Siirry pääsisältöön

VAASAN Lapin Rilla -pitsapohjat / Kevyt Olive-pitsa

Sisältöyhteistyö

Pääsin mukaan Indiedaysin ja VAASANin herkulliseen kampanjaan, jossa haasteena oli kehittää itsensä näköinen resepti teemalla Inspiroiva uutuuspitsa. Lähdin siltä linjalta, että jotain uutta, terveellistä ja hyvää oli keksittävä! Pian muistin Lontoon reissun ja siellä syömäni herkullisen pitsan. Päätin vihdoin toteuttaa oman versioni tästä Olive-pitsasta, joka sopii myös kasvisruokailijoille.

Pitsassa hyödynsin VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia, jonka ansiosta pitsan teko oli helppoa ja lopputulos erittäin ruokaisa, näyttävä ja maistuva. Kokemuksen perusteella pitsa maistui myös perheen lihansyöjille!

Kannattaa muuten käydä katsomassa VAASANin kampanjasivuilta löytyvää kilpailua, osallistumalla kisaan voi voittaa Day Spa -hemmottelutuokion! Sivulta löytyvät kaikki kilpailussa mukana olevat reseptit, joista lukijat voivat äänestää suosikkinsa.

Kisa löytyy täältä: showroom.indiedays.com/vaasan/

IMG_2099

Ensimmäisenä lomapäivänä kiertelimme ympäri Lontoota ja illan päätteeksi suuntasimme kohti Leicester Squarea ja sieltä löytyvää Bella Italia -ravintolaa. Koska olin päivän aikana ehtinyt jo syödä lämpimän ruoan, halusin valita menusta jotain kevyttä. Olikin hyvin yleistä, että ravintoloiden menut sisälsivät ns. kevyitä vaihtoehtoja. Bella Italiassa nämä vaihtoehdot oli nimetty alle 600 kalorin annoksiksi. Listalta löysin Olive-pizzan, joka sisälsi kalamata-oliiveja, tuoretta mozzarellaa, rucolaa, pinaattia ja kirsikkatomaatteja.

Kun pitsa tuotiin eteeni, oli se mielestäni pöydän näyttävin annos. Loppuhuipennukseksi tarjoilija rouhi päälle vielä paljon tuoretta mustapippuria. Paitsi, että pitsa näytti hyvältä, se myös maistui todella hyvältä. Ihmettelin tätä paljon, sillä itse pitsan raaka-aineet olivat hyvin yksinkertaiset. Kaiken huippuna pitsa oli kasvisruoka. Niinpä jo ravintolassa pitsaa syödessäni päätin, että tätä täytyy tehdä vielä kotonakin.

IMG_6141 copy copy
IMG_6599 copy

Kun haluan tehdä jotain kevyttä ja hyvää ruokaa yksinkertaisista raaka-aineista, en lähde sieltä mistä aita on matalin. Tässä reseptissä päätin panostaa tomaattikastikkeeseen. Toki pitsan tomaattikastikkeen voisi tehdä ketsupista ja tomaattipyreestä, mutta koska reseptissä yritin imitoida tarkasti syömääni Olive-pitsaa, ei ketsuppipohjainen kastike tullut kyseeseen. Tässä tapauksessa luotin puhtaasti hyviin raaka-aineisiin, jolloin itse pitsaan tuli vain ne asiat, joita halusin.

Kun kuulin VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjista, niin tiesin, että ne sopisivat reseptiini hyvin. Tällä tavalla ravintola-annosta vastaavan pitsan valmistaminen käy kotioloissa hitusen nopeammin. Perinteisellä Lapin Rieska -reseptillä valmistetut pizzapohjat on lisäksi maustettu tomaatilla, paprikalla, sipulilla ja yrteillä, joten niitä ei tarvinnut lisätä erikseen tomaattikastikkeeseen. Pizzapohjia myös mahtuu neljä kappaletta kerralla pellille, sillä ne ovat suorakaiteen muotoisia (kuten oli Olive-pitsakin). Ja tietysti tällaiselle syntyperiltään lappilaiselle rieska aina maistuu... 

Tässä kaikki reseptiin tarvittavat raaka-aineet (kuvasta puuttuvat luonnollisesti valkosipuli ja kirsikkatomaatit...).

IMG_1896
IMG_1901
IMG_1897
IMG_1911

Kaikki lähtee hyvästä tomaattikastikkeesta, jonka teko vie tässä reseptissä eniten aikaa (noin 30 min). Niinpä ajoituksen kannalta tomaattikastike kannattaa valmistaa sillä väliin, kun irrottaa kivet oliiveista (esim lusikan kuperalla puolella painamalla) ja tekee muita esivalmisteluita. Oliiveiksi suosittelen kivellisiä Kalamata-oliiveja, sillä niiden maku on kivettömiä parempi. Tomaattikastikkeen keittäminen vie noin 30 minuuttia, millä väliin voi huuhdella salaatinlehdet, halkaista kirsikkatomaatit, laittaa uunin 200 asteeseen, sekä valmistautua kasaamaan pitsoja.

Tomaattikastikeen tein Leena Lindholmin Vielä yksi pala -kirjan reseptiä mukaillen.

Tomaattikastike:

2 valkosipulinkynttä
4-5 auringossa kypsynyttä tomaattia
1 rkl voita tai oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
mustapippuria myllystä

  1. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi tomaatit. Käytä reseptissä keskisuuria tomaatteja. Tomaateista voi halutessaan poistaa kuoret kalttaamalla.
  2. Hauduta valkosipulin viipaleet kevyesti pienessä määrässä voita tai öljyä.
  3. Lisää hunaja ja tomaattikuutiot. Keitä hiljalleen noin 20-30 minuuttia, tai niin kauan kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja kastike sakeaa. Itselläni tämä vaihe vei 40 minuuttia, sillä tomaatit olivat tavallista isompia.
  4. Lisää kaikki muut mausteet (viinietikka, suola ja pippuri).
  5. Anna jäähtyä.
kuva1_1
kuva2_1

(Vaihe yksi katosi mystisesti yllä olevasta kuvasta...)

Muut raaka-aineet:

VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia
200 grammaa kivellisiä Kalamata-oliiveja
2 pakettia mozzarellaa (à 200/125 g paketti)
salaattisekoitus (tuoretta rucolaa, pinaattia, punamangoldia yms.)
paketti kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä

Tästä määrästä kastiketta riittää hyvin neljään VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjaan. Yhden tomaattikastikkeen energiamäärä on noin 30 kcal / annos. Kaikkien muiden raaka-aineiden määrät ovat tekijän päätettävissä, ja niitä voi laittaa miten paljon haluaa maun mukaan.

kuva3
IMG_1994
IMG_2005
IMG_1986

Pitsan valmistus:

Kun kastike on valmis ja oliivit & kirsikkatomaatit pilkottu, alkaa kiva vaihe.
  1. Levitä pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipellille ja kauho kastiketta pitsoille reippaasti. 
  2. Lisää viipaloituja (kivettömiä) oliiveja pitsan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 8-12 minuuttia. Jos kastike on kovin vetistä, pitsojen kannattaa antaa olla uunissa vähän kauemmin. Seuraa pitsojen reunoja, etteivät ne pala.
IMG_2011_small
IMG_2013_small
kuva4
IMG_2035
IMG_2042
IMG_2050
  1. Ota pitsapohjat uunista ja lisää reilusti tuoretta rucola-pinaatti-punamangoldi-sekoitusta.
  2. Revi päälle isoja paloja mozzarellaa. 
  3. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja rouhi päälle tuoretta mustapippuria. Kruunaa kokonaisuus oliiviöljyllä. 
Nauti lämpinänä heti!

IMG_2058
IMG_2061
IMG_2087
IMG_2081
IMG_2102

Toivon kovasti, että jokainen teistä kokeilee tätä reseptiä kotonaan. Jos tämä resepti kolahti, muista käydä jättämässä äänesi pitsalleni. Kuten lupasin, kyseessä on kevyt, mutta hyvin täyttävä herkku. Kaikkiaan reseptissä on maksimissaan noin 400 kaloria per pitsa. Oliiviöljyä kannattaa lisätä salaatin päälle noin 1 teelusikallinen makua tuomaan. Testasin reseptissä myös rasvaista sekä vähärasvaista mozzarellaa ja makuero oli hyvin vähäinen. Jos siis haluat valmistaa todella kevyen pitsan, valitse kevytmozzarella ja käytä vähemmän oliiviöljyä.

Nyt kaikki kipin kapin äänestämämään kampanjasivulle teidän mielestänne herkullisinta reseptiä, niin osallistutte samalla Day Spa -hemmottelutuokion arvontaan. Makoisaa torstaita!

t. Enni

Postaus toteutettu yhdessä Indiedaysin ja VAASANin kanssa.

Kommentit

  1. Tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta. Rakastan tämmöisiä terveellisiä resepti ideoita ja jotenkin kirjoitustyyli tässä nappasi! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana inspiraatio postaus! Varmasti kokeilen jossain vaiheessa! <3

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen! Tätä pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää kuvissa yhtä hyvältä kuin maistuukin :p

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my...

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä ...

Näköalapaikalla härällä Fuengirolassa

Ikävä Espanjaan on taas kova, vaikka kotiuduin sieltä vasta neljä päivää sitten. Onneksi loma jatkuu vielä, ja täällä on näin hyvät ilmat. Tarkalleen ottaen mulla on lomaa jäljellä vielä noin viisi ihanaa viikkoa ja sitten alkaakin melkoinen suunnittelu liittyen uudentyyliseen soluopetukseen.  Fuengirolan härällä oli taas pakko käydä, sillä siitä on muodostunut eräänlainen perinne. Maisemat ovat upeat ja ilta-aurinko takaa nätit kuvat. Suosittelen käymään siellä, härkä löytyy Los Pacosin ja Torreblancan välistä.  Tässä linkki polulle , joka vie suoraan härälle. Ps. Mulla on vissiin tänään polttarit, mies vietiin jo omiinsa. t. Enni Lue myös aiemmat Espanja-aiheiset postaukset reissusta: Pom pomit ja lomapäiväkirja Juhannus Espanjassa - Pieni baari Mijasissa Nike Free Factory Store (Malaga) Massimo Dutti Dyyneillä - Playa de Bolonia

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavi...

15 speed dating kysymystä ja vastausta

Järjestin synttäreillä hauskan ohjelmanumeron ystävän avustuksella. Kyseessä oli  speed dating eli pikadeittailu,  jonka ideana oli kysellä parilta ennalta annettuja kysymyksiä minuutin ajan kerrallaan. Sen jälkeen vaihdettiin pareja. Nämä leikissä käytetyt kysymykset löytyvät vielä kotoani, joten aloin selata kysymyksiä ajankuluksi ja samalla valitsin niistä sopivimpia, joihin ajattelin myös vastata. Tässäpä 12 kysymystä ja vastausta! 1. Oletko koskaan käynyt elokuvissa yksin? Olen. Olin silloin elokuvateatterissa töissä ja pääsin yllättäen katsomaan Sex and the City – Sinkkuelämää -elokuvan lehdistönäytökseen. Sinne hipsin suoraan työvuoroni jälkeen. 2. Oletko puhelias Aika puhelias, joskus ehkä hieman liiankin. Innostun helposti ja tällöin alan puhua paljon. Tuntemattomassa seurassa lämpenen tosin hitaasti, mutta sitten usein kun pääsen vauhtiin, huomaan myös keskeyttäväni muita todella usein. Olen yrittänyt kiinnittää tähän huomiota viime aikoina... ...