Siirry pääsisältöön

MITÄ UUSIN TATUOINTINI MINULLE MERKITSEE?Mitä uusin tatuointini minulle merkitsee? Entä miten muut ihmiset suhtautuvat tatuointeihini? 


Tässä uusimmassa postauksessa kerron punaisen kolmiotatuointini merkityksen. Siro, symmetrinen ja hieman kädenliikkeiden mukana muotoaan muuttava tatuointi on osoittautunut päivän piristäjäksi, sillä se on kerännyt lähipiirissäni ihastuneita huokauksia ja myös yllättyneitä ilmeitä. 

Parasta tatuoinnissa on se, että joka kerta kun katson rannettani, muistan tatuoinnin merkityksen ja osaan arvostaa elämääni hieman enemmän. Omasta puolestani voin siis sanoa, että otin erittäin hyvän tatuoinnin. 


Uusi tatuointiniOlen näköjään hurahtanut kädessä oleviin tatuointeihin kunnolla, sillä tämä oli jo neljäs hankkimani kuva oikeaan käteeni. Vielä on parissa sormessa tilaa, mutta luulen, että toistaiseksi käden tatuoinnit olivat kuitenkin tässä. Alle puolen vuoden aikana olen haalinut käteeni jo kaksi tatuointia... 

Mikään ohimenevä innostus tämä ei ole, sillä otin ensimmäisen sormitatuointini jo vuonna 2004. Ajan saatossa ottamani kuva kuitenkin sumeni ja alkoi tuntua tylsältä, joten kesällä 2016 kävin ottamassa tatuoinnin päälle peittotatuoinnin. Nyt, muutama viikko sitten, Torremolinoksessa työskentelevä Alejandro teki minulle uuden tatuoinnin ranteeseen.

Mitä punainen kolmio tarkoittaa?

Punaiset tatuoinnit ovat pyörineet mielessäni jo vuosia. Jokunen vuosi sitten aloin törmäillä kolmiotatuointeihin, ja erityisesti punaiset kolmiot kiinnittivät huomioni.

Punainen kolmio voi tarkoittaa oikeastaan aika lailla mitä vain. Ylöspäin osoittava punainen kolmio on tulen symboli, ja samalla ylöspäin osoittava kolmio voi joidenkin mukaan merkitä myös maskuliinisuutta jne. Alaspäin osoittava kolmio taas kuvastaa äitiyttä ja naista. Kolmio on kuitenkin siitä hassu symboli, että sen suunta riippuu katsojasta ja tässä kohdassa rannetta muotokin muuttuu helposti.

En kuitenkaan koe, että oma tatuointini symboloisi feminiinisyyttä tai maskuliinisuutta, tai vaikkapa seksuaalista suuntautumista, kuten kolmiosymboli myös saattaa viestiä. Minulle tatuointi tarkoittaa hieman eri asioita.


Mitä tatuointi merkitsee minulle?

Minä arvostan elämässä terveyttäjaettuja kokemuksiaperhettä ja omaa aikaa. Kolmion kulmat symboloivatkin kolme asiaa: Vaurautta, aikaa ja terveyttä. 

Usein meillä ihmisillä ei ole näitä kaikkia kolmea asiaa yhtä aikaa. Esimerkiksi opiskeluaikoina haaveilin omasta kodista ja matkustelusta, sillä minulla ei ollut paljoa rahaa, eikä mahdollisuutta matkustella uusiin paikkoihin ja kokea eksoottisia asioita. 

Kolmio kuitenkin muistuttaa minua siitä, 
etten ala pitää näitä kolmea asiaa itsestäänselvyytenä.


Kun myöhemmin aloitin työelämän, säännölliset tulot olisivat mahdollistaneet matkustelun, mutta aika oli jo tuolloin kortilla. Vanhempana taas, kun ainakin toivon mukaan minulla on jonkin verran säästöjä ja aikaa elää, niin tuolloin terveyteni saattaa olla uhattuna. Toki millään näistä ei ole loppupeleissä merkitystä onnellisen elämän takaamiseksi, sillä kuten Jay Shetty sanoi, se millaisen vaikutelman teemme muihin ihmisiin, merkkaa kaikista eniten.

Kolmio kuitenkin muistuttaa minua siitä, etten ala pitää näitä kolmea asiaa itsestäänselvyytenä.

Minulle tärkeät arvot

Koen kuitenkin, että juuri tällä hetkellä ja tässä elämäntilanteessa olen etuoikeutettu, sillä minulta ei puutu mitään. En voi edes sanoin kuvailla, kuinka huikea tunne oli ymmärtää, että oikeasti minulla on jo kaikki arvostamani asiat tällä hetkellä! 

Olen tarpeeksi terve, jotta voin tehdä haluamiani asioita. Minulla on myös tarpeeksi säästöjä ja suhteellisen vakaa talous, jotta minun on mahdollista olla tällä hetkellä kotona lapseni kanssa. Koska olen tällä hetkellä työtön, pienen lapsen äiti, on minulla myöskin paljon aikaa (vaikka aina se ei siltä tunnukaan). 

Juuri tällä hetkellä haluan ja yritän luoda mahdollisimman paljon muistoja, jotta tulen aina muistamaan tämän hetken elämästäni.

"Se muistuttaa minua kerta toisensa jälkeen siitä, kuinka ihanaa elämä juuri tällä hetkellä on"

Tatuointi siis oikeastaan merkitsee minulle tätä kyseistä hetkeä, tätä ihanaa elämänvaihetta pienen tytön äitinä. Se muistuttaa minua kerta toisensa jälkeen siitä, kuinka ihanaa elämä juuri tällä hetkellä on. Viime vuosi oli omalla kohdallani todella haastava ja vasta nyt kevään aikana olen alkanut nähdä valoa tunnelin päässä. Niinpä tatuointi myös muistuttaa minua tästä valonpilkahduksesta.

Samaan aikaan tulta symboloiva punainen kolmio muistuttaa minua myös siitä, että sisälläni on vahva sisäinen palo, jonka avulla olen rohkaistunut ja alkanut hiljalleen kerätä voimiani takaisin. Sisäisen palon avulla uskon voivani saavuttaa elämässäni vielä hienoja asioita, kunhan vain muistan elää hetkessä ja nauttia kaikesta hyvästä, mitä elämä eteeni tuo.

Lyhyesti sanottuna tatuoinnissani yhdistyvät elämäni tärkeimmät arvot, kuten henkinen vauraus, rakkaisen kanssa jaettu ilo, kuten myös toive pysyä terveenä. Tatuointi myös muistuttaa minua siitä, että meillä jokaisella on vain yksi elämä.

Saatteko kiinni ajatuksistani tatuoinnin takana? 

Elämään tarvitaan myös vähän huumoria

Ja siis pitäähän kaikessa olla mukana vähän huumoria. Itse asiassa huomasin tatuoinnin hauskuuden vasta, kun näytin tatuointia muille. Kun nimittäin käännän rannettani, tatuointi muuttuu suorakulmaiseksi kolmioksi... Vetäkää te tästä omat johtopäätöksenne. T. Insinööri.Miten ihmiset suhtautuvat tatuointeihini?

Onneksi mun lähipiiri on aina ollut hyvin ymmärtäväinen vimmaani kohtaan. Antoihan äitini minulle luvankin tatuoinnin ottamiseen ollessani vielä alaikäinen!

On kuitenkin ollut hauskaa huomata, miten eri tatuoinnit helposti leimaavat minua muiden silmissä. Toki tämä voi olla myös vain omassa päässäni, mutta joissakin tapauksissa koen osaavani lukea ihmisiä kohtuullisen hyvin. 

Asia on siksi mielestäni hauska, sillä koen olevani maailman tavallisin ihminen, joka vain sattuu tykkäämään kauniista asioita ja kivoista grafiikoista. Tykkään kuitenkin ilmaista itseäni, enkä yleensä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa omiin tekemisiini. Tykkään myös välillä vähän repäistäkin, joten ehkä siitä syystä olen haalinut tatuointeja näkyville paikoille. 

Muistankin, kuinka pari vuotta sitten eräs henkilö ihmetteli ääneen sormessa ollutta tatuointiani. Joko mun pisteet nousivat hänen silmissään, tai sitten hänen oli vielä vaikeampi ymmärtää minua. Joka tapauksessa, olen aina ottanut tatuointeja vain itseäni varten, enkä ole koskaan ajatellut, mitä muut ovat niistä mieltä.

Millaisia tatuointeja teillä on ja mitä ne teille merkkaavat?

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt