POWER - Suomen uusi elektroniikkajätti

Kaupallisessa yhteistyössä Powerin kanssa.

Oletko koskaan ajatellut, miten paljon erilaista tekniikkaa päivän aikana tulee käytettyä? Olen mukana Powerin kampanjassa, mistä johtuen jäin pohtimaan, miten paljon tekniikka onkaan tuonut helpotusta omaan elämääni. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Powerin kanssa.

Suomeen toukokuussa rantautunut elektroniikkajätti Power on itselleni tuttu yritys, sillä yksi ketjun myymälöistä sijaitsee Järvenpäässä. Olen käynyt Powerissa useasti (viimeksi viikonloppuna), sillä haluan aina tukea oman kotikuntani liiketoimintaa, mikäli se vaan on mahdollista. Kaikkinensa liikkeellä on myymälöitä Suomessa jo 28.

Tavoitteena on olla markkinoiden halvin kodintekniikkaketju. Sen ketju mahdollistaa seuraamalla kilpailijoiden hintoja netissä hintarobotin avulla. Hintarobotin löytämät hinnat päivittyvät suoraan liikkeiden elektronisiin hintalapuihin neljä kertaa päivässä.

ennin_kengissa_power_elektroniikka_bloggaus

Valikoimaan kuuluvat mm. puhelimet, kamerat, tietokoneet, pelit, kodinkoneet ja paljon muuta. Power on brändinä halunnut rakentaa merkityksellistä sisältöä kodintekniikan kuluttajille. Niinpä ketju on ottanut neljä tunnettua suomalaista lähettiläikseen tavoittaakseen suomalaiset. Lähettiläät seisovat Powerin rinnalla elektroniikka-alan uudistajana. Olen innoissani päästessäni jakamaan tunnetun suomalaisen bloggaajan Kira Kososen videon, sillä videolla Kira kertoo, miten teknologialla on ollut osansa bloggaajan haaveiden toteutumisessa.

Tällä hetkellä kirjoitan postausta uudella, bloggailuun ja kuvien muokkaamiseen soveltuvalla tietokoneella ja tutkin somea älypuhelimellani. Ja juuri nyt tätä postausta kirjoittaessa toivon myös, että omistaisin kuivaavan pyykinpesukoneen, jottei kirjoittamista häiritsisi niinkin arkinen asia kuin pyykkien laittaminen... Teknologian ja elektroniikan avulla meikäläinen kuitenkin pystyy ilmaisemaan itseään (ja saa myös puhtaat vaatteet asukuvia varten hehe).

Kurkkaa Kiran video alta!Kuten Kira myös videossaan kertoi, niin bloggaaja tarvitsee periaatteessa vain tietokoneen, kameran ja puhelimen, niin töitä voi tehdä käytännössä mistä päin maailmaa vain.

ennin_kengissa_power_elektroniikka_
ennin_kengissa_power_elektroniikka_2
ennin_kengissa_power_elektroniikka_3

Tietotekniikka on ollut jo pienestä pitäen lähellä sydäntäni. Ensimmäiset muistikuvat digitaalisesta valokuvaamisesta ajoittuvat johonkin vuoteen 2003. Aloin säännöllisesti muokata ottamiani valokuvia Photoshopilla ollessani vielä yläasteella, sillä halusin oppia muokkaamaan ottamiani kuvia. Nykyisin teen suurimman osan töihin ja harrastuksiin liittyvistä tehtävistä tietokoneella. Paitsi että suurin osa työajasta kuluu koneella, niin myös vapaa-ajalla käytän tietotekniikkaa paljon. Ilman tietotekniikkaa en kuitenkaan voisi toteuttaa ammattiani, enkä harrastuksiani. Tuntuisi varmasti todella oudolta, jos en yhtäkkiä voisikaan tarkistaa sähköposteja puhelimen avulla.

Kiran videosta käy myös ilmi tekniikan yksi parhaimmista (tai pahimmista) puolista; tekniikka kehittyy älyttömän nopeasti. Välillä niin nopeasti, että perässä on vaikeaa pysyä.

Muistan aina sen tilanteen, kun otin ensimmäisen kuvan kännykällä. Kyseessä oli oma kaunottareni, Nokia 6610, joka ei vielä tukenut kameraa (puhelimesta julkaistiin kameraakin tukeva i-malli myöhemmin). Silloin 6610:iin oli kuitenkin saatavilla erillinen, johdolla toimiva kamera. Muistan aina sen hetken, kun yläasteella koulun ruokalassa otin ensimmäisen kuvan kännykälläni. Ajat ovat hieman muuttuneet, tuossa viikonloppuna taisin keskiyöllä tehdä eräänkin ostoksen puhelimellani...

ennin_kengissa_power_elektroniikka_5
ennin_kengissa_power_elektroniikka_6

Bloggaamiseen liittyy olennaisesti valokuvaaminen. Multa kysytään usein, mitä kameraa suosittelen aloitteleville kuvaajille. Kysymykseen on oikeasti hankala vastata, sillä mielestäni täytyy ensin tietää, millaisia kuvia kameralla aikoo kuvata. Jos ei tiedä millaiseen kuvaamiseen kameraa tarvitsee, on vaikea hankkia oikeanlaista kalustoa. Tällöin suosittelen usein, että aloittelija hankkii edullisen kameran ja objektiivin, jolla opettelee kuvaamaan. Aika pian tämän jälkeen selviää, millaista kalustoa tarvitsee toteuttaakseen visioitaan.

Power tarjoaa paljon aloittelijoille sopivia kameroita. Selasin juuri reilu viikko sitten kotiini tullutta mainoslehtistä ja sieltä bongasin edulliseen hintaan Canon EOS 1300D:n, joka sopii hyvin nuorille aloitteleville valokuvaajille. Canonin harrastelijoille suunnattujen järjestelmäkameroiden avulla valokuvaharrastuksen aloittaminen on helppoa ja valikoimaa voi myöhemmin täydentää erilaisilla objektiiveilla.

Jos hakee hieman pienempää kameraa, niin sillon suosittelen mm. Olympuksen PEN-kameroita, sillä ne ovat pienen kokonsa ohella mielestäni maailman kauneimpia järjestelmäkameroita ja sopivat trenditietoisillekin henkilöille. Samaten olen oikeastaan himoinnut Olympuksen OM-D-sarjan kameroita siitä lähtien kuin E-M10 julkaistiin keväällä 2014.

ennin_kengissa_power_elektroniikka_7

Teknologia helpottaa omaa elämääni siis monin eri tavoin. Ammattini ohella teen töitä vaikuttajana, kuten nykyisin sanotaan. Ilman tietokonetta, kameraa, tai älypuhelinta en pystyisi tekemään kyseistä työtä.

Teknologian avulla pääsen toteuttamaan niitä asioita, joista pidän, eli jakamaan ottamiani valokuvia ja myös jakamaan tietoa muille. Kiitos puhelimen ja netin, pääsen myös nopeasti olemaan yhteydessä someen. Itse asiassa bloggailu ei ole enää edes riippuvainen pelkästään tietokoneesta, vaan puhelimissa saattaa olla vielä vaikka millaista potentiaalia tähänkin hommaan. Tällä hetkellä sanelen jo viestejä, mutta katsotaan milloin alan sanelemaan postauksia!

Käy vielä kurkkaamassa ylempää Kiran video, niin saat vastauksen siihen, miten teknologialla on ollut osansa Kiran uran kehityksessä.

t. Enni
Indiedayslogosmall
Kaupallisessa yhteistyössä Powerin kanssa.

Kommentit

Lue myös