Sisältöyhteistyö
Tomaattikastike:
2 valkosipulinkynttä
4-5 auringossa kypsynyttä tomaattia
1 rkl voita tai oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
mustapippuria myllystä
(Vaihe yksi katosi mystisesti yllä olevasta kuvasta...)
Muut raaka-aineet:
VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia
200 grammaa kivellisiä Kalamata-oliiveja
2 pakettia mozzarellaa (à 200/125 g paketti)
salaattisekoitus (tuoretta rucolaa, pinaattia, punamangoldia yms.)
paketti kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
Pitsan valmistus:
Kun kastike on valmis ja oliivit & kirsikkatomaatit pilkottu, alkaa kiva vaihe.
Postaus toteutettu yhdessä Indiedaysin ja VAASANin kanssa.
Pääsin mukaan Indiedaysin ja VAASANin herkulliseen kampanjaan, jossa haasteena oli kehittää itsensä näköinen resepti teemalla Inspiroiva uutuuspitsa. Lähdin siltä linjalta, että jotain uutta, terveellistä ja hyvää oli keksittävä! Pian muistin Lontoon reissun ja siellä syömäni herkullisen pitsan. Päätin vihdoin toteuttaa oman versioni tästä Olive-pitsasta, joka sopii myös kasvisruokailijoille.
Pitsassa hyödynsin VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia, jonka ansiosta pitsan teko oli helppoa ja lopputulos erittäin ruokaisa, näyttävä ja maistuva. Kokemuksen perusteella pitsa maistui myös perheen lihansyöjille!
Kannattaa muuten käydä katsomassa VAASANin kampanjasivuilta löytyvää kilpailua, osallistumalla kisaan voi voittaa Day Spa -hemmottelutuokion! Sivulta löytyvät kaikki kilpailussa mukana olevat reseptit, joista lukijat voivat äänestää suosikkinsa.
Kisa löytyy täältä: showroom.indiedays.com/vaasan/
Pitsassa hyödynsin VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia, jonka ansiosta pitsan teko oli helppoa ja lopputulos erittäin ruokaisa, näyttävä ja maistuva. Kokemuksen perusteella pitsa maistui myös perheen lihansyöjille!
Kannattaa muuten käydä katsomassa VAASANin kampanjasivuilta löytyvää kilpailua, osallistumalla kisaan voi voittaa Day Spa -hemmottelutuokion! Sivulta löytyvät kaikki kilpailussa mukana olevat reseptit, joista lukijat voivat äänestää suosikkinsa.
Kisa löytyy täältä: showroom.indiedays.com/vaasan/
Ensimmäisenä lomapäivänä kiertelimme ympäri Lontoota ja illan päätteeksi suuntasimme kohti Leicester Squarea ja sieltä löytyvää Bella Italia -ravintolaa. Koska olin päivän aikana ehtinyt jo syödä lämpimän ruoan, halusin valita menusta jotain kevyttä. Olikin hyvin yleistä, että ravintoloiden menut sisälsivät ns. kevyitä vaihtoehtoja. Bella Italiassa nämä vaihtoehdot oli nimetty alle 600 kalorin annoksiksi. Listalta löysin Olive-pizzan, joka sisälsi kalamata-oliiveja, tuoretta mozzarellaa, rucolaa, pinaattia ja kirsikkatomaatteja.
Kun pitsa tuotiin eteeni, oli se mielestäni pöydän näyttävin annos. Loppuhuipennukseksi tarjoilija rouhi päälle vielä paljon tuoretta mustapippuria. Paitsi, että pitsa näytti hyvältä, se myös maistui todella hyvältä. Ihmettelin tätä paljon, sillä itse pitsan raaka-aineet olivat hyvin yksinkertaiset. Kaiken huippuna pitsa oli kasvisruoka. Niinpä jo ravintolassa pitsaa syödessäni päätin, että tätä täytyy tehdä vielä kotonakin.
Kun haluan tehdä jotain kevyttä ja hyvää ruokaa yksinkertaisista raaka-aineista, en lähde sieltä mistä aita on matalin. Tässä reseptissä päätin panostaa tomaattikastikkeeseen. Toki pitsan tomaattikastikkeen voisi tehdä ketsupista ja tomaattipyreestä, mutta koska reseptissä yritin imitoida tarkasti syömääni Olive-pitsaa, ei ketsuppipohjainen kastike tullut kyseeseen. Tässä tapauksessa luotin puhtaasti hyviin raaka-aineisiin, jolloin itse pitsaan tuli vain ne asiat, joita halusin.
Kun kuulin VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjista, niin tiesin, että ne sopisivat reseptiini hyvin. Tällä tavalla ravintola-annosta vastaavan pitsan valmistaminen käy kotioloissa hitusen nopeammin. Perinteisellä Lapin Rieska -reseptillä valmistetut pizzapohjat on lisäksi maustettu tomaatilla, paprikalla, sipulilla ja yrteillä, joten niitä ei tarvinnut lisätä erikseen tomaattikastikkeeseen. Pizzapohjia myös mahtuu neljä kappaletta kerralla pellille, sillä ne ovat suorakaiteen muotoisia (kuten oli Olive-pitsakin). Ja tietysti tällaiselle syntyperiltään lappilaiselle rieska aina maistuu...
Tässä kaikki reseptiin tarvittavat raaka-aineet (kuvasta puuttuvat luonnollisesti valkosipuli ja kirsikkatomaatit...).
Kaikki lähtee hyvästä tomaattikastikkeesta, jonka teko vie tässä reseptissä eniten aikaa (noin 30 min). Niinpä ajoituksen kannalta tomaattikastike kannattaa valmistaa sillä väliin, kun irrottaa kivet oliiveista (esim lusikan kuperalla puolella painamalla) ja tekee muita esivalmisteluita. Oliiveiksi suosittelen kivellisiä Kalamata-oliiveja, sillä niiden maku on kivettömiä parempi. Tomaattikastikkeen keittäminen vie noin 30 minuuttia, millä väliin voi huuhdella salaatinlehdet, halkaista kirsikkatomaatit, laittaa uunin 200 asteeseen, sekä valmistautua kasaamaan pitsoja.
Tomaattikastikeen tein Leena Lindholmin Vielä yksi pala -kirjan reseptiä mukaillen.
Tomaattikastike:
2 valkosipulinkynttä
4-5 auringossa kypsynyttä tomaattia
1 rkl voita tai oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
mustapippuria myllystä
- Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi tomaatit. Käytä reseptissä keskisuuria tomaatteja. Tomaateista voi halutessaan poistaa kuoret kalttaamalla.
- Hauduta valkosipulin viipaleet kevyesti pienessä määrässä voita tai öljyä.
- Lisää hunaja ja tomaattikuutiot. Keitä hiljalleen noin 20-30 minuuttia, tai niin kauan kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja kastike sakeaa. Itselläni tämä vaihe vei 40 minuuttia, sillä tomaatit olivat tavallista isompia.
- Lisää kaikki muut mausteet (viinietikka, suola ja pippuri).
- Anna jäähtyä.
(Vaihe yksi katosi mystisesti yllä olevasta kuvasta...)
Muut raaka-aineet:
VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjia
200 grammaa kivellisiä Kalamata-oliiveja
2 pakettia mozzarellaa (à 200/125 g paketti)
salaattisekoitus (tuoretta rucolaa, pinaattia, punamangoldia yms.)
paketti kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
Tästä määrästä kastiketta riittää hyvin neljään VAASAN Lapin Rilla -pizzapohjaan. Yhden tomaattikastikkeen energiamäärä on noin 30 kcal / annos. Kaikkien muiden raaka-aineiden määrät ovat tekijän päätettävissä, ja niitä voi laittaa miten paljon haluaa maun mukaan.
Pitsan valmistus:
Kun kastike on valmis ja oliivit & kirsikkatomaatit pilkottu, alkaa kiva vaihe.
- Levitä pizzapohjat leivinpaperin päälle uunipellille ja kauho kastiketta pitsoille reippaasti.
- Lisää viipaloituja (kivettömiä) oliiveja pitsan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 8-12 minuuttia. Jos kastike on kovin vetistä, pitsojen kannattaa antaa olla uunissa vähän kauemmin. Seuraa pitsojen reunoja, etteivät ne pala.
- Ota pitsapohjat uunista ja lisää reilusti tuoretta rucola-pinaatti-punamangoldi-sekoitusta.
- Revi päälle isoja paloja mozzarellaa.
- Lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja rouhi päälle tuoretta mustapippuria. Kruunaa kokonaisuus oliiviöljyllä.
Nauti lämpinänä heti!
Toivon kovasti, että jokainen teistä kokeilee tätä reseptiä kotonaan. Jos tämä resepti kolahti, muista käydä jättämässä äänesi pitsalleni. Kuten lupasin, kyseessä on kevyt, mutta hyvin täyttävä herkku. Kaikkiaan reseptissä on maksimissaan noin 400 kaloria per pitsa. Oliiviöljyä kannattaa lisätä salaatin päälle noin 1 teelusikallinen makua tuomaan. Testasin reseptissä myös rasvaista sekä vähärasvaista mozzarellaa ja makuero oli hyvin vähäinen. Jos siis haluat valmistaa todella kevyen pitsan, valitse kevytmozzarella ja käytä vähemmän oliiviöljyä.
Nyt kaikki kipin kapin äänestämämään kampanjasivulle teidän mielestänne herkullisinta reseptiä, niin osallistutte samalla Day Spa -hemmottelutuokion arvontaan. Makoisaa torstaita!
t. Enni
Postaus toteutettu yhdessä Indiedaysin ja VAASANin kanssa.
Tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta. Rakastan tämmöisiä terveellisiä resepti ideoita ja jotenkin kirjoitustyyli tässä nappasi! :)
VastaaPoistaIhana kuulla <3
PoistaIhana inspiraatio postaus! Varmasti kokeilen jossain vaiheessa! <3
VastaaPoistaKiitos! Oi kiva, kannattaa!
PoistaOnpa herkullisen näköinen! Tätä pitää kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos! Kokeike ihmeessä ;)
PoistaNäyttää kuvissa yhtä hyvältä kuin maistuukin :p
VastaaPoistaNamnam :) it is good
Poista