Siirry pääsisältöön

1-VUOTISSYNTYMÄPÄIVÄJUHLIEN SUUNNITTELUA: TARJOTTAVAT JA KORISTEET



Täällä ollaan taas. Loma aiheutti pienen tauon tänne blogin puolelle, sillä en raahannut konetta mukaan Espanjaan ollenkaan, enkä tykkää julkaista postauksia puhelimella. Oli kuitenkin niin ihana loma ja kivaa vaihtelua, että sai lomailla (lähes) ilman somea. 

Kotiin tuleminen oli ajoitettu siten, että ehditään järjestää meidän pikkuiselle syntymäpäiväjuhlat. Ja voi hyvänen aika, synttärit ovatkin jo ihan pian täällä. Aika on mennyt paljon nopeammin kuin ikinä osasin kuvitella. Jos mietin raskausaikaa, niin vaikka yhdeksän kuukautta hurahti nopeasti, niin vauvavuosi se vasta nopeasti kuluikin. Tuntuu, että tyttäreni syntymästä olisi kulunut vasta hetki.

Nyt 1-vuotissyntymäpäivät lähestyvät kuitenkin hurjaa vauhtia ja tarkoituksena olisikin juhlistaa sankaria viikonloppuna. Olen suunnitellut juhlia mielessäni jo jonkin aikaa, vaikka tarkoituksena onkin pitää hyvin maltilliset kekkerit ja mennä aika rennolla kaavalla ja koristeilla. 

Tehdään omannäköiset ja kivat juhlat, joihin vieraiksi kutsutaan perhettä ja sukulaisia. Ajatuksena on myös, että tarjolla on vain pientä purtavaa ja sen lisäksi tarjotaan kakkukahvit. Ajattelin kuitenkin, että kakkuun voisin tällä kertaa panostaa.

Seuraavia asioita olenkin suunnitellut juhliin:

1. Kakku

Toiveena olisi saada herkullinen, 25 hengen semi-naked-kakku, jossa olisi päällä koristeena aitoja kukkia ja pieni drip. Kyselin jonkin aikaa sitten vinkkejä hyvään kakuntekijään kotikaupunkini läheisyydeltä ja muutama suositteli "Prinsessa ja koko kakkuvaltakuntaa". Hänen tekemänsä kakut näyttivät visuaalisesti kauniilta ja edustivat eniten sitä tyyliä jota hain, joten kakku päätettiin tilata kyseisestä paikasta.

Sen lisäksi olen ajatellut tehdä smoothiekakun kyseisellä Kinuskikissan ohjeella. Mukaan lisään vielä kookosmaitoa, jotta saan kakkuun hempeän vaaleanpunaisen sävyn. Tätä kakkua sankarikin pääsee varmasti maistamaan, vaikka teenkin sen digestive-pohjaan, johon käytän margariinia tai voita. Voi nimittäin olla, että tyttö mussuttaa mieluummin ainoastaan smoothieosaa.

2. Kukat:

Käyn ostamassa leikkokukkia, joista teen kukkakoulun* inspiroimana kimpun / kimppuja koristeiksi juhliin. Jos päästään edes lähelle alla olevan kuvan kaltaista lopputulosta, olen tyytyväinen.



3. Muut tarjottavat:

  1. Ph7:n macaron-leivoksia olisi pakko saada
  2. Domino-keksejä on myös pakko laittaa tarjolle
  3. Joku keväinen alkoholiton booli olisi myös tarkoitus kyhätä. Olisiko hyviä vinkkejä, mikä booli sopisi synttäreille?

4. Muut koristeet:

  1. Jos muistan / ehdin, niin muutama ilmapallo olisi puhallettavana ja häistä jääneitä pom pomejakin voisi kiinnittää ympäri asuntoa.
  2. Tarjoiluihin käytetään kertakäyttöastioita (pahvisia), sillä emme omista niin suurta astiastoa, että voisimme tarjoilla ruokaa ja juomaa kaikille.

5. Muuta:

Jos aikaa jää, pitäisi mun myös maalata olohuoneen seinä ennen juhlia. Voi olla, että tämä jää tosin toteuttamatta, sillä viikosta on tulossa muutenkin kiireinen ja flunssaa pukkaa vähän kaikilla... Jännitänkin eniten sitä, ettei juhlia jouduttaisi perumaan flunssan takia.

Tuleeko sulla mieleen jotain hyviä käytännön vinkkejä synttärijuhlien suunnitteluun, joista saattaisi olla apua?

t. Enni

* Kukkakoulu saatu blogin kautta!

Kommentit

  1. Mun on pitänyt tuhat kertaa kokeilla smoothiekakkua, mutta aina se unohtuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt kokeile 🥰🥰 En olis keksinyt itse tehdä tätä jos tätä ei olis ollut tarjolla aiemmin!

      Poista
  2. Ihanaa yksivuotissyntymäpäivää! Se on niin tärkeä etappi vanhemmalle, tiedän kolmien yksivuotiskemujen kokemuksella. :)
    Mun vinkki on suunnitella mahdollisimman paljon etukäteen ja aloittaa koristelut ja kattaminen edellisenä päivänä. Mä järjestän aina melkoisia superjuhlia, joissa on helposi 30-40 vierasta, joten ilman melko tarkkaa suunnitelmaa en pärjäisi.
    Olen aina ollut sellainen teen kaiken itse -tyyppi, mutta siitä on joutunut kolmen pienen kanssa hieman joustamaan. Säkin oot selkeesti ulkoistanut esim. tarjoiluista melko paljon, helpottaa paljon.
    Ehdoton tarjoilutipsi on laittaa kahvit valmiiksi suodatinpusseihin ja kulhoihin odottamaan juuri ennen juhlia. Kuulostaa ehkä, että eihän siihen nyt kesken juhliakaan paljoa aikaa mene, mutta luota, tämä kannattaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Onneksi mulla oli äippä auttamassa tuona päivänä, mutta himputti, etten ollut jostain syystä nyt ehtinyt lukea kommenttiasi kokonaan ennen juhlapäivää! :/ :/ Sillä tuon kahvivinkin olisin ehdottomasti halunnut toteuttaa, siihenhän menee oikeasti todella paljon aikaa! Ihan älyttömän hyvä vinkki ja laitan sen seuraaviin juhliin korvan taakse.

      Muuten juhlat menivät oikein hyvin, tein aika paljon valmisteluja edellisenä päivänä. Ehkä tässä alkaa itsekin hiljalleen harjaantua, kun on tullut jo neljät juhlat järjestettyä tänä vuonna (tai no kolmesta virallisesti minä vastuussa) :D Kohta sitä ollaan jo party plannereita haha!

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my