Joulu tulee: Bataattilaatikko

Minäkin kannan korteni kekoon joulun fiilistelyllä, sillä tarkalleen ottaenhan jouluun on enää reilut 20 yötä.

Mun joulufiilistely lähti tietysti siitä, että tein bataattilaatikot valmiiksi pakkaseen. Bataattilaatikko on ainut laatikkoruoka, mitä jouluna valmistan, sillä se on suurinta herkkuani. Kaupan baataattilaatikoissa ei myöskään ole mitään muuta vikaa kuin hinta. Nyt sain noin kymmenellä eurolla kaksi isoa lootaa ehtaa samettisen sileää ja aitoon kermaan valmistettua bataattilaatikkoa. Tämä on niin hyvää!

IMG_4354 copy

Tein muistaakseni kyseiset laatikot viime jouluna Maku.fi-sivuston ohjeella, jota käytin nytkin. Sen verran mutkistin ohjetta, että vedin lopullisen tuotoksen siivilän läpi ennen kuin laitoin laatikot uunivuokaan. Se on muuten ehkä reseptin rankin osuus, kuumaa puuhaa! Bataatti on joskus hyvinkin ruotoista, enkä halunnut laatikon koostumuksesta yhtään sellaista. Tällä kertaa tein ohjeen vielä tuplana, sillä viime vuonna mulle tuli vähän hätä, että riittääkö laatikkoa mulle ollenkaan. :)

Toisaalta, kun nyt kerran tämänkin laatikon teko sujui ihan suhteellisen näppärästi, niin voisihan sitä kokeilla esim. lanttulaatikon tekoa. Onko hyviä reseptejä?

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Namskis, on varmasti hyvää! Oot aika ajoissa jo liikkeellä jouluruokien kanssa, siinä on vaarana se, että maistelee pikkuhiljaa herkut pois ennen aattoa :P Meilläkin oli muistaakseni viime jouluna bataattilaatikkoa ja se sopi erinomaisesti jouluruokien joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa joo! Oli sopiva rako keskellä viikkoa ja bataatit alessa, niin käytin tilaisuuden hyväkseni
   :D mutta ehkä maltan säästää nuo. Pipareita pitää varmaan kyllä leipoa pari satsia. ;)

   Bataattilaatikko sopii tosi hyvin, on ihan mun suosikki nykyään!

   Poista
 2. Onpa hassua, tein kanssa eilen bataattilaatikot valmiiksi pakkaseen ja vielä melkeinpä samalla reseptillä. Käytin tosin 1,5kg bataattia, 3 isoa perunaa ja 100 voita - muuten resepti oli sama. Mua sattumat eivät haittaa joten sauvasekottimella survominen riitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) nam! Mä laitan voita sitten vielä pinnalle, kun menee jouluna uuniin. Pottua en ole muuten käyttänyt seassa. Minkä makuista siitä tulee?

   Poista
  2. Juu voita ehdottomasti vielä pinnallekin! Vaikea sanoa minkälaisen makueron tuo vähäisen perunamäärän käyttäminen tuo, kun oon aina laittanut pottua mukaan. Ehkä hieman miedomman?

   Poista
  3. Mmh no ei se varmaan ainakaan makua pahenna! ;) Joo, paaljon voita :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös