Mediatekniikan insinöörin työllistyminen

Ajattelin tehdä pienen yhteenvedon tästä vuodesta ja siitä, mihin mediatekniikan insinöörin (amk) koulutus on mut vienyt. Satuin näkemään, että blogiini oli eksytty hakusanalla "mediatekniikan insinööri työllisyys", joten pieni päivitys tilanteeseen voisi olla ajankohtainen.

Kirjoitin vuonna 2011 postauksen silloisista opinnoistani ja erityisesti viimeisen kappaleen toiseksi viimeinen lause nostatti hymyn huulille. 

"Mielessäni on kutissut ajatus työskennellä media-alan opettajana toisen asteen oppilaitoksessa… Mutta jää nähtäväksi, miten sellaisia töitä on sitten joskus saatavilla." 

Sitten planeettojen liikkeet osuivat kohdilleen, horoskooppi ennusti uutta työpaikkaa, muutama muukin kohtaloon vaikuttanut asia tapahtui ja mä sain kouluni valmiiksi muutaman kuukauden etuajassa. Opettajan työ on ollut haaveeni jo monta, monta vuotta. Tilannetta ei helpottanut se, että kotikaupungissani on periaatteessa vain kolme audiovisuaalisen alan opettajan paikkaa. 

Juuri samaan aikaan avautui haku päätoimisen tuntiopettajan paikkaan juuri tähän kyseiseen oppilaitokseen, jossa olen aina halunnut työskennellä. Kaksi kuukautta valmistumisen jälkeen ehdin tehdä töitä media-assistenttina muutaman kuukauden ajan, kunnes elokuussa aloitin työ media-assistenttien opettajana juuri tässä samaisessa oppilaitoksessa, josta olen itsekin valmistunut media-assistentiksi! Tällä tiellä ollaan vielä ainakin kesään saakka, vaikka voisin jatkaa tätä koko elämäni ajan.

Yksi tavallinen koulupäivä.
En tiedä vielä tulevasta syksystä, mutta olen optimistinen. Jotain työtä löytyy aina ja kaiken lisäksi hakupaperit HAMKiin ovat taas vireillä. Eli pidän sormet ristissä, että pääsisin opiskelemaan ammatilliseen opettajankoulutukseen ja pätevöityisin opettajaksi parin vuoden kuluttua. Pakko myöntää, etten ole tällä hetkellä kovin luottavaisella mielellä opiskelupaikan suhteen, sillä jo ensi vuonna kerryttäisin paljon enemmän pisteitä hakuvaiheeseen. Eli katsotaan nyt...

Uskon kuitenkin, että hyville tekijöille löytyy aina töitä. Tämän on todistanut se, että lähes kaikki valmistuneet luokkakaverini ovat olleet jo opiskeluaikana töissä, tai saaneet valmistumisen jälkeen alaa ja kouluksen tasoa vastaavan, hyväpalkkaisen työn. Yhtä ystävääni pyydettiin töihin insinööritoimistoon, vaikkei hän ollut edes hakenut ko. firmaan, toinen taas ohjaa tunteja korkeakoulussa, kolmas pääsi jo opiskeluaikana mainostoimisoon ja neljäs teki myös samankaltaisia hommia jonkin aikaa valmistumisen jälkeen. 

Olen myös huomannut, että vapaita työpaikkoja on ollut tarjolla todella paljon verrattuna tilanteeseen reilu viisi vuotta sitten. Facebookissa kannattaa seurata "Työpaikat viestinnän ammattilaisille" -kanavia, koska sinne päivitetään paljon alan avoimmia paikkoja. 

Eli sanoisin, että työllisyys on nykyään jopa hyvä. Käy koulusi huolella, äläkä ikinä oleta tietäväsi alasta kaikkea, sillä se on mahdotonta. Jatkuva uuden oppiminen on ehkä se kaikista tärkein asia tällä alalla ja se tulee luonnostaan, mikäli kiinnostusta alaa kohti on. Käytä siis aikaa uusien asioiden oppimiseen, äläkä siihen, että murehtisit asioita, joita et vielä osaa.

t. Enni


Lue myös / Read also


Kommentit

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös