Musta tulee isona... mediatekniikan insinööri!


Olen saanut muutamia kyselyitä mediatekniikan koulutusohjelmasta. Tässä siis kaikille alan opinnoista kiinnostuneille henkilöille luettavaa: 

Olen opiskellut viime syksystä lähtien mediatekniikkaa Hämeen ammattikorkeakoulussa ja olen, kaikki miinukset ja plussat huomioiden, ollut tyytyväinen valintaani. Mediatekniikkaa hain opiskelemaan siksi, että halusin jatkaa opintoja media-alalla ja syventää osaamistani. Olen valmistunut vuonna 2008 media-assistentiksi. 

Hain pari kertaa medianomiksi Tampereelle, mutta tajusin sitten, ettei sinne hakemani ala ollut sitä mitä halusin (siellä oli koulutusohjelmana mm. tuottaja). Kuulin HAMKista vanhalta luokkakaveriltani ja päädyin hakemaan sinne mediatekniikkaa.

Nyt reilun puoli vuotta opiskelleena olen varma siitä, että käyn tämän koulun loppuun. Aluksi en ollut aivan varma siitä, onko tämä ala juuri oikea minulle. Tekniset opinnot, kuten matsku ja fyssa, tuntuivat välillä tuskaisilta. Olen kyllä kuullut, että mediatekniikka tekniikan alana tosin olisi jo yleinen vitsi, sillä ko. ala on ehkä vähiten tekninen ala, mitä voi olla!

Mediatekniikkalaiset käyttivät luovaa osaamistaan näin!

Koulussa päivämme ovat kuluneet ja tulevat kulumaan mm. www-perusteiden, kuvauskielten, ohjelmoinnin, kuvanmuokkauksen, 3D:n, ja digitaalisen äänen parissa. Vaikka olenkin kiinnostunut luovasta suunnittelusta, ei mediatekniikan insinööriltä aina tällaista osaamista vaadita. Tärkeintähän olisi tehdä työ teknisesti kunnolla, ja jättää se kaikista luovin suunnittelu sen alan osaajille. Tai näin olen ainakin ymmärtänyt opettajiemme puheista. Tosin ei siitä tietenkään haittaa ole, jos tällaista luovaa osaamista on! Sen kautta voi kuitenkin saada erilaisia projekteja, joihin osallistua.

Blogini onkin oiva harrastus opiskelemani alan oheen, sillä täällä voin julkaista valokuvia ja kuvanmuokkaustutoriaaleja!

Tulevaisuudessa minulle on vielä hieman auki, että mitä mediatekniikan insinööri edes voi tehdä työkseen. Asiantuntijanakin työskentelyyn vaadittava osaaminen vie aikaa, eikä sellaiseksi tulla suoraan koulun penkiltä. Monet mediatekniikan insinöörit toisaalta perustavat oman yrityksen. Toivon mukaan pääsen tulevaisuudessa alan töihin, miksei vaikka vetämään jotain projekteja. Ihan hamassa tulevaisuudessa mielessäni on kutissut ajatus työskennellä media-alan opettajana toisen asteen oppilaitoksessa… Mutta jää nähtäväksi, miten sellaisia töitä on sitten joskus saatavilla.

t. Enni

Kommentit

 1. Tää kyllä avarsi jonku verran, kiitti tästä! :-) Mua tosin itteeni just pelottaa toi matikka ja fysiikka, oon tasan yhden kurssin lukenu fysiikkaa lukiossa ja matikankin tein lyhyenä, tarviiko niitä jotenkin tositosi paljon siellä? Vai jääkö niiden opiskelu lähinnä perusopintoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse valmistuin mediatekniikan insinööriksi. Lukiossa oli lyhyt matikka ja 1 kurssi fysiikkaa. Matikka ja fysiikka kurssit voi olla haastavia, mutta jos itse pääsin niistä läpi niin kuka ei pääsisi..

   Poista
  2. Sama homma täällä u see :D Ja todellakin pääsee jos yhtään huolehtii että käy tunneilla ja vähän kertaa kokeeseen. Nyt mulla on kaikki jo käytyinä ja aika iisisti meni. Tosin on niitäkin, joilla on jäänyt käymättä.

   Vastaukseni Emilialle aiemmin: Ite kirjotin matikan lyhyenä ja fyssasta luin myös yhden kurssin! :D

   Poista
 2. Kysyit tosta hampaiden valkasusta..Eli näissä se valkaiseva aine on vetyperoksidi, joka hajotessaan ei vahingoita hammaskiillettä. Tätä samaa ainetta käyttää hammaslääkärit.

  Crestin sivuilla sanotaan, että hampaisiin jäävän geelin voi poistaa myös pyyhkimällä, huuhtomalla, harjaamalla kevyesti tai vaan jättää sen hampaisiin kunnes se itsestään liukenee pois. Viimeistä en kyllä ite tekis, koska se kuitenkin on aika tujua ainetta.

  Näissä Classic -liuskoissa on vaan 6% sta vetyperoksidia. Suosittelen oikeastaan käyttämään mieluummin näitä Classiceja, vaikka valkaisu näillä ei olekaan yhtä tehokasta kuin premium/advanced -liuskoilla.

  Btw kiva blogi!! :)

  VastaaPoista
 3. Emilia: Ite kirjotin matikan lyhyenä ja fyssasta luin myös yhden kurssin! :D (oon käynyt kaksoitutkinnon), joten kyllä pärjäät, jos niistä oot läpi selvinny:D Ittellä meni aina ihan rimaa hipoen kurssit lukiossa, enkä todellakaan mitään täysiä tuoltakaan vetele! Mutta kunhan vähän jaksaa tehdä hommia, niin eiköhän se siitä.

  Ja kaikilla tekniikan aloilla on samat pakolliset tekniset aineet, eli matikkaa 1ab ja 2ab sekä fysiikasta 1 ja 2 ja joillekkin muille aloille (ei meille tietääkseni) vielä fysiikka 3. Puolessa vuodessa on nyt käyty matikka 1a ja fysiikka 1.

  :) Eli ei kannata pelätä!

  VastaaPoista
 4. Tanjatuulia: Kiitos, sullakin on kiva blogi! ps. vastasin blogiis:)

  VastaaPoista
 5. Hei tosi kiva postaus! Mukava kuulla ammateista, josta ei oo ennen ollut hajuakaan :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kiva kuulla! Hyvä, että kirjoituksesta on ainakin ollut hyötyä:)

  VastaaPoista
 7. Heissan, olit kommentoinu törmännees mun blogiin. :)Oon siis opiuskellu nyt kaks vuotta ja aloittasin syksyllä kolmannen, jos jatkan koulua. Itelläni on siis todella iso asenne -ja motivaatio-ongelma ollu ton koulun kanssa, ja blogias selatessa oon ollu hämmästyny miten positiivisella asenteella suhtaudut mediatekniikan opiskeluun. Itelläni ollu niin paljon vaikeuksia kurssien kanssa ja aika kitkerää kalkkia ollu tuo koulu. Sulla varmaan auttaa toi media-assistentin pohja ihan mielettömästi, koska sulla on paljon parempi tarttumispinta kaikille jutskille tuolla Hamkissa.
  Vai mitä mieltä itse oot :D?

  VastaaPoista
 8. Vastasin sulle Henna blogiisi:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni:

Lue myös