Siirry pääsisältöön

26 päivää karkkilakossa ja olo on huono

syksy-karkkilakko

Tänään on karkkilakon 26. päivä ja viimeistä päivää viedään. Mietin tosissani lakon lopettamista jo tänään, sillä mulla ei ole tällä hetkellä energiaa edes vauvan hoitamiseen tai kaupassa käymiseen. Hyvä, että hiukset jaksaa pestä.

Lakko on tarkoittanut kieltäytymistä lähes kaikista makeista herkuista, pääosin siis karkista, eli suklaastalakritsista ja salmiakista. Idea karkkilakkoon lähti siitä, että halusin loputkin raskauskilot pois ennen syntymäpäivääni. Kilot ovatkin nyt lähteneet, mutta tilalle on tullut todella voimaton olo.

Mitkä ovat fiilikset nyt?

Väsynyt, todella väsynyt. Olisin kuvitellut, että sokerin ja suolan vähentäminen piristää oloa, mutta mulla se näköjään menee ihan toisin päin. Mulla on aina ollut matala verenpaine, mutta nyt jalkeilla ollessa huimaa jatkuvasti. Vauvan kantaminen on oikeastaan mahdotonta, sillä voimat ovat ihan loppu. Ajattelinkin tänään mittauttaa verenpaineen, jotta näen, johtuisiko huimaus siitä.

Muutenkin ruokailuni ovat tällä hetkellä todella epäsäännölliset, sillä näin vauva-arjen keskellä on lähes mahdotonta syödä silloin kun haluaisi. Aamupalat venyvät usein lounasaikaan, eikä syöminen nosta energiatasoja niin ylös, että tuntisin olevani täysin kunnossa.

Vähän aikaa sitten oli helppo napsia herkkuja pitkin päivää, jolloin olokin pysyi suhteellisen energisenä. Nyt en ole saanut energiaa yhtä paljon kuin ennen. Salmiakin ja lakritsin myös tiedetään aiheuttavan joillekin korkeaa verenpainetta, mutta tuntuu, että mun kropan kannalta salmiakki ja muut suolaiset naposteltavat toimivat lääkkeen tavoin.

Moni ei usko, miten hankalaa ruoan valmistaminen vauvan hoitamisen ohella on. Minulla on myös paha tapa laittaa moni asia ruokailun edelle. Jos vauva nukkuu, käyn mieluummin suihkussa, tai hoidan muita mielestäni tärkeämpiä asioita pois alta.

Lakon aikana olen alkanut kaipaamaan tavallisia asioita. Toivon esimerkiksi, että joku valmistaisi mulle kunnon kotiruokaa, tai katsoisi vauvaa sillä väliin, kun kävisin kaupassa. En edes muista, milloin kävin viimeksi ostamassa itselleni ruokaa! Onneksi sain pari päivää sitten ystäviä kylään. He toivat mukanaan kananmunia ja valmistivat mulle tortilloja. Toissa päivänä raahasin itseni pressipäiville ja sain sieltä salaattia mukaani. Ahmin salaatin naamaani kotimatkalla ja pahoittelin junassa istuneita vierustovereita siitä, että söin kaikkien edessä.

On tässä jotain positiivistakin tiedossa! Huomenna nimittäin lopetan karkkilakon, sillä olen menossa Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleille. Siellä pääsen toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni, eli pääsen valmistamaan lakritsia lakritsityöpajaan! Pitäähän sitä intohimoa toteuttaa, sillä ties vaikka joskus mulla olisi oma lakritsi- ja salmiakkitehdas.

Voimia myös muille syksyyn!

t. Enni

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my