Siirry pääsisältöön

Lentokummius

Olin ihan unohtanut, että mun piti laittaa tänne kuvia niistä kahdesta koirasta, jotka toin Suomeen lentokummina. Koirat matkustivat Suomeen Kodittomat Espanjan Koirat ry:n kautta. Vaaleampi koira, Nula, oli noin kolmevuotias narttu ja keskimmäisenä kuvassa näkyvä Pupi oli noin vuoden ikäinen uros. Ilmeisesti Pupissa oli vähän pinseriä, sillä se muistutti väritykseltään aika paljon oikealla pälyilevää Thoria.

Koirakummius tarkoitti sitä, että jos sattuu matkustamaan Malagasta Suomeen, on mahdollista tuoda näitä kodittomia koiria Suomeen. Meillä oli ennestään varattu meidän Cocolle ja Thorille lentopaikat, mutta koska Coco ei ikinä lähtenytkään reissuun mukaan, paluumatkalle oli jäänyt vapaa koirapaikka. Nämä kaksi koiraa matkustivat Suomeen samassa isossa kuljetusboksissa.

IMG_4171 copy
IMG_4176 copy
IMG_4160 copy

Mun tehtävänä oli hoitaa lähtöselvitys ja saattaa koirat erikoismatkatavarahihnalle yhdistyksen työntekijän kanssa. Koneessa huolehdin Pupin ja Nulan passeista, jotka sitten luovutin Helsinki-Vantaan päässä Kodittomat Espanjan Koirat -yhdistyksen toiselle työntekijälle. Uusia omistajia en ehtinyt nähdä.

Homma oli todella helppoa, mitä nyt lähtöselvitys vei vähän kauemmin aikaa. Uskon, että takana jonossa olleet ihmiset varmasti kirosivat mielessään, että mulla kesti, mutta koko homma oli lentokenttävirkailijoiden käsissä. Eikä toisaalta kenelläkään ollut mikään kiire vielä, sillä lennon lähtöön oli yli tunti aikaa.

lataus copy

Helsinki-Vantaan kentällä koiria piti odottaa maksimissaan 10 minuuttia laukkujen saamisen jälkeen. Kun koirat tulivat, sen myös kuuli. Tai se taisi ennemminkin olla meidän oma Thor, joka piti vähän meteliä turvahuoneessa... Nämä kaksi muuta tuomaani koiraa olivat saaneet rauhoittavia matkan ajaksi. 

IMG_4161 copy

Toivottavasti uudet omistajat ovat iloisia ja koirilla menee hyvin! Oli todella ihanaa voida auttaa ihan vain sillä, että sattui lentämään Malagasta Helsinkiin. Jos siis lentokummius kiinnostaa ja olet matkustamassa Malagasta Suomeen, vilkaise tänne. Lisää tietoa lentokummin tehtävistä voit lukea täältä.

t. Enni

Lue myös / Read also


Kommentit

 1. Ihanaa että osallistuit EKK:n toimintaan :) Tuo Miia on perhetuttumme sekä siskoni kummitäti ja itsekin omistetaan yksi Espanjan ex kulkukoira. Meidän koira on ollut Suomessa jo yli 7 vuotta ja voi hyvin, se on aivan kuin eri koira kun mitä silloin kun tänne saapui. Se pelkäsi jokaista läpsähdystä (pelästyy vieläkin) ja meni maihin aina jos joku saapui huoneeseen ja käveli lenkeilläkin pitkään taluttajan takana, koska pelkäsi että sitä potkaistaisiin. Raukalta on leikattu Espanjassa korvat ja hanta, mutta kyllä tuo on silti ihana ja kaunis tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui voi kauheaa, onneksi menee jo paljon paremmin. Meidän molemmat koirat ovat myös espanjasta, mutta tulleet meille vähän eri kautta, ikään kuin suoraan löydettäessä. Joo, Miian kanssa hoidin nämä järjestelyt ja näin hänet kuvaamassa yo-juhlia toukokuussa siellä! Maailma on pieni, juuri laitoin hänelle aiemmin tänään sähköpostilla linkin postauksesta. :)

   Poista
 2. Kiitos Ennille bloggauksesta ja lentokummina toimimisesta!

  VastaaPoista
 3. Ei vitsi miten suloisia <3 ihanaa, että saavat kodit Suomesta!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my