USKALLANKO MATKUSTAA KORONAN TAKIA? MISTÄ TIETÄÄ ONKO MINULLA KORONA?


onko minulla korona

Korona ja matkustus

En halua lietsoa paniikkia, mutta matkustamiseen ja ylipäätään taudin tunnistamiseen liittyvät kysymykset ovat pyörineet mielessäni parin päivän ajan. Mut on nyt yllättänyt se, miten nopeasti tauti leviää Euroopassa.

Uskallanko matkustaa koronaviruksen takia Costa del Solille? 


Olen ostanut itselleni ja tyttärelleni lennot Espanjaan ensi viikolle. Meidän pitäisi lähteä sinne moikkaamaan porukoita ja samalla tuomaan tyttäreni matkarattaat Suomeen. Neiti myös saisi alle 2-vuotiaana matkustaa vielä sylilapsen hinnalla.

Tällä hetkellä Espanjassa on 6. eniten tartuntoja maailmassa ja ennusteen mukaan näyttää vahvasti siltä, että noin yhdeksän päivän päästä Espanjan koronavirustilanne on sama kuin Italiassa nyt tällä hetkellä.

Ehdoin tahdoin en kuitenkaan itseäni tai varsinkaan tytärtäni haluaisi sairastuttaa. Parin viikon karanteeni reissun jälkeen ei myöskään kuulosta houkuttelevalta pienessä yksiössä viettäväksi, vaikka toki tuollaisessa tilanteessa ei tietenkään vaihtoehtoja edes ole. 

Totta on, että virus voi levähtää uusiin mittakaavoihin Suomessakin, jolloin on toisaalta aivan sama missä liikkuu. Silloin täälläkin liikkuessa on riski altistua virukselle.

Tosin viimeisimmän tiedon mukaan Norwegian aikoo perua 3000 lentoa maaliskuun puolivälistä alkaen kesäkuuhun puoliväliin saakka. Vaikka päätyisinkin lähtemään reissuun, voi olla, että lentoni perumisen takia reissu jää tekemättä. Jos taas lento perutaan, ihan yhtä edullisesti emme pysty reissuun lähtemään, sillä tyttö täyttää pian 2 vuotta ja tuolloin hänelle tulee jo ostaa oma paikka koneeseen.

voiko matkustaa Espanjaan
voiko matkustaa Espanjaan

Mistä tietää onko minulla koronavirus?

Tätä mietin siksi, että niin montaa Pohjois-Italiasta Suomeen matkannutta suomalaista on kritisoitu siitä, miksi he matkustivat flunssaisina. Talviloma ja opettajat, i feel you. Ainoa hetki matkustaa keväällä. Töihin eikä päiväkotiin ei kuitenkaan missää nimessä olisi asiaa flunssaisena.

Itsekin podin hirvittävän huonoa omaatuntoa viime viikolla, sillä jouduin jäämään kotiin lepäämään flunssan takia. Nyt kuitenkin ymmärrän paremmin, että jokaisen ihmisen velvollisuus on välttää viruksen mahdollista leviämistä kaikin tavoin. Nyt vielä kun koronaviruksen oireet ovat hyvin samankaltaiset flunssaan nähden, on turhien riskin ottaminen hölmöilyä. 

Mutta niin... Mun flunssa on kestänyt kohta kolme kuukautta, joista vain pari viikkoa olen ollut täysin terveenä. Nytkin olen ollut yli viikon flunssassa. Jos lähden Espanjaan ja flunssa jatkuu siellä, mistä ihmeestä tietäisin, että olenkin saanut koronavirustartunnan?  Tai onko mun edes järkeä lähteä reissuun flunssaisena, jotta en puhu itseäni aivan täysin pussiin?

Tai vielä parempi! Mun neiti on ollut räkänokkana viimeisen puolen vuoden ajan ja välillä +39,4 asteen kuumeessakin. Eli todennäköisesti hänkin olisi reissussakin vähän flunssaisena. 

Tällä hetkellä olen jonkin verran sen kannalla, että reissu kannattaisi jättää tekemättä, koska meidän olisi varmaan pakko viettää pari viikkoa sisällä reissun jälkeen. Tai sitten hengailla Espanjassa kesään asti... Hmm. 

Onneksi on kuitenkin vielä reilu viikko aikaa katsoa miten tilanne muuttuu.

Ps. MUISTAKAA PESTÄ KÄDET HYVIN!

t. Enni

Kommentit

 1. Arvaas onko mietitty, että miten käy meidän toukokuisen opintoretken...? Hankala homma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Eihän tää kauhean hyvältä matkustamisen suhteen kyllä näytä. :(

   Poista
  2. Nyt kielsi kaupunki kaikki retket ulkomaille. Lapsiparat olivat kolme vuotta tehneet tän eteen töitä... :'(

   Poista
  3. Voin vaan kuvitella, kuinka pettyneitä siellä ollaan. :(

   Just muuten juttelin Espanjan suuntaan. Hätätilasta huolimatta siellä tuntu asia olevan suhteellisen leppoisa tilanne verrattuna suomen paniikinomaiseen vessapaperi/käsidesihamstraukseen ja pirujen seinille maalaamiseen. Kuulin myös, että virus ei oikein viihdy lämpimässä, eli esim kädellä eläisi noin kymmenisen minuuttia. Kuumia juomia kannattaa nauttia, että saa huuhdeltua virukset vatsaan, jos niitä tullakseen on. Ja pitää pestä käsiä tietysti usein. :)

   Poista
 2. Moi, Juuri tänään päätin itse olla menemättä Espanjaan lomalle. Lähtö olisi ollut huomenna. Iso päätös kun liput oli hommattu jo ajat sitten ja rahoja ei saa takaisin. Mutta isot riskit mun mielestä tällä hetkellä mennä Espanjan suuntaan. Tartuntojen määrä kasvaa koko ajan tuolla. Reissuun nyt pääseen sitten kun tilanne on stabiili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mikään ei korvaa lentoja? Just yhden frendin kanssa puhuin siitä, kun koneet lentää tällä hetkellä melkein tyhjinä, koska lentoyhtiöiden ei sitten tartte korvata peruttuja lentoja takaisin. 😮 Huhhuh.

   Mihin sinne olisitte menneet?

   Poista
 3. Mua surettaa että tässä tilanteessa, kun tauti on julkistettu jo pandemiaksi, vielä mietit että lähdetkö. Ja yhtenä perusteena kirjoitat että sitten lapsi on jo 2v ettette voi enää niin halvalla matkustaa. Se tässä itsekkäässä minä mutta kun minä asenteessa on, ettei ajatella muita ollenkaan? Luulisi sinun varhaiskasvatuksen parissa työskentelevänä tietää, mistä on kysymys että osaisit ajatella asiaa laajemmassa perspektiivissä. Ajattelin, että sinä nyt ainakin kirjoitat että ehdottomasti ette lähtisi. En olisi sinusta uskonut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin pointtisi ja juuri tämän takia, mitä kuvasit, asiaa mietinkin.

   Kun oma perhe siellä ja kuulee kommentteja sieltä muilta asuvilta, että ihan hyvin siellä asiat (vielä), niin on aika luonnollista käydä tällainen keskustelu pään sisällä. En lähtisi syyttämään omaa ajatuksenkulkua, ne kuitenkin ovat vain ajatuksia. Se, mitä loppupeleissä tekee, on kuitenkin ihan eri asia kuin asian pohtiminen. Varmasti ymmärrät sen.

   Tällä hetkellä Espanjassa liikkumista ole vielä rajoitettu. Ymmärrän kuitenkin hyvin pointtisi ja pakko myöntää, että postauksella halusinkin haastaa muita ajattelemaan asiaa ja myös jakamaan niitä ajatuksia, joita viime aikoina mielessäni on liikkunut.

   Tässä tilanteessa asiat muuttuvat niin nopeasti, että nämä ajatukset, joita olen päässäni pyöritellyt muutaman päivän ajan voivat seuraavana päivänä olla jo aivan erit. Eli tämä tilanne nyt oli eilen, kun sain postauksen ulos, tänään jo erilaisia ajatuksia.

   Kiitoksia kuitenkin kommentistasi ja kaikkea hyvää sinne.

   Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Lue myös