Canonin ja Rajala Pro Shopin valokuvauskoulutuksessa

Tässä olisi päivän asukuvaa pitkästä aikaa! Voi hurja, että oli muuten kylmä ottaessa näitä kuvia Elinan kanssa! Kylmyyden takia unohdin heti tietysti kaikki ohjeet siitä, miten kädet kannattaisi asetella kuvaan ja miten katse tulisi kohdistaa kohti valoa... 

Nämä kuvat on siis otettu viime maanantaina Canonin ja Rajala Pro Shopin järjestämästä valokuvauskoulutuksesta. Vetäjänä toimi taitava Tiina Puputti! Itse koulutukselta odotin oikeastaan, että pääsisin vähän kertaamaan kaikkia oppeja. Ei asioista voi ikinä tietää liikaa, joten tuonakin päivänä opin vaikka mitä uutta.

IMG_2377 copy

Eniten innostuin siitä, että koulutuksessa harjoiteltiin vielä vähän paremmin ulkoisen salaman käyttöä ja kuvausta erilaisissa tapahtumissa. En aio ottaa tulevana viikonloppuna järkkäriä (saati ulkoista salamaa) Indiedays Blog Awardseihin, mutta muuten tiedot tulivat tarpeeseen näin pimeänä vuodenaikana. Itse tapahtumaan mukaan pääsee Canonilta medialainassa oleva Canon PowerShot S120, joka lupaa pienen kokonsa ohella erinomaista valovoimaa hämärässäkin kuvaamiseen. Odotukset ovat korkealla sen perusteella, mitä olen pikaisesti kameraa jo ehtinyt testaamaan.

Ihana Elina siis nappasi nämä kaikki asukuvani ja itse pääsin vastaavasti kuvaamaan muutaman asukuvan hänestä. Haha Elina muuten sanoi, ettei halunnut ottaa kuvia mun kameralla, koska ei kuulemma viimeksikään onnistunut niitä ottamaan, mutta no pah. No nämä hän otti omallaan ja saa vastaisuudessa kyllä ottaa lisääkin!

IMG_2540 copy

IMG_2524 copy
IMG_2484 copy

IMG_2490 copy

IMG_2523 copy

IMG_2501 copy


On muuten kätevä systeemi tuo Canon 6D:n langaton ominaisuus. Eli siis kameran livekuvaa voi katsoa toiselta näytöltä (padilta, puhelimesta) ja kuvia voi myös ottaa sitä kautta!

IMG_2504 copy

IMG_2550 copy

IMG_2387 copy

IMG_2552 copy

IMG_2383 copy

Kirjoittelisin nyt mielelläni enemmänkin menneestä koulutuspäivästä, mutta telkkarista tulee Idols ja se olisikin oikeastaan viikon ensimmäinen ohjelma, jota ehdin päästä sohvalle katsomaan. Kuitenkin pakko sanoa, että Rajala Pro Shopin uusi liike oli aika hieno! Ei se edes tuntunut miltään kaupalta, vaan enemmänkin isolta toimistolta tai näyttelyltä! Oletteko käyneet vielä?

t. Enni

Kommentit

 1. Ootko siis tulossa sekä bloggers dayhyn että blog awardseihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiinnostus sun henkilöllisyyteen heräsi, ano. Mutta molempiin! :D Aiempaan, kunhan ehdin, tosin oon ilmoittautunut pariin ohjelmaan.

   Poista
  2. Kyselin vaan kun olisi kiva nähä siellä :) Ai bloggers dayn ohjelmiin?

   Poista
  3. Okei, no tule nykäisemään hihasta! :D Kyllä joo, mutta muuten sitten pällistelen siellä, kun en ole niissä jutuissa (ellei osuta samoihin?)

   Poista
 2. näytät noissa kuvissa tosi hyvältä ja aika hoikalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti?! Toi lievä alakulma mun mielestä ei yhtään imartele, mutta kiva kuulla!

   Poista
 3. No miten kädet kannattais asetella kuvaan?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivuille sormet suorana lantiolle ja siten, että mahdollisimman pieni osa kädestä (tai kämmenselästä) näkyy. Ja tiestysti siten, että molemmat kädet ovat eri tasoilla lantiolla ja vielä niin, että olkapäät on pyöräytetty ympäri, jolloin käteen ja kylkeen tulee luonnollinen pieni rako!! :D Eli tein kaiken väärin haha

   Poista
  2. hahaha kävi sama mielessä tänään. En ehtinyt vielä katsoa, millaista settiä tuli :DD

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös