Siirry pääsisältöön

JUHANNUSSUUNNITELMIA JA TOP 3 SARJASUOSITUKSET



HOLÀ!

Kotiuduttiin Espanjasta pari päivää sitten, eli tultiin sopivasti juhannukseksi kotiin tällä kertaa. Pari vuotta sitten juhannus tulikin vietettyä Espanjassa. Sen kummempia suunnitelmia juhannukseksi ei kuitenkaan ole kuin perheen kanssa yhdessäoloa, grillailua, saunomista ja sään salliessa uimista. 

Aion varustautua iltaan hyttysmyrkyllä, sillä jostakin syystä pistot ovat aiheuttaneet mulle ihan jäätäviä paukamia ihoon, enkä kaipaa yhtään uutta kutisevaa pattia.

Jos ukkosmyräkkä yllättää juhannuksena, kuten sellaista kai vähän luvattiin, olen varautunut huonoon säähän muutamalla hyvällä sarjalla. Mikäs sen ihanampaa kuin katsella illalla lempisarjoja. 

Olen viime aikoina jäänyt koukkuun minulle ennestään tuntemattomiin HBO:n sarjoihin, sillä olen ollut vannoutunut Netflix-käyttäjä jo niin pitkään. HBO:lla on kuitenkin ihan älyttömän hyviä sarjoja tarjolla tällä hetkellä, joista listasinkin alle kolme mun omaa suosikkia.


TOP 3 SARJASUOSITUKSET:


1. Killing Eve:

Mustasta huumorista ja muodista kiinnostuneiden must see -sarja. Sarjan juoni perustuu Villanellen ja Even pakonomaiseen tarpeeseen jahdata toisiaan. 

Olen jo päättänyt, että ensi vappuna olen Villanelle ja hankin samanlaisen upean pinkin mekon jostain. Jodie Comer on muutenkin eräs lempinäyttelijöistäni tällä hetkellä, sillä hän vaan on niin taitava ja todella kaunis näyttelijä. Hänet näin ensimmäisen kerran Yorkin Prinsessana Valkoinen Prinsessa -sarjassa. 

Spoiler alert: Tykkäsin tosin ensimmäisestä kaudesta vähän enemmän.


2. Big Little Lies:

Koukutuin Big Little Lies -sarjaan täysin ensimmäisestä jaksosta alkaen ja nyt myös sarjan kaunis tunnusmusiikki soi taukoamatta päässäni. Sarjassa on ensinnäkin liuta muita lempinäyttelijöitäni, kuten Nicole Kiddman ja Shailene Woodley. 

Sarja koukutti mut hyvällä draamalla ja upeilla maisemilla. Silti sarjassa on todella paljon ärsyttäviä piirteitä. Tämän sarjan toista tuotantokautta odotin kuitenkin niin paljon, ettei kotiinpaluu Espanjasta tuntunut ollenkaan pahalta. 


3. The Handmaid's Tale

Tulen niin myöhässä tämän kanssa, mutta hyvä, että lopulta päädyin katsomaan sarjan ensimmäisen jakson. The Handmaid's tale pohjautuu Margaret Atwoodin romaaniin Orjattaresi (1985). 

Tätä sarjaa katsoessani mietin koko ajan, millaista elämä olisi, jos sarjan tapahtumat olisivatkin totta, sillä jossain päin maailmaa on varmasti ihmisiä, jotka allekirjoittavat tarinan ideologian. Niinpä sarjan aihe tuntuu todella karulta ja se saa mut entistä enemmän haluamaan tasa-arvoa naisten ja miesten välille*. Kannattaa ihan oikeasti katsoa, jos et ole koskaan vielä tätä kyseistä sarjaa nähnyt.



Nyt jos ehdin, katson vielä yhden jakson jotakin näistä sarjoista ennen kuin lähden grillaamaan, sillä neiti on parhaillaan päiväunilla. Mulle saa myös jakaa hyviä sarjasuosituksia, sillä nämä kolme sarjaa on jo kohta koluttu läpi.

Mitä sun juhannussuunnitelmiin kuuluu?

Ihanaa ja leppoisaa juhannusta kaikille!

t. Enni

* Ja myös tasa-arvoa kaikille vähemmistöille.

Kommentit

  1. Mites näissä on toi väkivaltapuoli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikissa on kyllä, paljonkin.. Olisko nää k-16-sarjoja. Mut sellaista, että mä joka kammoan kaikkea, pystyn katsomaan. Killing eve varmaan kaikista väkivaltaisin, onhan Villanelle palkkamurhaaja... 🤔😅

      Poista
    2. Noni, eka kausi Killing Eveä katsottu 😄

      Poista
    3. Mä oon niiiin iloinen! 😍 Annoit just mun postaukselle suurimman merkityksen mitä voi! Ihanaa, että löysit tästä hyvän sarjan! Joko aloitit kakkoskauden? 😂

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my