


Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my