Siirry pääsisältöön

POWER - Suomen uusi elektroniikkajätti

Kaupallisessa yhteistyössä Powerin kanssa.

Oletko koskaan ajatellut, miten paljon erilaista tekniikkaa päivän aikana tulee käytettyä? Olen mukana Powerin kampanjassa, mistä johtuen jäin pohtimaan, miten paljon tekniikka onkaan tuonut helpotusta omaan elämääni. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Powerin kanssa.

Suomeen toukokuussa rantautunut elektroniikkajätti Power on itselleni tuttu yritys, sillä yksi ketjun myymälöistä sijaitsee Järvenpäässä. Olen käynyt Powerissa useasti (viimeksi viikonloppuna), sillä haluan aina tukea oman kotikuntani liiketoimintaa, mikäli se vaan on mahdollista. Kaikkinensa liikkeellä on myymälöitä Suomessa jo 28.

Tavoitteena on olla markkinoiden halvin kodintekniikkaketju. Sen ketju mahdollistaa seuraamalla kilpailijoiden hintoja netissä hintarobotin avulla. Hintarobotin löytämät hinnat päivittyvät suoraan liikkeiden elektronisiin hintalapuihin neljä kertaa päivässä.

ennin_kengissa_power_elektroniikka_bloggaus

Valikoimaan kuuluvat mm. puhelimet, kamerat, tietokoneet, pelit, kodinkoneet ja paljon muuta. Power on brändinä halunnut rakentaa merkityksellistä sisältöä kodintekniikan kuluttajille. Niinpä ketju on ottanut neljä tunnettua suomalaista lähettiläikseen tavoittaakseen suomalaiset. Lähettiläät seisovat Powerin rinnalla elektroniikka-alan uudistajana. Olen innoissani päästessäni jakamaan tunnetun suomalaisen bloggaajan Kira Kososen videon, sillä videolla Kira kertoo, miten teknologialla on ollut osansa bloggaajan haaveiden toteutumisessa.

Tällä hetkellä kirjoitan postausta uudella, bloggailuun ja kuvien muokkaamiseen soveltuvalla tietokoneella ja tutkin somea älypuhelimellani. Ja juuri nyt tätä postausta kirjoittaessa toivon myös, että omistaisin kuivaavan pyykinpesukoneen, jottei kirjoittamista häiritsisi niinkin arkinen asia kuin pyykkien laittaminen... Teknologian ja elektroniikan avulla meikäläinen kuitenkin pystyy ilmaisemaan itseään (ja saa myös puhtaat vaatteet asukuvia varten hehe).

Kurkkaa Kiran video alta!Kuten Kira myös videossaan kertoi, niin bloggaaja tarvitsee periaatteessa vain tietokoneen, kameran ja puhelimen, niin töitä voi tehdä käytännössä mistä päin maailmaa vain.

ennin_kengissa_power_elektroniikka_
ennin_kengissa_power_elektroniikka_2
ennin_kengissa_power_elektroniikka_3

Tietotekniikka on ollut jo pienestä pitäen lähellä sydäntäni. Ensimmäiset muistikuvat digitaalisesta valokuvaamisesta ajoittuvat johonkin vuoteen 2003. Aloin säännöllisesti muokata ottamiani valokuvia Photoshopilla ollessani vielä yläasteella, sillä halusin oppia muokkaamaan ottamiani kuvia. Nykyisin teen suurimman osan töihin ja harrastuksiin liittyvistä tehtävistä tietokoneella. Paitsi että suurin osa työajasta kuluu koneella, niin myös vapaa-ajalla käytän tietotekniikkaa paljon. Ilman tietotekniikkaa en kuitenkaan voisi toteuttaa ammattiani, enkä harrastuksiani. Tuntuisi varmasti todella oudolta, jos en yhtäkkiä voisikaan tarkistaa sähköposteja puhelimen avulla.

Kiran videosta käy myös ilmi tekniikan yksi parhaimmista (tai pahimmista) puolista; tekniikka kehittyy älyttömän nopeasti. Välillä niin nopeasti, että perässä on vaikeaa pysyä.

Muistan aina sen tilanteen, kun otin ensimmäisen kuvan kännykällä. Kyseessä oli oma kaunottareni, Nokia 6610, joka ei vielä tukenut kameraa (puhelimesta julkaistiin kameraakin tukeva i-malli myöhemmin). Silloin 6610:iin oli kuitenkin saatavilla erillinen, johdolla toimiva kamera. Muistan aina sen hetken, kun yläasteella koulun ruokalassa otin ensimmäisen kuvan kännykälläni. Ajat ovat hieman muuttuneet, tuossa viikonloppuna taisin keskiyöllä tehdä eräänkin ostoksen puhelimellani...

ennin_kengissa_power_elektroniikka_5
ennin_kengissa_power_elektroniikka_6

Bloggaamiseen liittyy olennaisesti valokuvaaminen. Multa kysytään usein, mitä kameraa suosittelen aloitteleville kuvaajille. Kysymykseen on oikeasti hankala vastata, sillä mielestäni täytyy ensin tietää, millaisia kuvia kameralla aikoo kuvata. Jos ei tiedä millaiseen kuvaamiseen kameraa tarvitsee, on vaikea hankkia oikeanlaista kalustoa. Tällöin suosittelen usein, että aloittelija hankkii edullisen kameran ja objektiivin, jolla opettelee kuvaamaan. Aika pian tämän jälkeen selviää, millaista kalustoa tarvitsee toteuttaakseen visioitaan.

Power tarjoaa paljon aloittelijoille sopivia kameroita. Selasin juuri reilu viikko sitten kotiini tullutta mainoslehtistä ja sieltä bongasin edulliseen hintaan Canon EOS 1300D:n, joka sopii hyvin nuorille aloitteleville valokuvaajille. Canonin harrastelijoille suunnattujen järjestelmäkameroiden avulla valokuvaharrastuksen aloittaminen on helppoa ja valikoimaa voi myöhemmin täydentää erilaisilla objektiiveilla.

Jos hakee hieman pienempää kameraa, niin sillon suosittelen mm. Olympuksen PEN-kameroita, sillä ne ovat pienen kokonsa ohella mielestäni maailman kauneimpia järjestelmäkameroita ja sopivat trenditietoisillekin henkilöille. Samaten olen oikeastaan himoinnut Olympuksen OM-D-sarjan kameroita siitä lähtien kuin E-M10 julkaistiin keväällä 2014.

ennin_kengissa_power_elektroniikka_7

Teknologia helpottaa omaa elämääni siis monin eri tavoin. Ammattini ohella teen töitä vaikuttajana, kuten nykyisin sanotaan. Ilman tietokonetta, kameraa, tai älypuhelinta en pystyisi tekemään kyseistä työtä.

Teknologian avulla pääsen toteuttamaan niitä asioita, joista pidän, eli jakamaan ottamiani valokuvia ja myös jakamaan tietoa muille. Kiitos puhelimen ja netin, pääsen myös nopeasti olemaan yhteydessä someen. Itse asiassa bloggailu ei ole enää edes riippuvainen pelkästään tietokoneesta, vaan puhelimissa saattaa olla vielä vaikka millaista potentiaalia tähänkin hommaan. Tällä hetkellä sanelen jo viestejä, mutta katsotaan milloin alan sanelemaan postauksia!

Käy vielä kurkkaamassa ylempää Kiran video, niin saat vastauksen siihen, miten teknologialla on ollut osansa Kiran uran kehityksessä.

t. Enni
Indiedayslogosmall
Kaupallisessa yhteistyössä Powerin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt