Siirry pääsisältöön

VUOSI STRIIMAAMISTA TAKANA


Assembly winter 2020

MIKSI ALOIN STRIIMATA?

Aloitin hieman päälle vuosi sitten live stream -lähetysten tekemisen verkkoon kokeilumielessä. Vapaa-ajalla pelailin muutenkin aika paljon tietokoneella, ja kun eräs ihminen ehdotti, että miksi en pistäisi striimiä pystyyn samalla pelaillessani, niin siitä se ajatus sitten lähti.

Asiaan oli kyllä jo aiemmin vaikuttanut se, että halusin aidosti oppia striimaamaan, sillä media-alan opettajana taitoa nykyisin vähän vaaditaankin. Sillä tavalla ala on kuitenkin aika uusi, että ihan joka paikasta tietotaitoa ei vielä löytynyt, eli ollessani vielä amiksessa opettajana, olisi hommaan pitänyt hakea joka tapauksessa koulutusta ulkopuolelta. Mulla hommat siellä kuitenkin loppuivat juuri kun olisin koulutukseen halutessani päässyt.

Mä opin parhaiten katsomalla vierestä, joten sanotaan, ettei striimaamaan opettelu ollut alkuun ihan helppoa, sillä tein lähes kaiken yksin. Ainoastaan yksi henkilö perhepiirissä tiesi asiasta jotain.

MITEN STRIIMATA?

Periaatteessa itse lähetyksen tekeminen on todella helppoa, sillä eihän siihen tarvita kuin tietokone ja jokin sovellus, kuten OBS Studio tai Streamlabs OBS. Itse kuitenkin haluaisin panostaa laatuun ja laatu maksaa... Eli mitä paremmat vehkeet, sen parempi kuva, ääni ja... no laatu yleensäkin. Juuri aloittaneena en kuitenkaan halunnut laittaa heti hirvittäviä summia kyseiseen hommaan.

Vuosi kuitenkin vierähti aktiivisen epäaktiivisesti striimatessa. Kesä meni reissatessa, muuttaessa ja vähän muidenkin elämänmuutosten keskellä, enkä juuri ehtinyt olla koneella, vaan keskitin kaiken ylimääräisen energian Instagramin puolelle.

Koko stream-maailmakin alkoi itse asiassa kyllästyttää mua, sillä tietämättäni aiheutin jonkin sortin kohun eräällä serverillä ihan vaan siis pelaamalla ja striimaamalla. Käsittääkseni joillekin miehille oli liikaa, että naispuolinen ihminen pelasi videopelejä ja "vei muiden katsojat". Ihan oikeasti kyseessä oli vielä lähetys, jossa striimasin saunanjälkeisellä meikittömällä naamalla villapaita päällä.

Toki striimata voi ilman kameraakin, mutta koska miellän livelähetysten teon kuitenkin interaktiiviseksi puuhaksi, olisi juttelu katsojille vaikeaa ilman kameraa ja mikrofonia. Toki alkuun striimatessani en aina pitänyt mikkiä tai kameraa päällä, vaan keskustelin muiden kanssa viestitellen.

Kamera kuitenkin houkuttelee katsojia, jotka jättävät kommentteja, ja se taas tekee striimaamisesta mukavaa puuhaa. Onhan blogin tai muiden sosiaalisten median tilien päivittäminenkin kivaa puuhaa, mutta kivempaa se on, jos saa keskustelua aikaiseksi.

Primmmrose twitch

UUTTA INSPIRAATIOTA

Nyt syksyllä törmäsin sattumalta ihmiseen, joka yllättäen tiesikin aika paljon striimaamisesta. Vitsillä hänelle heitin, että opettaisiko hän mut striimaamaan. Siitäpä se ajatus sitten lähti ja hiljalleen lähetyksiä onkin tullut tehtyä taas tasaisen epätasaisesti koko ajan uutta oppien. Tämänhetkisen striimiurani tähtihetki (kohua lukuunottamatta) oli se, kun eräs katsoja lahjoitti minulle sen verran rahaa, että pystyin hankkimaan uudet, laadukkaat kuulokkeet. Samalla päivitin tietokonettakin vähän parempaan.

Nyt välillä tuntuu, että mulla on niin monta rautaa tulessa yhtä aikaa, että on vaikeaa keskittyä kaikkeen kerralla. Haluaisin kuitenkin panostaa jokaiseen asiaan yhtä paljon. Kiireinen elämäntilanne alkaa onneksi hiljalleen helpottaa ja nyt tuntuu, että vapaata alkaa olla enemmän kuin vaikkapa viime kesänä.

Teen livestriimejä muuten eri nimellä kuin tämä blogini Ennin kengissä, sillä pelimaailmassa käytän yleisemmin nimeä Prim, enkä suoraan halunnut, että tämä kyseinen harrastukseni ja sivutyöni yhdistettäisiin samoin tien striimeihin. Mut kuitenkin löytää Twitchistä nimellä Primmmrose.

Kuka muuten arvaa mistä nimimerkki on peräisin?

Jos jollakin tulee jotain mietteitä live-striimaamisesta, niin heittäkää ihmeessä kysymyksiä tänne tai ig:n puolelle. Olisi kiva kuulla teidän mietteitä aiheeseen liittyen.

Ja käykää myös seuraamassa mun toista Instagram-tiliä iamprimmmrose!

t. Enni


Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt