Peruutanko matkan koronan takia?


ennin kengissä


Kahdessa päivässä ehtii tapahtua paljon. Vai olisitteko itse uskoneet? Kun edellinen postaus sujahti toissapäivänä ulos, ei valtiolta ollut tullut vielä kieltoja tai kehotuksia aiheeseen liittyen. Eilinen oli kuitenkin itselleni käänteentekevä päivä.

Espanjaan matkustaminen nyt

Moni jäi miettimään edellisestä postauksestani, että mihin tulokseen päädyin. Edellinen postaus käsitteli sitä, lähdenkö ulkomaille 2-vuotiaan tyttäreni kanssa. Muistuttaisin yhä, että perhettäni on siellä ja tietysti olin toivonut näkeväni heidät. Minulla on myös tuttuja, jotka ovat tällä hetkellä lomailemassa siellä.

Asiat muuttuvat nopeasti. Niin muuttuvat myös mielipiteet. Toki, kun kirjoittaa omia ajatuksiaan ylös, joku saattaa (varsinkin kaksi päivää myöhemmin) pitää ajatuksiani yhä relevantteina. No näinhän ei tietenkään ole.

En valitettavasti päässyt päivittelemään ajatuksiani tänne enää eilen. Minulta voi kuitenkin aina kysyä, mitä mieltä olen asiasta nyt ja varsinkin Instagramista mut saa kiinni nopeasti.

Mikä on päätökseni?

Tällä hetkellä olen päättänyt olla menemättä Espanjaan tyttäreni kanssa, jos tilanne pysyy samanlaisena ja kehotus matkustamisen välttämisestä pysyy voimassa. En näe syytä, miksi lähtisin sooloilemaan tällaisessa asiassa. Noudatan mielelläni viranomaisten ja asiantuntijoiden ohjeita tässä asiassa.

On myös hyvin todennäköistä, että tilanne Espanjassa ja meillä täällä kotona pahenee, ja Espanja saattaa myös antaa omia liikkumisrajoitteita (ellei ole jo antanut). Myös lentoyhtiö saattaa peruuttaa lentoni.

Tällä hetkellä tuntuu siis siltä, että vaikka haluaisin (tämä on edelleen ajatukseni), todennäköisesti en tule matkustamaan Espanjaan tyttäreni kanssa.

Kannattaa myös muistaa se, että jos olet riskiryhmää, niin silloin tässä tilanteessa on muutenkin kannattavaa välttää tartuntaa aiheuttavia asioita mahdollisimman tehokkaasti.

Muutenhan arjen pitäisi jatkua normaalina pitäen mielessä perusasiat:
  1. Pese käsiä usein (vähintään 20 sekunnin ajan käyttäen saippuaa & lämmintä vettä. Kuivaa kädet hyvin pesun jälkeen). Virus ei viihdy lämpimässä
  2. Vältä koskemista kasvoihin
  3. Hävitä nenäliina niistämisen jälkeen
  4. Aivasta hihaan
  5. Älä mene kipeänä töihin
  6. Vältä matkustamista, jos se ei ole aivan pakollista
Turha paniikki on tarpeetonta ja kaupassakin myytiin taas leipää tänään. Kriittinen saa toki olla ja mielestäni jokaisen tulisikin kyseenalaistaa asioita. Sitähän minäkin tässä teiltä vaan olen toivonut.

Olen iloinen, että aihe nostatti paljon keskustelua ja lisäsi munkin tietoutta asioihin huimasti. Jos teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin heittäkää viestiä instan puolella.

t. Enni


Kommentit

Lue myös