7 muistoa Espanjan lomasta

alle-nigaragua-ennin-kengissa

Tekee pahaa katsoa näitä kuukauden takaisia lomakuvia, kun lämpömittari näytti täällä eilen + 3 astetta, eikä tämä viikko ole muutenkaan ollut sään puolesta mikään kummoinen. Onneksi mukaan mahtui edes pari kaunista syyspäivää.

Sen sijaan nämä maisemat Espanjassa... Tuota, voinko mennä uudestaan?

Niin outoa, kun nyt periaatteessa olisi aikaa lähteä vaikka heti vauvan kanssa, mutta kaikilla muilla on tietysti oma arki rullaamassa. Lohduttaudun kuitenkin sillä tiedolla, että talvi sinne Espanjaankin on tulossa.

Seitsemän muistoa Espanjan lomasta

1. Valo

Rakastan sitä hetkeä, kun aurinko painuu vuorten taa ja täydellinen kuvausvalo astuu kehiin.

ennin-kengissa-espanja
benalmadena-spain-enni-mork

2. Tutut maisemat

Ei näihin paikkoihin kyllästy koskaan. Mitä tutummaksi paikat tulevat, sen enemmän paikkaan myös kiintyy. Tuntuu aina siltä kuin menisi kotiin.

selwo-marina-benalmadena-

3. Selwo Marina Delfinaario Benalmádenassa

Näin ensimmäistä kertaa elämässäni pingviinejä ja delfiinejä! Ihme, etten ollut koskaan aiemmin vielä käynyt tuolla.

selwo-marina-dolphins
selwo-marina-benalmadena-penguin-1

4. Vauva nautti matkasta

Olen huomannut, että vauva nauttii uusissa paikoissa olemisesta. Hänellä on reissuissa niin paljon katseltavaa, että aika kuluu pelkästään ihmetellessä. Kotona huomaan, että vauva tylsistyy helposti ja se vaikuttaa esimerkiksi päiväuniin.

Koko reissun ajan pyrittiin pitämään jonkinlainen rytmi päivissä, mutta lopulta rytmin ylläpito sujui omalla painollaan. Päiväunet vauva otti rattaissa usein juuri silloin, kun istahdettiin ravintolaan syömään. Lähdöt kannatti ajoittaa heti imetyksen jälkeen, sillä tuolloin vauva jaksoi olla hereillä hetken aikaa, kunnes nukahti.

Koko reissu meni ihanasti, lentämisestä lähtien, ja vauva oli reissun ajan pelkkää hymyä. Muutaman kerran tuttipullo unohtui vahingossa kämpille, eikä imettämisestä tullut mitään hälyisessä kauppakeskuksessa. Onneksi oltiin liikkeellä autolla, jolloin pystyin syöttämään vauvan autossa. Tietysti myös tutti piti vauvan suhteellisen iloisena väsymyksestä huolimatta.

Positiivisen kokemuksen saattelemana lähtisin siis ehdottomasti uudelleen reissuun vaikka heti.

selwo-marina-benalmadena
selwo-marina-benalmadena-1 ennin-kengissa-espanja-2

5. Ruoka

Nyt mulla ei ole esittää ruokakuvia, mutta voin sanoa, että ruoka oli niin hyvää. Pääsin maistamaan pitkästä aikaa La Fragatan pitsaa, käytiin myös Wokissa, jossa sain mahan täyteen herkullista nuudelia ja parsaa. Sitten tietysti Mister Noodles. Omg. Nyt tuli nälkä.

Pienenä miinuksena pakko sanoa, että kun maistoin ensimmäistä kertaa The Good Burgerin kasvishampurilaista, olin aika pettynyt. Mielestäni annos oli ylihinnoiteltu annoksen kokoon ja makuun nähden.

ennin-kengissa-espanja-

6. Lämpötila

Koko loman ajan oli todella lämmintä. Seuraavalla viikolla rankkasateet iskivät Aurinkorannikolle, mutta tuolloin oltiin onneksi jo Suomessa. Mieleeni jäi erityisesti iltakävelyiden täydellinen lämpötila. Ihana merituuli puhalsi lämpimästi, eikä missään vaiheessa tarvinnut verhoutua neuleeseen.

Tämä oli yksi asia, jota odotin lomalta eniten.

selwo-marina-benalmadena-peguin la-carihuela-spain

7. Rusketus

En voi kieltää, etteikö pieni päivetys tekisi ihmeitä iholle. Mun iho ainakin voi paljon paremmin auringossa ja näyttää myös niin paljon terveemmältä saadessaan vähän väriä.

Vastuullinen auringonotto kuitenkin kannattaa. Laitoin aurinkorasvaa aina, jos oltiin vähänkin kauemmin ulkona. Päivävoiteessa käytän muutenkin aina aurinkovoidetta.

Nyt pieni päivetys on enää muisto vaan...

ennin-kengissa-torremolinos-

Eniten jään kaipaamaan lämpöä, valoa ja tietysti lempiruokia. Miksei suomesta löydy yhtä hyvää nuudelipaikkaa?

Oli muuten mielenkiintoista huomata, että ilmeisesti Hit Noodles oli kopioinut Mister Noodlesin liikeidean täysin aina annoksista ja ravintolan ulkonäöstä lähtien. Ruokakin maistui ihan samalta. Mistäs siis minä saisin kyseisen reseptin käsiini? Ja pitäisikö tännekin perustaa vastaava paikka?

Ilmiantakaa hyvä nuudelipaikka Etelä-Suomesta!

t. Enni

Kommentit

 1. Ihania kuvia, mie kaipaan kanssa sitä lämpöä ja aurinkoa. Iho voi todella hyvin Espanjan auringossa, päivetystä tarttui mukaan ja pisamat tulivat näkyviin taas. :) Ruoka oli todella hyvää Espanjassa, viineistä puhumattakaan! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aivan, mä en muuten edes viiniä sellaisenaan juonut. Taisin maistella vaan tintoa ja sangriaa. No melkein viinistähän se menee. :D Hienoja ostoksia olit muuten löytänyt sieltä!

   Poista
 2. Mä oon matkustanut elämässäni niin monta kertaa syyslomalla Kanarialle, että pääni yhdistää edelleen viileät pimenevät illat lähetyvään lomareissuun, vaikkei semmoista olisikaan tiedossa. Sun teksti oli kuin mun ajatuksia; ei ole ihanampaa tunnetta kuin mennä paikkaan, jossa tunnet olevasi niin kotona, että tekee mieli itkeä onnesta.
  Mulla on joku ihme hajumuisti ja joskus täysin yllättäen tunnen nenässäni tuttuja tuoksuja Kanarialta - ruokia, illan lämmin tuuli, meri, luonto... - ilman että missään lähellä olisi mitään, mikä tuoksun voisi aiheuttaa.
  Onni onkin puoliksi espanjalainen perhe, joten koskaan et ole täysin irti näistä tunnelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ihana kuulla ja kiva, että jätit kommenttia. On kuin kotiin menisi.
   <3

   Oho ihmeellistä! Ehkä mullakin välillä tulee mieleen tuoksuja. Yksi on tietysti se, miltä oma koti siellä tuoksuu. Mä myös välillä bongailen tuttuja hajuja ja oikein odotan, että pääsen tuoksuttelemaan rannan savun (kun paistavat kaloja) ja meren suolan yhdistelmää.
   Yks paha on kuitenkin se, kun Cittarin sushitiski tuoksuu samalta kuin Espanjan Mercadonan tai Carrefourin kalatiskit haha :D

   Poista
 3. Täällä sama juttu, että tuntuu kuin vauva tylsistyisi välillä kotona. Ollaan lähdössä thaimaaseen ensikuussa, jolloin poika 9 kk. Saa nähdä riittääkö aktiviitettia 10 h lennolle, onneksi osa siitä yötä vasten. Soseita onneksi myös menee jonkin verran, kun ihmettelee myös yleisillä paikoilla maailman menoa, jos täytyy imettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa reissua teille! Eiköhän kaikki suju hyvin, ja jos ei, niin se on elämää! :D Poika varmaan simahtaa jossain vaiheessa koneeseen pimeään. <3 Ihanaa, pääsisipä itsekin jonnekin lämpimään!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös