Siirry pääsisältöön

4 x ASIAT, JOITA KAIPAAN JUURI NYT

Postauksessa näkyvä rintakoru on ilmaistuote Lindexiltä.



4 x asiat, joita kaipaan juuri nyt


Kesäloma ja vapaus tehdä mitä vain?

Nyt on aikaa ulkoilla, kuntoilla ja syödä hyvin sekä lepäillä sohvalla sarjoja katsellen. Totuushan on, että reissaaminen ja kesä nyt yleensäkin sekoittivat mun rytmin ihan kunnolla, joten täällä eletään ihan aitoa lomaelämää. Tästä syystä huomaan päivä päivältä kaipaavani enemmän jonkin sortin rutiineja ja omaa aikaa.

Niinpä listasin alle muutamia asioita, jotka mielessäni ovat viime aikoina pyörineet. Ne neljä asiaa, joita kaipaan tällä hetkellä eniten arkeeni ovat...

   

1. Lenkkeily

Välillä tuntuu, että aktiivisista juoksukausistani ei ole kuin muutama vuosi aikaa. Kun tarkemmin lasken, aikaa onkin kulunut jo yli viisi vuotta siitä, kun viimeksi lenkkeilin säännöllisesti.

Säännöllisen epäsäännöllisesti lenkkeilin vielä raskausaikana, mutta sen jälkeen juoksulenkkarit ovatkin seisseet kaapissa lähes koskemattomina. Niinpä päätin lopettaa jahkailun ja käydä lenkillä. Ja se tuntui niin hyvältä!


2. Helpot ja terveelliset kotiruoat

Tähän vuoteen on sisältynyt niin paljon matkustelua, että arkisen ruokarytmin noudattaminen on ollut todella hankalaa. Reissuilla tulee lähes aina syötyä ulkona ja vain harvat paikat myyvät oikeasti hyviä salaatteja tai muita kevyempiä vaihtoehtoja kasvisruokailijoillle.

Myös yksi syy on tietysti raha, sillä tuntuu ihan älyttömältä maksaa 10 euroa perussalaatista, kun pari euroa halvemmalla saa ison ja todella hyvän pitsan (siis Espanjassa). Onneksi olen testannut monia paikkoja ja löytänyt omat suosikkisalaatit, joista löytyy muutakin kuin jäävuorisalaattia ja porkkanaraastetta.

Mun suosikkisalaatteja ovatkin mozarella-avokado-tomaatti-salaatti (näkyy alemmassa kuvassa), sekä manchego-juustoa, saksanpähkinöitä, rusinoita ja balsamicoa sisältävä salaatti aka  ensalada de queso y frutos secos. Suomessa fetasalaatti on se mun juttu!



3. Tyttöjen ilta

Ikävöin Espanjassa vietettyjä tyttöjen iltoja, jolloin istuttiin kattoterassilla sangriaa juoden ja auringonlaskua ihaillen. Mun mieleeni on piirtynyt kuva vaaleanpunaisen ja turkoosin värisestä taivaasta, joka näytti niin uskomattoman kauniilta, että me kaikki oltiin ihan liikuttuneita.

Onneksi Suomikin kelpaa, sillä Järvenpäässä on tällä viikolla meneillään Puistoblues. Niinpä ajateltiin tyttöjen kanssa mennä katsomaan, kun Stig vetää keikan Ravintola Huilissa huomenna perjantaina. Eihän se ihan bluesia ole, mutta kelpaa meille oikein hyvin.



5. Joku koukuttava sarja!

Odotan edelleen jotakin uutta, koukuttavaa sarjaa, sillä tuntuu, että olen nyt kolunnut HBO:n ja Netflixin läpi, enkä löydä sieltä enää mitään. Olisiko ehkä Areenassa jotain katsottavaa..?

Mikä olisi se seuraava koukuttava sarja, joka veisi mut mukanaan, kuten nämä aiemmin vinkkaamani sarjasuositukset? Help me!

Entä mitä sinä kaipaat arkeesi just nyt?

t. Enni

Photos: Riikka, edit: me 
Food photo: Sanni

Kommentit

  1. Mulle rutiinit on myös supertärkeitä, ja musta matkalta palatessa on aina ihanaa syödä kaikkia perinteisiä kotiruokia makaronilaatikosta lähtien :)
    Juuri nyt kaipaan kuitenkin lepoa ja yhteistä aikaa poikaystäväni kanssa. Onneksi yhteinen lomamme alkaa huomenna eli tänään illalla!<3
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri tämä! Ehkä siksi onkin aina kiva palata kotiin loppujen lopuksi. :)

      Ei tekisi mullekaan huonoa yhteinen aika ja lepo. Onpa kiva, että teillä alkaa loma! ❤️

      Poista
  2. Joko olet katsonut Netflixin espanjalaisen Aava Meri-sarjan? Mä kyllästyn katsomaan sarjaa nopeasti, jos siinä ei heti alusta lähtien tapahdu jotain. Siksi minun on vaikea löytää uusia sarjoja katsottavaksi. Aava meri oli kyllä hyvä, samoin espanjalainen Rahapaja. Mun täytyy tsekkailla ne sun kolme suositusta, en ole vielä ehtinyt.

    Minä en kaipaa arkeen muuta kuin rauhaa ja aurinkoa. Viime päivät on olleet aika viiletystä niin sanottujen pakollisten menojen vuoksi. Minua ei haittaisi vauhti ja touhuntäytteiset päivät, jos ne touhut olisi itse valittuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole katsonut! Kiitos vinkistä, pitää kurkata. Olen yleensä vähän vierastanut espanjalaisia ohjelmia. Ainoa, jota olen katsonut on ollut Narcos, sitäkin vain pari jaksoa!


      Luin, että rahaa ja aurinkoa haha! Ne kelpaisi mullekin. :D joo ymmärrän oikeasti hyvin, sitten kun menot osuvat aina eri päiville, tuntuu että arki pyörii niiden ympärillä. :( toivottavasti teillä oli kuitenkin hyvä juhannus!

      Poista
  3. Mie kaipaan tanssitunteja ihan sikana, viimeisen 1,5v aikana joutunut jättämään ne väliin, kun luennot sattuvat samoille päiville. Huomasinkin just, että päivä muuttuu eli saan syksyllä taas sen 3h tanssia per viikko! Eikä satu luentojen kanssa päällekkäin, joka on ihan mahtava juttu. ^^ Löytyiskö noista miun Netflix- vinkeistä joku mieluisa sarja? Siellä osa on ihan älyttömän koukuttavia ja ainakin osasta saattaisit tykätä. :) Tuossa vielä linkit; http://www.moonshapedlittlebox.fi/2019/01/naihin-jaat-koukkuun-netflixin-ja.html ja http://www.moonshapedlittlebox.fi/2019/02/naihin-jaat-koukkuun-netflixin-ja.html Muutama koukuttava sarja on löytynyt näiden jälkeen, pitää katsoa jos kolmannenkin osan tekisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti linkkivinkistä, käyn heti katsomassa! Vähän ihanaa, että pääset taas tanssin pariin. Mullakin ollut niin ihmeellisen kiireinen ja outo viikko, että pääsin lukemaan sähköpostejakin monta päivää myöhässä, samoin kuten tämän kommentinkin! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Totta turiset kuomaseni.

Suositut tekstit

Atooppinen ihottuma ja turvonneet silmäluomet

Alan hiljalleen kyllästyä atooppiseen ekseemaan, joka on vaivannut minua aikalailla koko ikäni ajan. Olen onneksi säästynyt pahimmalta ihottumalta, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän huomaan herkistyväni mm. kosmetiikalle. Vuonna 2014 herkistyin ripsipidennyksille niin paljon, että silmäluomeni olivat turvoksissa useita päiviä ripsien laiton jälkeen. Jo vuosia olen luottanut perusvoiteisiin ja unohtanut hajustetut vartalovoiteet kokonaan. Hajuvettäkin suihkutan nykyisin lähinnä vaatteille. Erityisesti käsien iho on välillä näyttänyt melkoisen hurjalta, varsinkin talvisin. Onneksi ihotautilääkäri määräsi pari vuotta sitten Protopicia , joka on toiminut loistavasti! Käytän sitä nykyisin ennaltaehkäisevästi. Nyt viime aikoina, tai oikeastaan jo kesästä lähtien, olen huomannut, että silmäluomeni ovat alkaneet reagoida silmämeikkiin. Olen huomannut, että pahiten luomia ärsyttää eyeliner . En enää arkisin laita lähes ollenkaan meikkiä silmiin, etteivät luomet turpoaisi päivän

10 KUUKAUTTA SMILE-LASERLEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Kohta on kulunut vuosi Smile-laserleikkauksesta , joten ajattelin kerrata kokemuksia leikkauksen jälkeisestä ajasta ja elämästä. Edellisen kerran kertasin kuulumisia vain kuukausi laserleikkauksen jälkeen, tuon postauksen voitte lukea täältä . Tänään oli oikeastaan hyvä päivä kirjoittaa tämä postaus, sillä kulunut aika on saanut unohtamaan osan negatiivisista kokemuksista. Toipuminen ei ole ollut ihan helppoa, mutta onneksi toipumisvaiheen oireet eivät ole olleet niin pahoja. Tänään aamulla mun näkö oli nimittäin aika sumea toisessa silmässä, mutta se saattoi johtua siitä, että silmät olivat muutenkin hieman turvoksissa.  Ajoittaisia näön sumeutumisia on ollut havaittavissa nyt pitkin vuotta, mutta olen laittanut ne edelleen leikkauksen piikkiin. Sen sijaan yleislääkäri, jonka vastaanotolla kävin viime viikolla, oli kovin kiinnostunut näköhäiriöistäni. Katsotaan siis liittyykö niihin jotain muutakin, vai onko tämä edelleen toipumisesta johtuvaa. Sumeutta on siis havaittavissa

KAKKUA AAMUPALAKSI? SARJASSAMME ÄITIVINKIT: VAUVALLE JA AIKUISILLE SOPIVA, HERKULLINEN JA NÄYTTÄVÄ SMOOTHIEKAKKU

Sarjassamme äitivinkit: Vauvan herkullinen kakku Mitä kakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikkapa aamupalaksi? Haluatko tarjota juhlissa koko perheelle sopivan kakun?  Tämän loistavan vinkin sain eräillä vauvakutsuilla muutama kuukausi sitten. Kyseisille kutsuille sai jokainen halutessaan tehdä syötävää nyyttikestimeiningillä. Kutsuilla olikin tarjolla raikkaan näköinen kakku meille ja lapsukaisillemme. Kyseistä kakkua pystyi syömään alle vuoden ikäinen lapsikin. Mikä on siis tämä mystinen kakku, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi vauvalle, taaperolle, äidille, isälle ja vaikka koko suvulle? Se on kuvan smoothiekakku ! "Tein tyttäreni syntymäpäiville smoothiekakun  keksi-voiseokseen, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan  pohjan voi tehdä myös keksi-hedelmäsose-pohjaan tai apinaevääseen" Smoothiekakun resepti on helposti sovellettavissa Toki kyseisen smoothiekakku tulee tehdä vauvaystävällisempänä, jos seurueessa on alle vuoden ikäisiä nape

Moderni sauna ja upotettava kiuas

Moderni sauna Kahden talon suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että toinen taloista sai juuri muuttoluvan. Viimeisimpänä työn alla on ollut saunojen suunnittelu ja toisen talon saunan valmistumista onkin odoteltu innokkaana. Saa nähdä, pääseekö jo ensi viikolla saunaan. Saunan kanssa sai tosin raapia päätä. Ihan alunperin saunan puut oli tilattu talofirmalta, mutta lopulta kävi ilmi, että valikoima rajoittui parhaimmillaankin vain STP-profiililla varustettuun tervaleppään, eikä tässä edes hinta toiminut porkkanana. Siispä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä saunan puita eri valmistajilta.  Saunan suunnittelu loppusyksystä oli varmaan huonoin ajankohta ikinä, sillä joko kaikki muutkin rakensivat saunoja, tai myös materiaalipula näkyi kauppojen valikoimissa. Lopulta löytyi onneksi kiva vaihtoehto, joka täytti allekirjoittaneen vaativat kriteerit. Saunan paneeliksi ja laudepuuksi valikoituivat lopulta ThermoRoyal sarjan suoralla profiililla oleva kaunis apachi. Puut tilattiin  Väripirt

HIUSTENPIDENNYSTEN VÄRJÄÄMINEN KOTONA

M ulla tulee tästä postauksesta todella nostalgiset fiilikset, tämä on vähän sitä vanhempaa "Ennin kengissä" -matskua. Vastaavan postauksen toteutin vuonna 2012 tismalleen samana päivänä 11.4 ja ihan sattumalta tänäänkin päädyin samojen puuhien pariin! Aiheena on siis hiustenpidennysten värjääminen . TAUSTAA Olen aina tykännyt laittaa ja kasvattaa hiuksiani. Itse asiassa kampaajankin ammattikin on aina kiinnostanut, mutta olen niin herkkä kaikille hajusteille ja tököteille, ettei ammatti sopisi minulle. Kuitenkin tykkään värkätä hiusten kanssa (kokeilla esim. pinkkiä, kun siltä tuntuu ) ja aika usein myös pelleillä kaapista löytyvien hiustenpidennysten kanssa. Mulla on ollut vuosien ajan vaikka millaisia kokemuksia kotitekoisista hiustenpidennyksistä ja niistä on saatu kehuja ihan kampaajiltakin. Minulla on myös ollut tapana hamstrata alennuksista hiusvärejä omien hiusten värjäämistä varten, tai sitten juuri tällaisia pieniä projekteja varten.  Olin my