Siirry pääsisältöön

Hyvää imetysviikkoa - Oikeanlaisen vaatetuksen tärkeys imetyksen onnistumisessa

Kaupallisessa yhteistyössä Espritin kanssa


ennin-kengissa-imetys

Pääsin mukaan tekemään ajankohtaista yhteistyötä Espritin kanssa. Tällä viikolla on vietetty imetysviikkoa ja aiheen ollessa itselleni ajankohtainen, oli minusta mukavaa päästä tutustumaan Espritin äitiysvaatevalikoimaan. Ensi viikko jatkuu muuten vähän samoilla teemoilla, sillä muistakaa, että 12.10.2018 vietetään Roosa nauha -päivää!

Mietteitä imettämisestä

En osannut varautua imettämiseen etukäteen. Monesti minulta kysyttiin neuvolassa ajatuksiani imettämistä kohtaan ja olin aina sitä mieltä, että tietysti aion imettää lastani. Imettäminen onkin ollut ihanaa ja ihmeellistä, mutta ei se aina mutkattomasti ole sujunut.

Äidinmaito on kuitenkin vauvan parasta ravintoa ja vauva saa rintamaidosta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet D-vitamiinia lukuun ottamatta, joten olen vaikeista hetkistä huolimatta pyrkinyt tarjoamaan vauvalleni äidinmaitoa, vaikka sitten tuttipullosta.

Tiettyyn pisteeseen asti imettäminen on ehdottomasti oikea tapa ruokkia vauvaa, mutta jos imettämisestä aiheutuu enemmän harmia kuin hyötyä, tai se ei muuten ole mahdollista, tulee tietysti tällöin pohtia eri vaihtoehtoja. Tärkeintä on kuitenkin se, että vauva saa ravintoa.

Imettämistä kuitenkin helpottaa muutama asia, joista yksi iso tekijä on vaatetus.

Kun vauva on nälkäinen, on erityisen kätevää, että maitohanan saa auki mahdollisimman nopeasti, eikä vauva odottaessaan turhaudu. Tyttäreni esimerkiksi ilmaisee nälkänsä hyvin nopeasti. Jos suu ammottaa auki, mutta maitoa ei heti kuulu, muuttuu ruokailuhetki helposti kiukutteluksi.

Tanssitan vauvaa

En olekaan tainnut täällä vielä kertoa, mutta aloitin tyttäreni kanssa "Tanssitan vauvaa" -kurssin. Tyttö on ollut ihan fiiliksissä jokaisella tanssitunnilla. Tämä oli myös itselleni leppoisa paluu liikunnan pariin, sillä olen antanut keholle aikaa palautua leikkauksesta rauhassa.

Nyt olen käynyt tanssittamassa vauvaa jo kolmella tunnilla ja huomannut, että minulta itse asiassa puuttuu tunneille sopivia vaatteita. Toki tanssiessa tulee hieman kuuma, mutta silti haluan välttää urheilutoppien käyttöä tunneilla. Urheilutoppien kanssa on nimittäin ihan mahdotonta imettää.

Jos ja kun vauva on nälkäinen tanssitunnin jälkeen, imetystä helpottaa huomattavasti se, että päällä on oikeanlaiset vaatteet. Tästä syystä koen, että erilaiset imetyspaidat ovat hyviä hankintoja. Huhtikuusta lähtien olenkin käyttänyt imetystoppeja päivittäin, mutta vasta nyt tajusin, etten omista yhtäkään imetyspaitaa.

Espritin äitiysvaatteet ja imetysmuoti

Espritin monipuolinen ja laaja äitiysvaatevalikoima sisältää vaatteita, jotka soveltuvat käytettäväksi jo aikaisessa raskausvaiheessa. Sen lisäksi sama vaate toimii vielä vauvan syntymänkin jälkeen imetettäessä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että rinnanympärys saattaa kasvaa huomattavasti vasta synnytyksen jälkeen.

Koen siistit ja nätit imetysvaatteet hyödyllisiksi siitä syystä, että niiden kanssa voi mennä myös vähän hienompiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi muutaman viikon takaisessa KappAhlin Newbie-tilaisuudessa tapasin tuttuni, jolla oli päällään todella kiva asu. Matkalla kotiin tuttuni imetti tytärtään. Vasta tässä vaiheessa huomasin, että asu soveltui myös imettämiseen.

En tajunnut kysyä, oliko hänellä päällään imetysvaatteita, mutta uskon olleen. Haluaisin hankkia juuri vastaavanlaisia yläosia, jotka eivät ulospäin huuda olevansa äitiysvaatteita.

esprit-aitiysvaatteet-imetyspaita

Löysin Espritin äitiysvaatevalikoimista useankin sopivan vaihtoehdon tanssitunneille. Tarjolla oli myös runsaasti erilaisia imetykseen soveltuvia juhlavampia mekkoja ja paitoja.

Ylemmässä kuvassa näkyvässä harmaassa jersey-paidassa huomioni kiinnittyi röyhelöön. Paitaan integroitu toppi myös mahdollistaa imettämisen. Kyseistä paitaa löytyi verkkokaupasta lisäksi laventelin sävyisenä.

Alemman kuvan joustava imetyspaita muodostui lemppariksi. Juuri tällaisen yksinkertaisen ja pitkähihaisen paidan tarvitsisin vauvatansseihin.

esprit-aitiysvaatteet-imetyspaita-2

Tähän mennessä olen reissannut vauvani kanssa jo paljon. Juuri viime viikonloppuna kävimme reissulla Pohjois-Karjalassa ja sitä edellisenä viikonloppuna kävimme Tukholman risteilyllä.

Ollessani matkoilla, yritän pukea ylleni helppoja, imettämiseen soveltuvia vaatteita. Tällä hetkellä omistan kuitenkin vain puuvillaisia imetystoppeja, jotka eivät ulkonäkönsä puolesta sovellu käytettäväksi päivänvalossa. Topit siis vaativat päälleen jonkun muun paidan. Imettäminen tällaisella vaatetuksella ei suju kovin näppärästi, toisin kuin se varmaan näiden kahden paidan kanssa onnistuisi.

Näin lopuksi vielä muuten yksi vinkki, sillä Lidlissä on aika-ajoin myynnissä hyviä imetystoppeja. Harmikseni joka kerta kun olen yrittänyt saada niitä käsiini, on oma koko jo myyty loppuun.

Ihanaa imetysviikon päätöstä kaikille ja muistakaa, että imettävät äidit tekevät äärimmäisen tärkeää työtä. Toiselle ihmiselle ravinnonlähteenä toimiminen on nimittäin aika ihmeellinen asia.

Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia siitä, millä varusteilla imettäminen sujui mahdollisimman helposti! 

t. Enni

Tuotekuvat: Esprit

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Espritin kanssa. Ylimmässä kuvissa näkyvät vaatteet saatu blogin kautta.

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt