Lentokummius

Olin ihan unohtanut, että mun piti laittaa tänne kuvia niistä kahdesta koirasta, jotka toin Suomeen lentokummina. Koirat matkustivat Suomeen Kodittomat Espanjan Koirat ry:n kautta. Vaaleampi koira, Nula, oli noin kolmevuotias narttu ja keskimmäisenä kuvassa näkyvä Pupi oli noin vuoden ikäinen uros. Ilmeisesti Pupissa oli vähän pinseriä, sillä se muistutti väritykseltään aika paljon oikealla pälyilevää Thoria.

Koirakummius tarkoitti sitä, että jos sattuu matkustamaan Malagasta Suomeen, on mahdollista tuoda näitä kodittomia koiria Suomeen. Meillä oli ennestään varattu meidän Cocolle ja Thorille lentopaikat, mutta koska Coco ei ikinä lähtenytkään reissuun mukaan, paluumatkalle oli jäänyt vapaa koirapaikka. Nämä kaksi koiraa matkustivat Suomeen samassa isossa kuljetusboksissa.

IMG_4171 copy
IMG_4176 copy
IMG_4160 copy

Mun tehtävänä oli hoitaa lähtöselvitys ja saattaa koirat erikoismatkatavarahihnalle yhdistyksen työntekijän kanssa. Koneessa huolehdin Pupin ja Nulan passeista, jotka sitten luovutin Helsinki-Vantaan päässä Kodittomat Espanjan Koirat -yhdistyksen toiselle työntekijälle. Uusia omistajia en ehtinyt nähdä.

Homma oli todella helppoa, mitä nyt lähtöselvitys vei vähän kauemmin aikaa. Uskon, että takana jonossa olleet ihmiset varmasti kirosivat mielessään, että mulla kesti, mutta koko homma oli lentokenttävirkailijoiden käsissä. Eikä toisaalta kenelläkään ollut mikään kiire vielä, sillä lennon lähtöön oli yli tunti aikaa.

lataus copy

Helsinki-Vantaan kentällä koiria piti odottaa maksimissaan 10 minuuttia laukkujen saamisen jälkeen. Kun koirat tulivat, sen myös kuuli. Tai se taisi ennemminkin olla meidän oma Thor, joka piti vähän meteliä turvahuoneessa... Nämä kaksi muuta tuomaani koiraa olivat saaneet rauhoittavia matkan ajaksi. 

IMG_4161 copy

Toivottavasti uudet omistajat ovat iloisia ja koirilla menee hyvin! Oli todella ihanaa voida auttaa ihan vain sillä, että sattui lentämään Malagasta Helsinkiin. Jos siis lentokummius kiinnostaa ja olet matkustamassa Malagasta Suomeen, vilkaise tänne. Lisää tietoa lentokummin tehtävistä voit lukea täältä.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Ihanaa että osallistuit EKK:n toimintaan :) Tuo Miia on perhetuttumme sekä siskoni kummitäti ja itsekin omistetaan yksi Espanjan ex kulkukoira. Meidän koira on ollut Suomessa jo yli 7 vuotta ja voi hyvin, se on aivan kuin eri koira kun mitä silloin kun tänne saapui. Se pelkäsi jokaista läpsähdystä (pelästyy vieläkin) ja meni maihin aina jos joku saapui huoneeseen ja käveli lenkeilläkin pitkään taluttajan takana, koska pelkäsi että sitä potkaistaisiin. Raukalta on leikattu Espanjassa korvat ja hanta, mutta kyllä tuo on silti ihana ja kaunis tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui voi kauheaa, onneksi menee jo paljon paremmin. Meidän molemmat koirat ovat myös espanjasta, mutta tulleet meille vähän eri kautta, ikään kuin suoraan löydettäessä. Joo, Miian kanssa hoidin nämä järjestelyt ja näin hänet kuvaamassa yo-juhlia toukokuussa siellä! Maailma on pieni, juuri laitoin hänelle aiemmin tänään sähköpostilla linkin postauksesta. :)

   Poista
 2. Kiitos Ennille bloggauksesta ja lentokummina toimimisesta!

  VastaaPoista
 3. Ei vitsi miten suloisia <3 ihanaa, että saavat kodit Suomesta!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös