Siirry pääsisältöön

Peruutanko matkan koronan takia?


ennin kengissä


Kahdessa päivässä ehtii tapahtua paljon. Vai olisitteko itse uskoneet? Kun edellinen postaus sujahti toissapäivänä ulos, ei valtiolta ollut tullut vielä kieltoja tai kehotuksia aiheeseen liittyen. Eilinen oli kuitenkin itselleni käänteentekevä päivä.

Espanjaan matkustaminen nyt

Moni jäi miettimään edellisestä postauksestani, että mihin tulokseen päädyin. Edellinen postaus käsitteli sitä, lähdenkö ulkomaille 2-vuotiaan tyttäreni kanssa. Muistuttaisin yhä, että perhettäni on siellä ja tietysti olin toivonut näkeväni heidät. Minulla on myös tuttuja, jotka ovat tällä hetkellä lomailemassa siellä.

Asiat muuttuvat nopeasti. Niin muuttuvat myös mielipiteet. Toki, kun kirjoittaa omia ajatuksiaan ylös, joku saattaa (varsinkin kaksi päivää myöhemmin) pitää ajatuksiani yhä relevantteina. No näinhän ei tietenkään ole.

En valitettavasti päässyt päivittelemään ajatuksiani tänne enää eilen. Minulta voi kuitenkin aina kysyä, mitä mieltä olen asiasta nyt ja varsinkin Instagramista mut saa kiinni nopeasti.

Mikä on päätökseni?

Tällä hetkellä olen päättänyt olla menemättä Espanjaan tyttäreni kanssa, jos tilanne pysyy samanlaisena ja kehotus matkustamisen välttämisestä pysyy voimassa. En näe syytä, miksi lähtisin sooloilemaan tällaisessa asiassa. Noudatan mielelläni viranomaisten ja asiantuntijoiden ohjeita tässä asiassa.

On myös hyvin todennäköistä, että tilanne Espanjassa ja meillä täällä kotona pahenee, ja Espanja saattaa myös antaa omia liikkumisrajoitteita (ellei ole jo antanut). Myös lentoyhtiö saattaa peruuttaa lentoni.

Tällä hetkellä tuntuu siis siltä, että vaikka haluaisin (tämä on edelleen ajatukseni), todennäköisesti en tule matkustamaan Espanjaan tyttäreni kanssa.

Kannattaa myös muistaa se, että jos olet riskiryhmää, niin silloin tässä tilanteessa on muutenkin kannattavaa välttää tartuntaa aiheuttavia asioita mahdollisimman tehokkaasti.

Muutenhan arjen pitäisi jatkua normaalina pitäen mielessä perusasiat:
  1. Pese käsiä usein (vähintään 20 sekunnin ajan käyttäen saippuaa & lämmintä vettä. Kuivaa kädet hyvin pesun jälkeen). Virus ei viihdy lämpimässä
  2. Vältä koskemista kasvoihin
  3. Hävitä nenäliina niistämisen jälkeen
  4. Aivasta hihaan
  5. Älä mene kipeänä töihin
  6. Vältä matkustamista, jos se ei ole aivan pakollista
Turha paniikki on tarpeetonta ja kaupassakin myytiin taas leipää tänään. Kriittinen saa toki olla ja mielestäni jokaisen tulisikin kyseenalaistaa asioita. Sitähän minäkin tässä teiltä vaan olen toivonut.

Olen iloinen, että aihe nostatti paljon keskustelua ja lisäsi munkin tietoutta asioihin huimasti. Jos teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin heittäkää viestiä instan puolella.

t. Enni


Kommentit

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my