St. Petersburg / Pietarin matkan kokemuksia

Kävin viime viikonloppuna vierailemassa ensimmäistä kertaa elämäni aikana Venäjällä, kun matkustin laivalla Pietariin. Itse laivareissu oli mukava ja hintatasokin nyt aika edullinen. Kaikista laivan baaritiskeiltä ostetuista juomista sai -10 % alennusta, johtuen ilmeisesti ruplan huonosta kurssista.

Laiva oli aamulla 10 aikoihin Pietarissa ja Shuttle bussit keskustaan lähtivät saman tien, kun astuimme ulos terminaalista. Niiden kyydissä jatkettiin matkaa Iisakinkirkolle, josta jatkettiin kävellen kohti Nevski prospektia ja Eremitaasia.


En lähtenyt opastetulle kierrokselle, vaan halusin koluta Pietarin katuja omaan tahtiin. Tuohon opastettuun kierrokseen olisi kuulunut vierailu maailmankuulussa Eremitaasissa, mutta kuulemma siellä saisi tuhottua vaikka viikon aikaa, eikä silti ehtisi nähdä kaikkea.

Mulla oli mielessä käveleskely ympäriinsä, shoppailu ja maatuskanuket.


Onneksi lyöttäydyin seurueeseen, joka halusi shoppailemaan. Niinpä WiFin, auttavien ihmisten ja seikkailunhalun avulla löydettiin kuin löydettiinkin noin 3,5 km päästä Galeria-ostoskeskus. Tällä kertaa kävi kyllä niin, että puolentoista tunnin kävely kauppakeskukseen vei voimia sen verran, että shoppailut jäivät loppujen lopuksi aika vähiin.

Käytin kuitenkin tilaisuuden hyväkseni, sillä kun muu seurue päätti käydä kahvilla, mä tein pikakierroksen jokaisessa kiinnostavassa kaupassa. Tein ehkä ennätyksen, sillä ehdin käydä 45 minuutissa läpi mm. Bershkan, Pull & Bearin, Stradivariuksen, Michael Korsin, Karen Millenin, Zara Homen, Topshopin, Coccinellen, Calvin Klein Jeansin ja Reservedin liikkeet. Tavoitteena oli ostaa itselleni yksi matkamuisto ja loppusaldona olikin yksi laukku Karen Milleniltä, -70 % alesta.

Mission completed!


Jos halajatte Pietariin shoppailemaan, niin Galeria on ainakin yksi käymisen arvoinen paikka. Sen lisäksi sain hyvän vinkin Pietari-expertiltä, sillä Finnochka-blogin Maria vinkkasi TKACHI-keskuksesta, josta olisi löytynyt myös venäläisten suunnittelijoiden tuotteita myynnistä. Harmi, ettei meillä riittänyt aika tällä kertaa. Tuolta lähdettäessä otettiinkin taksi suoraan Eremitaasille, sillä kävely takaisin olisi vienyt loputkin voimat.

Niinpä palasimme Eremitaasille ja ostimme muutamia maatuskanukkeja museon ulkopuolelta. Sen jälkeen kävelimme takaisin Iisakinkirkolle ja kävimme ostamassa sisäänpääsyliput kirkkoon. Ei ole muuten sanoja kuvailemaan kirkon kauneutta. Se oli aika upea.


Mä ostin omat maatuskani täältä, sillä kirkossa oli paljon matkamuistotiskejä, joista sai ostaa vaikka mitä. Hintakaan ei ollut paha, sillä löysin pari todella nättiä maatuskaa, jotka sattuivat olemaan vielä halvempia kuin muualla.


Sen jälkeen seurueemme hajani entisestään, sillä osa lähti jo kohti satamaa, mutta minä ja kollegani päätimme kivuta vielä pari sataa porrasta ylös. Tämä lysti maksoi 150 ruplaa ekstraa, mutta oli kokemisen arvoinen juttu. Kolmen minuutin kipuamisen jälkeen Pietari avautui matkalaisille taas aivan uudella tavalla. Vaikka ylhäällä tuuli aivan järkyttävästi, unohtui kylmä viima maisemia katsellessa.

Kaiken kaikkiaan mulla jäi oikein mukava kuva Pietarista. On ihanaa päästä tutustumaan uusiin paikkoihin.

 

Vierailu maissa oli oikein onnistunut, paitsi ehkä kielitaidossa olisi parantamisen varaa. En osaa itsekään paria sanaa enempää venäjää, mutta voisi olettaa, että jokainen osaa englantia. Kanssani asioineet venäläiset myyjät eivät osanneet yhtään enempää englantia kuin mä venäjää. 

Tämän todistin viimeistään silloin, kun lähdimme pois kirkolta ja odottelimme bussia, mutta päätimme poiketa kahvilaan lämmittelemään (oli kieltämättä vähän nälkä, skippasinhan edellisen kahvilankin shoppailun takia). Niinpä onnistuin tilaamaan tämän herkullisen omenapiirakan , mutta puolessa välissä syömistä pöytään kannettiin vielä samankokoinen parsakaali-rucolapiirakka lämmitettynä. Muistaakseni kyselin vain, mitä kyseinen piirakka sisälsi, sillä tuoteseloste oli mulle pelkkää hepreaa. Ilmeisesti olin kuitenkin maksanut myös tämän herkun kassalla, joten mikäs siinä, otin piirakan take awayna. 

Tästä johtuen... Voitte ehkä arvata, ettei vielä parin tunnin kuluttuakaan ollut nälkä buffetissa, vaan siirryin suoraan teehen ja jälkiruokiin.


Rannekello on muuten aika kova sana Pietarinreissulla. On hankalaa laittaa kelloa soimaan aamulla, sillä puhelimen automaattinen aikavyöhyke ei osannut asettaa kellonaikaa oikein. Jouduin soittamaan _kotiin_ ekana iltana ja kysymään, paljonko kello on. Muistelen, että oman puhelimeni kello näytti jossain vaiheessa 2:00 (??), joten menin äkkiä nukkumaan. Todellisudessa elettiin Venäjän aikaa klo 1 ja Suomessa se oli vasta 12.

Nimimerkillä heräsin vielä Helsingin päässä aamulla seitsemältä katsomaan kelloa, joka todellisuudessa olikin Suomen aikaa vasta klo 6:00.


Muuten Pietari oli ihana kokemus! Laivalla meno oli helppoa, vaikken itse huolehtinutkaan viisumeista ja muista järjestelyistä. Matka kuitenkin meni nopeasti, sillä laivalla on paljon tekemistä.

Millaisia kokemuksia teillä on Pietarista?

t. EnniLue myös / Read also


Kommentit

 1. Heii olipa kiva nähdä vähän Pietaria ja hauska tuo video!
  Onneksi mulla seuralaiseksi lähtee tulkki (Artturi), kun itsehän osaan sanoa vaan jotain tarpeettomia sanoja ja laskea
  kolmeenkymmeneen :D Parantamisen varaa siis. Meillä tarkotus olis kanssa käydä vähän tutustumassa paikkoihin, kun Pietarissa tulee varmaan käytyä syksyllä vähän useamminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Onko teillä tulossa joku minimuutto sinne? Haha mä en osaa muutaku kiitos ja se riitti. Tulkki on aika hyvä! Mutta oli nätti paikka, tykkäsin. :)

   Poista
  2. No jotain sellasta, kun A lähtee vaihtoon sinne, niin kyllä siinä varmaan minimuutosta voidaan puhua hehe. Mäkin oon katsellut, että siellä on tosi kauniita paikkoja missä pitää mennä käymään.

   Poista
 2. Mä kävin muutama viikko sitten taas pitkästä aikaa Pietarissa ja olin yllättynyt miten länsimainen siitä oli tullu! Vietin syksyn vaihdossa Moskovassa ja siihen verrattuna Pietarissa tuntui, kuin olisi ollut Keski-Euroopassa. :D Jos jossain vaiheessa tulee mahdollisuus niin suosittelen lämpimästi vierailua Moskovassa. Mulla on sekä siitä, että Pietarista postaukset varsinaisessa blogissani ja closempaa näkökulmaa maan pääkaupunkiin löytyy vaihtoblogin puolelta. :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Moskova kiinnostaisi kovasti. Pitää toivoa, että joskus tulisi mahdollisuus käydä sielläkin!

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös