Hyvää imetysviikkoa - Oikeanlaisen vaatetuksen tärkeys imetyksen onnistumisessa

Kaupallisessa yhteistyössä Espritin kanssa


ennin-kengissa-imetys

Pääsin mukaan tekemään ajankohtaista yhteistyötä Espritin kanssa. Tällä viikolla on vietetty imetysviikkoa ja aiheen ollessa itselleni ajankohtainen, oli minusta mukavaa päästä tutustumaan Espritin äitiysvaatevalikoimaan. Ensi viikko jatkuu muuten vähän samoilla teemoilla, sillä muistakaa, että 12.10.2018 vietetään Roosa nauha -päivää!

Mietteitä imettämisestä

En osannut varautua imettämiseen etukäteen. Monesti minulta kysyttiin neuvolassa ajatuksiani imettämistä kohtaan ja olin aina sitä mieltä, että tietysti aion imettää lastani. Imettäminen onkin ollut ihanaa ja ihmeellistä, mutta ei se aina mutkattomasti ole sujunut.

Äidinmaito on kuitenkin vauvan parasta ravintoa ja vauva saa rintamaidosta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet D-vitamiinia lukuun ottamatta, joten olen vaikeista hetkistä huolimatta pyrkinyt tarjoamaan vauvalleni äidinmaitoa, vaikka sitten tuttipullosta.

Tiettyyn pisteeseen asti imettäminen on ehdottomasti oikea tapa ruokkia vauvaa, mutta jos imettämisestä aiheutuu enemmän harmia kuin hyötyä, tai se ei muuten ole mahdollista, tulee tietysti tällöin pohtia eri vaihtoehtoja. Tärkeintä on kuitenkin se, että vauva saa ravintoa.

Imettämistä kuitenkin helpottaa muutama asia, joista yksi iso tekijä on vaatetus.

Kun vauva on nälkäinen, on erityisen kätevää, että maitohanan saa auki mahdollisimman nopeasti, eikä vauva odottaessaan turhaudu. Tyttäreni esimerkiksi ilmaisee nälkänsä hyvin nopeasti. Jos suu ammottaa auki, mutta maitoa ei heti kuulu, muuttuu ruokailuhetki helposti kiukutteluksi.

Tanssitan vauvaa

En olekaan tainnut täällä vielä kertoa, mutta aloitin tyttäreni kanssa "Tanssitan vauvaa" -kurssin. Tyttö on ollut ihan fiiliksissä jokaisella tanssitunnilla. Tämä oli myös itselleni leppoisa paluu liikunnan pariin, sillä olen antanut keholle aikaa palautua leikkauksesta rauhassa.

Nyt olen käynyt tanssittamassa vauvaa jo kolmella tunnilla ja huomannut, että minulta itse asiassa puuttuu tunneille sopivia vaatteita. Toki tanssiessa tulee hieman kuuma, mutta silti haluan välttää urheilutoppien käyttöä tunneilla. Urheilutoppien kanssa on nimittäin ihan mahdotonta imettää.

Jos ja kun vauva on nälkäinen tanssitunnin jälkeen, imetystä helpottaa huomattavasti se, että päällä on oikeanlaiset vaatteet. Tästä syystä koen, että erilaiset imetyspaidat ovat hyviä hankintoja. Huhtikuusta lähtien olenkin käyttänyt imetystoppeja päivittäin, mutta vasta nyt tajusin, etten omista yhtäkään imetyspaitaa.

Espritin äitiysvaatteet ja imetysmuoti

Espritin monipuolinen ja laaja äitiysvaatevalikoima sisältää vaatteita, jotka soveltuvat käytettäväksi jo aikaisessa raskausvaiheessa. Sen lisäksi sama vaate toimii vielä vauvan syntymänkin jälkeen imetettäessä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että rinnanympärys saattaa kasvaa huomattavasti vasta synnytyksen jälkeen.

Koen siistit ja nätit imetysvaatteet hyödyllisiksi siitä syystä, että niiden kanssa voi mennä myös vähän hienompiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi muutaman viikon takaisessa KappAhlin Newbie-tilaisuudessa tapasin tuttuni, jolla oli päällään todella kiva asu. Matkalla kotiin tuttuni imetti tytärtään. Vasta tässä vaiheessa huomasin, että asu soveltui myös imettämiseen.

En tajunnut kysyä, oliko hänellä päällään imetysvaatteita, mutta uskon olleen. Haluaisin hankkia juuri vastaavanlaisia yläosia, jotka eivät ulospäin huuda olevansa äitiysvaatteita.

esprit-aitiysvaatteet-imetyspaita

Löysin Espritin äitiysvaatevalikoimista useankin sopivan vaihtoehdon tanssitunneille. Tarjolla oli myös runsaasti erilaisia imetykseen soveltuvia juhlavampia mekkoja ja paitoja.

Ylemmässä kuvassa näkyvässä harmaassa jersey-paidassa huomioni kiinnittyi röyhelöön. Paitaan integroitu toppi myös mahdollistaa imettämisen. Kyseistä paitaa löytyi verkkokaupasta lisäksi laventelin sävyisenä.

Alemman kuvan joustava imetyspaita muodostui lemppariksi. Juuri tällaisen yksinkertaisen ja pitkähihaisen paidan tarvitsisin vauvatansseihin.

esprit-aitiysvaatteet-imetyspaita-2

Tähän mennessä olen reissannut vauvani kanssa jo paljon. Juuri viime viikonloppuna kävimme reissulla Pohjois-Karjalassa ja sitä edellisenä viikonloppuna kävimme Tukholman risteilyllä.

Ollessani matkoilla, yritän pukea ylleni helppoja, imettämiseen soveltuvia vaatteita. Tällä hetkellä omistan kuitenkin vain puuvillaisia imetystoppeja, jotka eivät ulkonäkönsä puolesta sovellu käytettäväksi päivänvalossa. Topit siis vaativat päälleen jonkun muun paidan. Imettäminen tällaisella vaatetuksella ei suju kovin näppärästi, toisin kuin se varmaan näiden kahden paidan kanssa onnistuisi.

Näin lopuksi vielä muuten yksi vinkki, sillä Lidlissä on aika-ajoin myynnissä hyviä imetystoppeja. Harmikseni joka kerta kun olen yrittänyt saada niitä käsiini, on oma koko jo myyty loppuun.

Ihanaa imetysviikon päätöstä kaikille ja muistakaa, että imettävät äidit tekevät äärimmäisen tärkeää työtä. Toiselle ihmiselle ravinnonlähteenä toimiminen on nimittäin aika ihmeellinen asia.

Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia siitä, millä varusteilla imettäminen sujui mahdollisimman helposti! 

t. Enni

Tuotekuvat: Esprit

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Espritin kanssa. Ylimmässä kuvissa näkyvät vaatteet saatu blogin kautta.

Kommentit

Lue myös