Siirry pääsisältöön

JÄRVENPÄÄN KUKKATALO JA UUDISTUNUT KUKKAKOULU


Kaupallinen yhteistyö Järvenpään kukkatalon kanssa. Kukkakoulu ja postauksessa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta.


Järvenpään Kukkatalon Kukkakoulu

Sain kutsun osallistua Järvenpään kukkatalon kukkakouluun torstaina. Aamu osui hyvään saumaan, sillä pääsin pitkästä aikaa osallistumaan järjestettyyn tapahtumaan ja inspiroiduinkin aamusta niin paljon, että sain aivan uudenlaista intoa kevääseen.

Järvenpään Kukkatalon järjestämä Kukkakoulu ei ole mikään uusi juttu, sillä Kukkakoulua on järjestetty jo vuodesta 1991 lähtien. Nyt kurssitila on kuitenkin remontoitu moderniksi ja inspiroivaksi ympäristöksi, jossa kelpaa työskennellä.

Aamun aikana pääsimme näkemään, kuinka floristi ja liikkeen toimitusjohtaja Saija Sitolahti teki siskonsa kanssa erilaisia kukkademoja. Jokainen kukka-asetelma tai kimppu toisensa jälkeen oli niin kaunis, että huokailin ääneen. Oli niin upeaa nähdä, miten erilaiset kimput ja asetelmat syntyivät, sillä tekemisen riemu paistoi siskosten kasvoilta samalla kun he antoivat luovuutensa kukkia.


Kevään kukkatrendit

Tilaisuudessa keskustelimme myös paljon kevään kukkatrendeistä ja siitä, miten kasvit ovat nykyisin jo itsessään trendikkäitä. Kukkia näkyy paljon sisustuksessa ja sisustuslehdissä, sillä varsinkin viherkasvit ja erilaiset viherseinät ovat erittäin suosittuja juuri nyt.

Kuten moni on ehkä huomannut, tämän hetken avainasemassa näyttävät olevan runsaat ja ilmavat kimput sekä oksien, risujen ja luonnonkukkien käyttö asetelmissa ja kukkakimpuissa. Myös erilaiset heinät ovat jo jonkin aikaa olleet erittäin kova juttu, mutta ne helposti yhdistetään syksyyn. Kukka-asetelmissa käytettynä ne kuitenkin sopivat ihanasti myös kevääseen ja kesään. 

Tilaisuudessa toteutettiinkin monia eri demokimppuja, jotka sisälsivät paljon luonnosta löytyviä kasveja (esimerkiksi pajua ja sipulin kukkia). Sävyissä erityisesti blushed-sävyiset kukat ovat nosteessa.

Oman kukka-asetelman rakentaminen ja tarina sen takana

Olen rakastanut kukkien kuvaamista aina ja tänään sitä saikin tehdä oikein runsaasti ja luvan kanssa. Samaten yllätyin itse asiassa siitä, miten paljon nautin kukka-asetelmien teosta. Mulle tuli suorastaan vimma päästä tekemään lisää kimppuja, sillä sisälläni syttyi jokin palo. Tämänkertaisia vinkkejä aionkin hyödyntää tekemällä kauniin kimpun tyttäreni syntymäpäiväjuhliin.

Tilaisuudessa pääsin rakentamaan oman kukka-asetelman kauniiseen lasipurkkiin, jonne oli laitettu valmiiksi pieni pala kanaverkkoa. Sen sijaan siis, että kukista tehtäisiin kimppu, hyödynnettiin kanaverkkoa kukka-asetelman teossa. Kanaverkkoa voi muutenkin käyttää myös isompien maljakoiden pohjalla, sillä täten asetelmia on helppo rakentaa ja lopputuloksena on upeita ja näyttäviä katseenvangitsijoita.

Inspiraatio omaan kukka-asetelmaan syntyi eräästä Saijan toteuttamasta kukkademosta. Hän näytti demossa, miten risuja, oksia sekä heiniä voidaan hyödyntää kukkakimpussa. Saija myös kertoi, että jokaisella kasvilla tai kukalla on ikään kuin oma suuntansa ja sitä kannattaa hyödyntää. Tästä syystä lisäsin mukaan viljaa, joka sai sojottaa korkeana suoraan ylöspäin. Sen lisäksi rohkaistuin käyttämään oransseja sekä pinkkejä kukkia yhdessä, vaikka tavallisesti en olisi edes ajatellut, että nämä värit voivat keskenään toimia kukka-asetelmassa. Tykästyin todella paljon luomukseeni.


Vinkkinä muuten, että Järvenpään Kukkatalon Kukkakoulussa järjestetään myös minikukkatyöpajoja, jotka sopivat loistavasti esimerkiksi polttareiden tai syntymäpäivien ohjelmaksi. 

Jos kurssille osallistuminen myös  muuten kiinnostaa, niin esimerkiksi huhtikuussa järjestetään tämän päivän aamuiseen teemaan liittyviä kursseja, joiden aiheina ovat Risut ja oksat (9.4.2019) sekä Maalauksellisen kukkakimppu (11.4 Clarion Hotel Helsinki). Käy tutustumassa tuleviin kursseihin Kukkatalon verkkosivuilla.

Kiitokset ihanasta aamusta Järvenpään Kukkatalolle ja kiitokset herkullisista tarjoiluista Festa Zannonille.

Olisiko teillä kiinnostusta osallistua Kukkakouluun?

t. Enni

Kaupallinen yhteistyö Järvenpään kukkatalon kanssa. Kukkakoulu ja postauksessa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit

 1. Oi miten kaunis kimppu! Mä olen täysin hahmotuskyvytön, eli en osaisi varmaankaan kuvitella etukäteen kukkayhdistelmien lopputulosta, vaan minun pitäisi ensin kokeilla ja nähdä miltä eri yhdistelmät näyttää ja siinä vaiheessa kukkaparat ei varmaan enää jaksaisi eestaas retuuttelua... Lisäksi todennäköisesti innostuisin tökkimään asetelmaan liikaa erilaisia osasia ja lopputulos olisi kaoottinen. ...hmmm... vai onko tämä siis sitten kuitenkin merkki, että minun nimenomaan PITÄISI osallistua kukkakouluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pitäisi :D no mutta kuulostaa tosi samalta kuin mitä eilen pohdin. Ei mulla ollut hajuakaan miltä lopputulos tulisi näyttämään, mutta aloitukseen sain vinkkejä kukkademoista. Mutta tää oli oikeasti tosi kiva tapahtuma ja kimpun teko ihanan rentouttavaa.. Mä vaan nuuhkin kukkia samalla kun sommittelin niitä asetelmaan!

   Poista
 2. Ihana kimppu! <3 Kukat piristävät kyllä aina kotia ja mieltä, usein tosin tulee ostettua valmiita asetelmia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niinpä! Minäkin usein ostan valmiita kimppuja. Tuolla puhuttiin samasta aiheesta ja sanottiin juuri, että nekin voi tehdä halutessaan uusiksi eri muotoon!

   Poista
 3. Vähänkö ihana idea tuo kukkakoulu! multa mennyt ihan ohi että jäkessä on tommonenkin :D ps. vitsi miten kaunis tuo kimppu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin multakin oli mennyt ohi, en tiennyt yhtään 🙊 todellakin kannattaa kokeilla!

   Poista
 4. Kyllä kukkakoulu olisi kiinnostava, jos asuisi siellä päin! :) O len joskus ollutkin töissä kukkakaupassa ja sain omistajalta kehuja, miten osasin tehdä kimppuja. Eihän minulla siihen mitään koulutusta ole. Mutta visuaalista silmää kyllä.

  Kiva idea ja upeaa, että pääsit kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho vau, mäkin haaveilen kukkatalosta työpaikkana. Vähän kuin ulkomaille menisi, kun sinne astuu! Sun pitää tehdä reissua tännepäin ja tulla kukkakouluun. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my